Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Automobili

Automobili Život na kotačima
Podforumi: Nautika, Motori i skuteri, Autoplin

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 18.12.2022., 15:33   #61
Quote:
Cratos kaže: Pogledaj post
Da se prisjetimo postova glavnog geopoliticara/biologa/ekonomista podforuma 'Automobili' od prije par dana...

Svi su glupi, ja sam pametan.

Zato i prosipa pamet po forum.hr.
Nitko pametan se ne bi veselio padu cijena goriva dok se drasticno reze ponuda, to samo znaci da ekonomija pada u duboku recesiju sto ce se vidjeti na razini EU iduce godine kad ECB krene sa divljanjem rijesavanja bilance i jos vecim dizanjem kamatne stope.
To me podsjeca na kratkovidne idiote, ne mogu ih drugacije nazvati koji kazu, vidite da nema problema sa energentima, a Hrvatska i EU trose svoje zalihe novca da bi sufinancirali energiju. Isto je radila i Jugoslavija u 80tima, dok je zapad bio u recesiji, oni su rekli, mi necemo, pa kad je krenula ekspanzija i kad su zapadne zemlje imale V oporavak, Jugoslavija je bila toliko izmucena da je isla prema bankrotu.

Izgasili smo naj intezivniju industriju i prebacujemo vecinu proizvodnje u ameriku, zato i deficit raste. U njemackoj firme koje su prezivjele prvi i drugi svjetski rat su ugasene, sta ce nam aluminij ili cink kad ga mozemo uvoziti ili jos bolje proizvoditi aute tamo gdje je energija jeftina i blizu su sirovine.
https://www.reuters.com/markets/comm...um-2022-10-06/
https://www.politico.eu/article/euro...energy-prices/
https://www.politico.eu/article/germ...y-prices-basf/
Old 18.12.2022., 16:12   #62
Jok,trebali bi tugovati jer je gorivo jeftinije.....
Tak i onak se sve proizvodi u kini,i moj idući auto će bit kineski...
Zna se ko je u nas izgasio industriju
Mahun is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.12.2022., 09:40   #63
Quote:
Bono_ kaže: Pogledaj post
Nitko pametan se ne bi veselio padu cijena goriva dok se drasticno reze ponuda, to samo znaci da ekonomija pada u duboku recesiju sto ce se vidjeti na razini EU iduce godine kad ECB krene sa divljanjem rijesavanja bilance i jos vecim dizanjem kamatne stope.
To me podsjeca na kratkovidne idiote, ne mogu ih drugacije nazvati koji kazu, vidite da nema problema sa energentima, a Hrvatska i EU trose svoje zalihe novca da bi sufinancirali energiju. Isto je radila i Jugoslavija u 80tima, dok je zapad bio u recesiji, oni su rekli, mi necemo, pa kad je krenula ekspanzija i kad su zapadne zemlje imale V oporavak, Jugoslavija je bila toliko izmucena da je isla prema bankrotu.

Izgasili smo naj intezivniju industriju i prebacujemo vecinu proizvodnje u ameriku, zato i deficit raste. U njemackoj firme koje su prezivjele prvi i drugi svjetski rat su ugasene, sta ce nam aluminij ili cink kad ga mozemo uvoziti ili jos bolje proizvoditi aute tamo gdje je energija jeftina i blizu su sirovine.
Daj još koji post o tome kako Europa samo što nije prdnula, ko što pričaju zadnjih 50 godina...
bubimir13 is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.12.2022., 10:10   #64
Quote:
Bono_ kaže: Pogledaj post

I opet će sve biti po starom. Ništa se značajno neće dogoditi. Samo bezvezno stvaranje panike.
Drago_Gervais is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.12.2022., 10:58   #65
Niti jedno stvaranje panike nije bezveze. Netko već ima u tome računicu i profit na neki način.
Headbanger is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.12.2022., 11:28   #66
Meni je bitno da se ništa ne promijeni, a vrlo vjerojatno niti neće.
Drago_Gervais is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.12.2022., 11:34   #67
Ja samo čekam da se obistini toliko dugo i uvjereno proročanstvo o propasti Europe, o raspadu EU i o propasti kapitalizma. Valjda ću za života doživit barem jedno od ta tri...
bubimir13 is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.12.2022., 11:37   #68
Ja samo odgovorio kako je onaj jedan prozvao kolegu, ako sada izgleda da je sve ok, to je samo zato sto se subvencioniraju energenti, a valjda su svi naucili nakon korone, da ne postoje besplatni novci.
Amerikanci su izgleda obuzdali inflaciju, mi nismo i tek iduce godine ide agresivno "lomljenje" ekonomije sa jos agresivnijim povecanjem kamatnih stopa i rijesavanjem bilance. Sve ce biti, ali isto nece biti sigurno plus kako nam amerikanci uzimaju industriju i sele kod sebe, dok se mi bavimo glupostima.
Old 19.12.2022., 15:28   #69
Tako je. Propadosmo naživo. Čekam
bubimir13 is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.12.2022., 16:07   #70
Martar is online now  
Odgovori s citatom
Old 19.12.2022., 16:54   #71
Quote:
bubimir13 kaže: Pogledaj post
Tako je. Propadosmo naživo. Čekam
Nema brige za vas, eto plenki je osigurao 700m eura. A englezi su potrosili 1/5 svojih rezervi plina u tjedan dana, cekamo eu izvjesce.

Sent from my SM-S901B using Tapatalk
Old 19.12.2022., 17:48   #72
sad će vam rusofilski četnici objasnit kako ste se zapravo već smrzli i umrli od gladi a da niste ni svjesni.
demokracija je propala, komunjare nastupaju, idemo u gulag izrazit svoje slobodno mišljenje.
sljedeća 2 tjedna su ključna.
Digitall is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.12.2022., 18:23   #73
dzabe nam nesto jeftinije gorivo kada je hrana postala bezobrazno skupa, a bit ce jos i gore od 01.01. kada se krenu zaokruzivat cijene u korist trgovca.
daju nam mrvice i mi naravno zadovoljni, bitno da smo ustedjeli 10,25kn na jednom tanku.
Iviy is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.12.2022., 18:37   #74
Quote:
bubimir13 kaže: Pogledaj post
Daj još koji post o tome kako Europa samo što nije prdnula, ko što pričaju zadnjih 50 godina...
Ajmo sad svi.... Aaamerika i Eeeengleeeska bit će zemlja prooooleeeteeeeerska!
Quote:
Martar kaže: Pogledaj post
Idealno vrijeme za dizanje trošarina natrag!

Quote:
Digitall kaže: Pogledaj post
sad će vam rusofilski četnici objasnit kako ste se zapravo već smrzli i umrli od gladi a da niste ni svjesni.
demokracija je propala, komunjare nastupaju, idemo u gulag izrazit svoje slobodno mišljenje.
sljedeća 2 tjedna su ključna.
Cijeli prošli tjedan proveo u Austriji u tri različita hotela, u svima me klima dočekala na 22°C u sobi, tražio broj od komiteta da ih prijavim za rasipničko ponašanje. Nisam našao.
frenchman is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.12.2022., 18:58   #75
Quote:
frenchman kaže: Pogledaj post
Ajmo sad svi.... Aaamerika i Eeeengleeeska bit će zemlja prooooleeeteeeeerska!Idealno vrijeme za dizanje trošarina natrag!

Cijeli prošli tjedan proveo u Austriji u tri različita hotela, u svima me klima dočekala na 22°C u sobi, tražio broj od komiteta da ih prijavim za rasipničko ponašanje. Nisam našao.
mene u Njemačkoj dočekala toplina u svim javnim i privatnim prostorima, a u Zg neki dan u hotelskoj sobi 28 stupnjeva i nisam mogao smanjiti valjda termostat ne radi kako treba.. poludio... da to čuje osloboditelj putler odma bi nas pobio, jer na režimskoj televiziji prikazuju kako se eu smrzava i kako se loži namještaj
Digitall is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.12.2022., 19:04   #76
Navodno i parket
E30 is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.12.2022., 19:19   #77
Quote:
Digitall kaže: Pogledaj post
mene u Njemačkoj dočekala toplina u svim javnim i privatnim prostorima, a u Zg neki dan u hotelskoj sobi 28 stupnjeva i nisam mogao smanjiti valjda termostat ne radi kako treba.. poludio... da to čuje osloboditelj putler odma bi nas pobio, jer na režimskoj televiziji prikazuju kako se eu smrzava i kako se loži namještaj
U centru Beča, doslovno 500m iza leđa Rathausplatz-a gazda postavio šator na terasi pivnice da ugosti nas 50ak, bilo nam vruće samo u košuljama (pumpao je vreli zrak negdje kroz pod pa uz "zidove" šatora), pri čemu je vani bilo par ispod nule.
Valjda nije morao babine kredence i ormare ložit da nas zagrije.
frenchman is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.12.2022., 20:13   #78
Ko zna na što lože ti čike s germanskih područja.
Munjeno Blago is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.12.2022., 20:41   #79
ma još ove zime ima starih kredenaca i ormara pa će se preživjeti, sljedeće 2 zime su ključne.
Digitall is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.12.2022., 20:46   #80
Quote:
Munjeno Blago kaže: Pogledaj post
Ko zna na što lože ti čike s germanskih područja.

Istina…
frenchman is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 15:47.