Natrag   Forum.hr > Društvo > Politika > Politička scena

Politička scena Stranke i osobe na političkoj sceni RH

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 09.05.2023., 10:36   #7701
I opet nema HDZ ekipa koja je analizirala Rijeku i izbore da nam objasni ovo u Dalmaciji...

Jos pogubljeni oko postotaka u Varazdinu...
McAucliffe is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.05.2023., 11:05   #7702
Da je su izbori prek ljeta dosla bi Johabe pokazat stranackim drugovima kak se izbori namještaju al sad joj nije napeto noge točat u mrzlom moru pa su spušili izbore kad se sve odvije na pošten način.
Old 09.05.2023., 11:15   #7703
Quote:
Panga kaže: Pogledaj post
U Dalmaciji nije bilo iseljavanja kao u Slavoniji. Tako da ima još neke kritične mase koja može izglasati nešto drugo. A Dalmatinci kad popizde, njih ne jebe jel taj koji ih je raspizdio HDZ, SDP ili Marsovac.

U Slavoniji su ostali još samo harcdore HDZovci.
I tako će, nažalost, ostati još dugo. Njihovu premreženost i sveprisutnost ovdje je, nekome tko tu ne živi, teško i zamisliti.
Titivillus is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.05.2023., 11:45   #7704
Quote:
Johny kaže: Pogledaj post
Ne samo da drzava placa ovo nego nije ni ponisten natjecaj i sin majke partije je i dalje ravnatelj. Trebalo je ponistiti natjecaj i traziti povrat place za sve ove godine.
Da, to mi je najfacinantnije u cijeloj priči oko te gamadi - ta stoka nema trunke srama. Doslovce - aha, otkrili ste nas... nema veze.

Ali zato samo - stabilno s tom praksom

Quote:
markotornic kaže: Pogledaj post
I meni je i dalje misterij kako ekipi koja ne izlazi na izbore ovo ne smeta. Pa takva bagra uzima poslove vasoj djeci, unucima....
A ko ti je ostao u državi? Mladi perspektivni ljudi i manje mladi ljudi sa traženim strukama su dobrim dijelom otišli.
Ko bu ti otišao? HDZ-ovac? Kud? Za šta je taj sposoban? Jesi ti čuo makar za jednog HDZ-ovca koji je otišao van? Ja ne, a znam ih solidna broj i to raznih stranačkih rangova.

Quote:
Panga kaže: Pogledaj post
U Dalmaciji nije bilo iseljavanja kao u Slavoniji. Tako da ima još neke kritične mase koja može izglasati nešto drugo. A Dalmatinci kad popizde, njih ne jebe jel taj koji ih je raspizdio HDZ, SDP ili Marsovac.

U Slavoniji su ostali još samo harcdore HDZovci.
Pa nek se i iseljavaju. Ko i iz Like. Doveli su se do toga da ima više medveda nego ljudi, a oni i dalje glasaju za njih. Nek što prije izumru i mir.
Odgovori s citatom
Old 09.05.2023., 19:02   #7705
Nakon onog zamućivanja spomen ploče nisu imali šanse.
U inače "lijevoj" sredini provocirati na taj način ne prolazi.
tko je reko is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.05.2023., 19:55   #7706
Današnji igrokaz i urnebesno ruganje javnosti HDZ-a i DORH-a otkrili su nam četiri strašne stvari

Quote:
“Sva pošta koja dođe u DORH, dolazi meni na stol i ja je pregledam u 90 posto slučajeva”, kazala je danas Hrvoj Šipek objašnjavajući zašto je baš ona pročitala anonimku o prometnoj nesreći. Ona ista Hrvoj Šipek koja nije ni pogledala posebno izvješće USKOK-a o aferi Žalac koje je sama naručila

Pa Hrvoj Šipek koja govori o tome da je tražila odlazak Marušić zbog prometne nesreće njenog vozača, iako se ta priča raspala u manje od 48 sati otkad su je “otkrili” provladini mediji. Ali, u isto vrijeme kaže i kako zbog toga ne bi pokretala stegovni postupak protiv Marušić. Samo je, eto, tražila ostavku. Koju je ova, možda, podnijela dijelom i iz nekih osobnih razloga (disclaimer: sve navedeno je stvarno izrečeno i nije produkt autorove mašte).

Ovako je, dakle, glavna državna odvjetnica branila iznuđivanje ostavke od čelnice tijela za borbu protiv korupcije i kriminala: “Da nisam postupila ovako, a vi ste iz medija saznali za prometnu nesreću, biste li tražili moju odgovornost?”

Prometnu nesreću o kojoj se govori nije izazvala bivša ravnateljica USKOK-a. Nego njen vozač. Sud ju je okarakterizirao blažom. Ništa oko nje nije bilo zataškavano, vozač je platio 2000 kuna kazne. Dakle, glavna državna odvjetnica, nije šala, posve ozbiljno pita bi li je mediji napadali da zbog blaže prometne nezgode njenog vozača nije, praktički, smijenila ravnateljicu USKOK-a. Pravo je pitanje, zapravo, kako se žena dok izgovara ovako masne – pas-pojeo-zadaću – besmislice pritom barem malo ne nasmiješi ili namigne kameri?

Opet, Hrvoj Šipek je osoba koja je prije tri mjeseca u Saboru tvrdila kako nije vidjela izvješće USKOK-a o slučaju Žalac – koje je osobno zatražila i koje joj je dostavljeno na stol – jer baš tad nije bila u uredu pa je na njemu radila zamjenica. Danas, pak, Hrvoj Šipek, opet mrtvo ozbiljno, saborske zastupnice i zastupnike uvjerava kako nije nimalo čudno da je baš ona osobno pročitala anonimnu prijavu kojom je DORH izviješten o čudesnoj prometnoj nesreći koja je stajala funkcije šeficu USKOK-a.

“Sva pošta koja dođe u DORH, dolazi meni na stol i ja je pregledam u 90 posto slučajeva”, kazala je danas Hrvoj Šipek. Ona ista Hrvoj Šipek koja nije ni pogledala posebno izvješće USKOK-a koja je sama naručila o politički najkrupnijoj aferi u Hrvatskoj u posljednjih desetak godina.

Treća strašna stvar sa današnje sjednice saborskog Odbora je ta da u vladajućoj stranci (i koaliciji) očito misle da ovako može i dalje. Da nema problema u tome što je glavno istražno tijelo u zemlji izgubilo i najmanju mrvicu povjerenja. Da će sve smiješne laži, otužna opravdanja i besmisleni zaključci već sutra biti jučerašnja priča, a podsjećanje na nju biti prokazivano kao jalna i zamorna prigovaranja političkih gubitnika.

Najstrašnija od svega je, međutim, četvrta strašna stvar. Da je moguće da su u pravu.
Neka nas prave budalama, narod to voli
ludakipo is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.05.2023., 21:27   #7707
Quote:
kiss me kaže: Pogledaj post
Da, to mi je najfacinantnije u cijeloj priči oko te gamadi - ta stoka nema trunke srama. Doslovce - aha, otkrili ste nas... nema veze.

Ali zato samo - stabilno s tom praksom
Najfascinantnije je da je to slučaj iz 2012.

11 jebenih godina za presuditi nešto što se može riješiti za 30 minuta nakon što se pročita natječaj, jedan i drugi životopis i napiše presuda.

Nesposobnjakovići, očito zaposleni po istoj liniji kao i ovaj "geodet", u pravosuđu sami pišaju i seru svaki dan po svom nekom "ugledu" na kojeg se pozivaju svaki dan ovakvim budalaštinama i dokazano donose presude ovisne o njihovom šefu (svaka čast iznimkama).

11 godina se štiti i protuzakonito drži na poslu taj HDZov "ugledni" mecena lokalne općine u tri mile matere (bez uvrede stanovnicima) i izvlači protuzakonito pare iz državnog proračuna iako zna da na njih nema nikakvo pravo.
Munjeno Blago is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.05.2023., 00:07   #7708
Quote:
Munjeno Blago kaže: Pogledaj post

11 jebenih godina za presuditi nešto što se može riješiti za 30 minuta nakon što se pročita natječaj, jedan i drugi životopis i napiše presuda.
A niš, bumo još platiti i nešto eurića jer nije imala suđenje u razumnom roku.

To što ta lopovska pokvarena i besrman gamad radi od ove države je za izrigati se
Odgovori s citatom
Old 10.05.2023., 07:53   #7709
Quote:
Munjeno Blago kaže: Pogledaj post

Nesposobnjakovići, očito zaposleni po istoj liniji kao i ovaj "geodet", u pravosuđu sami pišaju i seru svaki dan po svom nekom "ugledu" na kojeg se pozivaju svaki dan ovakvim budalaštinama i dokazano donose presude ovisne o njihovom šefu (svaka čast iznimkama).

11 godina se štiti i protuzakonito drži na poslu taj HDZov "ugledni" mecena lokalne općine u tri mile matere (bez uvrede stanovnicima) i izvlači protuzakonito pare iz državnog proračuna iako zna da na njih nema nikakvo pravo.
Kada je za ovakav predmet potrebno 11 godina suđenja, koliko će godina suđenja biti potrebno za neki složeniji predmet, na primjer da se 'istjera pravda' u slučaju Agrokor? Po ovim kriterijima starost svemira nije dovoljno vremena da se to odradi. Ja čak vjerujem da se u slučaj Agrokor namjerno krenulo, da se tako zamaskira djelovanje Borga.

Što se tiče ovog 'geodeta' iz Korenice, ja vjerujem da on misli da je nezakonito uzurpiranje radnog mjesta njegovo osobno pravo. A zakon je takav 'jer se to moralo donijeti radi Europe', pa se to onda može kršiti.
'Ličko rukovanje' njemu i svima iz njihove stranke.
Odgovori s citatom
Old 10.05.2023., 20:18   #7710
HDZ skrojio nove izborne jedinice, a zna se i kad bi mogli izbori: Najveća novost tiče se Zagreba

Quote:
Do kraja tjedna trebao bi napokon biti gotov prijedlog Zakona o izbornim jedinicama, a najveća novost je da Zagreb više neće biti podijeljen na četiri izborne jedinice.

Prema novom zakonu koji se dovršava u Ministarstvu uprave i pravosuđa, građani Zagreba glasat će u tri izborne jedinice.

Sugovornik iz Vlade kaže da se razmatralo više izbornih modela, a na kraju se došlo do toga da je najbolje što je više moguće zadržati se u okvirima postojećeg, na koji su već navikli birači, ali i političke stranke.

Ostat će deset izbornih jedinica i u svakoj će se birati po 14 zastupnika, no s obzirom na depopulaciju pojedinih krajeva, morat će se korigirati granice kako bi se došlo do toga da u svakoj izbornoj jedinici bude podjednak broj birača.

Izvori iz vrha HDZ-a kazali su Jutarnjem i da ćemo na izbore za zastupnike u Saboru ići na proljeće iduće godine, prije izbora za zastupnike u Europskom parlamentu, koji će se održati početkom lipnja.
Eto, skrojeno po njihovom guštu, sad mogu na izbore
ludakipo is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.05.2023., 20:58   #7711
Ako Let3 pobijedi na Euroviziji zagrantirano ne idemo prije ljeta - ne bi egocentrični manijak propustio tu priliku za naslikavanje.
Odgovori s citatom
Old 10.05.2023., 22:38   #7712
Ljetni izbori u RH su najveća idiotarija, 2020. se to pokazalo koliko je to pogubno , sa najnižom izlaznošoću parlamentarnih izbora u povijesti RH, iako se to donekle opravdavalo covidom.
Izbori u RH bi trebali biti poslije Svi svetih do prije Božića, ili od druge polovice siječnja pa do Uskrsa.
water strider is online now  
Odgovori s citatom
Old 10.05.2023., 22:42   #7713
Misliš pokazalo se koliko je to povoljno, a još kad malo prekrojiš izborne jedinice kako zatreba.
Munjeno Blago is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.05.2023., 22:55   #7714
pa da bude sve ne znam kako opet cemo dobiti izbore. pa koja nam je konkurencija???? grbin?? mostovci koji i dan danas prde o koroni. muzemo koji kucni savjet ne bi mogli voditi. imovinski parking????
dobijemo sada preko 85 mandata sami
klingonac_worf is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.05.2023., 23:00   #7715
Quote:
klingonac_worf kaže: Pogledaj post
pa da bude sve ne znam kako opet cemo dobiti izbore. pa koja nam je konkurencija???? grbin?? mostovci koji i dan danas prde o koroni. muzemo koji kucni savjet ne bi mogli voditi. imovinski parking????
Takvo što ni Tuđman nebi dobio, sa najgorom mogućom oporbom.
I tako loša oporba kakva jest ,drži u svojim rukama Zagreb, Split, Rijeku, Pulu, Varaždin, Čakovec, Gospić, Vukovar, Knin...,što bi tek bilo da nešto valjaju.
water strider is online now  
Odgovori s citatom
Old 11.05.2023., 08:46   #7716
Quote:
kiss me kaže: Pogledaj post
Ako Let3 pobijedi na Euroviziji zagrantirano ne idemo prije ljeta - ne bi egocentrični manijak propustio tu priliku za naslikavanje.
Da sam na mjestu političara (bilo iz pozicije ili opozicije) ne bih previše računao na bilo kakvu podršku Let(a)3. Makar se oni ne bave dnevnom politikom, njihova 'podrška' bi se mogla jako obiti o glavu (naročito ako ovi osjete da ih se zlorabi za nečije dnevno-političke ciljeve). I to je dobro - jer nije mentalno zdravo baš sve politizirati.
Odgovori s citatom
Old 11.05.2023., 08:52   #7717
Quote:
O koroni (i reakciju državnog aparata na istu) treba prditi svaki dan - jer to je slika i prilika onoga što nam - čini se - donisu budućnost. Nekakva kvaziiznaddržavna tijela nameću svoja pravila igre suverenim državama. To je sramotno vazalsko ponašanje za bilo koju suverenu državu.
Odgovori s citatom
Old 11.05.2023., 10:47   #7718
Let 3 bi mogli gađat našeg milog premijera čepovima iz guzice a to osim kaj je opasno je i izrazito nehigijenski projektil na taštog Andreja.
Old 11.05.2023., 14:14   #7719
nastavljamo u pozitivnom tonu, samo dobre vijesti

https://web.facebook.com/HDZ1989/pos...2w2oe2V1d8iVpl

Quote:
HDZ - Hrvatska demokratska zajednica
38 min ·
�� Od 'poreza na ekstraprofit' prikupljeno gotovo 240 milijuna € za izravnu pomoć ���� građanima!

Ministar financija Marko Primorac: Prisjetimo se kakve su 'kataklizme' neke interesne i politikantske grupacije najavljivale, strašile narod svakovrsnim 'propastima', no ništa se od svega toga, naravno, nije dogodilo. Potvrdilo se da je uvođenjem dodatnog poreza na dobit #VladaRH donijela dobru odluku. Do 8. svibnja ove godine na ime tog poreza iskazana je obveza u iznosu od 236 mil. €, od čega je u Državni proračun ���� već uplaćeno 213 milijuna. Svaki cent od 'poreza na ekstraprofit' koristi se isključivo - kako smo i obećali na načelima #solidarnost i pravednosti - za pomoć ranjivim skupinama. Od prikupljenih sredstava već smo izdvojili 102 mil. € kroz novčane naknade i programe iz travanjskog paketa Vlada Republike Hrvatske. Dakle, za raspodjelu za sljedeće zaštitne mjere ostalo nam je nešto više od 130 mil. €.
https://web.facebook.com/HDZ1989/pos...BvyAUPNU6UA3Ml

Quote:
HDZ - Hrvatska demokratska zajednica
1 h ·
Veće naknade za roditelje njegovatelje i osobne invalidnine ���� branitelja, kraj epidemije & puna iskorištenost ���� novca za obnovu!

PVRH Andrej Plenković: U utorak smo bili na 860 milijun € iskorištenosti sredstava za obnovu objekata javne namjene iz Fonda solidarnosti ����. Danas smo na - 872 milijuna! Od toga smo za petrinjski #potres iskoristili sav novac koji je ���� dobila - 321 mil. € - a za zagrebački 551 mil. €. Ili 81% bespovratnih ���� sredstava za koja se u tu svrhu naša #VladaRH izborila u #Bruxelles. S obzirom da u prosjeku realiziramo oko 5 mil. € dnevno, preostali 131 milijun iz #FSEU iskoristit ćemo ne samo do posljednjeg centa, nego i dosta prije zadanog roka 30. lipnja. Za nastavak obnove već smo osigurali 1.2 milijardi € iz #NPOO. * Slijedom preporuke World Health Organization (WHO), na današnjoj #sjednicaVRH donijeli smo odluku o kraju epidemije #koronavirus u ����. S radom prestaje Stožer. #COVID19 više ne predstavlja globalnu zdravstvenu krizu. * Također, uputili smo u javno savjetovanje izmjene Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata, kao i Zakona o socijalnoj skrbi. Prvim se prijedlogom podižu osobne invalidnine ���� branitelja, a drugim se povećavaju naknade za roditelje njegovatelje te im se daje mogućnost rada.
eto tomašević ukida naknade a plenki ih podiže
Nitko kao ja is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.05.2023., 20:00   #7720
Quote:
Ma može i crni vrag, samo da nie taj kriminalni šljam.

Quote:
Deere kaže: Pogledaj post
Da sam na mjestu političara (bilo iz pozicije ili opozicije) ne bih previše računao na bilo kakvu podršku Let(a)3. Makar se oni ne bave dnevnom politikom, njihova 'podrška' bi se mogla jako obiti o glavu (naročito ako ovi osjete da ih se zlorabi za nečije dnevno-političke ciljeve). I to je dobro - jer nije mentalno zdravo baš sve politizirati.
Krvio si me shvatila, nisam mislila da bi se oni politički angažirali, nego ako bi pobijedili, iduće godine bi Eurosong bio u Zagrebu, a Plenki to napuhavanje i pozivanje stransjkih frendova ne bi nikad propustio.

Quote:
werdas kaže: Pogledaj post
Let 3 bi mogli gađat našeg milog premijera čepovima iz guzice...
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 21:38.