Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Rekreacija > Biciklizam

Biciklizam Na dva kotača uokolo

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 03.10.2022., 21:49   #7901
Quote:
Paleloo kaže: Pogledaj post

Kakav je osjećaj s onim IsoSpeed suspenzijama, jel se osjeti to u vožnji?

Madone ima samo u sic stangi i iz prve ruke - ne
Al zato voli krckat i zivcirat covjeka (jer ga drzi vijak kroz karbon koji ne smijes pretegnut).
Old 03.10.2022., 22:11   #7902
Uh, šteta.. al dobro je znati. I meni je onaj Domane tiha patnja
Paleloo is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.10.2022., 23:12   #7903
Prije i poslije vožnje na Eroici, stavljam ga ovdje na temu jer ću ga voziti do zime redovno, moram sad malo istraživati makadame južno od Zagreba.

Kupio sam bicikl u Osijeku, Simplon Super iz 1981. godine, japanska rama s Tange cijevima, Simplon uvozio rame iz Japana dok nisu pokrenuli svoju proizvodnju u većem kapacitetu. Na tom modelu je jedan austrijski tim vozio Tour de France 1981, ne mogu sad naći info, mislim da je i osvojio nekoliko etapa, kad iskopam iz arhive stavim tu.

Dura Ace 7200 grupa, druga generacija Dura Acea, ali nisu bile ručice kočnica 7200, a kak nisam našao 7200, stavio sam nove 7400 koje sam imao od prije i volim ih zbog osjećaja i izgleda. Zbog Eroice, finalno zamijenio 53/42 šajbe s Miche 50/38 kombinacijom, kazetu 13-28 i nove kotače, primarno zbog tubelessa od kojeg sam na kraju odustao i samo stavio latex zračnice kaj se pokazalo kao ispravna odluka. Kotači su složeni s Pacenti Brevet tubeless ready obručima i Shimano 6401 NOS nabama koje se vrte beskonačno. Nova sic štanga, Brooks Swallow sic i torbica koju sam dobio za rođendan, te japanske MKS Road Sylvan Next pedale.

Bicikl mi na prvoj vožnji nije legao, nekaj nije štimalo, bilo je malo teže pedalirati, na kraju se pokazalo da je "majstor" iz Osijeka pretegao jednu stranu BB-u a drugu ostavio preslabo zategnutu, a i sama osovina ležaja je bila zglodana i kuglice u masti pomiješane s sitnim česticama metala. Netko je vozio taj bicikl s tak zategnutim BB očito više od jedne vožnje prije mene. Dura Ace 7400 BB koji može doslovno vječno trajati završio u smeću. Srećom, našao sam u Nizozemskoj povoljno 7400 BB BSA zapakiran u originalnom pakiranju i odmah je s novim BB-om bicikl "poletio"

Nedostajali su i šerafi za trimanje pozicije osovine zadnjeg kotača u dropovima, dodao ih zbog izgleda ali i podesio kotač savršeno ravno.

Bicikl je prilično živahan kaj se tiče upravljanja, malo više nego kaj bih volio, ali je bio izvrstan za vrludati brzo i pronalaziti najbolju putanju po raskopanom makadamu od kiše. Ima više osjećaj nekog karbonca na volanu nego čeličnog bicikla, prednji kraj je posebno lagan.

Dura Ace 7200 čeljusti nisu baš snažne, ali u kombinaciji s novim gumicama i Pacenti Brevet obručima kočenje je ok, mada treba upotrijebiti malo više sile za brzo kočenje. Nizbrdo sam se vozio do 60 km/h i na cesti i makadamu bez nekog straha za kočenje.

Bicikl na slici s pedalama, torbicom s alatom i zračnicom, nosačem svjetla, rezervnom gumom ispod sica, radarom, Vittoria Pitstopom i praznom bocom ima 10,5 kg. Bez opreme i pedala je ispod 10 kg.
kotac101 is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.10.2022., 23:22   #7904
Lijepo. Samo ga nagrđuju ovi moderni gadgeti
Jel majstor iz Os mozda Kreso?
Old 03.10.2022., 23:31   #7905
A morali smo imati prednje i zadnje svjetlo, start u 6 ujutro po mraku. Ne znam gdje bih našao dovoljno jako vintage prednje svjetlo.

Nije Krešo.
kotac101 is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.10.2022., 00:02   #7906
Krasan bajk i priča.. broj je bonkas detalj. Moramo se dogovoriti za fotkanje tvojih bajkova
gradec is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.10.2022., 09:53   #7907
Quote:
CM-mania kaže: Pogledaj post
Trek Domane SL 5
Ooooodlično izgleda, čestitke! Uz put, ja se nešto vrtim oko Trek Domanea, vidjet ću koliko ću moći doskočiti. Pa, što god bude iskustva ovdje na forumu, dobrog ili manje dobrog, pratim pozorno....
ammm is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.10.2022., 12:15   #7908
Uh, top

Poslano sa mog SM-A536B koristeći Tapatalk
bf22 is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.10.2022., 15:00   #7909
Quote:
litrenka kaže: Pogledaj post
Jelica

Quote:
Kristina (Mandarina)

Quote:
Lajna

Ide off sezona, a u off sezoni se vozi singlespeed

Cekao zutog u XLu ali ga nisam docekao, pa krecemo ispocetka ponovo s plavim.

Jos se trazi ime, a popis djelova je vise manje standardni upgrade za Elopsa:

* M wave sic stanga
* M wave flat volan
* Switch pedale industrija
* XLC gripovi lock on
* Vittoria Zafiro PRO gume
* Tioga sic

Btw ak netko ima vezu u Dechatlonu mislim da bi bilo fer da mi petog daju gratis za slijedecu godinu

Old 05.10.2022., 15:30   #7910
Stalna na tom svijetu samo mijena jest..i Elops i Tioga sic, čestiitke!
Old 05.10.2022., 15:37   #7911
Prolazi sve samo Elops ne

Hvala
Old 05.10.2022., 16:28   #7912
Koje razocarenje...

scrollam prema dolje i vec vidim cetvrtog u zutoj boji, kad on plavusan.
Do kraja godine padne jos i zuti, ako ne tad, onda kad tad
ZeGeNik is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.10.2022., 16:59   #7913
cini mi se da sam na nekoj grupi na FB vidio da imaju u nekim zemljama jos jednu boju, sad jel bila maslinasto zelena ili onak temeljno siva, nemrem se sjetit...
perich is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.10.2022., 18:34   #7914
@Nik - ma i meni ali pratim vec tjednima i XLa nema niti u jednoj boji i sad su dosli bijeli i plavi, pa uzeo jer tko zna kad ce stici zuti… no dobro, imamo cilj i planiramo dalje

@Pero - zelenkasto smedi mislim, vidao po Instagramima…

EDIT: smeđi ipak:

Old 05.10.2022., 18:38   #7915
Dug je put pred tobom
Old 05.10.2022., 19:31   #7916

ipak je zeleno-sivi, našao ga na webu Decathlona u Australiji, Tajlandu....
perich is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.10.2022., 19:44   #7917
A dobro, nisu Tajland i Australija kraj svijeta
Old 05.10.2022., 22:04   #7918
Nedavno sam probao to čudo od bicikla u Decathlonu.
Ostal sam paf.
Prvom prilikom kupujem, nadam se narančastom.

Sent from my M2101K6G using Tapatalk
ExCenTric is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.10.2022., 22:13   #7919
Krivo se nadas nazalost, izbacili tu boju iz prodaje Po meni bas steta jer je definitivno najbolja bila…
A za bicikl se cujemo kroz koji tjedan
Old 05.10.2022., 22:19   #7920
litrenka, nikak ne kuzim ovaj tvoj polozaj na biciklu
da nije sic malo previse podignut a guvernal prenisko ?
vidim svi su ti tak podeseni
ti zelis da imas bas polozaj kao na trkackom bajku jel
jel to ok ? za ledja, koljena... ili nije ali si se ti navikao
bagrakundera is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 23:31.