|
|
08.04.2018., 17:32
|
|
witch
Registracija: May 2008.
|
Izdvojim količinu samo za taj put, pomiješam sva ulja i zagrijem bočicu (imam jednu mini od 50 ml) da mi pod rukom bude taman (tipa ko što rukom testiraš mlijeko ili vodu za kupanje za bebača), a do onda se ricinus razrijedi i kokos otopi, ako njega stavljam.
Nemoj sve grijati, uništit ćeš si ulje.
|
08.04.2018., 21:47
|
|
Registrirani strućljak
Registracija: Feb 2011.
|
Ok, hvala ti puno 
|
10.04.2018., 19:26
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2009.
|
Quote:
Lady_D kaže:
Izdvojim količinu samo za taj put, pomiješam sva ulja i zagrijem bočicu (imam jednu mini od 50 ml) da mi pod rukom bude taman (tipa ko što rukom testiraš mlijeko ili vodu za kupanje za bebača), a do onda se ricinus razrijedi i kokos otopi, ako njega stavljam.
Nemoj sve grijati, uništit ćeš si ulje.
|
Jel navlažiš kosu prije pakunga ili na suhu? Ja uvijek na suhu pa da provjerim. Isto ricinus, nekad sam nekad pomješam s drugima koje imam.
|
|
|
10.04.2018., 21:20
|
|
witch
|
Na suhu. Bolje upija tako.
|
11.04.2018., 11:34
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2013.
|
Mlijeko za kosu
Pozdrav! Nisam bila sigurna di da pitam ovo,ova tema mi se činila nekako najpristupačnija za to
Kao prvo,što je to točno mlijeko za kosu? Malo sam googlala,izbacilo mi je samo neko baleino(koje ja u dm-u nisam uspjela nać ni nakon 15min proučavanja cijele police),navodno služi za hidrataciju. Prije par dana kad sam išla kod frizerke na šišanje i pranje mi je prvi put stavila to neko mlijeko(neznam koje,i neću je pitat jer mi nije na ruku po pitanju putovanja,a nismo si baš na 'ti' pa mi je glupo banut joj s tim pitanjem(a i kolko znam to je vjv neki skupi proizvod koji ona posebno naručuje od nekog)) na mokru kosu,rasčešljala i ostavila tako par minuta,pa tek onda šišala. Kosa mi je bila baš prekrasna s tim,mekana je i lijepo se raščešljava,lijepo pada,sjajna je i nije se onak napuhnula nakon feniranja i izgleda zdravije. Pa jel ima smisla to koristit? S obzirom da mi je kosa dosta suha(a tjeme masno),i vrhovi mi brzo pucaju,a htjela bih sprječit to nečim(ulja baš i nisu značajno pomagala)
|
|
|
11.04.2018., 13:53
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2016.
|
Quote:
Lilli_007 kaže:
Jel navlažiš kosu prije pakunga ili na suhu? Ja uvijek na suhu pa da provjerim. Isto ricinus, nekad sam nekad pomješam s drugima koje imam.
|
Ja stavljam ulja pakunge prije pranja, na lagano vlažnu kosu jer mi se tako bolje upija. Ali mojoj kosi treba voda da otvori kutikule dlake da se ulje može upijati - nisko porozna kosa.
|
|
|
11.04.2018., 20:03
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Lady_D kaže:
Na suhu. Bolje upija tako.
|
Quote:
Little lioness kaže:
Ja stavljam ulja pakunge prije pranja, na lagano vlažnu kosu jer mi se tako bolje upija. Ali mojoj kosi treba voda da otvori kutikule dlake da se ulje može upijati - nisko porozna kosa.
|
Vidjela sam link na kovrčavoj kosi za visoko/nisko poroznu kosu, moram proučiti još, mislim da je moja uz samo lice visoko jer ima tu teksturu i lako postane frizzy i kada je zdrava, a ostatak kose je svakako nisko porozan. Ja sam uvijek mislila da se to gleda po plutanju kose na vodi, možda je to samo za obojanu kosu.
Mogla bi uz lice na suhu, ostatak kose vlažan.
Baš sam zavoljela ulja 
|
|
|
11.04.2018., 20:11
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2011.
|
Quote:
metalka64 kaže:
Pozdrav! Nisam bila sigurna di da pitam ovo,ova tema mi se činila nekako najpristupačnija za to
Kao prvo,što je to točno mlijeko za kosu? Malo sam googlala,izbacilo mi je samo neko baleino(koje ja u dm-u nisam uspjela nać ni nakon 15min proučavanja cijele police),navodno služi za hidrataciju. Prije par dana kad sam išla kod frizerke na šišanje i pranje mi je prvi put stavila to neko mlijeko(neznam koje,i neću je pitat jer mi nije na ruku po pitanju putovanja,a nismo si baš na 'ti' pa mi je glupo banut joj s tim pitanjem(a i kolko znam to je vjv neki skupi proizvod koji ona posebno naručuje od nekog)) na mokru kosu,rasčešljala i ostavila tako par minuta,pa tek onda šišala. Kosa mi je bila baš prekrasna s tim,mekana je i lijepo se raščešljava,lijepo pada,sjajna je i nije se onak napuhnula nakon feniranja i izgleda zdravije. Pa jel ima smisla to koristit? S obzirom da mi je kosa dosta suha(a tjeme masno),i vrhovi mi brzo pucaju,a htjela bih sprječit to nečim(ulja baš i nisu značajno pomagala)
|
ima. Od ovih sto nisu profi, znam (i imam trenutno) samo to baleino:
http://zdravakosa.blogspot.com/2017/...ko-za.html?m=1
mozda ga nije bilo u tom dm-u, pogledaj u nekom drugom. Meni je isto masno tjeme, kosa jako suha. Ovo uopce ne masti.
U zadnje vrijeme na vlaznu kosu prije susenja u par sprica tog balea mlijeka dodam par kapi nekog ulja ili squalana, promijesam i nanesem od razine usiju do vrhova. To mi je fenomenalno. Inace sama ulja nisu ni meni bila nesto.
|
|
|
11.04.2018., 20:22
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Lilli_007 kaže:
Vidjela sam link na kovrčavoj kosi za visoko/nisko poroznu kosu, moram proučiti još, mislim da je moja uz samo lice visoko jer ima tu teksturu i lako postane frizzy i kada je zdrava, a ostatak kose je svakako nisko porozan. Ja sam uvijek mislila da se to gleda po plutanju kose na vodi, možda je to samo za obojanu kosu.
Mogla bi uz lice na suhu, ostatak kose vlažan.
Baš sam zavoljela ulja 
|
Ima više načina utvrđivanja koji si tip, ali najlakši je s plutanjem dlake u vodi. Kad sam počela s kokosovim uljem nije mi bilo jasno zašto su svi toliko oduševljeni kad meni nije baš toliko da padam na guzicu. Pa sam istraživala i otkrila da različita ulja pašu nisko poroznim kosama, a druga visoko poroznim. S time da nisu sve dlake na glavi identično porozne. Neke su više, a neke manje porozne. I u pravilu duža kosa iako je uz tjeme nisko porozna na krajevima može biti srednje to visoko porozna zbog oštećenja, farbanja, toplinskih oštećenja itd. Uglavnom isprobaj jednu i drugu opciju pa ćeš vidjeti koja ti bolje paše. Ja sam ravnokosa i nakon što sam utvrdila koje mi je poroznosti kosa i što odgovara nisko poroznoj kosi tek tada sam uspjela lakše izabrati proizvode koji baš odgovaraju mojoj kosi. I po tome sam prilagodila i način postupanja s kosom - pranje, regeneratore, maske, ulja prije i poslije pranja te način stiliziranja kose. Razlika je drastična.
|
|
|
11.04.2018., 20:52
|
|
witch
|
True, kod mene pak je obrnuta situacija. Moja kosa je visoko porozna. 
|
11.04.2018., 21:32
|
|
Registrirani korisnik
|
Kad sam se blajhala nisam morala provjeravati, svakako je bila porozna na cijeloj glavi 
|
|
|
27.04.2018., 13:18
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2012.
|
Quote:
Little lioness kaže:
Ima više načina utvrđivanja koji si tip, ali najlakši je s plutanjem dlake u vodi. Kad sam počela s kokosovim uljem nije mi bilo jasno zašto su svi toliko oduševljeni kad meni nije baš toliko da padam na guzicu. Pa sam istraživala i otkrila da različita ulja pašu nisko poroznim kosama, a druga visoko poroznim. S time da nisu sve dlake na glavi identično porozne. Neke su više, a neke manje porozne. I u pravilu duža kosa iako je uz tjeme nisko porozna na krajevima može biti srednje to visoko porozna zbog oštećenja, farbanja, toplinskih oštećenja itd. Uglavnom isprobaj jednu i drugu opciju pa ćeš vidjeti koja ti bolje paše. Ja sam ravnokosa i nakon što sam utvrdila koje mi je poroznosti kosa i što odgovara nisko poroznoj kosi tek tada sam uspjela lakše izabrati proizvode koji baš odgovaraju mojoj kosi. I po tome sam prilagodila i način postupanja s kosom - pranje, regeneratore, maske, ulja prije i poslije pranja te način stiliziranja kose. Razlika je drastična.
|
Mozes li napisati koje proizvode koristis za nisko poroznu kosu? Ja sam tek nedavno shvatila da mi je takva, koristim arganovo ulje i kosa mi je nekako gruba i tvrda, nisam zadovoljna
|
|
|
04.05.2018., 14:51
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2018.
|
Pozdrav, je li netko isprobao Olival kokos ricinus ulje za kosu? Kako se nanosi; na suho ili mokro i masti li kosu brzo?
Poslano sa mog SM-J320F koristeći Tapatalk
|
|
|
04.05.2018., 15:45
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
radenska kaže:
Mozes li napisati koje proizvode koristis za nisko poroznu kosu? Ja sam tek nedavno shvatila da mi je takva, koristim arganovo ulje i kosa mi je nekako gruba i tvrda, nisam zadovoljna
|
Oprosti nisam prije vidjela pitanje.
Ulja prije pranja znaju ponekad isušiti kosu tako da sam ja neko vrijeme izbacila korištenje ulja prije pranja. Puno bolji učinak imaju maske kupovne nakon pranja. Ulja, serume, kreme s uljima koristima samo nakon pranja prije sušenja da mi dodatno zaštite, hidriraju kosu i da bude lijepo složena. Što se tiče šampona rotiram šampone na način da 2 pranja koristim blagi šampon, a treće pranje jaki šampon da skine sve naslage. Najveću promjenu na kosi primijetim kad koristim maske za hidrataciju i držim ju 20 minuta do pola sata nakon pranja. Le petite mars.. žuta, Garnier 3 butter iz Mullera, Garnier coco frizz iz Mullera, crveni L'oreal regenerator držan kao maska, L'Oreal extreme repair maska. Poslije maske na vlažnu kosu stavljam serum, prskalice, ulje, kremu kako mi što dođe pod ruku. Izvrsna mi je prskalica OGX argan. Krema za kosu L'Oreal extraordinary oil.
|
|
|
12.05.2018., 13:38
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2015.
|
Quote:
rock on... kaže:
Ja sam kupila u Simple frizerskom salonu u Arena centru, navodno ima i u nekim drugim salonima i ducanima sa frizerskim priborom.
|
Mislim da ima u A mallu dolje u frizerskom.
|
21.05.2018., 08:26
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2016.
|
Quote:
metalka64 kaže:
|
Možda je to bilo od Milkshake Incredible milk, to je savršeno "mlijeko" za kosu ili onaj šlag za kosu mislim da se zove Whipped cream. Mislim da ovisno o salonu, ni nije tako jako skupo a može se kupiti. Dosta salona sad već radi s Milkshake proizvodima pa probaj guglati gdje se može kupiti.
|
|
|
25.07.2018., 20:46
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Dec 2017.
|
u dmu opet u prodaji serum za vrhove 30-40ml 25 kn, i suho ulje afrodita za tijelo i kosu 30 kn 
|
|
|
14.01.2019., 15:33
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2016.
|
Nedavno sam narucila s neta Inisfree camelia ulje za kosu. Citala sam recenzije i dosta su dobre. Ima li netko iskustva s tim uljem? Kosa mi je duga, gusta i jako ostra i ravna.
|
|
|
16.01.2019., 21:21
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2011.
|
|
|
|
25.01.2019., 08:34
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2017.
|
Quote:
metalka64 kaže:
|
Meni je baleino odlično, bilo je narančasto i plavo, sad ne znan koje je trenutno. I dobra je loreal extraordinary, krema (mlijeko za kosu).
Mogu pohvaliti KALLOS maske za kosu, super su posebno keratin. Kosa ekstra, a polukovrcava i plava je.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 05:23.
|
|
|
|