Fotoaparati i oprema Tvornica fotografija |
|
|
11.03.2019., 22:18
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2019.
|
Kupnja DSLR za pocetnike!!
|
|
|
11.03.2019., 22:37
|
|
Neregistrirani korisnik
Registracija: Jul 2009.
|
Uzmi najskuplji/najbolji objektiv i najjeftinije tijelo.
Ono, Tamron/Sigma 17-50/2.8 ili Sigma 17-70/2.8-4 ili još bolje (ali i skuplje) - Sigma 18-35/1.8 i 50-100/1.8, tijelo taksvejedno, za tri godine ćeš ga skoro pa baciti u smeće. Sigme i Tamroni rade jednako i na Canonima i na Nikonima.
|
|
|
12.03.2019., 20:28
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2018.
|
Quote:
Zaratinko kaže:
|
Ovaj Canon EOS 77D ti je najbolji od ovih, a ako imaš novaca uzmi njega u kompletu s 18-135 IS USM
|
|
|
31.03.2019., 21:52
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2007.
|
I ja sam početnik....
Ja želim kupiti ovaj Nikon 5600 bundle Nikon amazon us bundle. Sad znam da će me uz tu cijenu doći carina i porez, ali amazon mi uopće ne daje da kupim po ovoj cijeni nego mi automatski daje opciju uz plaćenu carinu i porez, i to u iznosu:
Order Summary
Items: $889.00
Shipping & handling: $57.24
Total before tax: $946.24
Estimated tax to be collected: $0.00
Import Fees Deposit: $236.56
Order total: $1,182.80
Ova cijena u kunama bi bila oko 7840.60kn. Sad gledam EU dućane i nije mi jasno da 6.624,00 kn u Europi dobijete samo kameru i objektiv, a iz amerike za 1200kn više sve i svašta. Sad istina, neki djelovi su jeftiniji, ali macro leće, filteri itd su od Nikona samo ove sa strane stvarčice su on a cheap end ali sve review kažu da rade OK. Stoga se mislim, uzeti ili ne? Ima li itijedna stranica u EU koja nudi sve ovo povoljnije? I bitino mi je da u jednoj kupovini kupim sve. Znam da traženjem mogu naći neke elemente jeftinije, a i kvalitetnije, ali, don't have time. Mišljenje?
|
31.03.2019., 22:43
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2008.
|
Quote:
Filozovka kaže:
I ja sam početnik....
Ja želim kupiti ovaj Nikon 5600 bundle Nikon amazon us bundle. Sad znam da će me uz tu cijenu doći carina i porez, ali amazon mi uopće ne daje da kupim po ovoj cijeni nego mi automatski daje opciju uz plaćenu carinu i porez, i to u iznosu:
Order Summary
Items: $889.00
Shipping & handling: $57.24
Total before tax: $946.24
Estimated tax to be collected: $0.00
Import Fees Deposit: $236.56
Order total: $1,182.80
Ova cijena u kunama bi bila oko 7840.60kn. Sad gledam EU dućane i nije mi jasno da 6.624,00 kn u Europi dobijete samo kameru i objektiv, a iz amerike za 1200kn više sve i svašta. Sad istina, neki djelovi su jeftiniji, ali macro leće, filteri itd su od Nikona samo ove sa strane stvarčice su on a cheap end ali sve review kažu da rade OK. Stoga se mislim, uzeti ili ne? Ima li itijedna stranica u EU koja nudi sve ovo povoljnije? I bitino mi je da u jednoj kupovini kupim sve. Znam da traženjem mogu naći neke elemente jeftinije, a i kvalitetnije, ali, don't have time. Mišljenje?
|
bježi od takvih precjenjenih kompleta gdje za 1200 kn dobiješ hrpu bezvrijednog smeća koje ne vrijedi ni 200 kn....
Nekakav klimavi stativ koji u HR kupiš za 100 kn, pa onaj smijeh što bi kao trebala biti nekakva bljeskalica, pa prastare spore jeftine kartice, predleće i filteri koje ne bi stavljao na objektiv da ih besplatno daju s obzirom na to koliko iskasape oštrinu i boje. A da ne govorim to što ove predleće uopće nisu namjenjene za DSLR aparate jer su na takvim objektivima potpuno neupotrebljive. To sve možeš odmah ravno u smeće s time
Kupi samo normalni aparat s objektivom, bez tih dodataka, pa onda ono što stvarno trebaš kupi zasebno ali kvalitetno, čak nećeš proć ništa puno skuplje ako ne i isto toliko, ili čak jeftinije
|
|
|
05.04.2019., 14:03
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Skrewdriver kaže:
bježi od takvih precjenjenih kompleta gdje za 1200 kn dobiješ hrpu bezvrijednog smeća koje ne vrijedi ni 200 kn....
Nekakav klimavi stativ koji u HR kupiš za 100 kn, pa onaj smijeh što bi kao trebala biti nekakva bljeskalica, pa prastare spore jeftine kartice, predleće i filteri koje ne bi stavljao na objektiv da ih besplatno daju s obzirom na to koliko iskasape oštrinu i boje. A da ne govorim to što ove predleće uopće nisu namjenjene za DSLR aparate jer su na takvim objektivima potpuno neupotrebljive. To sve možeš odmah ravno u smeće s time
Kupi samo normalni aparat s objektivom, bez tih dodataka, pa onda ono što stvarno trebaš kupi zasebno ali kvalitetno, čak nećeš proć ništa puno skuplje ako ne i isto toliko, ili čak jeftinije
|
Ne mogu nažalost, imam opciju da samo dobijem novce za jednu kupnju na jednoj lokaciji (trgovini). Zato sam odabrala bundle. Ne mogu kupovati malo tu malo tamo jer nemam financije, nego samo moram ispostaviti račun za plaćanje, jedan. Ipak sam se odlučila za ovo https://www.amazon.com/dp/B074V3J1TL..._t4_B06Y1P4T1C
Ako odaberem samo kameru dobit ću novce za samo kameru. Ovako da je ovo ostalo ne znam kako loše, makar će mi torba poslužiti da je imam u čemu nositi nego da budem bez toga.
|
06.04.2019., 11:25
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2008.
|
Quote:
Filozovka kaže:
Ne mogu nažalost, imam opciju da samo dobijem novce za jednu kupnju na jednoj lokaciji (trgovini). Zato sam odabrala bundle. Ne mogu kupovati malo tu malo tamo jer nemam financije, nego samo moram ispostaviti račun za plaćanje, jedan. Ipak sam se odlučila za ovo https://www.amazon.com/dp/B074V3J1TL..._t4_B06Y1P4T1C
Ako odaberem samo kameru dobit ću novce za samo kameru. Ovako da je ovo ostalo ne znam kako loše, makar će mi torba poslužiti da je imam u čemu nositi nego da budem bez toga.
|
Pa onda vidi ovdje, odaberi pojedinačno što trebaš i zatraži da ti od toga naprave bundle, kao jedan komplet na jednom računu. Tako sam i ja napravio kad sam tražio poticaje.
Onda makneš ove predleće koje su neupotrebljive na DSLR-u, kao i pola tih drugih gluposti i umjesto toga staviš neku bolju bljeskalicu ili bolji stativ i sl.
|
|
|
07.04.2019., 16:08
|
|
Beš grad koji Bosut nema
Registracija: Sep 2007.
|
Filozovka, de ti reci što ti stvarno želiš! Za čega ti treba aparat?
Što kaže Skrewdriver, dobit ćeš hrpetinu smeća. Treba pročitati reviewove onih koji nisu dali maksimalnu ocjenu. Takvi znaju zašto su dali nižu ocjenu.
Ako ti nije bitna tolika cijena, ima u HR pokoja trgovina koja nudi veći izbor. Ako ne u HR onda u EU.
Nisam siguran, ali mogla bi pored poreza platiti i carinu, tako da bi cifra mogla i biti veća od one koju ti je dao amazon.
|
|
|
14.04.2019., 16:24
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
pobosutljanin kaže:
Filozovka, de ti reci što ti stvarno želiš! Za čega ti treba aparat?
Što kaže Skrewdriver, dobit ćeš hrpetinu smeća. Treba pročitati reviewove onih koji nisu dali maksimalnu ocjenu. Takvi znaju zašto su dali nižu ocjenu.
Ako ti nije bitna tolika cijena, ima u HR pokoja trgovina koja nudi veći izbor. Ako ne u HR onda u EU.
Nisam siguran, ali mogla bi pored poreza platiti i carinu, tako da bi cifra mogla i biti veća od one koju ti je dao amazon.
|
Aparat mi treba za You tube video, ali i da mi bude jedini fotoaparat koji ću koristiti od sad do kraja.
Što se tiće leća i kvalitete, ja sam recimo kupila tri male leće za 7kn koje idu na mobitel i fantastične su, a ima ih i za 70 i 200kn, a rade istu stvar. No, naravno ima ih i da su čisto smeće.
Želim koristiti fotoaparat za sve, za portrete, prirodu, sport, video, makro, i sve to unutar 7000-8000kn maksimalno da imam komplet, torbu, leće, filtere, baterije, punjače, mikrofon, itd..
Vi želite reći da je ovo:
Canon EOS 800D + 18-135 IS USM NANO DSLR Camera with lens Digitalni fotoaparat i objektiv EF-S 18-135mm f/3.5-5.6
Cijena: 8.999,00 Kn
Bolje od ovog:
Canon EOS Rebel T7i DSLR Camera Deluxe Video Creator Kit with Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM Lens + Wide Angle Lens + 2x Telephoto Lens + Flash + SanDisk 32GB SD Memory Card + Accessory Bundle
Cijena s porezom i carinom: 7.942,4kn
ili ovog
https://www.amazon.com/Canon-Camera-...gateway&sr=8-3 za 8513kn ??
|
14.04.2019., 20:38
|
|
Beš grad koji Bosut nema
|
Svestranost košta i za to će ti trebati više od tih 7-8 kilo kuna. Govorim ti iz osobnog iskustva.
Malo sam si dao truda i proamazonirao opremu iz linka. Zaključak: Altura je čisto smeće. Svaka stvar; torba, naramenica, monopod, filteri, imaju negativnu ocjenu. Odu u klinac nakon kraćeg vremena. Nositi aparat od nekoliko tisuća kuna na naramenici koja ima veliku vjerojanost da će pukniti i posljedično dovesti do oštećenja aprata za mene baš i nije opcija.
Altura program iz spomenutog linka košta cca 100 dolara ili ti 650 kn.
Ako makneš tih 650 kn Canon 800D sa 18-55 objektivom, računajući 25% našeg PDV-a, na Amazonu je preko 5500 kn (možda i bliže 6000 jer nisam uračunao dostavu), dok se U HR nađe za oko 5000 kn. Ako ćeš dodati još objetkiv 55-250 mm to je još dodatnih do 2500 kn.
Na njemačkom amazonu imaš 77D sa 18-135 objektivom za cirka 1000 eura.
Pisao sam za Canon jer mi je taj sustav poznat. Možeš uzeti i kombinacije drugih marki.
Moj ti savjet da ne uzimaš te bundle kombinacije. Dodatna oprema je loše kvalitete i neupotrebljiva. Kao što već rekoh, čitaj niske ocjene. Realno naručivanjem preko US amazona nećeš proći ništa jeftinije, čak naprotiv.
Jbga, fotografija je skup sport i oprema se ne kupuje odjednom već pomalo i godinama.
|
|
|
15.04.2019., 08:46
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
pobosutljanin kaže:
Svestranost košta i za to će ti trebati više od tih 7-8 kilo kuna. Govorim ti iz osobnog iskustva.
Malo sam si dao truda i proamazonirao opremu iz linka. Zaključak: Altura je čisto smeće. Svaka stvar; torba, naramenica, monopod, filteri, imaju negativnu ocjenu. Odu u klinac nakon kraćeg vremena. Nositi aparat od nekoliko tisuća kuna na naramenici koja ima veliku vjerojanost da će pukniti i posljedično dovesti do oštećenja aprata za mene baš i nije opcija.
Altura program iz spomenutog linka košta cca 100 dolara ili ti 650 kn.
Ako makneš tih 650 kn Canon 800D sa 18-55 objektivom, računajući 25% našeg PDV-a, na Amazonu je preko 5500 kn (možda i bliže 6000 jer nisam uračunao dostavu), dok se U HR nađe za oko 5000 kn. Ako ćeš dodati još objetkiv 55-250 mm to je još dodatnih do 2500 kn.
Na njemačkom amazonu imaš 77D sa 18-135 objektivom za cirka 1000 eura.
Pisao sam za Canon jer mi je taj sustav poznat. Možeš uzeti i kombinacije drugih marki.
Moj ti savjet da ne uzimaš te bundle kombinacije. Dodatna oprema je loše kvalitete i neupotrebljiva. Kao što već rekoh, čitaj niske ocjene. Realno naručivanjem preko US amazona nećeš proći ništa jeftinije, čak naprotiv.
Jbga, fotografija je skup sport i oprema se ne kupuje odjednom već pomalo i godinama.
|
OK, ignorirajmo ove svaštarije okolo i idemo samo na kameru body i objektive. Na tom linku kojem sam dala dolazi 7i, i tri objektiva 18-55, 18-135 i 55-250. Pitala sam prodavatelja da mi da cijenu za bundle koji bi uključivao sva tri objektiva. Sa samo dva objektiva (ako ignoriramo sve ostalo) su 1252 dolara sve skupa sa express dostavom i porezom i carinom. To je u kunama 8513kn. Pretpostavimo da sa trećim objektivom bude 100-150 dolara više, to je 9200kn za kameru i tri objektiva. Gdje to mogu u RH ili Europi dobiti? jedino ako mislite da ovi cANON objektivi nisu canon objektivi ali svi kupci kažu da jesu, original.
|
15.04.2019., 08:57
|
|
;) skeptičan korisnik
Registracija: Apr 2010.
|
Quote:
Filozovka kaže:
A
Vi želite reći da je ovo:
Canon EOS 800D + 18-135 IS USM NANO DSLR Camera with lens Digitalni fotoaparat i objektiv EF-S 18-135mm f/3.5-5.6
Cijena: 8.999,00 Kn
Bolje od ovog:
Canon EOS Rebel T7i DSLR Camera Deluxe Video Creator Kit with Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM Lens + Wide Angle Lens + 2x Telephoto Lens + Flash + SanDisk 32GB SD Memory Card + Accessory Bundle
Cijena s porezom i carinom: 7.942,4kn
ili ovog
https://www.amazon.com/Canon-Camera-...gateway&sr=8-3 za 8513kn ??
|
Vec su ti rekli, nema se tu kaj filozofirat 
18-135 je daleko bolji izbor nego 18-55mm i 55-250mm vec zbog metalnog bajoneta. Za 99.9% slucajeva upotrebljiv. 55-250mm objektiv treba bas onaj ko ima samo 18-55m. Mjenjanje objektiva=vise prasine na sensoru. Ruksak je grozan i nepraktican. Ak imas samo 18-135 nabavis si malu torbicu u koju ti stane samo kamera sa aparatom. Ja sam nedavno poklanjo da nebacam u smece, al se niko nije javio.
Ostalo je nepotrebno smece kojom samo zagadujes okolis
EU zabrani uprodaju plasticnih stapica za usi, posto jednokratna upotreba, a dozvoli prodavat plastiku koja je odmah za smece 
|
|
15.04.2019., 09:28
|
|
Moderator
Registracija: May 2010.
|
Filozovka, imam osjećaj da će ti se teško izbiti taj bundle iz glave, ali vjeruj ekipi kada ti kaže da je to smeće za koje ćeš platiti podosta para.
Pogledaj pakete u Europi, bez carine i dodatnih davanja:
https://www.e-infin.com/eu/item/3431...3.5-5.6_is_stm
https://www.e-infin.com/eu/item/3581...5-250mm_is_stm
To je cca 4500kn. Sva 3 objektiva ti ne trebaju. Kupi ili jedan ili drugi kit, s tim da se slazem da je 18-135mm bolji izbor. Ostane ti jos cca 3500kn da si kupis postenu torbu, stativ, baterije, a to mozes bez problema.
Stativ koji je miljama od ovog iz bundlea je 300kn (zomei q555 recimo)
Pošteni mikrofon za početnika nađeš za 200kn ( https://youtu.be/p9rrr3l3yuA)
Ruksak po izboru, ali ovaj ruksak iz bundlea je jedno 200kn preko ebaya i nije bas neki..
Set baterija za 800D (2 extra baterije + extra punjac cca 200kn na ebayu, nikad problema nisam imao s takvim zamjenskim baterijama)
Flash neki godox ili yongnuo ispod 100 dolara s ttlom
SD kartica je neka sića, 64 giga sandisk extreme je ispod 200kn ako se ne varam, a dovoljno je brza za sve potrebe.
Mozda ti jos ostane para za neki 50mm 1.8 objektiv ili nesto sto ce ti puno vise pridonjeti fotkama i videu.
Filter lece zaboravi, s tim se neces usreciti osim ako kupujes neke skuplje mrcine tipa raynox. Mozda ti je na mobitelu bila oke kvaliteta fotke s jeftinim lecama, ali na foticu su razlike puno vece i treba dosta kvalitetnija optika da to bude koliko toliko ok..
Prouci malo materiju, vidi sta se pise po netu o takvim bundle kitovima ako ne vjerujes nama pa dodji sa konkretnim savjetom sto tocno zelis, sto trebas, pa mozemo naci nesto na netu da ispadne slicne pare, a da je ipak kvalitetnije i korisnije.
|
|
|
15.04.2019., 10:02
|
|
Beš grad koji Bosut nema
|
Quote:
Filozovka kaže:
OK, ignorirajmo ove svaštarije okolo i idemo samo na kameru body i objektive. Na tom linku kojem sam dala dolazi 7i, i tri objektiva 18-55, 18-135 i 55-250. Pitala sam prodavatelja da mi da cijenu za bundle koji bi uključivao sva tri objektiva. Sa samo dva objektiva (ako ignoriramo sve ostalo) su 1252 dolara sve skupa sa express dostavom i porezom i carinom. To je u kunama 8513kn. Pretpostavimo da sa trećim objektivom bude 100-150 dolara više, to je 9200kn za kameru i tri objektiva. Gdje to mogu u RH ili Europi dobiti? jedino ako mislite da ovi cANON objektivi nisu canon objektivi ali svi kupci kažu da jesu, original.
|
Kad već izbjegavaš kupovinu u Hrvatskoj, imaš stranicu e-infinity sa bezobraznim cijenama. Mnogi su tamo već kupovali pa i ja sam i plaćanje je preko pay pala tako da nema straha. Nije prevara. I trgovina je u UK tako da nema carine i pdv-a. Poštarina je 30 eura.
Kao početniku, što reče amadeus, tebi bio dovoljan neki 18-135 objektiv. Poslije ćeš vidjeti gdje ti srce teži
Neki moj izbor:
Canon 800D + 18-135 mm
Nikon D5600 + 18-140 mm
Oba su cca 5000 kn i ostaje ti još dovoljno novca za ostalo (i meni ćevape platit  )
|
|
|
15.04.2019., 10:16
|
|
;) skeptičan korisnik
Registracija: Apr 2010.
|
Quote:
pobosutljanin kaže:
Oba su cca 5000 kn i ostaje ti još dovoljno novca za ostalo (i meni ćevape platit  )
|
Platis meni pa dobijes torbu 
Jesam bezobrazan 
|
|
15.04.2019., 10:43
|
|
Registrirani korisnik
|
OK. Sad se vraćamo na moj originalni post. Ja nemam novca za ništa od ovog navedenog već ću u zamjenu za plaću dobiti to nešto što će mi biti kupljeno.
To nešto može biti 4000kn, a može biti i 8000kn koliko je, ali mora biti sve na jednom računu i plaćeno odjednom, kompenzacija.
Tako da ako recimo ja pošaljem link s kamerom od infinit 18-135 i poslodavac mi ga kupi, ja više novaca nemam niti ću dobiti za išta drugo, ikad više, ni za torbu ni za stativ ni išta.
Ovo naručivanje malo tu malo tamo bi igralo kad bi ja dobila 8000kn na račun/na ruke, ali ta opcija ne dolazi u obzir.
Mogu samo dati link da mi se kupi nešto u protuvrijednosti od max 8000kn. Ako ja pošaljem link na nešto od 4000kn, neću dobiti ostatak. Priča završava tu s novcem. Oni su platili ono što sam zatražila. Shvaćate sad moju dilemu? Nije meni do bundlea nego da dobijem svojih 8000kn.
|
15.04.2019., 13:05
|
|
Beš grad koji Bosut nema
|
Tipično žensko! Ne bi odma rekla o čem se radi već okoliša.
Reci odma da šupak neda teško zarađene pare.
Canonu 800D sa 18-135 nadodaš objektiv 60mm koji ti je kako za portrete, tako i za macro. I s tim paketom si na 1000 eura.
Nećeš dobit ostale điđamiđe, al možeš nakon što se poigraš sa 60mm stavit ga oglas i prodat, a za te pare uzet điđdamiđe.
|
|
|
15.04.2019., 13:21
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
pobosutljanin kaže:
Tipično žensko! Ne bi odma rekla o čem se radi već okoliša.
Reci odma da šupak neda teško zarađene pare.
Canonu 800D sa 18-135 nadodaš objektiv 60mm koji ti je kako za portrete, tako i za macro. I s tim paketom si na 1000 eura.
Nećeš dobit ostale điđamiđe, al možeš nakon što se poigraš sa 60mm stavit ga oglas i prodat, a za te pare uzet điđdamiđe.
|
Hvala, napokon me kontate.   Sve jasno. Hvala. Narudžba ide za 15 dana (kraj mjeseca) pa ako do tada izmislite bolju ideju za naruđbu da makar osim ova dva objektiva uključuje još jednu bateriju i torbu da imam u čemu nositi ovo čudo, bila bi zahvalna od srca. Dvoumila sam se između ovog i 3D printera, ali i to će biti kako se čini kompenzacija za ovaj/sljedeći mjesec. 
|
15.04.2019., 13:37
|
|
Beš grad koji Bosut nema
|
Napokon si potpuno objasnila svoju situaciju
Imaš i bateriju za 50 eura iako mislim da ti je za taj aparat nepotrebno. Ali kad već cijediš....
Ako imaš još 15 dana vidi još po amazonu, ali UK i DE da izbjegneš dodatna davanja. Ni e-bay nije za bacit. Na oba prodavači imaju svoje trgovine tako da ako izabereš više stvari sve može ići na jedan račun.
|
|
|
15.04.2019., 13:51
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
pobosutljanin kaže:
Napokon si potpuno objasnila svoju situaciju
Imaš i bateriju za 50 eura iako mislim da ti je za taj aparat nepotrebno. Ali kad već cijediš....
Ako imaš još 15 dana vidi još po amazonu, ali UK i DE da izbjegneš dodatna davanja. Ni e-bay nije za bacit. Na oba prodavači imaju svoje trgovine tako da ako izabereš više stvari sve može ići na jedan račun.
|
Nažalost na amazon europa oba nema ništa od ponude za Canon, svega par i svi su This item does not ship to Croatia.
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 02:05.
|
|
|
|