Banke, osiguranja, krediti Ja ne radim za novac. Ja radim za kamatu. |
|
|
18.10.2013., 17:38
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2011.
|
Quote:
SwissChoco kaže:
Ne mora se samnom dogovarati. Samo neka jasno odrede uvjete. Sto od početka nisu i što je proglašeno nezakonitim.
A izjavi citiranoj ne moras se čuditi jer nrs dolazi iz HUB-a. A poslovanje banaka do sada pokazalo koliko im se moze vjerovati bez čvrstog i jasnog okvira
|
Mijenjas pricu prijatelju, da te podsjetim sto si maloprije tvrdio:
Quote:
Nitko ne inzistira na Liboru. Jel ti shvacas da su banke pritjerane zakonom, SAME formirale kamate u CHF kao LIBOR+fiksna marža. Ponovo : SAME!
Same su dakle ugurale u fiksni dio sve. Bez konzultacije sa klijentom.
|
1. Uvjete su ti odredili jasno.
2. UF je lobirala protiv NRS-a i CDS-a u promjenjivom dijelu.
Pametnome dosta.
|
|
|
18.10.2013., 22:10
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2011.
|
Nemora biti marza + libor. Nisam ja to tvrdio! Ja zelim formulu po kojoj je moja kamatna stopa bila4.5 pa 5 pa 5.50 pa 6 pa 6.75 pa 6.25! Ja zelim parametre po kojima ja to mogu izracunati. Ako mi daju ja odustajem od tuzbe sto se kamatne stope tice. Znaci formulu i parametre trazim kako su dosli do kamate. Nista drugo.
Sto se valutne klauzule tice neka vrate taj proizvod na trziste i odustajem i od te tuzbe. Ja zelim jos jedan kredit u CHF. Ako mi ga daju sve je u redu!
|
|
|
18.10.2013., 22:15
|
|
Otpisani
Registracija: Feb 2004.
|
Quote:
davor_du kaže:
Nemora biti marza + libor. Nisam ja to tvrdio! Ja zelim formulu po kojoj je moja kamatna stopa bila4.5 pa 5 pa 5.50 pa 6 pa 6.75 pa 6.25! Ja zelim parametre po kojima ja to mogu izracunati. Ako mi daju ja odustajem od tuzbe sto se kamatne stope tice. Znaci formulu i parametre trazim kako su dosli do kamate. Nista drugo.
Sto se valutne klauzule tice neka vrate taj proizvod na trziste i odustajem i od te tuzbe. Ja zelim jos jedan kredit u CHF. Ako mi ga daju sve je u redu!
|
Nećeš to dobiti. Ja sam pokušavao dobiti način izračuna kamate kad je ona bila na vrhuncu (mislim da je to bilo 2010. - 6.75% s 4.5%). Zavlačili su me skoro godinu dana šaljući opće uvjete u kojima je formula s delta parametrima koji su proizvoljno odredivi.
Na parnici bankarski odvjetnici nisu ni pokušali dokazati logiku mjenjanja kamatne stope. Dali je to dovoljno precizan odgovor na ovo pitanje kako bi skinuli napokon ovu točku s dnevnog reda?
jtb?
|
|
|
18.10.2013., 22:28
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Oct 2011.
|
Quote:
sick.am kaže:
Nećeš to dobiti. Ja sam pokušavao dobiti način izračuna kamate kad je ona bila na vrhuncu (mislim da je to bilo 2010. - 6.75% s 4.5%). Zavlačili su me skoro godinu dana šaljući opće uvjete u kojima je formula s delta parametrima koji su proizvoljno odredivi.
Na parnici bankarski odvjetnici nisu ni pokušali dokazati logiku mjenjanja kamatne stope. Dali je to dovoljno precizan odgovor na ovo pitanje kako bi skinuli napokon ovu točku s dnevnog reda?
jtb?
|
Ma koja si ti veličina da to tebi banka daje???
Isto sam i ja tražio cim su objavili (pod pritiskom) "način obračuna izmjen KS" sa tim čuvenim "deltama". Odgovor je bio isti....opći uvjeti, formule za računanje anuiteta...bla bla
Odustao sam i pitao jos jednostavnije pitanje: kako ste formirali početnu KS?
Nakon dva jos nebuloznoja odgovora, oni su sami zaključili kako "oni smatraju da su ovim odgovorili i da je to-to"....
|
|
|
18.10.2013., 23:43
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2013.
|
Quote:
spirou kaže:
ne
zbog kartelskog ponašanja
već sam na ovoj temi jednom pisao detaljnije o tome...ne da mi se sada tražiti
|

navest ću samo jedan primjer, onako iz svakodnevice običnog života- preprodavačima voća i povrća na tržnici, poznat je ovaj princip. jer ako misliš prodavat banane npr 20 posto jeftinije ne bi li radio i zaradio, mogo bi ostat bez zubiju i tko zna što bi ti se još moglo dogodit. pa svi imaju iste cijene i, eto, mir u kući.
|
|
|
19.10.2013., 01:47
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2011.
|
Ova priča je poprilično jednostavna ... i tu nema neke prevelike filozofije .
Nekim vremenima jednostavno dođe kraj .
Kako ni mi prije 6-7-8 godina nismo vjerovali da će doći
do ovoga tako ni banke a ni JTB ni komp ... ne mogu
vjerovati da je nekim stvarima jednostavno došao kraj .
No na sreću ili žalost život je ponešto drugačiji i uglavnom
ne ide ide u jednom smijeru i neke stvari se jednostavno
mjenjanju .
Tko god misli da će neke stvari dovijeka ići samo u jednom
pravcu , grdno se vara .
Kao što sam odavno na ovoj temi napisao , svako uzbrdo
ima i svoje nizbrdo .
Netko to prije shvati a netko kasnije .
Što se mene tiče , može se nastaviti sa filozofiranjem ali
što se nas tiče , došlo je vrijeme za nizbrdo . 
|
|
|
19.10.2013., 06:55
|
|
...ča barjak ne viješ
Registracija: Jan 2004.
|
Quote:
đeram kaže:
Što se mene tiče , može se nastaviti sa filozofiranjem ali
što se nas tiče , došlo je vrijeme za nizbrdo . 
|
za koga je došlo to vrijeme?
A u puku zapadne cerkve, gde potiče štogod dobra i poštena, to prečesto dolazi samo odtuda, što on ne sluša i ne sledi popa. Da ovaj puk nebi bio poživinčen, on bi uz redke iznimke, u popu smatrao najpervoga svojega neprijatelja. U istinu, NAROD HERVATSKI IMA SVU SVOJU NESREĆU NAJVEĆMA POPOM PRIPISAT. - Dr. Ante Starčević - Otac Domovine
|
|
|
19.10.2013., 08:52
|
|
Registrirani korisnik
|
Onaj koga se tiče to zna , samo se nebrini puno .
|
|
|
19.10.2013., 10:09
|
|
...ča barjak ne viješ
Registracija: Jan 2004.
|
ti vjeruješ da je vama vrijeme za uzbrdo? idu banke nizbrdo ali i vi sa njima.
A u puku zapadne cerkve, gde potiče štogod dobra i poštena, to prečesto dolazi samo odtuda, što on ne sluša i ne sledi popa. Da ovaj puk nebi bio poživinčen, on bi uz redke iznimke, u popu smatrao najpervoga svojega neprijatelja. U istinu, NAROD HERVATSKI IMA SVU SVOJU NESREĆU NAJVEĆMA POPOM PRIPISAT. - Dr. Ante Starčević - Otac Domovine
|
|
|
19.10.2013., 14:59
|
|
Registrirani korisnik
|
Nemam ja tu šta misliti to će jednostavno tako biti .
Što se tiče drugoga dijela tvoje rečenice podržao bih ga
da si ga napisao prije 7-8 godina jer sam tada smatrao da tako treba biti .
Nažalost u međuvremenu je netko iz tvoje rečenice učinio
neke stvari i odlučio da nismo isti i da neke stvari ne
trebamo snositi jednako .
Samim tim ni sudbina nam više ne može biti ista . Vjeruj mi .
Samo pratiš stare narodne i iz toga se može dosta naučiti .
Kako ona jedna kaže ... " Dok jednom ne smrkne , drugom ne svane "
Tako je nažalost i nama bilo prije 7-8 godina .
Samo što već prije rekoh , u životu nikada nšto ne ide stalno u jednom pravcu .
|
|
|
19.10.2013., 15:02
|
|
Registrirani korisnik
|
Kako je ono vaš idol Masimo tepo ... zlato u ovakvim vremenima može samo u jednom pravcu ... 
Zadnje uređivanje đeram : 19.10.2013. at 15:16.
|
|
|
20.10.2013., 20:23
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2007.
|
Jedan rap od kolegica i kolega iz Zadra:
Ako si iz Hrvatske, sigurno si bar jednom spario kruh od prekjučer i salamu iz Lidla.
Ako si iz Hrvatske, onda misliš da tvoje psovke mogu čuti saborski zastupnici preko TV ekrana.
Ako si iz Hrvatske, bar jednom si imao ovrhu. Ako nisi - imat ćes.
Ako si iz Hrvatske, onda u dvanaestom mjesecu dobijes plaću za sedmi.
Ako si iz Hrvatske, sigurno imaš bar jednog prijatelja koji ima 34 godine i još uvijek živi s roditeljima.
Ako si iz Hrvatske, onda svakodnevno pratiš tečaj švicarskog franka.
Ako si iz Hrvatske, bar jednom si zamijenio plastične boce za šaku kovanica.
Ako si iz Hrvatske, bar jednom si povjerovao u predizborna obećanja.
Ako si iz Hrvatske barem si 10 puta poslao Štimca u tri P.M.!!!
|
|
|
21.10.2013., 10:54
|
|
Memento vivere
Registracija: Jul 2006.
|
Quote:
stari medo kaže:
|
Skandalozno, kao da zakone piše stanovnik države za koje ih piše!!!
|
|
|
21.10.2013., 11:53
|
|
Memento vivere
Registracija: Jul 2006.
|
Ovo je jutarnji:
19.10.2013.
JE LI TO SUKOB INTERESA? Linićev zamjenik napisao zakon o švicarcima, a ima kredit u švicarcima
15.10.2013.
PRAVA ISTINA O ŠVICARCIMA Dio dužnika zbog Linićeva zakona morat će plaćati čak veće rate
Guverner HNB-a Boris Vujčić razotkrio je greške u Linićevom zakonu
21.08.2013.
GRAĐANI NE MOGU VRATITI ČETIRI MILIJARDE KREDITA ZA STAN Loših kredita u švicarcima šest puta manje nego u eurima
07.08.2013.
VIŠE NIJE UTOČIŠTE ZA INVESTITORE Švicarski franak će do sljedećeg ljeta pasti na 5,50 kuna
19.07.2013.
'IMAM JEDNOSTAVNO RJEŠENJE ZA KREDITE U FRANCIMA' Nenad Bakić predlaže da banke dužnicima omoguće da prekinu kredit i vrate stan
18.07.2013.
'NISU NAS BANKE PREVARILE. PAZITE ŠTO POTPISUJETE' Milanović o švicarcima
07.07.2013.
ZAR JE HRVATSKA TEK SAD OTKRILA DA TEČAJ FRANKA RASTE I PADA? Bivši šef ureda Dow Jonesa za Jutarnji
06.07.2013.
PRIMJENU VALUTNE KLAUZULE NE MOŽE ODREDITI SUD NEGO ZAKON Otkrivamo kako banke planiraju srušiti presudu za švicarce
05.07.2013.
‘PRESUDA BANKAMA NARUŠAVA PRAVNU SIGURNOST U HRVATSKOJ’ Ekonomisti i analitičari zabrinuti zbog odluke suda
22.05.2013.
'DA SE NISMO SUZDRŽAVALI, KAMATE BI BILE JOŠ VIŠE' Bankari na suđenju zbog kredita u švicarskim francima
08.05.2013.
'LINIĆEVO RUŠENJE KAMATNIH STOPA DODATNO ĆE SMANJITI PONUDU KREDITA!' Banke o prijedlogu Vlade
21.08.2011.
Prvi čovjek ZABE: Tko misli ukinuti valutnu klauzulu na kredite, ugrozit će depozite štediša
Zagovarači ukidanja valutne klauzule zaboravljaju da je 1990. i 1991. devizna štednja bila izgubljena jer su je povukli krediti u dinarima koje je obezvrijedila inflacija.
11.08.2011.
Dogovor bankara, HNB-a i Vlade: Banke će smanjiti kamatu na švicarce!
U Ministarstvo financija došli su čelnici svih važnih banaka i guverner HNB-a Željko Rohatinski
04.06.2011.
Marko Škreb: Šok sa švicarcem? Sad shvaćate što bi značila devalvacija
Kako riješiti problem divljanja švicarca? Mađari su bili zabranili ovrhe nad nekretninama, što je na dužnike djelovalo nepedagoški - znajući da neće izgubiti stanove, prestali su otplaćivati kredite. Takva mjera svakako ne bi bila rješenje.
13.08.2009.
Krediti švicarcima u pola godine smanjeni za 10 %
14.03.2009.
Padaju rate kredita u švicarcima
14.01.2008.
Najpovoljniji u 'švicarcima'
04.03.2007.
Bankari najavljuju rast kamata na euro i CHF
25.08.2006.
Krediti u švicarcima: dobit veća od rizika
|
|
|
21.10.2013., 13:07
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2006.
|
Jutarnji list se jako srozao...
sori na o.t.
|
21.10.2013., 15:08
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2006.
|
Najava: G. Aleksić na temu učinaka izmjena ZPK / Hrvatska uživo, danas u 17.15h
Kad već nije nitko iz UF najavio, evo copy/paste poziva
pozivamo Vas da danas pogledate gostovanje Gorana Aleksića u Hrvatskoj uživo. Tema gostovanja bit će učinci predloženih izmjena ZPK na iznose kamata i rata kredita u švicarskim francima. Emisija Hrvatska uživo (HRT 1) danas počinje u 17.15 h.
|
|
|
21.10.2013., 15:19
|
|
U samoizolaciji
Registracija: May 2006.
|
http://business.hr/ekonomija/linic-p...-na-nekretnine
Quote:
Ministar financija smatra da je manjak iznad granice koju propisuje regulativa Europske unije posljedica pogrešne politike od 2009. do 2011. godine. U tom razdoblju država je, po njegovom mišljenju, provodila politiku neracionalnog zaduživanja koju nisu pratile reforme.
Tvrdi da su ti trendovi preokrenuti dolaskom aktualne Vlade koja, kako je rekao, provodi reforme i politiku štednje stvarajući tako temelje za konsolidaciju javnih financija.
|

koji lažov
|
|
|
21.10.2013., 21:40
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2010.
|
Quote:
sivonja kaže:
Kad već nije nitko iz UF najavio, evo copy/paste poziva
pozivamo Vas da danas pogledate gostovanje Gorana Aleksića u Hrvatskoj uživo. Tema gostovanja bit će učinci predloženih izmjena ZPK na iznose kamata i rata kredita u švicarskim francima. Emisija Hrvatska uživo (HRT 1) danas počinje u 17.15 h.
|
i? što je rečeno u emisiji?
|
|
|
22.10.2013., 00:52
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2006.
|
Quote:
fat_boy_slim kaže:
i? što je rečeno u emisiji?
|
Previše toga da ti prepričam, a opet premalo. Valjda će postaviti na youtube kanal. Evo jesu
Predstavnika "druge strane" nije bilo mada su pozvani. Prikazan je grafikon "prosječnog" kredita od 732.000 kn, koliko bi se trebale smanjiti rate ovisno o godini podizanja te prijedlogu banaka koji nitko nije vidio (manje, 20%) i vlade (više 15-30%). Grafikon je očajno izgledao na TV-u, meni nečitljiv. Velika zamjerka na tome, jer pola vremena su tumačili što graf prikazuje umjesto da slika kaže više od riječi.
Uglavnom zakon regulira kako će biti ubuduće, malo lakše jer štiti od divljanja kamate ali ne od devalvacije. Kako je bilo se mora rješavati na sudu, pa i pojedinačno tužiti banku u vezi kamata i za eure i za chf. Postojeća tužba i budući zakon nisu povezani.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 02:17.
|
|
|
|