Europska unija Ujedinjeni u različitosti |
|
|
29.01.2020., 13:41
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2013.
|
Quote:
anamoonaj kaže:
Kolika je popularnost tog sporta u Njemačkoj i koliko mu se, u medijima pridaje važnost... još su se dobro plasirali.
|
Jednom davno bilo je neko prvenstvo u rukometu i Njemacka je izgubila od Hrvatske. Kolega njemac, koji inace voli nogomet i prati sve dosao mi je i rekao: znas, Hrvatska je pobjedila u rukometu, to ti tu nitko ne prati i taj sport nikoga ne zanima. 
|
|
|
29.01.2020., 15:15
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2018.
|
Quote:
Adelholzener kaže:
Jednom davno bilo je neko prvenstvo u rukometu i Njemacka je izgubila od Hrvatske. Kolega njemac, koji inace voli nogomet i prati sve dosao mi je i rekao: znas, Hrvatska je pobjedila u rukometu, to ti tu nitko ne prati i taj sport nikoga ne zanima. 
|
Koliko gledam u razredu od djeteta, rekao bi da je drugi po popularnosti. nije kao nogomet, ali je definitivno u TOP 3 sporta u DE.
|
|
|
29.01.2020., 16:58
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Dec 2019.
|
KONTROVERZNE PRAKSE
ODRŽAVAJU LI NIJEMCI MISE ZA HITLERA KAO NEKI HRVATI ZA PAVELIĆA? Evo što o tome, ali i ponašanju Bozanića misle njemački biskupi
Nakon što je nedavno u Zagrebu (ponovno) održana misa zadušnica za Antu Pavelića, DW je pitao Njemačku biskupsku konferenciju održavaju li se u Njemačkoj mise za Hitlera ...
https://net.hr/danas/hrvatska/odrzav...macki-biskupi/
|
|
|
30.01.2020., 09:11
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2016.
|
Sjednica Njemačkog sabora povodom sjecanja zrtava nacionalsocijalizma.
Vidi se da je bolno kada se preko sat vremena nekoga suoci sa istinom koju dio stranke negira, a dio slavi. 
|
30.01.2020., 09:22
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Taroth kaže:
Naravno da ce ih zabraniti.. to je jedini nacin da sprijece da izgube na slijedecim izborima
|
Da citiram predsjednika Njemačkog sabora:
"Wer vom Volk spricht, aber nur bestimmte Teile der Bevölkerung meint, legt Hand an unsere Ordnung".
|
31.01.2020., 21:04
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Dec 2019.
|
U Njemačkoj registriran peti slučaj zaraze sa korona virusom.
|
|
|
01.02.2020., 23:31
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
MrsGahan kaže:
Sjednica Njemačkog sabora povodom sjecanja zrtava nacionalsocijalizma.
Vidi se da je bolno kada se preko sat vremena nekoga suoci sa istinom koju dio stranke negira, a dio slavi.
|
Vidi se 2 celne osobe AfD-a koje sjede i ne pljescu, te Merkelicu i valjda CDU zastupnike s ljeve strane koji pljescu. O cemu konkretno se govori, tko zna, mozda je neki cudnovat kontekst, prijedlog, nesto dosadno, nesto stranacki obojano...
Koliko sam pratio AfD, to je jedina stranka koja se na zadnjim regionalnim izborima usudila suprotstaviti politikama poput Energiewende (npr. prijedlogom da se poveca minimalna udaljenost vjetroelektrana od stambenih objekata), koja se usudila postaviti protiv masovnog prihvata migranata, te koja se zauzimala za malog covijeka koji radi. U kratko AfD je imala poziciju suverenizma: moja nacija sa svojim interesima je prva, onda drugi.
Na to ljevica je pocela ljepiti AfD-u etiketu nacista, sto im je klasicni napad, koji sve cescim koristenjem gubi snagu. Sigurno je da su kao suverenisti privukli ljude s desnog djela politickog spektra, ali ono sto meni nije uopce sigurno je koliko je AfD postavljen desno u klasicnom smislu.
|
|
|
02.02.2020., 00:15
|
|
U samoizolaciji
Registracija: May 2013.
|
Quote:
Adelholzener kaže:
Vidi se 2 celne osobe AfD-a koje sjede i ne pljescu, te Merkelicu i valjda CDU zastupnike s ljeve strane koji pljescu. O cemu konkretno se govori, tko zna, mozda je neki cudnovat kontekst, prijedlog, nesto dosadno, nesto stranacki obojano...
Koliko sam pratio AfD, to je jedina stranka koja se na zadnjim regionalnim izborima usudila suprotstaviti politikama poput Energiewende (npr. prijedlogom da se poveca minimalna udaljenost vjetroelektrana od stambenih objekata), koja se usudila postaviti protiv masovnog prihvata migranata, te koja se zauzimala za malog covijeka koji radi. U kratko AfD je imala poziciju suverenizma: moja nacija sa svojim interesima je prva, onda drugi.
Na to ljevica je pocela ljepiti AfD-u etiketu nacista, sto im je klasicni napad, koji sve cescim koristenjem gubi snagu. Sigurno je da su kao suverenisti privukli ljude s desnog djela politickog spektra, ali ono sto meni nije uopce sigurno je koliko je AfD postavljen desno u klasicnom smislu.
|
Zna se o čemu se govorilo, kad je napravljena dotična slika.
Znam da konkretne činjenice nisu dobre za teorije zavjere, ali slika je napravljena na sjednici Njemačkog sabora povodom sjecanja zrtava nacionalsocijalizma... pošto su tu sjednicu mogli oni koje to zanima gledati na TV.. live.
Ne da me posebno interesiralo ali kako nije bilo ništa interesantnije na TV to sam gledao.
Sto se tiče AfD, oni su uvijek protiv, jer ne znaju ništa drugačije. Mijenjaju samo "pakiranje magle", kad izbjeglice nikog više ne interesira ju onda su protiv vjetrenjaca.
Šuplja o "suverenizmu" uvijek dobro pali ali to je uglavnom namijenjeno okorjelim "navijačima", AfD posto se ipak velika većina birača u Njemačkoj ne pale na te šuplje fraze.
Od "suverenizma" je za većinu bitnije to što, svako malo uhvate AfD političare ksko eto nisu znali da treba prijaviti porez, donacije isl.
Osim toga, barm bi MI sa Balkana trebali znati što se prikriva iza parola o nacional patriotizumu, suverenizmu I sličnom sranju.
Susjedima austrijancima je trebao "video" da bi skontali kako i što rade glasni "patriote".
Lp
|
|
|
02.02.2020., 03:02
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Adelholzener kaže:
|
Vidii se 10 osoba koji ne plescu i 11 koji to rade(ako brojimo samo one .
Ako pratis kao sto tvrdis malo bolje politiku i AFD ces znati jos par tih njihovi faca.
Ali dobro evo tocno ukazivas na problem pristasa AFD-a niti znaju tko ih zastupa niti znaju ili ih ne zanimaju tocni podatci necega sto se vidi i sto bi se moglo lako saznati. Ili ne zele uopce nesto bolje pogledati.
AFD ima u svojim redovima i to ne kao obicne clanove nego u vodstvu osobe koje negiraju Holocaust i osobe koji redovno drze fasisticke govore.
Po tomu je jasno kakva je to stranka.
Da imaju 50% clanova i 90% biraca sa desnice jer su najdesnija "normalna" stranka ali ne te osobe u vodstvu bi se moglo povjerovati to sto pises.
Imas na staroj temi na par mjesta tocno navedeno tko je sve u vodstvu stranke (ako te uopce zanima, jer mogao si inace vec par puta citati).
|
02.02.2020., 12:25
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
MrsGahan kaže:
Da imaju 50% clanova i 90% biraca sa desnice jer su najdesnija "normalna" stranka
|
Biraci imaju pravo birati i desne stranke. Koliko znam Njemacka ima zakon po kojem je moguce zabraniti stranku radi protuustavnog djelovanja, sto se s AfD nije desilo, dakle ako djeluje u Njemackoj i djeluje legalno, valjda je djelovanje u skladu s Ustavom.
U svakoj stranci naci ce se kretena, pedofila i raznih ekstremista. Ako neka budala iz AfD mora taljigati o holokaustu, to je na sramotu tog idiota, ali ne reprezentira stav stranke i biraca.
Meni je AfD jos uvijek jedina protu-sistemska stranka, jedina parlamentarna koja se usudi reci "ne" za brojna podrucja koja su drugima tabu teme i na koje obvezno klimaju glavom. Jesmo li obavezni podrzavati Energiewende? Nismo. Jesmo li obvezni preuzimati neogranicene kolicine migranata? Nismo. Jesmo li obvezni voditi ljevu politiku? Nismo.
|
|
|
02.02.2020., 13:17
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Adelholzener kaže:
Biraci imaju pravo birati i desne stranke. Koliko znam Njemacka ima zakon po kojem je moguce zabraniti stranku radi protuustavnog djelovanja, sto se s AfD nije desilo, dakle ako djeluje u Njemackoj i djeluje legalno, valjda je djelovanje u skladu s Ustavom.
U svakoj stranci naci ce se kretena, pedofila i raznih ekstremista. Ako neka budala iz AfD mora taljigati o holokaustu, to je na sramotu tog idiota, ali ne reprezentira stav stranke i biraca.
Meni je AfD jos uvijek jedina protu-sistemska stranka, jedina parlamentarna koja se usudi reci "ne" za brojna podrucja koja su drugima tabu teme i na koje obvezno klimaju glavom. Jesmo li obavezni podrzavati Energiewende? Nismo. Jesmo li obvezni preuzimati neogranicene kolicine migranata? Nismo. Jesmo li obvezni voditi ljevu politiku? Nismo.
|
Rekla sam jasno da ne govorimo o jednom običnom članu nego o više osoba u vodstvu.
Svaki birač ima pravo glasati za koga hoće, ali mora mu biti jasno koga tu podrzaje.
Afd ima krilo koje će valjda uskoro biti pod nadzorom ustavne zaštite, a to se ne desi ako imaš 2-3 pedofilna člana u mnoštvu stranke.
Nego evo jer imaš u "vodstvu" stranke.
Dok se stranka ne ograđuje od osoba u vodstvu za koje je njemački sud odlučio da ih se može nazvati nekažnjeno "Fašistom" zbog ideologije koje javno iznosi do tada se može i jasno i glasno reći da biras fašista ili naciste kada im daješ glas.
"Der Flügel" predvoden ,od fašista Björn Höcke i Andre poggenburga. Je podržana od ca.40% članova i toleriran u ostatku stranke.
Možeš njih 2 googlati. I Andreas kalbitz i Hans-Thomas Tillschneider možeš isto googlati.
Der Flügel propagira isključenje, oduzimanje prava stranaca pogotovo muslimana i političkih protivnika. Što je to nego nacističko?
|
02.02.2020., 16:23
|
|
U samoizolaciji
|
Quote:
MrsGahan kaže:
Rekla sam jasno da ne govorimo o jednom običnom članu nego o više osoba u vodstvu.
Svaki birač ima pravo glasati za koga hoće, ali mora mu biti jasno koga tu podrzaje.
Afd ima krilo koje će valjda uskoro biti pod nadzorom ustavne zaštite, a to se ne desi ako imaš 2-3 pedofilna člana u mnoštvu stranke.
Nego evo jer imaš u "vodstvu" stranke.
Dok se stranka ne ograđuje od osoba u vodstvu za koje je njemački sud odlučio da ih se može nazvati nekažnjeno "Fašistom" zbog ideologije koje javno iznosi do tada se može i jasno i glasno reći da biras fašista ili naciste kada im daješ glas.
"Der Flügel" predvoden ,od fašista Björn Höcke i Andre poggenburga. Je podržana od ca.40% članova i toleriran u ostatku stranke.
Možeš njih 2 googlati. I Andreas kalbitz i Hans-Thomas Tillschneider možeš isto googlati.
Der Flügel propagira isključenje, oduzimanje prava stranaca pogotovo muslimana i političkih protivnika. Što je to nego nacističko?
|
Kad bi se AfD javno distancirao i ogradio od pomenutih clanova, pali bi na 6%.
Mislim da nisu ludi, jer ovako "jasu na valu" teorija zavjere, ksenofobije i protivljenju svemu novom.
Naravno da se moze biti protiv Energiewende, moze se biti i protiv starenja stanovnistva ,protiv toga sto se zemlja okrece sporo ili brzo, sto prolaze godine naprijed a ne nazad.....ali ako nemas, bar teoretsko rijesenje, onoga cega si protiv ,onda je to plitki populizam.
Uvijek je aktuelno sirenje straha, pogotovo od migranata.Na zalost na tu mantru procentualno najvise se pale migranti, kako unutarnji tako i oni "izvana".
Jos uvijek nisam cuo ili procitao, normalno i izvodljivo rijesenje,po njima tog problema, od onih koji se najvise boje stranaca , migranata...
Mislim kako ne treba komentirati to, da treba izvesti vojsku na "granice" i pucati na migrante ili jednostavno strance otjerati odakle su dosli.
Netko pomenu, kako nije za ljevu politiku ili je protiv iste u Njemackoj.
Ne znam da li je ikad na vlasti bila izrazito ljeva...cak se ne sjecam niti umjereno ljevih....pogotovo ako se uzmu u obzir Schröderova poklitika i njegove zasluge, kojim bi se svaki konzervativac ponosio.
Naravno postoje oni kojima sve ono, sto po njima nije nacional patriotsko, suverenisticko i anti EU , je izrazitio ljevo...no to ipak nema smisla komentirati.
lp
|
|
|
02.02.2020., 16:49
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
anamoonaj kaže:
Kad bi se AfD javno distancirao i ogradio od pomenutih clanova, pali bi na 6%.
Mislim da nisu ludi, jer ovako "jasu na valu" teorija zavjere, ksenofobije i protivljenju svemu novom.
Naravno da se moze biti protiv Energiewende, moze se biti i protiv starenja stanovnistva ,protiv toga sto se zemlja okrece sporo ili brzo, sto prolaze godine naprijed a ne nazad.....ali ako nemas, bar teoretsko rijesenje, onoga cega si protiv ,onda je to plitki populizam.
Uvijek je aktuelno sirenje straha, pogotovo od migranata.Na zalost na tu mantru procentualno najvise se pale migranti, kako unutarnji tako i oni "izvana".
Jos uvijek nisam cuo ili procitao, normalno i izvodljivo rijesenje,po njima tog problema, od onih koji se najvise boje stranaca , migranata...
Mislim kako ne treba komentirati to, da treba izvesti vojsku na "granice" i pucati na migrante ili jednostavno strance otjerati odakle su dosli.
Netko pomenu, kako nije za ljevu politiku ili je protiv iste u Njemackoj.
Ne znam da li je ikad na vlasti bila izrazito ljeva...cak se ne sjecam niti umjereno ljevih....pogotovo ako se uzmu u obzir Schröderova poklitika i njegove zasluge, kojim bi se svaki konzervativac ponosio.
Naravno postoje oni kojima sve ono, sto po njima nije nacional patriotsko, suverenisticko i anti EU , je izrazitio ljevo...no to ipak nema smisla komentirati.
lp
|
Ako bi se javno distancirali bi mogli biti ali i opcija biračima koji im baš zbog toga ne daju glas.
Ali put AFD-a je nažalost sve više taj pravac ako se vjeruje bivšim načelnicima Lucke i Petry.
Od izbora 2017 je 5 članova frakcije AFD-a napustilo stranku i sjede van stranački u njemačkom saboru, svi navode da se stranka sve više radikalizira u desno kao razlog.
Vidiš da nisam ni komentarima to o ljevima.
Ali evo imaš i kod zelenih redovno "budale" koji bi sutra digli cijenu goriva na 5 ili 7€ po litri.
Samo evo oni nisu u vodstvu i zeleni "realos" koji vodu stranku su poprilično uspješni tu. Dok "fundis" koji su manjina nisu uopće u vodstvu stranke.
Da daš radikalima zelene u ruke bi isto predstali biti opcija za veliki dio birača, kao što afd isto nije opcija ili linke.
|
03.02.2020., 19:42
|
|
Registrirani korisnik
|
Nije li CSU dosta revidirao stajalista u smjeru ovoga sto nazivas AfD koji se distancirao od nacizma? Koliko vidim objave CSU-a, malo su se makli u desno i govore protiv gluposti tipa zatvaranja atomskih elektrana ili ogranicavanja brzine na autocestama. Ono sto me s njima smeta je da su clanovi vladajuce koalicije i iako govore protiv politike koalicije, ne cine nista konkretno da ju promjene.
|
|
|
03.02.2020., 20:39
|
|
U samoizolaciji
|
Quote:
Adelholzener kaže:
Nije li CSU dosta revidirao stajalista u smjeru ovoga sto nazivas AfD koji se distancirao od nacizma? Koliko vidim objave CSU-a, malo su se makli u desno i govore protiv gluposti tipa zatvaranja atomskih elektrana ili ogranicavanja brzine na autocestama. Ono sto me s njima smeta je da su clanovi vladajuce koalicije i iako govore protiv politike koalicije, ne cine nista konkretno da ju promjene.
|
Ebiga ako već donosiš ovakve polu zaključke i poluistine, trebao bi znati, bar osnovno kako politika u Njemačkoj funkcionira,što se ne da zaključiti iz napisanog.
CSU je "sestrinjska" stranka CDU, ili ako hoćeš mali ili mladji brat.
Obje su kršćansko konzervativne stranke s razlikom što je CDU aktivan na saveznom nivou, osim u Bayernu, a CSU je koncentriran samo na Bayern.
Ako je CDU, na saveznom nivou vladajuća stranka, onda je automatski to i CSU, ako je CDU u opoziciji, onda je to i CSU.
Nitkom normalnom u CSU ne pada na pamet da budu, na saveznom nivou samostalni, jer bi to, osim što bi u Bayernu podijelio demokršćane, bilo ravno samoubojstvu za CSU.
CDU bi možda mogao osvojiti priličan broj glasova u Bayernu, "otimajuci" ih CSU" dok CSU na saveznom nivou ne bi imao nikakve šanse.
Kako je to svatkom jasno, takodje je jasno kako je CSU uvijek bio milimetar više desno, tako da to nije ništa novo.
Naravno, ako se ne varam, upravo su se iz CSU prvi distancirali od AfD, te to stalno ističući, kako ih ne bi slučajno netko, po bilo kojem osnovu, sa njima poistovjetio.
Mislim da ne treba napominjati kako ograničenje brzine na autocesti, nije po definiciji karakteristika desnopolitickog razmišljanja.
Takodje, biti protiv svega onog što nosi etiketu zaštite okoliša, ne znači automatski kako je to desna politička opcija.
Nema smisla lupati gluposti.
Lp
|
|
|
03.02.2020., 23:59
|
|
Registrirani korisnik
|
Da razjasnimo jos jednom razliku.
U nekim strankama se rješava sa svim mogućnostima osobe čudnih ideologija.
Kao evo navodeni csu koji je zadnju godinu izbacila običnog člana iz Nurnberga jer je sudljevao na "baklijadi" koju je organizirala npd. I na kojoj su sudjelovali članovi zabranjeni grupacija.
Ili se može izbaciti nekoga zbog svoje prošlosti jer još ima nacističku tetovažu. Kao što bi CDU uradila sa Robert Möritz koji je prija sam dao ostavku i napustio stranku.
Naravno može čovjek imati danas drugi stav, ali tada je mogao i staviti drugu tetovažu preko te.
Ili SPD koji već godinama pokušava izbaciti sarrazina iz stranke.
A može se to i raditi kao afd.
Koja evo najviše kod Höcke-a reagira ovako:
Höcke opet "izleti" nešto fašističko.
I vodstvo stranke javi nakon velikog shitstorma "provjeriti ćemo izkljucenje njega" ali se ništa ne desi. I to ne jednom nego već dosta puta. Ne govorimo o članu koji je pijano digao ruku za pozdrav. Nego o čovjeku koji na javnim tribinama koristi riječnik nacista. I to redovno. I koji je voda stranke u pokrajini koja ima 2,2 mio Stanovnika. Znaci za hrvatsku je to šef stranke jedne županije.
Te osnivač i voda desnog krila "der Flügel".
@adelholzener je si li ikada pročitao cijeli program AFD-a?
Je si li shvatio da su u biti financijski za malog čovjeka koliko je fdp. Pogledaj njihov program točno i vidi da bi opterećenje za niže i obične plaće sa njiman raslo. Da nemaju jasni stav vezano uz važno pitanje penzija itd..
Mislim i bez rasista koji se ne žele riješiti je afd slična zelenim u 80tima.
Glasni, puni ekstremista i kriminalaca ili osoba koji imaju duge dosjeje te jedini program koji imaju je da sve ne valja, ali realna rješenja ne nude ako uopće nudu rješenja.
A sada gledaj da iz tih zelenih danas imaš Kretschmanna koji je već 2 put redom a za sada valjda će biti i 3. Redom premijer BAWü. Jedne uspješne pokrajine. I to zamisli najprije pomoć SPD-a i danas pomoć CDU-a.
To je proces koji mora AFD proći ali neće proći ako će dati radikalima sve više prostora.
Tko je mogao zamisliti u ranim 80tima da će CDU ikada igdje koalirati sa zelenima. A danas imas to u pokrajinama i u gradovima i to uspješno.
Samo da ne uspoređujemo prepuno zelene i afd jer ipak su jedni imali u početku dosta eko-budala u stranci sa nerealnim ciljevima dok je afd pun fašista, rasista i takvih budala.
|
05.02.2020., 13:31
|
|
...
Registracija: Oct 2005.
|
I tako je FDP je dobio prvog svog predsjednika Vlade.
U Tiringiji su FDPovog kandidata podržali i CDU i AfD.
Ovo je politička senzacija.
|
|
|
05.02.2020., 19:54
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2008.
|
Quote:
DJTcro kaže:
I tako je FDP je dobio prvog svog predsjednika Vlade.
U Tiringiji su FDPovog kandidata podržali i CDU i AfD.
Ovo je politička senzacija.
|
Lol, dakle lik iz stranke koja ima 5 (pet!) Zastupnika u pokrajinskom parlamentu postao pokrajinski lider
|
05.02.2020., 20:18
|
|
...
Registracija: Oct 2005.
|
Quote:
Cahit kaže:
Lol, dakle lik iz stranke koja ima 5 (pet!) Zastupnika u pokrajinskom parlamentu postao pokrajinski lider
|
Taj lik neće dugo biti pokrajinski premijer.
Šefovi CDU i CSU već zahtjevaju nove izbore. A zastupnicima CDU Tiringije prijeti izbacivanje iz stranke.
AfD likuje. Na novim izborima će CDU i FDP nastradati.
|
|
|
05.02.2020., 20:20
|
|
U samoizolaciji
|
Quote:
Cahit kaže:
|
Da i to uz pomoc lokalnog CDU,koji je mimo dogovora sa vrhom stranke, dao glas liku iz FDP.
Za one koji ne znaju tocno pojedinosti, AfD nije dao niti jednog glasa svojem kandidatu , nego zajedno sa CDU izabrali FDP kandidata.
Osnovni problem cijele price je taj, sto su se sve politicke stranke , prije izbora kao i sad poslije izabiranja FDP kandidata, izricito distancirale ili distanciraju od bilo kakve suradnje sa AfD.
Da se zakljuciti kako je AfD navukao frustrirane CDU na "tanak led".
Za predpostaviti je da ce doci do novih izbora, ali ce ovja potez CDU ostaviti traga...rekao bih da je to do sad najveca "greska u koracima" koja je meni u 20 godina poznata.
Od ovoga bi mogli SPD i Zeleni profitirati.
Biti ce interesantno posmatrati.
lp
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 07:06.
|
|
|
|