Koronavirus Obavezna EU covid-potvrda.
Podforum: Skeptici |
|
|
08.01.2022., 23:54
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2011.
|
Mama je bila prehlađena par dana, danas sam sa maskom došla i testirala je kućnim, odmah je pokazao da je pozitivna...toliko o testovima.
Mislim da ipak imaju smisla.
|
08.01.2022., 23:59
|
|
Since '11...
Registracija: Jun 2011.
|
I ja sam prvo kućni koji je bio pozitivan, pa onaj brzi u test centru i sutra ide PCR. Ne mora značiti da su uvijek točni. Ovisi o izvedbi i tome šta se prije jelo, pilo, da li se nos ispuhavao, itd. itd.
Maska nije dovoljna, rukavice isto moraju biti.
|
09.01.2022., 00:18
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
WXW kaže:
I ja sam prvo kućni koji je bio pozitivan, pa onaj brzi u test centru i sutra ide PCR. Ne mora značiti da su uvijek točni. Ovisi o izvedbi i tome šta se prije jelo, pilo, da li se nos ispuhavao, itd. itd.
Maska nije dovoljna, rukavice isto moraju biti.
|
Dezinficirala sam si i oprala ruke odmah i otišla...makar mama ima prilično godina i naravno bolesna je i tata je sa njom njega nisam testirala...usrala sam se od straha kada sam vidjela dvije crte i to odmah.
Obadvoje su cijepljeni sa dvije doze, ali imaju puno godina i bolesni su, tata nema nikakve simptome, temperaturu navodno nemaju, ako su je uopće točno izmjerili.
Ne znam...užasno sam zabrinuta, ali jebat ga, tako je kako je...obično sam se ja testirala kada idem kod njih, a na kraju su oni bolesni, sa time da idu samo u dućan i popiju kavicu u obližnjem kaficu, u kojem po njihovom nema ljudi...jebiga što reći, dvije godine su preduge, a i cijepljeni su...ne znam, umorna sam i od korone i od cjepiva i od strahova.
|
09.01.2022., 00:23
|
|
Since '11...
|
Onda je ok koliko vidim.
Znači stari i bolesni a nemaju simptome, tj. tata nema. Možda slučajnost možda od cijepiva.
Pred 4 tjedan je umro tata od kolegice, 77 godina, bolestan, necijepljen. Nakon što je dobio koronu se sve zakompliciralo.
Od ta dva zla biraš ono najmanje. Čekati koronu i vidjeti kako na nju regiraš je strah, isto kao i cijepivo. Mada dok gledaš, jako jako malo ljudi ima problema sa cijepivom. Postoje reakcije, to da, ali neke komplikacije vrlo rijetko.
Na tebi je da odlučiš a za roditelje sve najbolje. 
|
09.01.2022., 00:45
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
WXW kaže:
Onda je ok koliko vidim.
Znači stari i bolesni a nemaju simptome, tj. tata nema. Možda slučajnost možda od cijepiva.
Pred 4 tjedan je umro tata od kolegice, 77 godina, bolestan, necijepljen. Nakon što je dobio koronu se sve zakompliciralo.
Od ta dva zla biraš ono najmanje. Čekati koronu i vidjeti kako na nju regiraš je strah, isto kao i cijepivo. Mada dok gledaš, jako jako malo ljudi ima problema sa cijepivom. Postoje reakcije, to da, ali neke komplikacije vrlo rijetko.
Na tebi je da odlučiš a za roditelje sve najbolje. 
|
Gle, bila sam već u kontaktima sa zaraženima puno puta. Mislim da sam imala koronu još prošle jeseni, istina malo čudnu, sa osipom i povremenim temepraturama. Nije tada bilo toliko antigenskih testova i obzirom da sam imala najprije taj čudan osip...nekako sam gurala. Nitko oko mene se nije tada zarazio, ali sam i pazila, nosila ffp2 masku i izbjegavala sve oko sebe, nemam pojma.
Ove godine sam imala fakat direktni kontakt sa osobom koja je bila zaražena, ja sam je i testirala i par dana prije smo bili u kontaktu, nisam je dobila, barem nisam imala pozitivan test, a ni temperaturu.
A ne znam, u strahu sam i od korone i od cjepiva....svakih par dana radim test, a opet ni on nije siguran.
Više me je strah što je i sestra bila par dana prije kod njih, a ona je onkološki bolesnik, cijepljena i sa trećom dozom, ali ništa nije sigurno, valjda, ali nekako sam ipak mirnija jer su cijepljeni, a ja se cijepit naprosto ne mogu.
Nema to veze sa čipovima i sličnim glupostima, nego sa cjepivom koje po meni definitivno nije baš sigurno, ali opet kad dobiješ koronu nekako se osjećaš sigurnije ako si cijepljen...pretpostavljam.
|
09.01.2022., 00:47
|
|
Since '11...
|
Cijepljenje ne štiti od zaraze, samo od simptoma. Zaraze se ne treba bojati jer je možeš dobiti bilo kada i bilo gdje, bila cijepljena ili ne. Samo simptoma se treba bojati.
|
09.01.2022., 20:11
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2009.
|
Quote:
WXW kaže:
Cijepljenje ne štiti od zaraze, samo od simptoma. Zaraze se ne treba bojati jer je možeš dobiti bilo kada i bilo gdje, bila cijepljena ili ne. Samo simptoma se treba bojati.
|
Zato se ha ne bojim smrti nego samo njezinih simptoma.
|
|
10.01.2022., 12:13
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2015.
|
Može li mi netko reći radi li se brzi antigenski na isti način kao pcr (bris nosa)?
|
|
|
10.01.2022., 12:14
|
|
Since '11...
|
Ne. Antigenski štapić u nos, PCR tekućina u usta i ispiranje.
|
10.01.2022., 12:51
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2014.
|
Quote:
Poubelle kaže:
Može li mi netko reći radi li se brzi antigenski na isti način kao pcr (bris nosa)?
|
Ovisi kako gdje.
U HR se PCR radi 2x bris nosa + bris grla.
Antigenski samo 2x bris nosa.
|
|
|
10.01.2022., 17:23
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2021.
|
Quote:
frenchman kaže:
Ovisi kako gdje.
U HR se PCR radi 2x bris nosa + bris grla.
Antigenski samo 2x bris nosa.
|
Di to molim te? Na zavodu mirogojska Pcr- jedna nosnica, antigenski bilo gdje jedna nosnica.
|
10.01.2022., 17:37
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2005.
|
Gdje je najjeftinije privatno testiranje u Zagrebu?
|
|
|
10.01.2022., 18:20
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2014.
|
Quote:
asrael kaže:
Di to molim te? Na zavodu mirogojska Pcr- jedna nosnica, antigenski bilo gdje jedna nosnica.
|
Hoćeš mi reći da sam sanjao test koji sam radio upravo jutros?
|
|
|
10.01.2022., 18:33
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2011.
|
I moja mala koja je bila 3× pcr-u samo iz nosa uzorak.
|
|
|
10.01.2022., 18:36
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2013.
|
4 puta sam radio PCR u Mostaru (obe nosnice + grlo), 2 puta antigenski u Mostaru i 1 u Zagrebu (obe nosnice).
|
|
|
10.01.2022., 18:43
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
frenchman kaže:
Hoćeš mi reći da sam sanjao test koji sam radio upravo jutros?
|
I ja takodjer. U 11.20 sati. Inace, Svaka dva-tri dana ag i nekoliko pcr. Ag testovi od uzimanja brisa do mail s potvrdom - max 5 minuta.
Sve nesto ultra prijenosno i zarazno, a stalno neg test. Cudo od virusa...
|
10.01.2022., 18:44
|
|
Bogey player
Registracija: Aug 2012.
|
Quote:
WXW kaže:
Ne. Antigenski štapić u nos, PCR tekućina u usta i ispiranje.
|
Netočno, jako netočno.
|
10.01.2022., 18:49
|
|
Bogey player
Registracija: Aug 2012.
|
Quote:
asrael kaže:
I ja takodjer. U 11.20 sati. Inace, Svaka dva-tri dana ag i nekoliko pcr. Ag testovi od uzimanja brisa do mail s potvrdom - max 5 minuta.
|
Pet minuta?
Onda netko ne radi propisno svoj posao.
|
10.01.2022., 18:53
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
golfHRinfo kaže:
Pet minuta?
Onda netko ne radi propisno svoj posao.
|
Da? Prvi glas...
i tako od 15.11. Na 4 testna mjesta. Uglavnom se zato i sprdam na "to".
|
10.01.2022., 20:20
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2012.
|
Kolika je mogućnost da pcr bude pozitivan budući da su se simptomi pojavili 7 dana prije testiranja?
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 02:03.
|
|
|
|