Natrag   Forum.hr > Kultura i zabava > Film

Film Art, cult and all that trash

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 10.08.2019., 15:48   #61
Quote:
Nick7 kaže: Pogledaj post
Koji je to jugokomunistički grad?
Ne smijem reći Pustili su ga drugi dan, imali su neku grešku, nemam pojma, ali onda nisam bio slobodan, pa nisam stigao na njega, ali sam pogledao ovo. Čekam da ga pogleda više ljudi, pa da kažem neke dojmove
Old 15.08.2019., 23:55   #62
Uh, meni je ovo bas sjelo.
Polanski, Bruce and crew.

Hommage filmu kao umjetnosti sa taman notom sprdnje da se ne uzmemo preozbiljno
Old 16.08.2019., 00:39   #63
meni je jadno sto se isao sprdat sa bruce leeom. slazem se da je film generalno zabavan (posebice rasplet). najvece greske su Spahn ranc koji nakon samo 8g izgleda ko da je proslo 80 sa svim onim starim olupinama. scena sa playboy maisonom mi bas nema smisla te scena izmedju one osmogodisnje curice i di capria je isto lose odradjena.

sve u svemu 7/10

P.S. da sam bio na tarantinovom mjestu mozda bi zgodno bilo da je ubacio neki u ovom vremenu "pravi" intervju sa pravim "di capriom" i kaskaderima
filmko is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.08.2019., 10:42   #64
Nije na kraju klasični Tarantino. Dopada mi se kod njega prebacivanje kadrova tijekom razgovora s Al Pacinom i Leonardom. Brad Pitt kao Cliff je odličan, krade svaku scenu svojom pojavom.
Scena s Bruce Lee - bezveze što se išao sprdati s njim. Iako je skeč s autom predobar.
Sharon Tate - osim što je poznata po ulozi u fearless vampire hunter i tragediji, film je kao posvetio njoj uz obavezne foot fetiš scene. Ili obična seljača... Teško joj je dati pišljivih 75 centi za kartu i bose noge na sjedala. Ostalo napor.
Rick Dalton - očekivao sam više od njegovog lika. Ovako su ispale rastegnute rasprave i prikaz snimanja. Ionako nisam niti ljubitelj tih prastarih western serija. 60 - te su mi najdosadnije razdoblje.

Finale... Klasični Tarantino. Nisam niti siguran da li se Charles Manson pojavljuje kao lik u filmu. Nisam ga siužio.

163 minute dosade. Uživam u njegovim dijalozima i atmosferi od kill bill 2 do mrske osmorke, ali ovi dijalozi... Kao da je bio na lošem tripu.
Ne znam što bi si mislio. Većina se uzbudila radi cucka. Drugi radi mode 60 - tih. A ja koji sam očekivao Tarantina, nisam to dobio. Na kraju je trailer ispao puno bolji od filma. Teško da ću više ponoviti gledanje.
Old 16.08.2019., 11:23   #65
do zadnjih pola sata je nažalost dosadno. možda se meni spavalo više nego normalno, možda je do pive koju popih prije. zadnjih pola sata i manje je tarantino klasika. slika i kadrovi su prekrasni, to se nema šta dodat i oduzet. ali sam film.. a dobro, ja očekivah neku veću akciju, film je drugi đir bio. možda sam samo gledala u krivo vrijeme.
Trina Moe is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.08.2019., 11:27   #66
najgrđa stopala do sada u tarantina. i hairy pazuh.
Sundance Kit is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.08.2019., 12:16   #67
Jako zabavan film, odličan je, ako bi morao tražiti zamjerku, možda je dio na ranču bio predug, ali zanemarivo.

Uz Pulp Fiction, ovo mu je najbolji film.
Old 16.08.2019., 13:41   #68
jel bilo prikazano ubojstvo Tate?
Old 16.08.2019., 14:51   #69
Quote:
manchild kaže: Pogledaj post
Jesi li uopće gledao Tarantinove filmove?
SPOILER

Normalno da nije... Tarantino je napravio svoju alternativnu verziju što je i bilo za očekivati.
Old 16.08.2019., 15:02   #70
@Constantine

thanks
Old 16.08.2019., 15:03   #71
Super film, zabavan s vrhunskom zavrsnicom .
U nekim dijelovima mozda otegnut, al zanemarivo s obzirom na ostatak.
Gluma, kinematografija, glazba izvanredni.
Pitt najbolja uloga zadnjih godina, cak bolji od DiCaprija i zasluzuje barem nominaciju za najbolju sporednu ulogu.
Svakako preporuka , taman za ljeto film , po mogucnosti u nekom ljetnom kinu.
8/10
pavetko3 is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.08.2019., 15:26   #72
Fan sam Tarantina pa željno iščekujem pogledati film. Od zadnjih filmova Django mi se nije svidio, Basterdsi genijalni, Mrska osmorka odlično, odlično.

Jednostavno Tatarantino ima svoj potpis i ima ono nešto u njegovim filmovima. Ja se još nadam da će napraviti nastavak Kill Billa, definitivno moj najdraži film ikad, bez premca.
tidusy is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.08.2019., 16:17   #73
Pogledao sam sve od Tarantina, ali iskreno, to mi se ne gleda. Ne zanima me tematika, šta mogu. Možda nekad u bodučnosti, doma, kad mi bude dosadno.
PatriotSLO is online now  
Odgovori s citatom
Old 16.08.2019., 17:36   #74
Quote:
manchild kaže: Pogledaj post
Tata je, po spoilerima sudeći, fala bogu - preživijo!
judolino is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.08.2019., 17:45   #75
Okej... SPOILERČINE NA PUTU!

Poprilično dosadan film u konačnici, nepotrebno razvučen i to na temelju jedne kratke ideje. Skoro pola sata, kada bi se sve spojilo, likovi samo sjede u autima i vozaju se uokolo i slušaju ili radio-prijenose ili te stare pjesme, a ništa od toga ne služi svrsi osim da vidimo kako se neka osoba odvezla od točke A do točke B. Ti dijelovi i čine film dva i kusur sati dugačkim, apsolutno bez potrebe.

Sharon Tate i cijela njezina priča potpuno nepotrebna u filmu. Svedena je na kadrove gdje se šeta uokolo ili doslovno sjedi u kinu i gleda samu sebe u drugom filmu. Kužim da je time cimao publiku kako će na kraju biti njezino ubojstvo, ali kada se kraj dogodi, gdje Leo i Pitt razbucaju Mansonove sljedbenike, skužiš da je to isto tako bilo doslovno nabijanje vremena jer niti je priča o njoj, niti je to neka posveta tom vremenu, niti je prikazan taj njihov krug ljudi.

Zloglasni Bruce Lee fight. Glupost, nije ni čudo što to ljudi napadaju kao glupu stvar i Tarantino je još gluplji što to ide braniti kao "činjenicu" da se Bruce tako u stvarnosti ponašao. Dobro je Sharon Lee rekla; Tarantino se pali na filmsku personu Brucea i želio je vidjeti nekakvu akciju s njim, s time da je fulao sve, od njegovog ponašanja, do načina borbe, pa mi ustvari nije jasno zašto brani taj dio kao "činjenicu" kada je promašen. Bruce Lee nije bio napuhani frajer sa ekipom u kutu koji je išao i provocirao borbe, a bome nije bio ni idiot koji bi radio isti potez na nekog samo zato što mu je ovaj to rekao. Glumac koji ga je glumio je pljunuta njegova slika, Brad je u top formi - scena bi bila sjajna da je malo bolje režirana.

Skoro pola filma se događa na setu nekakve vestern TV serije za koju sam mislio da je izmišljena za potrebe filma - nije bila; stvarna je - i taj dio je razvučen kao i sve ostalo. Razgovor Lea s klinkom je užasan. Jedino što mi se svidjelo tamo je jedna scena gdje glumi negativca - Leu leže takve stvari, čudno, ali istinito i sasvim sigurno je tu malo kanalizirao ulogu iz Djanga, ali meni to bilo fora. Cijeli taj shtick oko njegove glume je bezvezan, istini za volju. Dobro je kada mu Pacinov lik objašnjava kako se postaje "bivši" u Hollywoodu jer je to debela istina. I staviti Timothy Olyphanta u vestern seriju, gdje nosi bijeli šešir i ima obračun na prašnjavoj ulici - ako ITKO pomisli na seriju LANCER, a ne na DEADWOOD (možda i JUSTIFIED) svaka mu čast.

Najbolji mi je dio s rančom i Mansonovim sljedbenicima - to sranje kao da je izašlo ravno iz horor filma. Lokacija dobra, likovi svi neki čudaci, sve prljavo, ne znaš što se točno događa - em je uspostavio da su ti likovi čudaci, em da je Bradov lik pomalo badass i ovo bi funcioniralo odlično da je sve sveo na to kako se on zamjerio njima te da je kraj takav kakav jest. Ali, i dalje mi je to odlična scena.

Završni fajt mi je također bolji dio filma zato jer sam pratio povijest tog slučaja i znam tko su ti ljudi (Tex se fino oženio u zatvoru, ima prava na bračne posjete, ima klince, pronašao je Boga...) i kadaa ih je Brad razjebao zajedno s inspektorom Rexom, meni je to bilo zakon, puno bolja scena od one gdje razjebu Hitlera u Gadovima. Sve u svemu - cjelokupni dojam, nekako slabašno. Niti tu ima njegovih poznatih dijaloga (okej, malo je drugačiji film) i razgovori koje likovi vode su meh, da prođe vrijeme. Neke fore su prvoloptaške i pale samo ako znaš nešto o filmskoj povijesti (kao kada Leo bubne da su špageti vesterni negledljivi prije nego sam postane neka verzija Clinta Eastwooda iliti Čovjek bez imena trilogija), previše je tu praznog hoda između bitnijih scena i ako vam je dosadno, pokušajte samo prebrojiti koliko se slavnih pojavilo u cameo ulogama (Luke Perry je jedan, njegova posljednja uloga). Uglavnom, može se pogledati, ali nije ni neka posebna stvar koja će ostaviti dugački trajni dojam.
Old 16.08.2019., 23:19   #76
Filmčina Upravo odgledao u kinu

Dobro, ima tu dosta tog netipičnog za Tarantina, malo duljih scena nego obično s dijalozima koji se vrte u krug, ali likovi i priče oko njih su dosta dobro razrađeni/e.

Sad dalje ako želite čitat uzmite u obzir kao i post iznad od Deckarda da su spoileri!

Ovo bi se i trebalo gledati kao na fantaziju oko Hollywooda što sve on nije ali bi prema Tarantinu mogao biti (i vjerojatno koji bi možda prije želio da bude), zato i imamo pomalo iskarikiranog lika Brucea Leea koji dobije batine, Brada Pitta koji valjda predstavlja sve macho ikad i nenadjebivo je cool u svakom trenutku i a-list glumca (DiCaprio) koji nije narcisoidan, već su mu do izražaja došle i nesigurnosti i strahovi oko filmske karijere (a i uz to se pokazao kao pravi "buddy" kind of guy unatoč statusu i glamuru oko njega).

Neki od storyline-ova su mu namjerno misleading kaj svoj zaključak i dobije na kraju. Sad naravno, jel se moglo i bez Sharon Tate za samu priču? Ne znam bi li imali toliki gušt u alternativnoj povijesti koju je Tarantino donio u za njega tipičnom finalu bez tog. Iako se i to čini malo pretjeranim kako je to izveo (histerično vrištanje ove u bazenu), ali ja sam baš uživao. Umjesto horora iz povijesne priče, ovdje smo dobili verziju koju bismo sami radije htjeli vidjet. How the Manson family members got their asses kicked...

Sve u svemu vrlo zadovoljavajuće iskustvo, baš ovak nekaj mi je taman i pasalo u ovo doba.

Tko god da mi je ukrao antidepresive, nadam se da je sad sretan
Puky Lee is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.08.2019., 01:10   #77
Upravo pogledah.

Fan sam Tarantina al ovo..dosada od filma. Film nije smeće, kvalitetan je al je dosadan..hrpa nepotrebnog nezanimljivog dijaloga (ni približno Pulp Fiction dijalozima u autu), manjak akcije (ok film je drama al svejedno, očekuješ od Tarantina nekakvu akciju).

Ne znam bi li se ikom ovo dalo ponovno gledat..još jedan brzo zaboravljiv film, upamćen po ničem posebnom..daleko je to od njegovih kultnih klasika pa i Basterdza koji su gledljivi iznova.

Jedine zanimljive stvari su kraj u Tarantinovom krvoločnom stilu, scena s Bruce Leeom i stopala..haha..fetišisti će doć na svoje, nekolko je čak scena s stopalima zgodnih glumica u krupnom planu, njegov trademark.

Nadam se da će zadnji, 10.-ti film bit filmčina dostojna Pulp Fictiona, kak bi to dobro bilo!
zoomzoom888 is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.08.2019., 01:52   #78
dakle ja sam oduševljen, film koji je toliko toga dotaknuo, film s kojim je tarantino pokazao da je genijalac, da su ove sve objede na njegov račun jake kao pjena na cappucinu. i da bio sam u pravu. ima naznaka i o onome o čemu sam pričao. sad samo čekam da mi neko sjedne na volej
Ajutokintumi is online now  
Odgovori s citatom
Old 18.08.2019., 02:04   #79
ajmo malo preciznije.

znači film je toliko kompleksan i dubokoznačan da je to čudo. ne samo da dovodi u pitanje tko je pravi ubojica nego on dovodi u sumnju cijelu tu filmsku/medijsku industriju i njenu svrhu. po njegovom nahođenju izgleda da je to bila američka vlada kojoj je odgovoralo da u tom trenutku bude ocrnjen mason tj. hippie pokret.
meni je opet najčvršća karika ta da je on s ovim filmom pokazao kolko su mediji (tv, film itd...) moćno oružje, u stanju su prikazati nešto što ne postoji.

50 remek djelo

nadam se da je s ovom filmčinom jednom zauvijek začepio usta kritičarima da je plagijator. rekao sam da je samo pitanje vremena/trenutka kad će napraviti ovakav film koji to i potvrđuje.
Ajutokintumi is online now  
Odgovori s citatom
Old 18.08.2019., 11:35   #80
Ja sam zavidan, došao sat vremena ranije točno na otvaranje blagajne i sve karte su već bile rasprodane. Sad ništa do sljedeće subote.
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 23:50.