Svijet Zbivanja u svijetu |
|
|
04.10.2024., 18:52
|
|
Konzervativac-Reakcionar
Registracija: Oct 2009.
|
Quote:
Sale Nagy kaže:
Tamo svi pišu isto. Ne znam razlog, ali kako HRT, Jutarnji tako i svojekakvi SchweinZeitungi i druga toiletna izdanja po Europi (odem u EU često pa vidim)... doslovno prepisivanje MSNBCa i sličnih izvora koji su, koliko znamo, toliko nisko pali po vjerodostojnosti... koliko je ono bila pala gledanost CNNa? Preko 90%. Zašto? Pa narod vidi.
Ali onda imaš ove koji se doje po Zeitungima pa će npr. našeg Teksašanina podučavat o tome kako je i što u Texasu mada u Texas nikad nisu ni prstićem kročili.
Ili zlonamjerno stave kao "dokaz" neku listu na kojoj je Bush kad loš primjer a Obama dobar... pa taj Bush igra za isti tim za koji i Obama i Biden. A Trumpove brojke su "oštećene" pandemiijom, to se prigodno zaboravlja.
Pridruži mi se u želji da Tren de Aragua radi isto ono što radi po New Yorku, Denveru, Chicagu tamo u Bernu, Baselu, Zürichu... dabogda im prisjela ljubav prema Krmalji.
|
Pa čovječe, to je sto ti ja i govorim. Svi su u vlasništvu iste osobe ili osoba!
|
|
|
04.10.2024., 19:25
|
|
u prolazu
Registracija: Jun 2003.
|
Quote:
Dilberth kaže:
Ispravi me ako grijesim, ali nisu li ubrzo nakon raspada Jugoslavije Sorosovi agenti pokupovali sve znacajnije novine u Hrvatskoj? Bilo je malo frke oko Slobodne Dalmacije, ali je i ona ubrzo "kapitulirala".
Jutarnji List je bio novi Sorosov uvoz.
Promjene u stilu pisanja bile su odmah vise nego ocigledne.
|
Zli Židov
Arthur J. Finkelstein izmislio je perfidnu kampanju protiv Georgea Sorosa. Njegov najbliži kolega prvi put nam priča kako je to učinio.
...
On je Antikrist. Najopasnija osoba na svijetu. Stari bogataš, špekulant koji je izazvao kolaps britanske funte 1992., azijsku krizu 1997., financijsku krizu 2008. Uništio je prvo Sovjetski Savez, a zatim Jugoslaviju kako bi Afrikancima i Arapima otvorio jasan put za vožnju izvan Europljana. Sponzorira lijeve ekstremiste, želi svrgnuti predsjednika SAD-a i živi od trgovine drogom i financijskim kriminalom. Financira i eutanaziju, cenzuru i terorizam. Još kao dijete predavao je Židove nacistima, iako je i sam bio Židov.
O tome možete saznati na Facebooku, YouTubeu ili Twitteru kada upišete “Soros”. George Soros je Židov, to je istina, sve ostalo je laž, izmišljeno i plasirano u svijet kao dio jedne od najperfidnijih i najmoćnijih političkih kampanja svih vremena.
...
|
|
|
04.10.2024., 19:26
|
|
Pastafarian
Registracija: Nov 2004.
|
Quote:
Sale Nagy kaže:
Strpimo se, u ono vrijeme 2016. oko Brazilke, je došlo u 3. mjesecu slijedeće godine, 5 mjeseci NAKON izbora. Strpljen spašen.
|
U ono vrijeme nismo imali kod javnog biljeznika ovjereni dopis zvizdaca koji je poslan vodecim republikanicma. Ne razumijem zasto sjede na tome?`Mislis da ce objaviti Istinu par dana prije izbora za maksimalni ucinak?
|
|
|
04.10.2024., 19:58
|
|
Miamindžija
Registracija: Feb 2021.
|
Quote:
Shrike12 kaže:
U ono vrijeme nismo imali kod javnog biljeznika ovjereni dopis zvizdaca koji je poslan vodecim republikanicma. Ne razumijem zasto sjede na tome?`Mislis da ce objaviti Istinu par dana prije izbora za maksimalni ucinak?
|
Mislim da ću se strpit , a ti i dalje ostani nestrpljiv i goji si čireve po organima.
Quote:
Dilberth kaže:
Pa čovječe, to je sto ti ja i govorim. Svi su u vlasništvu iste osobe ili osoba!
|
To je čak i manje bitno, no bolesna mnogogodišnja je opsesija nekih sa zemljom u kojoj su nastali i "lažljvi" Twitter i YouTube kao i "istinoljubački" MSNBC i CNN od kojeg prepisuju tamošnji ShweinZeitungi...
Vidimo da je sam Joe Rogan (inače ljevičar, liberal, glasač Bernie Sandersa...) popularniji i gledaniji no CNN i MSNBC. Naravno, mada je ljevičar, liberal, i bivši glasač Sandersa i Demokrata, Rogana je fašistoidna ekipa označila nekakvim ekstremnim desničarem (što on nikako nije, ali eto, takvi znaju samo lijepit etikete).
Zašto su podcasteri toliko popularni (ne samo Joe Rogan, ima ih još, neki su lijevo, neki desno)? Pa... iz više razloga. Narod prepoznaje ono što govore kao točnije od onog što servira im MSNBC i sl., daju više vremena govornicima, pozivaju i one govornike koje MSNBC i slični ne žele... itd.
Ja osobno čak i nisam fan Rogana (ne zanima me martial arts i to), ali i ono kad su ga mediji razapeli oko COVIDa je bilo toliko gnjusno, lažljivo i nekorektno... naravno, sad će ova "nelažljiva" ekipa skočit na zadnje s poznatim "antivakser, bla bla truć truć" (btw. cijepljen sam, uzeo i COVID booster)
|
|
|
04.10.2024., 21:13
|
|
Konzervativac-Reakcionar
|
Quote:
Sale Nagy kaže:
Mislim da ću se strpit , a ti i dalje ostani nestrpljiv i goji si čireve po organima.
To je čak i manje bitno, no bolesna mnogogodišnja je opsesija nekih sa zemljom u kojoj su nastali i "lažljvi" Twitter i YouTube kao i "istinoljubački" MSNBC i CNN od kojeg prepisuju tamošnji ShweinZeitungi...
Vidimo da je sam Joe Rogan (inače ljevičar, liberal, glasač Bernie Sandersa...) popularniji i gledaniji no CNN i MSNBC. Naravno, mada je ljevičar, liberal, i bivši glasač Sandersa i Demokrata, Rogana je fašistoidna ekipa označila nekakvim ekstremnim desničarem (što on nikako nije, ali eto, takvi znaju samo lijepit etikete).
Zašto su podcasteri toliko popularni (ne samo Joe Rogan, ima ih još, neki su lijevo, neki desno)? Pa... iz više razloga. Narod prepoznaje ono što govore kao točnije od onog što servira im MSNBC i sl., daju više vremena govornicima, pozivaju i one govornike koje MSNBC i slični ne žele... itd.
Ja osobno čak i nisam fan Rogana (ne zanima me martial arts i to), ali i ono kad su ga mediji razapeli oko COVIDa je bilo toliko gnjusno, lažljivo i nekorektno... naravno, sad će ova "nelažljiva" ekipa skočit na zadnje s poznatim "antivakser, bla bla truć truć" (btw. cijepljen sam, uzeo i COVID booster)
|
Pusti to u qc. Gledaj ovo.
https://www.youtube.com/watch?v=TT1zPTahXyM
|
|
|
04.10.2024., 21:32
|
|
Miamindžija
|
Quote:
Dilberth kaže:
|
Uh, ne, ne mogu ni Newsmax. Kao ni Fox.
Dao sam šansu Tuckerovom podcastu (podcaste više volim, kako provodim jako puno vremena po avionima, aerodromima, hotelima, Uberima... idealni su). Dakle, dao sam šansu Tuckerovim podcastima i... ubio me lik s religijom , tako da ni to.
Od desnih PBD mi je dobar.
Lex je odličan, da šansu svim stranama, djeluje objektivno.
S lijeva, Democracy Now! zbog tradicije iz mojih Sanders dana.
I Morgan na YT, ima u pravilu goste s obje strane nekog problema.
Koliko god redovno srao po njima, od ovih svih medija, ja najviše od svih koristim upravo CNN.
|
|
|
06.10.2024., 10:09
|
|
Čmrlj batler
Registracija: Feb 2012.
|
Quote:
Dragan kaže:
RFK je tip sa alternative (a tamo retko zalazim).
Samo nesto malo bolje od QAnona i alternativnih fakata (mozda je kao mlad i valjao nesto, sada...).
Na X-u (a gde drugo) je mnostvo tweetova o tome, kako bi pomoc za Ukrajinu trebalo odmah preusmeriti na postradale od uragana
(ne znam samo sta bi sa tim Abramsima, Bradlyima...) i da su Ukrajina, izbeglice, Biden i Kamala krive za svu nevolju koja ih je zadesila.
Pa rekoh, ako hoce vise para i pomoci, mogli bi alocirati sredstva i ljude iz tih beskorisnih, skupih baza. America first, jel`.
No, pitam se koliko su te baze i omrazeni globalizam doprineli i prosperitetu USA ?
Sta mislis, bi li izolacionisticka politika bila bolja za USA ?
Bi li ljudima u USA bio zivot lepsi, ako bi stabilni prepustio Ukrajinu zlom gnomu ?
I da li je istina da program2025/repsi/stabilni, nameravaju smanjiti sredstva za FEMA i dekretom ukinuti globalno zatopljenje ?
|
Mislim da Ameri salju više u kešu neg u oružju. Negdje sam pročitao da su osigurali plaće za dvi godine svim drzavnim zaposlenicima. Tu spada vojska, policija, zdravstvo, školstvo, uprava i drugo jelte.
Ali neka salju još
|
06.10.2024., 16:59
|
|
Miamindžija
|
Dolazi još jedan uragan, bit će opet "liberala" po društvenim mrežama kako slave jer uragan ubija one koji ne glasaju za Demokrate.
Divna ekipa.
|
|
|
07.10.2024., 09:51
|
|
Konzervativac-Reakcionar
|
Quote:
Klodovik2 kaže:
Mislim da Ameri salju više u kešu neg u oružju. Negdje sam pročitao da su osigurali plaće za dvi godine svim drzavnim zaposlenicima. Tu spada vojska, policija, zdravstvo, školstvo, uprava i drugo jelte.
Ali neka salju još
|
Eh, da je samo to, to bi se jos dalo podnesti. Biden, Kamila, Nancy, Obama, Pencilneck, itd. koferi nemaju dna.
|
|
|
07.10.2024., 09:57
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2006.
|
Quote:
Sale Nagy kaže:
Dolazi još jedan uragan, bit će opet "liberala" po društvenim mrežama kako slave jer uragan ubija one koji ne glasaju za Demokrate.
Divna ekipa.
|
Misliš kao ekipa koja tvrdi da uragane umjetno rade demokrati i šalju na područje gdje su republikanci?
https://www.forbes.com/sites/tylerro...kes-southeast/
|
|
|
08.10.2024., 01:15
|
|
Miamindžija
|
Quote:
riche kaže:
|
To jest budalasto, no veseliti se smrti onih koji glasaju drugačije nije budalasto već puno gore, to je umobolno!
|
|
|
08.10.2024., 01:23
|
|
Pastafarian
|
Quote:
Sale Nagy kaže:
To jest budalasto, no veseliti se smrti onih koji glasaju drugačije nije budalasto već puno gore, to je umobolno!
|
No sa jedne strane to navodno veselje smrti onih koji glasaju drugacije dolazi s nekog radnom socijalnog medija od nekog random psihopata(slobodno me ispravi s obzirom da nisi citirao gdje se to i kako veselio), a pricu o zlim demokratima koji hurikanima ubijaju republikance siri jebena kongresna zastupnica republikanske partije. I tebi je random tweet gori?
|
|
|
08.10.2024., 01:41
|
|
psihonaut
Registracija: Dec 2002.
|
Quote:
Sale Nagy kaže:
|
Nazalost, sve cesce vidjeno na ljevici. A sad je posebna poslastica sta bi uragan Milton trebao proci preko Trumpove rezidencije.
Gledam danas, KJP na presici pukla nakon sto je novinar Foxa pitao o novcima za pomoc zrtvama uragana Helene, i rekla da mu je pitanje dezinformacija
A sve to radi navodnih teorija zavjere da je FEMA spucala lovu na pomoc azilantima, sto je cinjenica koju je sama KJP izjavila prije par godina.
Jako mi je zao svih koji su stradali od Helene. Imam prijatelje u NC i stanje na terenu je strasno, a podrska nikakva. Evo, stize i Millton, a drzava brod bez kormilara.
|
08.10.2024., 07:56
|
|
Konzervativac-Reakcionar
|
Quote:
Dustflower kaže:
Nazalost, sve cesce vidjeno na ljevici. A sad je posebna poslastica sta bi uragan Milton trebao proci preko Trumpove rezidencije.
Gledam danas, KJP na presici pukla nakon sto je novinar Foxa pitao o novcima za pomoc zrtvama uragana Helene, i rekla da mu je pitanje dezinformacija
A sve to radi navodnih teorija zavjere da je FEMA spucala lovu na pomoc azilantima, sto je cinjenica koju je sama KJP izjavila prije par godina.
Jako mi je zao svih koji su stradali od Helene. Imam prijatelje u NC i stanje na terenu je strasno, a podrska nikakva. Evo, stize i Millton, a drzava brod bez kormilara.
|
Ne mozes reci da je drzava brod bez kormilara. Drzava ima kormilara koji je vec skoro 4 godine kormilari i vodi u propast!
|
|
|
08.10.2024., 08:55
|
|
Miamindžija
|
Quote:
Shrike12 kaže:
No sa jedne strane to navodno veselje smrti onih koji glasaju drugacije dolazi s nekog radnom socijalnog medija od nekog random psihopata(slobodno me ispravi s obzirom da nisi citirao gdje se to i kako veselio), a pricu o zlim demokratima koji hurikanima ubijaju republikance siri jebena kongresna zastupnica republikanske partije. I tebi je random tweet gori?
|
Ja nisam našao za shodno opravdavati MTGine budalaštine sranjima novoliberalnih kretena ali ti si skočio čistim whataboutizmom (MTGinom bedastoćom) opravdavati one koji slave smrti ljudi koji samo misle drugačije.
Bravo, to više govori o tebi no išta drugo.
Meni bi bilo neugodno...
Meni bi bilo neugodno slaviti smrti Kamalinih glasača. Ne, to nikad ne bih slavio. Humanist sam.
Meni bi isto tako bilo neugodno slaviti atentate na Kamalu i žaliti što nije bila pogođena u glavu. Jest da je totalno glupa ali ne zaslužuje biti ubijena zbog tog.
Meni bi bilo neugodno kad bi pokušavali za sitnice strpati Kamalu u zatvor. Živimo u demokraciji, a ne u Putinovoj Rusiji, pa da zatvaramo političke oponente, zar ne?
Meni bi bilo neugodno...
Bezbrojnim novoliberalima to nije neugodno.
Nije li i tebi neugodno? (pitanje je retoričko, znam odgovor)
|
|
|
08.10.2024., 11:22
|
|
Brigadni general
Registracija: Jan 2022.
|
Moderni demokrati su zaoštrili retoriku od tolerancije i dijaloga, do netrpeljivosti koja im je trenutno defaultno stanje. Do poziva na otkaze, razvode, "proteste" koji su razbijanja i palež, a zasnovani ni na čemu.
Doktrine liberalnog društva postaju im strane.
I to se proteže kroz čitavo društvo. Od državnih institucija, preko medija, do (ridikulozno bezobraznog i štetnog) nazivanja oponenata fašistima i povlačenja toga kroz privatne konverzacije i slično.
Mase se povode za time. Na žalost.
I na štetu čitave Amerike. Takva izazvana razjedinjenost vam sigurno ne koristi.
|
|
|
08.10.2024., 11:59
|
|
Pastafarian
|
Quote:
Sale Nagy kaže:
Ja nisam našao za shodno opravdavati MTGine budalaštine sranjima novoliberalnih kretena ali ti si skočio čistim whataboutizmom (MTGinom bedastoćom) opravdavati one koji slave smrti ljudi koji samo misle drugačije.
Bravo, to više govori o tebi no išta drugo.
Meni bi bilo neugodno...
Meni bi bilo neugodno slaviti smrti Kamalinih glasača. Ne, to nikad ne bih slavio. Humanist sam.
Meni bi isto tako bilo neugodno slaviti atentate na Kamalu i žaliti što nije bila pogođena u glavu. Jest da je totalno glupa ali ne zaslužuje biti ubijena zbog tog.
Meni bi bilo neugodno kad bi pokušavali za sitnice strpati Kamalu u zatvor. Živimo u demokraciji, a ne u Putinovoj Rusiji, pa da zatvaramo političke oponente, zar ne?
Meni bi bilo neugodno...
Bezbrojnim novoliberalima to nije neugodno.
Nije li i tebi neugodno? (pitanje je retoričko, znam odgovor)
|
Evo da i ja postavim retoricko pitanje. Citas li ti uopce sto drugi pisu? Da li si u stanju staviti procitano u nekakav kontekst rasprave? Samo pitam, odgovor je dosta jasan.
U kojem to alternativnom svijetu je nazvati nekog psihopatom "opravdavanje"? Kako je reagirati na post u kojem se ti relativiziras nevjerovatne gluposti jedne republikanske kongresne zastupnice("to je budalasto, hihi"), uvodenje whataboutizma? Ovo je doslovno definicija gaslightinga.
Nego daj ti nama taj link gdje si procitao vijest o demokratima koji slave uragane koji ubijaju samo republikance. Cisto da znam gdje se "nezavisni" informiraju.
Neces? Nisam ni mislio!
Quote:
Mojt Egadjo kaže:
Moderni demokrati su zaoštrili retoriku od tolerancije i dijaloga, do netrpeljivosti koja im je trenutno defaultno stanje. Do poziva na otkaze, razvode, "proteste" koji su razbijanja i palež, a zasnovani ni na čemu.
Doktrine liberalnog društva postaju im strane.
I to se proteže kroz čitavo društvo. Od državnih institucija, preko medija, do (ridikulozno bezobraznog i štetnog) nazivanja oponenata fašistima i povlačenja toga kroz privatne konverzacije i slično.
Mase se povode za time. Na žalost.
I na štetu čitave Amerike. Takva izazvana razjedinjenost vam sigurno ne koristi.
|
Mdaaa. Bit ce da su samo demokrati, Nego reci, zvuci li ti Maylor Greene kao netko ko je dio rjesenja, kao netko ko ce smiriti retoriku i izvesti demokrate na pravi put?
|
|
|
08.10.2024., 12:17
|
|
15/JG52 forever
Registracija: Mar 2004.
|
Quote:
Shrike12 kaže:
...
Mdaaa. Bit ce da su samo demokrati, Nego reci, zvuci li ti Maylor Greene kao netko ko je dio rjesenja, kao netko ko ce smiriti retoriku i izvesti demokrate na pravi put?
|
Dobar dio komentara koje čitam spada na alternativu...barem.
|
08.10.2024., 15:10
|
|
Egomanijak
Registracija: Nov 2002.
|
Quote:
Shrike12 kaže:
|
Ne zaboravimo kako svaku prirodnu katastrofu netko od njihovih fanatika prišije božjoj kazni za nekamenovanje pedera, puštanje žena van dvorišta etc.
|
08.10.2024., 16:10
|
|
Konzervativac-Reakcionar
|
Quote:
Ego kaže:
Ne zaboravimo kako svaku prirodnu katastrofu netko od njihovih fanatika prišije božjoj kazni za nekamenovanje pedera, puštanje žena van dvorišta etc.
|
Bog kaznjava one koji krse njegovih 10 zapovijedi.
Deveta zapovijed kaze: Ne svjedoči lažno na bližnjega svoga!
Jesi li ikad bar za moment pomislio na to prije nego dolazis lupetati i lagati na ovom forumu, ili mislis da te je Bog vec dovoljno kaznio pa nemas sto da izgubis?
|
|
|
|
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 02:54.
|
|
|
|