Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Stanovanje > Sam svoj majstor

Sam svoj majstor Radionica u kući

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 30.04.2013., 16:13   #761
Nemrem si to predočiti. Ako ga pravilno držiš, kak ćeš odvalit prste kad je prema prstima zatvoreni dio.
anita is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.04.2013., 17:34   #762
Vjerovatno je mislio na prste na rukama...
Uvjek se nešto prčka oko glave, skidanje trave ili slično i zamisli da se glava može uključiti samo ručicom gasa koja zapne za nrekaj dok prčkaš po glavi...
koka36 is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.04.2013., 20:42   #763
Mislim ja na sve prste kad mu padne iz ruke ili je ostavi na trenutak na travi pa netko zapne za nju.
Kao što rekoh, ima razlog zašto sve flakserice imaju tako riješeno.
kerbi is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.05.2013., 09:06   #764
Kad god čistim travu ili popravljam flaks, isključim je iz struje. Držim je s obje ruke, a teška je možda 1,5 kg, ako i toliko. Može mi pasti iz ruke jedino ako zaspim, tako da... No dobro. Znači nema takvih trimera, nego stiskaj i kosi. ok.
anita is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.05.2013., 09:13   #765
Čuj, imam ti prijatelja kojem fali pola prstiju na obje noge. I to je uspio sa običnom zatvorenom kosilicom na guranje. Isto je mislio šta se može desiti pa je blokirao onu ručku koju moraš držati da se kosilica ne ugasi. Uglavnom, dok je kosio uspio se nekako poskliznuti i paste na leđa tako da su mu noge nekako podletile pod kosilicu i noževi mu odfikarili prste na nogama. Ni meni nije jasno kako je to uspjeo, no srećom pa je žena bila blizo da mu pomogne i pozove pomoć. Ako se to moglo desiti sa običnom kosilicom šta se tek može desiti sa ovim čudom kojemu flaks otvoreno mlati uokolo.
kerbi is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.05.2013., 23:22   #766
ko za vraga, sreća moja pa mi trimer vuče falšni zrak i ne mogu ga podesit da radi s jačim gasom, nego ga nekako uspijem jedva upalit pod broj jedan, a onda radit samo na slabom do srednjem gasu.

sreća moja jer jučer, kosio sam bosonog i umalo mi se desilo to što ti veliš, zahvatio mi trimer lijevi palac i to sa slabim gasom, ne vjerujem da me najlon ošinuo više od pešest puta po prstu, a ostavio je crtu ko da si nožem rezao, sreća pa nije bilo duboko.

(inače nikad prije nisam bosonog kosio i to sam kosio baš zato jer nisam imao vremena pustiti gas ili spustiti trimer da obučem radno odjelo i cipele, jer nikako ga nisam mogao upaliti i onda ostaviti na leru nego samo na gasu, jedva sam i naočale stavio. tako da u biti sreća moja da trimer vuče falš zrak pa ne radi na full throttle, ali opet, nesreća moja da to radi jer da ne radi, ne bih radio bosonog).
vbr666 is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.05.2013., 23:41   #767
radne cipele sa kapicom na noge.....
Old 05.05.2013., 11:41   #768
Pozdrav...

.....evo malo i mojih iskustava i nekoliko savjeta vezanih za trimere, glave i flaks.
Svoj prvi trimer sam kupija 2004. g. i to Dolmar MS30U, 1.4KS.
Nikako ne mogu virovati da su švabe napravile tako loš stroj sa svim popratnim djelovima. Na njemu promjenjeno do sada:
- jednom zariba i promjenjen klip sa klipnjačom i ležajevima,
- drugi put se ležaj za spoj klipnjače i radilice raspao
- sajla prijenosa
- sajla gasa (ide u kompletu sa kablovima)
- kvačilo (kupljen neki univerzalni)
- opruga za palenje

........od prvod dana neće pali kako treba, puca na auspuh i izleti poklopac auspuha (morao ga učvrstiti sa vijkom)......dođem u masline a ona mrtva, tako pet-šest puta. Sa njom je pokošeno cca 7-8 nogometnih igrališta (vinograd, njive bez kamenja, masline u prizidama...kamenjima i sl.).
Nakon par godina što sam je kupio, došao sam do informacije da su je švabe priznale kao tvorničku grešku i da su davale sličnu zamjensku za nju.
Naravno, kako je to kod nas nemoguća misija, nitko me nije obavijestija (a u kompjutoru stoji ime i prezime i model kupljenog trimera sa datumom). No kad sam doznao mogao sam je zamjeniti samo za četverotaktnu, mislim 1.2ks uz nadoplatu 600kn.
Nisam htio, ostavio sam je i volim je više od svega, a danas mi služi kao
pomoćna.

2010. g. 3. mjesecu kupljena je HQ 335RX sa glavom T35X i trio balance naramenicama i četverokraki nož. Do sada su pokošena cca 4 nogometna igrališta opisana kao gore. Imanje mi je cca veličine nogometnog igrališta tako da mi je to orijentir. Nikakvih problema do sada. Razrađena prvih 3-4 rezervoara sa 3% HQ XP uljem, sa malo manjim opterečenjem.
Nakon toga udri........gusta trava metar visine skoro pa sama pada a nikad ne radi sa više od 2/3 gasa jer nema potrebe. Sve mekše do malog prsta debljine reže flaksom bez problema.
Pravi stroj bez ijedne moje zamjerke. Uvjek svježe napravljena mješavina (samo koliko triba za taj dan), kad sam gotov ispraznim rezervoar i ostavim je da potroši gorivo, nakon košnje ako je bilo prašine očistim i podmažem filter.
Flaks:
...koristio sa HQ whisperX 2.7 i 3.0 za travu...nije dobar uopče, ne preporučam. Whisper 2.4 i 2.7 puno puno bolji, preporuka. HQ standard 3.0 odličan di su tvrdi i deblji-suvi sikavac, dračice.......Stihl 2.4 okrugli izbjegavati, dok je 2.4 kockasti fenomenalan i njega trenutno koristim.
Nabavio sam neki njemački spiralni plavi 2.7 izgleda mi odličan ali još ga nisam probao. Ove iz peveca i sl. izbjegavati.
Znači, flaks koristim samo i izrićito na gore navedenim terenima, dok nož zbog kamenitog terena ne upotrebljavam.

Glavu koristim HQ T35 i T35X, bolja mi se pokazala ova bez ležaja jer je lakša 5dkg. Imam i T45X ali je teža 15dkg i ne koristim je radi opterečenja.

Pitanje za sve koji koriste T45X: u čemu je bolja od T35X kad je potpuno ista osim što je veča, stane više flaksa, teža je i stvara veči otpor??
Stojte mi dobro i živili.

Zadnje uređivanje dragger : 05.05.2013. at 11:48.
dragger is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.05.2013., 15:01   #769
Pozdrav!!!

Imam pitanje, naručio sam trimer ili kako oni kažu motornu kosu Stihl FS 240 C E...

E sad, zanima me koja je razlika između toga modela i recimo Stihla FS 360???

Inače nakon 9 godina korištenja uspio sam sahraniti stari trimer Castor 41...
Bertelovci 31 is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.05.2013., 16:19   #770
Quote:
dragger kaže: Pogledaj post
Pozdrav...

.....evo malo i mojih iskustava i nekoliko savjeta vezanih za trimere, glave i flaks.
Svoj prvi trimer sam kupija 2004. g. i to Dolmar MS30U, 1.4KS.

Zamašnjak, teže se zavrti ali se i teže zaustavlja.
Flaks 3,0 ne volim, to je doslovno kao da tupim nožem nešto režeš, 2,7 je primjetna razlika već u "oštrini"dok 2,4mm flaks mi troši bez veze,
Probal i 2,0 iz zajebancije...uh kak to reže ali se troši...
Koristim Kawasaki TJ45
Jel postoji 2,7 kocka? Taj bi bil doslovno savršen

Zadnje uređivanje Majstor : 19.04.2015. at 15:33. Reason: Skraćivanje quotanja
branee is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.05.2013., 19:34   #771
vrjedi li ovo kaj

http://www.trgo-agencija.hr/trimer-motorni-bce33hb.aspx
JoZ@ is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.05.2013., 00:44   #772
Quote:
dragger kaže: Pogledaj post
Pozdrav...
... Uvjek svježe napravljena mješavina (samo koliko triba za taj dan), kad sam gotov ispraznim rezervoar i ostavim je da potroši gorivo, nakon košnje ako je bilo prašine očistim i podmažem filter.
335RX sam ovdje prilično nahvalil i dosta članova se "zapiknulo" na nju.
Pitanje i odgovori:
- čime podmazuješ filter (ja to delam finim strojnim uljem)

Glede flaksa:
- uglavnom bi se složil. WhisperX nije toliko bolji koliko je skuplji.
kvadratnog koristim ponekad, za drvnastije bilje. Jedino mi se ne sviđa to kaj grizu karike na glavi, a nisu baš jeftine. Uglavnom koeistim Whispera 2.7 i 3.0, dok je okruli izdržljiviji za debelo bilje.

Glava ti ne stvara otpor vrtnji, već flaks.
- T45 glavu imam već 10 godina. U vrijeme kad je kupljena, nije bilo T35x, pa nije bilo izbora. U čemu je bolja? Robustnija je od T35, ima metalne zube koji oslobađaju flaks, stane puno glaksa u nju i ima veliki statorski (plavi) dio, pa ne zapinje kad nisko kosiš., a kak ima lager, ne uzrokuje veliki otpor.
S T35(x) nisam radil, pa ju nemrem usporediti. Izgleda kak T35 s lagerom. Vjerujem da je dobra, no, nježnija od T45. Malo veća masa mi ne igra ulogu. Dapače.

Nemoj zaboraviti namazati reduktor i kardan koji put

Zadnje uređivanje Majstor : 19.04.2015. at 15:32. Reason: Skraćivanje quotanja
Zvon is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.05.2013., 10:40   #773
Da ovdje pitam, da li je netko koristio list pile od curkulara na trimeru za ciscenje sume?
rib@ is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.05.2013., 13:03   #774
Misliš baš na list pile ili na Scarlet pilu?
Mislim da je obični list malo previše lakom za to, pa bi moglo biti neugodnih udaraca.
Zvon is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.05.2013., 13:11   #775
Quote:
Zvon kaže: Pogledaj post
Misliš baš na list pile ili na Scarlet pilu?
Mislim da je obični list malo previše lakom za to, pa bi moglo biti neugodnih udaraca.
Sad kad ponovo citam svoju umotvorinu vidim da i nesam bas precizno napisal.
Da, mislim na list pile namjenjen iskljucivo trimerima - link
rib@ is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.05.2013., 22:45   #776
Imam ju i koristil sam ju. Luda stvar.
335-tica je odrezala šljivu od 10 cm za par sekundi, sa dva reza, znatno brže od motorke.
Obavezno je imati štitnik, je povratni udarac može biti fatalan.
Zvon is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.05.2013., 09:12   #777
Onda ju budem nabavil.
Kad isprobam javim dojmove.
rib@ is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.05.2013., 20:29   #778
poz. Imam husqvarna trimer 323r, mali, lagan fin, dovoljno jak za moje potrebe, odrzavam veliku povrsinu, ali redovito tako da mi nije potrebna velika snaga koliko da je lagan i udoban. Imam ga 4 godine i nije bilo nikakvih problema, ali bas nista, nisam ni svjecicu promjenio ni glavu potrosio. Jedino podmazujem prenos u glavi i otisla je do sada jedna tuba masti. Ali sada mi se pojavljuje da kada se ugrije samo se ugasi. Radim normalno i nakon oko 30min trimer odjednom izgubi snagu, dam gas i on se ugasi. U tim trenucima kada se to pojavi ako pustim gas trimer radi kao da je povucen onaj cok, okrece se glava i radi na vecim obrtajima iako sam pustio gas, i kada dodam gas on se ugasi. Kada pogledam cini mi se da trimer uopste nije pregrijan, nije nista topliji nego inace. Nakon toga se nece upaliti dok god se ne ohladi, barem 20ak min. Ima li ko nekakav savjet.
manixman is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.05.2013., 20:51   #779
nakon 17 godina zlorabljenja STIHL FS 36 a posto me zeza i nakon generalke karburatora krenuh je bacit u tri.. kad vidjeh na njuskalu da se trazi i po 1200 kn za nju

dvoumim se izmedju STIHLA FS 38 i Husqvarne 122c. Ima li netko tko se kuzi u laksu kategoriju?
Old 24.05.2013., 14:26   #780
Quote:
Zvon kaže: Pogledaj post
335RX sam ovdje prilično nahvalil i dosta članova se "zapiknulo" na nju.
Pitanje i odgovori:
- čime podmazuješ filter (ja to delam finim strojnim uljem)
Evo probao sam i flaks koji sam gore naveo, bar nešto da vrijedi od dolmar-a.
Kupio 2,4 i 2,7 - odlićan, za travu nikad bolji nisam koristio.

http://www.dolmar.com/productcatalog...ures/1073.html

Pitao sam, citiram svoje pitanje; "Pitanje za sve koji koriste T45X: u čemu je bolja od T35X" a ne od T35 kako Vi navodite.

Budući da na motociklu imam K&N filter zraka, kupio sam i set za čišćenje/podmazivanje filtera.
http://www.louis.de/_3054b1206141533...nr_gr=10004249
Ima gu kupiti u auto-kreše, naravno tko to želi.
Ali mislim da svrsi može poslužiti bilo koje rijeđe motorno ulje niske gradacije samo ne u velikoj količini.

Nebih se složio da glava ne stvara otpor več flaks.
Glava kao rotaciona masa utječe otpor vtnje samo u manjem obimu nego flaks. Šta bi bilo kad bi glava bila teška 2kg......umjesto 40dkg? Teže bi se zavrtila a kasnije? Možda se varam!?! Volio bih da mi ovo netko pojasni.

Za podmazivanje reduktora koristim originalnu HQ mast
http://www.husqvarna.com/hr/accessor...ziva/eco-mast/
ali sam mišljenja da nije baš kvalitetna. Nekako mi je rijetka. Kad sam jednom išao podmazati kardan, mast na njemu je bila tvrđa-gušča.
Imam ovu crvenu FUCHS-ovu za ležajeve
http://www.trgo-agencija.hr/mast-fuc...-bfx-400g.aspx
(lipi se kao da je ljepilo) pa možda sljedeći put podmažem sa njom.

Sa kojom ti podmazuješ???

Zadnje uređivanje Majstor : 19.04.2015. at 15:32. Reason: Skraćivanje quotanja
dragger is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 19:33.