Natrag   Forum.hr > Društvo > Ženski kutak

Ženski kutak Mi smo babe. Otpor je đžabe.
Podforumi: Kokošinjac, Slikovnica

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 06.04.2022., 13:03   #7641
Quote:
poison.Ivy kaže: Pogledaj post
što koristite za zaštopane odvode? probala sam sve handmade metode i ništa nije uspjelo pa molim preporuku za nekakvu kemiju.
Obično smo zvali čovjeka s onim nekim čudom kaj pod pritiskom šusne vodu pa odčepi.
Sad smo odlučili sami pa smo ulili jedno 20 litara rastopljene kaustične sode i sajla nakon toga. I dobro je.
Samo treba paziti da sajlom prođeš cijelim putem.
Hilda is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.04.2022., 13:09   #7642
Quote:
što koristite za zaštopane odvode? probala sam sve handmade metode i ništa nije uspjelo pa molim preporuku za nekakvu kemiju.
Ako je tipa masnoća i tako to, onda ovo
Old 06.04.2022., 13:16   #7643
Quote:
Hilda kaže: Pogledaj post
Obično smo zvali čovjeka s onim nekim čudom kaj pod pritiskom šusne vodu pa odčepi.
Sad smo odlučili sami pa smo ulili jedno 20 litara rastopljene kaustične sode i sajla nakon toga. I dobro je.
Samo treba paziti da sajlom prođeš cijelim putem.
Kaustična soda zakon
Old 06.04.2022., 14:11   #7644
a gdje ste nabavile kaustičnu? hvala vam!
Old 06.04.2022., 14:12   #7645
imam kratku sajlu od 2 m i dugu od 5 m, pomognu naravno izmedju dva prava ciscenja cijevi sa strojcekom
kausticnu odu nisam probala
Old 06.04.2022., 14:17   #7646
Quote:
a gdje ste nabavile kaustičnu? hvala vam!
U lokalnom minibauhausu.

Malo proguglaj. Da se nabaviti u više vrsta dućana. Ne znam koji je tebi najzgodniji.
Hilda is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.04.2022., 14:18   #7647
Joj i meni su one granule iz Mullera odlicne, samo ih vec dugo nisam ni u jednom vidjela. Generalno sve te granule mi puno bolje djeluju nego gelovi.

Jednom tjedno preventivno ubacim u kupaonske odvode jer su nam odvodi tamo kriminal i jedva cekam 1.5. da krenemo to sve razbijat
Old 06.04.2022., 14:23   #7648
Te unutarkućne odvode sredim lako s bilo čim. Ponekad očistimo sifone ručno i tak.
Ali ove vanjske cijevi kaj idu od kuhinje prema kanalizaciji jel...e tu se zna zimi sve skrutiti valjda pa bude cirkusa.
Hilda is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.04.2022., 20:35   #7649
Nije mi odvod u kuhinji bio skroz zastopan, ali je jako jako sporo voda otjecala.
I tako vec par tjedana.
Veceras sam isla s onim sto sam imala doma: stavila 2 velike zlice soda bikarbone i 2 deca alkoholnog octa. Zatim malo deterdzenta za sude da otopi malo masnoce ako ih ima i na to 3 litre vrele vode.
To je valjda omeksalo tu prljavstinu, pa je muz napravio samo jedan pritisak s onim gumenim kucnim otcepljivacem i rijeseno.

Imam sudoper s dva bazena i uvijek se taj lijevi zacepi, a imam mrezice i bas pazim da nikad ne izlijevam ulje, talog od kave, mrvice i komadi hrane idu u kantu itd.
Svjetionicarka is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.04.2022., 21:02   #7650
Skužila sam da mi se čuje iz odvoda baš iz ta dva kuhinjska lavaboa. Da probam vodu sa sodom bikarbonom? Nije začepljeno, samo zasmrdi na tren.
Old 06.04.2022., 21:20   #7651
Pješčana, vjerojatno ti se već negdje u cijevi taloži masnoća ili otpad pa se vraća miris. Ja uvijek radim to sa sodom, octom i vrelom vodom, fino napravi glok glok glok negdje u dubini i dobro je.
Old 06.04.2022., 21:30   #7652
Ja isto smradove tako rješavam.
Odgovori s citatom
Old 07.04.2022., 14:40   #7653
Evo vam kaustične sode ili natrij hidroksid 99% u listićima. Nije granulat.

https://www.svezakucuidom.com/kausti...hidroksid.html

Obično ih ima u Smit komercu, željezarijama, boje i lakovi dućanima itd..

Bauhaus i Pevex ne drže baš taj proizvod koliko sam zadnji puta gledao.
shadowfix is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.04.2022., 21:32   #7654
s čim ukloniti masne fleke na odjeći? nemam pojma od čega je, vidila sam tek nakon šta sam oprala, vjerojatno je neka masna hrana kapnula. znam da se uvijek spominje neki dm sapun za mrlje, koji je to?
fgm is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.04.2022., 21:46   #7655
Quote:
fgm kaže: Pogledaj post
s čim ukloniti masne fleke na odjeći? nemam pojma od čega je, vidila sam tek nakon šta sam oprala, vjerojatno je neka masna hrana kapnula. znam da se uvijek spominje neki dm sapun za mrlje, koji je to?
Izvoliš

Ima i u tekućoj verziji, ali ovaj mi je bolji
Old 11.04.2022., 22:01   #7656
moja trenirka ti zahvaljuje
fgm is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.04.2022., 22:14   #7657
Ja stavim sredstvo za suđe na mrlju i dobro protrljam pa ona u pranje.
Old 11.04.2022., 22:19   #7658
Da, možeš i s običnim deterdzentom za suđe, ja nekad stavim i bilo što za odmašćivanje kuhinje ako je masna fleka. Međutim, ako je već oprano, mrlja će po mom iskustvo otići teško ili nikako.
Odgovori s citatom
Old 12.04.2022., 07:41   #7659
Quote:
Zla majkee kaže: Pogledaj post
Ja stavim sredstvo za suđe na mrlju i dobro protrljam pa ona u pranje.
Meni ti deterdženti budu preagresivni i znali su izblijediti tkaninu nakon ribanja
Old 12.04.2022., 07:45   #7660
Za masne mrlje uvijek i zauvijek dječji puder. Nema nikakvog trljanja. Stavi na masnu mrlju prije pranja i samo ubaci u mašinu.

Ako primijetis nakon pranja, onda se moze iscetkati nakon sto odstoji neko vrijeme.
Cepin40 is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 15:56.