Alternativno liječenje Sve ono što ne spada u službenu medicinu |
|
|
28.12.2023., 18:51
|
|
More human than human
Registracija: Feb 2011.
|
Quote:
kopam i sadim kaže:
imam konstruktivan prijdlog: nazovi denisa beroša direktno u emisiju na radio braču utorkom od 11 do 13 sati (ponekad u vrijeme praznika ili beroševih obaveza emisija je pomaknuta na četvrtak u isto vrijeme) na telefon 021 631 144, a kada odrazgovarate stavi nam ovdje link da poslušamo.
često u emisiji beroš i voditelj zovu zdravstvene djelatnike ili sl. koji se također s njime ne slažu da dođu u emisiju ili se jave telefonom, ali do sada se nitko nije javio..
|
Ja govorim činjenice zasnovane na pubmed istraživanjima.
Ja sam ga poslušao par emisija i on je jak za štitnjaču dok na ostalima područjima kaska, ne prati dovoljno trenutno stanje suplementacije, nootropika, anti-aginga itd.
Nadalje nema pojma o peptidima koji su danas vrh alternativnog liječenja.
Mislim ima on svagdje neku bazu, no površna je.
Takodje greška je govorit ljudima da samo izvade ebv, zoster... treba izvadir detaljnu proširenu krvu sliku i imunologiju i suplememtirat nedostatke, a ne nabadat i preporučivat sav onaj antivirusni protokol od 40tableta na dan sa fillerima i aditivima.
Da se razumijemo ima vrhunskih brandova tipa Thorne i Life Extension bez fillera i sa third party lab testom gdje zbilja šta je na labelu i je u kapsuli.
Posebno isto extrakti biljaka iz Kine su podosta kontamimirani teškim metalima, stoga i brand je veoma važan i sigurno se dobar brand ne može kupiti kod nas u ljekarnama već na Iherbu.
Njegov pristup je dosta scientološki na bazi medical mediuma i doctor Berga, a to su većinom scameri.
Preporučio bih bolje zapratit gary brecka(the ultimate himan podcast), andrew huberman(huberman lab), peter attia i rhonda patrick(found my fitness).
Treba što više podatka o tijelu(organizmu) jer svatko je drugačiji ko i neurokemija, nekome će lugolova otopina 3kapi biti super nekoga će raznesti i pošemerit ga.
Ali da preporučivat B-100 je brutalna greška posebno ako još ima sintetičke cijakonobalamin i folnu kiselinu moglo bi nekoga sa MTHFR uništit do kraja, zato je prvi potez nabavit kvalitetan multi ili b-complex sa methyliranim B vitamina gdje je i b6 u P5-P obliku koji ne izaziva neuropatiju kada se dulje uzima(ima slučajeva čak sa 25mg piridoksina da izazivaju neuropatiju).
|
28.12.2023., 18:55
|
|
More human than human
|
Kako sam rekao za ebv, zoster i candidu smatram da su extrakti medicinskih gljiva najučinkovitiji posebno taj cordycepin iz cordyceps militaris koji je kao antidot EBV-u.
Štos kod toga je da su 90% brandova neefikasni osim Real Mushrooms i Oriveda.
Dok se ne uspostavi methylacija može se uzimat tone NAC, ALA, zeolita itd za detox, al neće bit neke vajde. Inače NAC je najbolji za detox jer direktno putem cistein donora podiže glutation. Realno liposomalni glutation ili s-acetyl glutation bi bili bolji izbor no puno skuplji.
Takodje NAC treba i selen da se stvori protein selenocysteine koji se direktno veže na živu i može ju izvadit i iz mozga.
Šta se tiče tih medinskih gljiva ponajprije Cordycepsa on ima bioaktivne komponente poput beta glukana, polisaharida i peptida koji razaraju i biofilme tih šetočina i imaju adaptogena svojstva da izvrše homeostazu u organizmu.
Za ebv još su korisni reishi i chaga, posebno chaga za one sa problemom štitnjače, dok je reishi više za jetru.
|
29.12.2023., 09:52
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2012.
|
Ako ce nekome sa slicnim problemom biti od pomoci, nedavno sam srela poznanika, dvije godine je na prehrani po krvnoj grupi. Giht je primarni problem. Covjek preporoden, krvni nalazi savrseni. On i supruga su preboljeli gadan covid, oporavak dug. Kaze da se osjecaju kao nanovo rođeni. Ne znam ako uzimaju suplemente koje ovdje spominjete.
Ima ih jos nekolicina koji su se tako hranili iskljucivo zbog mrsavljenja.
|
|
|
04.02.2024., 16:37
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2018.
|
Ima li netko za preporučiti web stranicu gdje mogu kupiti vitamine da su provjereni i dobre kvalitete (selen, cink, magnezij i B12)? Thanks!
|
|
|
04.02.2024., 16:48
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2023.
|
Quote:
Annalenna2018 kaže:
Ima li netko za preporučiti web stranicu gdje mogu kupiti vitamine da su provjereni i dobre kvalitete (selen, cink, magnezij i B12)? Thanks!
|
iherb
je li tko zna šta je sa novom skriptom šta je govorio prošlo ljeto da radi na nju i da će je završiti do kraja prošle godine? svodi se na to da piše o tome kako ovaj put piše o tome kako prevenirati da ne dođe do bolesti naspram kako liječiti kad je bolest već nastupila
|
|
|
04.02.2024., 19:27
|
|
More human than human
|
Quote:
Annalenna2018 kaže:
|
Iherb, Life Extension Europe, Fmed.eu...
|
05.02.2024., 10:11
|
|
kopam i sadim
Registracija: Jul 2012.
|
magnezij kupujem od firme "kemig" (magnezijev klorid heksahidrat). u formi je sitnih čestica, kao sol. miješam 3 žlice takvog magnezija sa 1 dl destilirane vode (uzimam je od zubara, može iz apoteke, nikako ona za pegle. može i prokuhana obična voda, ali začepi špricu). dobro se promućka barem minutu i to što nastane je magnezijevo ulje koje se šprica na kožu, može se piti ali je gorko-slanog okusa.
prelijem ga u staklenu bočicu sa špricom.
šprica se najbolje na večer pred spavanje jer opušta.
mjesta na kojem je najbolja apsorpcija su: tanka koža podlaktica, pazusi, trbuh i stražnja strane koljena. može na jedno mjesto ili više njih, svejedno je.
također je dobro našpricati i sve što boli i obavezno direktno na grč. ne na rane jer peče.
može se razmazati po koži ili kratko pričekati da se samo upije. dobro je mijenjati mjesta špricanja jer malo isuši kožu.
dnevna doza je cca 3-4 potiska iz bočice.
predoziranja nema. kad se "natoči do čepa" dolazi do meke stolice, kao i kod c vitamina.
kupujem pakiranje od 1kg, dugo traje iako dijelim prijateljima i susjedima.
uvijek treba biti dobro zatvoren jer je hidroskopičan, pa povuče vlagu iz zraka i stvrdne se, ali to mu ne mijenja kvalitetu ili sastav.
ovakav magnezij upotrebljavano godinama, odličan je! od tada nismo imali ni jedan grč, a podsjećam da je srce naš najveći mišić..
magnezija više nema u hrani, a osim što odmah po upotrebi nestaju grčevi, zadužen je za mnoge metaboličke procese u organizmu, i mora biti u balansu s kalcijem kojeg ima dovoljno u hrani i ne treba uzimati suplemente kalcija.
kalcij steže, magnezij opušta..
|
05.02.2024., 11:04
|
|
kopam i sadim
Registracija: Jul 2012.
|
Quote:
dotur tonci kaže:
iherb
je li tko zna šta je sa novom skriptom šta je govorio prošlo ljeto da radi na nju i da će je završiti do kraja prošle godine? svodi se na to da piše o tome kako ovaj put piše o tome kako prevenirati da ne dođe do bolesti naspram kako liječiti kad je bolest već nastupila
|
nije skripta, nego je knjiga!
evo ti odgovora iz prošlotjedne emisije, prevrti na 1 sat i 10 minuta: https://www.youtube.com/watch?v=c-DcM6s6Y0c
|
15.03.2024., 21:23
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2017.
|
Quote:
WarKO kaže:
Iherb, Life Extension Europe, Fmed.eu...
|
disi brate, znam te s reddita
|
|
|
17.03.2024., 21:44
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2017.
|
S obzirom da lik ne koristi internet ima dosta znanja, većina autoimunih bolesti vjerovatno je ebv, zajedno sa ostalim virusima, spominje on i candidu i teške metale. Kandida vjerovatno uzrokuje skoro sve kožne probleme i alergije. Ali ono za neke stvari, zovu ljudi pitaju vitamin K2, kao šta će vam to... brate...
Meni se čini da ta toksičnost B6 barem što ljudi javljaju do 50 mg mora biti nešto drugo. Uz b kompleks preporučuje i metilfolat i metilcobalamin dodatno, pa se to valjda izbalansira sa folnom kiselinom u b kompleksu. Inače nije toliko loš taj protokol njegov, sve ima neko svoje mjesto.
|
|
|
17.03.2024., 21:46
|
|
Registrirani korisnik
|
kod beroša mi ne leži što preporuča većinom dosta tih dodataka prehrani, baš previše, mislim da je dovoljno jesti uravnoteženu i samo živu prehranu, voće, povrće, orašasti, sjemenke,...
|
|
|
17.04.2024., 07:55
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2024.
|
Quote:
kopam i sadim kaže:
ja sam godinama na jodu. uz njega radi dobre apsorpcije "u paketu" idu selen cink, magnezij i c vitamin, a da je lako dostupan - nije! prije desetak godina bilo ga je u apotekama, a sad se dobro moraš potruditi da dođeš do njega..
|
Ima ga dosta kod nas za nabaviti. Na njuskalu je najpovoljniji.
Quote:
Annalenna2018 kaže:
|
Marketplace i njuskalo kod nas. Ili iherb premda mi je doata skup.
|
|
|
17.04.2024., 12:40
|
|
from YouTube planet
Registracija: May 2011.
|
Quote:
Annalenna2018 kaže:
Ima li netko za preporučiti web stranicu gdje mogu kupiti vitamine da su provjereni i dobre kvalitete (selen, cink, magnezij i B12)?
|
Quote:
Suplementi kaže:
Marketplace i njuskalo kod nas.
|
Taman na Njuškalu, to ti je mačak u vreći kao i da kupuješ kod ovog samoprozvanog lika ' Suplementi', koji se je uključio ovdje nekidan. 
To je vjerojatno ovaj član što su ga banirali taman tad, neda se, nije me briga... 
|
|
|
17.04.2024., 19:21
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2011.
|
iherb najpovoljniji, stalno neke akcije
od brendova najbolji: vimergy, pure, thorne, naš natural elements
ja najviše koristim NOW, nešto od doctor best, nešto life extension...
|
|
|
18.04.2024., 16:18
|
|
More human than human
|
meni su favoriti Thorne, Nootropics Depot, Oriveda i Jarrow.
|
18.04.2024., 17:47
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2011.
|
za thorne nisam čuo dok me nisi podučio. skupio b komplex njihov ima ga za godinu dana
|
|
|
06.05.2024., 12:47
|
|
Registrirani korisnik
|
pozdrav ekipa, kako se koristi mineralni miks? nađoh upute za napraviti ga ali ne i kako se pije kad ga već imaš - kupila sam ga od Beroša
hvala puno unaprijed
edit: jeste naručivali sa stranice piping rock? dosta stvari je povoljnije nego na iHerb 
|
|
|
06.05.2024., 13:27
|
|
More human than human
|
https://swissherbal.eu/
Sajt je preporučen na redditu kao za nabavku rjeđih extrakt suplemenata/nootropika.
Odličan sajt za naručivanje podosta biljnih suplemenata u prahu.
Ja si uzeo resveratrol i emoxypine(ovo je trenutačno najpopularniji nootropic). Interesiraju me još astragalus i andrographins.
Jos uvijek tvrdim da su gljive od Orivede i agmatin sulfat od Nootropics Depot najbolje stvari. Na probi su emoxypine i resveratrol, pa ću vidjet. Resveratrol može bit samo hit ako se gledaju benefiti.
|
30.05.2024., 09:16
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2024.
|
Denis u principu ima jako slične protokole Heleni, samo je razlika u načinu prehrane, Denis bazira svoj režim na krvnim grupama ako sam dobro shvatio?
Dal Denis ima kakvu svoju platformu osim youtube, gdje ljudi pišu svoja svjedočanstva izlječenja?
|
|
|
30.05.2024., 11:04
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
protocol-one kaže:
Dal Denis ima kakvu svoju platformu osim youtube, gdje ljudi pišu svoja svjedočanstva izlječenja?
|
nažalost nema, pratim onog dodića izlječite se sami, njegovu facebook grupu i tamo ima brdo pozitivnog svjedočanstva glede načina prehrane koju on zagovara, sirova prehrana. inače popljuvao ovu teoriju prehrana po krvnim grupama, ni ja ne vidim tu neku baš povezanost, skoro sve šta piše pod mojom krvnom grupom da ne smijem mi odgovara i redovno jedem, nemam nikakvih problema
jednom sam kontaktirao beroša, kad sam rekao problem samo je rekao izvadi rezultate ebv pa se javi, i onda kad sam to napravio je rekao uzmi ovo ono, neke suplemente i to je to, sve ono brzinski, kao da robot priča i samo ponavlja svima iste fraze, po špangi, nema neke dubine
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 13:09.
|
|
|
|