Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Stanovanje > Sam svoj majstor

Sam svoj majstor Radionica u kući

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 06.09.2017., 21:27   #761
Treba li za hidroizolaciju balkona sa Sika TopSeal 107 staviti i mrežicu ili može i bez nje?
blaenka is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.09.2017., 22:10   #762
Quote:
ivankeramicar kaže: Pogledaj post
Prorezi fuge fleksom tj iscupaj stare fuge i usisaj fuge,kupi fugir masu starlike (imas o njoj na internetu ) i pofugiraj ponovo
Ispod sokla obavezno silikon i izmedu fasade i sokla isto stavi silikon
Nikako silikon vec neko PU brtvilo.
m4dm4n123 is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.09.2017., 22:12   #763
Quote:
blaenka kaže: Pogledaj post
Treba li za hidroizolaciju balkona sa Sika TopSeal 107 staviti i mrežicu ili može i bez nje?
Svakak stavi mrezicu. Mali novcani ulog a podloga ce biti cvrsca.
m4dm4n123 is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.09.2017., 20:40   #764
Da li bi bilo dobro prije nanosenja hidroizolacije Sika TopSEal 107 nanijeti impregnaciju na estrih?

Ima neka univerzalna Simpra koje je jeftina nekih 10kn/l

pa me zanima ima li smisla to namazati prije Sike
ako da koliko pustiti da se suši prije nanosenja hidroizolacije?
blaenka is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.09.2017., 21:04   #765
ima smisla.Prethodno potrebno je očistiti od zrnaca prašine (zrnca se lijepe za impregnaciju) sa predmetne plohe. Ja bi s obzirom na cijenu premazao u dva navrata koristeći preporuke miješanja (1:1)
I pazi svi polimercmentni premazi imaju zrnca kvarcnog pijeska koji padaju na dno posude pa je potrebno ravnomjerno miješanje ili miksanje prilikom premazivanja
kanjar is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.09.2017., 12:06   #766
Quote:
nomadsoul kaže: Pogledaj post
trenutno mi zamjena pločica financijski nije opcija. tražim barem privremeno rješenje pa kolko god izdrži.... znači zapuniti normalnom fugir masom i premazati poliuretanskom bojom?
ja svoje vanjske pločice koje su izložene vremenskim prilikama u jesen 2x premažem sa Beton4 emulziom.

Prije toga zafugiraj to i premaži tako, to je najeftijije.

Dolje ispod pločica vanjskih na terase i balkone, mora ići hidroizolacija koja se nanosi gleterima i debela je nekih cca 3-5mm. Ja sam cijelu terasu 60m2 tako napravio iako je 90 % natkriveno, jeb skupo, ali tek ću vidjet za 10 godina na dva podesta koji su na otvorenom, koliko je to bilo isplativo.
VW BUG is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.09.2017., 12:31   #767
Quote:
Da li bi bilo dobro prije nanosenja hidroizolacije Sika TopSEal 107 nanijeti impregnaciju na estrih?

Ima neka univerzalna Simpra koje je jeftina nekih 10kn/l

pa me zanima ima li smisla to namazati prije Sike
ako da koliko pustiti da se suši prije nanosenja hidroizolacije?
Nemoj bas puno stediti na impregnaciji. Ova simpra je ok za impregnaciju prije farbanja zida recimo, no za estrih i ostale podloge na koje stavljas podloge koristi nesto tipa Murexin D4 Supergrund ili nesto slicno od drugog proizvodjaca. Ona ima u sebi mineralna zrnca i povrsina je ohrapavljena kad se osusi.
m4dm4n123 is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.09.2017., 14:28   #768
Nema balkona koji je obložen pločicama a izložen vremenskim uvjetima da s vremenom ne procuri... nema! ko kaže da ima laže! Točka!
mesojed is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.09.2017., 14:55   #769
Quote:
mesojed kaže: Pogledaj post
Nema balkona koji je obložen pločicama a izložen vremenskim uvjetima da s vremenom ne procuri... nema! ko kaže da ima laže! Točka!
što ti znači "s vremenom"? 10, 20, 30 godina?
davorradman is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.09.2017., 16:55   #770
Quote:
m4dm4n123 kaže: Pogledaj post
Nemoj bas puno stediti na impregnaciji. Ova simpra je ok za impregnaciju prije farbanja zida recimo, no za estrih i ostale podloge na koje stavljas podloge koristi nesto tipa Murexin D4 Supergrund ili nesto slicno od drugog proizvodjaca. Ona ima u sebi mineralna zrnca i povrsina je ohrapavljena kad se osusi.
Iskreno uopće ne shvaćam što će mi impregnacija?

Imam novi estrih na balkonima star cca 6 mjeseci.

Trebam hidroizolirati balkon prije pločica, ispod nije stambeni prostor nego balkon, ali zbog sigurnosti ide hidroizolacija i trake. Mislim kupiti Sika Top Seal 107.

Priča se da je bolje staviti i impregnaciju, pa budući da i ne shvaćam svrhu istog i da nigdje ne piše na stranicama proizvođaća 2K hidroizolacije da treba impregnacija, mislila sam staviti taj najjeftiniji

Ako griješim i ako je ta impregnacija stvarno bitna, ispravite me dok nije kasno
blaenka is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.09.2017., 19:23   #771
Quote:
Iskreno uopće ne shvaćam što će mi impregnacija?

Imam novi estrih na balkonima star cca 6 mjeseci.

Trebam hidroizolirati balkon prije pločica, ispod nije stambeni prostor nego balkon, ali zbog sigurnosti ide hidroizolacija i trake. Mislim kupiti Sika Top Seal 107.

Priča se da je bolje staviti i impregnaciju, pa budući da i ne shvaćam svrhu istog i da nigdje ne piše na stranicama proizvođaća 2K hidroizolacije da treba impregnacija, mislila sam staviti taj najjeftiniji

Ako griješim i ako je ta impregnacija stvarno bitna, ispravite me dok nije kasno
Impregnacija ti je vezivo izmedju podloge i ljepila, odnosno ljepilo se bolje veze na podlogu. Impregnacija ide obavezno, i to pravog tipa.
m4dm4n123 is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.09.2017., 19:49   #772
Ide prvo hidroizolacija na estrih i onda preko toga impregnacija, pa ljepilo i plocice ?

Ili ide impregnacija na estrih, pa hidroizolacija, pa ljepilo?
blaenka is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.09.2017., 19:57   #773
Bi li ova bila dobar odabir? https://www.samoborka.hr/betosil
blaenka is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.09.2017., 20:12   #774
nisam za, osobno, jer ne vidim tehnički list a čini mi se da je riječ akrilatima a ja volim silikosane- moje je mišljenje - osobno
kanjar is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.09.2017., 20:15   #775
tehnicka uputstva
https://www.samoborka.hr/upload/proi...;20Betosil.pdf

"smjesa silana i siloksana, polimerno vezivo, aditivi"
Je li onda ok?
blaenka is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.09.2017., 20:31   #776
Mene zbunjuje : "Prilikom primjene i sušenja temperatura podloge i zraka ne smije biti niža od +8°C, a najviša +25°C, " a u thread u 368 govori se o apliciranju iznad nule ?
malo zbunjujuće
kanjar is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.09.2017., 20:39   #777
Quote:
Ide prvo hidroizolacija na estrih i onda preko toga impregnacija, pa ljepilo i plocice ?

ovo drugo impregnacija, hidroizolacija pa ljepilo i pločice.

Too rijetko tko koristi, raspitaj se, traži dvokomponentnu hidroizolaciju za balkone i terase.

Nije ono od Samoborke što si tu stavila

Pitaj u Siki oni imaju dobru ekipu znalaca.
VW BUG is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.09.2017., 20:42   #778
hvala

a ovo http://www.roefix.hr/Proizvodi/Siste...300-Predpremaz

Pise:
Univerzalno primjenjivi predpremaz za pripremu jako upojnih podloga... prije nanošenja hidroizolacijskog sustava... ili postavljanja pločica u unutarnjim i vanjskim prostorima.

to bi onda bilo to?
blaenka is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.09.2017., 20:53   #779
Quote:

Estrih, impregnacija, hidroizolacija, ljepilo.

Ne znam za samoborku, ja sam murexinovo rjesenje uzeo.
m4dm4n123 is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.09.2017., 20:58   #780
Quote:
hvala

a ovo http://www.roefix.hr/Proizvodi/Siste...300-Predpremaz

Pise:
Univerzalno primjenjivi predpremaz za pripremu jako upojnih podloga... prije nanošenja hidroizolacijskog sustava... ili postavljanja pločica u unutarnjim i vanjskim prostorima.

to bi onda bilo to?
Napisali si u prvom postu Sika Top Seal 107 i to je to.

U pripremi ti piše koji predpremaz prije toga ide (grund) i nema mudrosti.

Nazovi dečke u Siki i pitaj koji predpremaz ide prije te Sika Top Seal 107 izolacije.
VW BUG is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 12:57.