Natrag   Forum.hr > Društvo > Koronavirus > Skeptična perspektiva

Skeptična perspektiva Bez epidemioloških mjera

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 16.11.2021., 18:01   #61
Cijepljen sam.
Definitivno sam protiv tih potvrda, jer su glupost.

No, nekako mi izgleda da ne određuju naši lajbeki što ćemo i kako ćemo već to dolazi direktno iz EU.
Old 16.11.2021., 18:09   #62
Quote:
yucatan kaže: Pogledaj post
Cijepljen sam.
Definitivno sam protiv tih potvrda, jer su glupost.

No, nekako mi izgleda da ne određuju naši lajbeki što ćemo i kako ćemo već to dolazi direktno iz EU.
Pa ajmo mi fino reći NE.
Staviti u ustav zabranu korištenja takvih i sličnih potvrda/putovnica/ .... za bilo koga i bilo gdje na području RH.
MaliMravac is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.11.2021., 18:15   #63
Još jedna potvrda da bi neki ljudi doslovno jeli govna i ne bi vidili ništa loše u tome da dođe takva naredba iz berlina ili brisela
guillotine44 is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.11.2021., 18:35   #64
Pa gle, ne jedu oni na vlasti govna što su poslušni.
Njima se to itekako materijalno isplati. Nekako ispada da na kraju jedemo mi govna.

Danas sam ja pojeo jedno ispred lokalne pošte.
Piše na vratima "radi tehničkih problema pošta ne radi"
Vrata zaključana, poštarice sjede unutra, valjda nema tko pregledavati te putovnice i zatvorile žene poštu.
Old 16.11.2021., 18:36   #65
Quote:
yucatan kaže: Pogledaj post
Pa gle, ne jedu oni na vlasti govna što su poslušni.
Njima se to itekako materijalno isplati. Nekako ispada da na kraju jedemo mi govna.

Danas sam ja pojeo jedno ispred lokalne pošte.
Piše na vratima "radi tehničkih problema pošta ne radi"
Vrata zaključana poštarice sjede unutra, valjda nem tko pregledavati te putovnice i zatvorile žene poštu.
Danas poste uopce nisu radile. Pao sustav.
Garf is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.11.2021., 18:47   #66
Bravo! Organizirajte i neki prosvjed.

Poslano sa mog Mi Note 10 koristeći Tapatalk
katija is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.11.2021., 18:48   #67
Quote:
MaliMravac kaže: Pogledaj post
Pa ajmo mi fino reći NE.
Staviti u ustav zabranu korištenja takvih i sličnih potvrda/putovnica/ .... za bilo koga i bilo gdje na području RH.
Tako je. U Švedska je u EU pa nisu ni maske obvezne, a kamoli ista drugo.
peggy-nely is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.11.2021., 18:51   #68
Quote:
Alessio Rastani kaže: Pogledaj post
Treba progoniti starije ljude koji se ne zele cijepiti, ako treba upogoniti i ATJ Lucko kao onomad kad su klali kokosi za vrijeme pticije gripe, jer zbog njih sve ovo i radimo zar ne, a ne ove ispod 60.

Opcenite mjere koje se donose za sav populus bez ikakvog promisljanja samo iskazuju lijenost u donosenju odluka kao i bezmudje.
Vrlo dobro razumijem poruku..
Da..ja sam se cijepio da zaštitim starije.

I to što pitaš u svojstvu tvrdnje je ispravna teza..
Ali došli smo do zenita.
Sada slijedi otpor ne samo necijepljenih nego i cijepljenih.

Tko se ne želi cijepiti ne treba ga proganjati i ucjenjivati.
S tim valja prestati jer nas sve dovodi u fazu konflikta.

Ne slažemo se oko nastanka, trajanja i posljedica virusa..
Pa što ?
Važno je sačuvati procese koji održavaju svakodnevni život moguć.

Misli na druge..
Misli na sebe..
Cijepi se.

Tko ne želi, neka mu je sretno.
Tangarskaja is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.11.2021., 18:54   #69
Quote:
Alessio Rastani kaže: Pogledaj post
Pa ako zele umrijeti neka umru sa stilom, tipa bacanje iz aviona bez padrobana ili na Krcki most pa lagano na glavu dole. Mislim ovo karanje zdravstvenog sustava nema smisla kao i nas ostalih koji smo postivali mjere i rutinski jedemo govna koja nam servira vlada kako bi dnevno pokusali spasiti barem minibus necijepljenih starijih osoba.
Onda bi logicno bilo boriti se protiv toga da nastavis "jesti govna" kako si napisao, a ne zato da ih svi pocnemo jesti.

Poslano sa mog Mi Note 10 koristeći Tapatalk
katija is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.11.2021., 19:23   #70
Quote:
peggy-nely kaže: Pogledaj post
Tako je. U Švedska je u EU pa nisu ni maske obvezne, a kamoli ista drugo.
Naravno da je tako kad narod poštuje preporuke. Tko u nas poštuje preporuke?! Da se u nas poštuju preporuke, nikad ne bi došlo do ovoga.
Što se ostaloga tiče ima li netko tko je pročitao Zakon o zdravstvenoj zaštiti? U njemu lijepo piše da je svatko dužan brinuti za svoje zdravlje i unaprijeđivati kao i da ne smije ugroziti zdravlje drugih. Necijepljenjem upravo se ovo krši. Nisam ni ja za COVID potvrde, ali hajdemo ovo realno sagledati. Što bi vi napravili da bi procijepili glupo bahato i inatno stanovništvo koje se ne želi cijepiti? Jedina opcija koju ja vidim je proglasiti državnu ugrozu, staviti obavezno cijepljenje, kazniti protivnike i sve riješeno. Ali nitko nema to hrabrosti napraviti zbog kršenja prava ljudi, pa idu okolnim putem preko COVID potvrda koje opet ne pokrivaju sve ljude i zato to nema nekog smisla. Osobno mi ne smetaju pošto sam cijepljen i lako mi je izvaditi.
Ovaj referendum neću podržati jer je budalaština i kosi se sa mojim poimanjem zdravlja i života. Uostalom, još nisam čuo neki dobar valjan razlog da se COVID potvrde ne uvode.
tomo100brt is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.11.2021., 19:30   #71
Naravno potpisujem.
Faktoumlje is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.11.2021., 19:32   #72
Potpisujem
Jedva čekam potpisati!
U roku par dana će i 2x skupiti
Pawrent is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.11.2021., 19:33   #73
Mislim da je dosta zahebancije i treba izabrati stranu. Ja cu potpistati!
somied is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.11.2021., 19:38   #74
Quote:
Tangarskaja kaže: Pogledaj post
Ja sam cijepljen.
To želim istaknuti kao osnovu ovog texta.

Ali ne smatram da necijepljene treba proganjati niti tjerati da to učine ako ne žele.
Stvar je jednostavna.
Tko se želi cijepiti, neka to učini.
Tko ne želi, ne mora.
To je osnovi model.
Tu nema pregovora i nadmetanja.

Ako idemo mjerom progona i ucjenom na one koji se ne žele cijepiti mi se dovodimo u stanje fašizma. To je neprihvatljivo.
Nametati građanima protiv njihove volje nešto što očito odbijaju.

Naravno, svatko odgovara za sebe.
Tko preživi, pričat će.
I od respiratora kojih ima ograničen broj do bolničkih kreveta, necijepljenima to ne predstavlja osobitu brigu..

Misli na druge očito ne dira 50 % Hrvata..To im ništa ne znači i ne treba ih prisiljavati da mjerama prisile promijene mišljenje.
Silom nećemo postići ništa.

Vrijeme je da dokinemom ovo stanje polufašizma i da dopustimo da priroda učini svoje.
Prirodna selekcija..Spašavaj se tko može.

Da.
Referendum je potreban.
On je politička legitimacija u doba moderne kuge.
Da se odredimo u odnosu na nezakonitost odluka Nacionalnog stožera Civilne zaštite..Da se čuje glas građana, za ili protiv..
Da konačno dobijemo okvir kamo idemo..

Ja sam cijepljen, i to ne zato što vjerujem da je cjepivo odlično i da će me osobito spasiti.
Ja sam se cijepio radi mojih ukućana. Ne želi nekome ugroziti život.
A, onda sa druge strane osobito sam uvjeren da nema boljeg izuma u povijesti čovječanstva od cijepiva.
Cijepio sam se u školi i vojsci..

Ovo cijepivo koje je proizašlo u brzom roku nije osobito najbolje jer nije prošlo standardno vrijeme testiranja, ali nije ni biomedicina i farmacija ista kao prije 10 godina..
Danas tehnologija juri brzinom koju čovjek ne može obujmiti i objasniti klasičnim metodama.
Stoga je i to nusproizvod vremena.

Za par godina od sada imat ćemo možda i novi virus..
I svijet će opet biti isto mjesto.
Za ili protiv, ili mrtvi ili živi...

Ovo je naš test prilagodbe na svijet koji dolazi..A on je na pomolu.
Iako ne mislim da jesam, ispadam da sam baš to - sebična. Svatko prvi misli ili bi trebao misliti na sebe. Četiri puta unazad godinu dana sam testirana i sva četiri puta negativna. Zašto ne? Zato što sam zdrava, zato što se nakon treće doze netko opet može sjetiti i reći "e, nije bilo dosta, ajmo još malo".
Da je cjepivo učinkovito (koliko treba proći vremena da bi bilo?), ni trenutka ne bih dvojila. Dobivaju se proturječne informacije, struka je isto podijeljena ("nekad se vjerovalo struci") i kome onda vjerovati?
Funny Queen is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.11.2021., 19:41   #75
Naravno da potpisujem, isao bi pjeske 100km po najvecoj oluji ovo potpisati, ovo potpisujem i govorim svima da potpisu koje znam i ne znam
BobHurly is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.11.2021., 19:50   #76
Potpisujem ��
Old 16.11.2021., 19:50   #77
Quote:
guillotine44 kaže: Pogledaj post
Da se recimo krene sutra ujutro s potpisima do navečer je ta brojka ispunjena
Naravno
Smotani2 is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.11.2021., 19:54   #78
Quote:
katija kaže: Pogledaj post
Onda bi logicno bilo boriti se protiv toga da nastavis "jesti govna" kako si napisao, a ne zato da ih svi pocnemo jesti.
Protiv vlade i vlasti boriš se valjda na izborima, a ne širenjem bolesti... Malo vas je strah od igle i nuspojava odveo u kognitivnu disonancu.

Evo na primjer, ako referendum o ukidanju potvrda prođe i potvrde se ukinu, vlada će i dalje vladati.
Ako se s druge strane, raspiše referendum o izvanrednim izborima, postoji vjerojatnost da vlada to ne bi preživila.

Zašto se onda ne raspiše referendum za opoziv vlade, a ne o ukidanju potvrda? Nije valjda da se Most opet uvaljuje kao kukavičje jaje u politički prostor, kao onomad Božo sa pepeljarom i uspjehom na lokalnim izborima?
IceClimber is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.11.2021., 19:56   #79
Quote:
Joaquin_Sanchez kaže: Pogledaj post
MATO PALIC, "ustavnopravni stručnjak": Što se tiče najave referenduma o COVID potvrdama treba odmah u startu nešto rasčistiti kako ljudi ne bi nepotrebno gubili vrijeme i energiju. Ustav RH jasno precizira kako se referendum (na zahtjev 10 % birača) može raspisati o prijedlogu za promjenu Ustava, prijedlogu zakona ili drugom pitanju iz njegove nadležnosti. Donošenje odluka Stožera civilne zaštite nije u nadležnosti Hrvatskog sabora.

Režimska pseta su već upogonjena.

Quote:
-skyfall- kaže: Pogledaj post
Jel Mate u Hadezeju, možda?
Trebala se ta famozna ekipa odmah držati ustava. Čl 16 ili 17 i sve bi bilo legitimno, ali ovako imamo paradržavno tijelo kojim upravlja Plenki.

Poslano sa mog PRA-LX1 koristeći Tapatalk
I on, i ona Sanja Barić, žele biti ustavni suci.
Onda je, nažalost, sasvim jasno šta će pričati i kome se žele umiliti da bi ostvarili svoje želje i ciljeve.

Quote:
Joaquin_Sanchez kaže: Pogledaj post
Pa zašto se onda ljutiš na mene koji nisam cijepljen, umjesto da se ljutiš na Vladu koja ti je kako i sam kažeš prodala muda pod bubrege, ili još bolje na sebe obzirom da si izgleda dovoljno naivan da tu priču i popušiš?

Mislim sorry, ali ako ti misliš da je Plenkoviću, Berošu i Ursuli Leyen stalo do tvoga, moga ili bilo čijeg zdravlja i dobrobiti društva, pa ti si onda veći teoretičar zavjera od svih antivaksera i ravnozemljaša zajedno.

To je ono što i mene fascinira, ta vjera u to da nam ta i takva ekipa političara želi dobro. Nakon 30 godina iskustva u Hrvatskoj i ohoho godina iskustva u bivšim tvorevinama.

On topic: potpisujem.
sagi is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.11.2021., 19:58   #80
Quote:
IceClimber kaže: Pogledaj post
Protiv vlade i vlasti boriš se valjda na izborima, a ne širenjem bolesti... Malo vas je strah od igle i nuspojava odveo u kognitivnu disonancu.

Evo na primjer, ako referendum o ukidanju potvrda prođe i potvrde se ukinu, vlada će i dalje vladati.
Ako se s druge strane, raspiše referendum o izvanrednim izborima, postoji vjerojatnost da vlada to ne bi preživila.

Zašto se onda ne raspiše referendum za opoziv vlade, a ne o ukidanju potvrda? Nije valjda da se Most opet uvaljuje kao kukavičje jaje u politički prostor, kao onomad Božo sa pepeljarom i uspjehom na lokalnim izborima?
vama je iracionalni strah od hunjavice izazvao kaos u glavi, smijesan virus zaustavili ste svijet pogonjeni svojim strahom.

Ti nekome pricas o strahu, jer nece pripravke u svoje tijelo, i vjeruje svojim stanicama bijelim i poklanja im apsolutno povjerenje. Jedini lijek za virus, u nama i samo ga treba cuvati i odrzavati, prehranom, vjezbom i ne treba nista vise.

Nitko vas ne sili, cijepite se, mi cemo maknuti potvrde, to je jasno , idemo na referendum i jednom za svagda cemo reci nitko nema pravo braniti ljudima da hodaju slobodno, niti ih testirati na ulici i u institucijama pod prisilom bez njihova pristanka. To je dovoljno.
BobHurly is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 15:19.