|
|
18.12.2022., 15:33
|
|
N/A
Registracija: Jan 2007.
|
Quote:
Cratos kaže:
Da se prisjetimo postova glavnog geopoliticara/biologa/ekonomista podforuma 'Automobili' od prije par dana...
Svi su glupi, ja sam pametan.
Zato i prosipa pamet po forum.hr.
|
Nitko pametan se ne bi veselio padu cijena goriva dok se drasticno reze ponuda, to samo znaci da ekonomija pada u duboku recesiju sto ce se vidjeti na razini EU iduce godine kad ECB krene sa divljanjem rijesavanja bilance i jos vecim dizanjem kamatne stope.
To me podsjeca na kratkovidne idiote, ne mogu ih drugacije nazvati koji kazu, vidite da nema problema sa energentima, a Hrvatska i EU trose svoje zalihe novca da bi sufinancirali energiju. Isto je radila i Jugoslavija u 80tima, dok je zapad bio u recesiji, oni su rekli, mi necemo, pa kad je krenula ekspanzija i kad su zapadne zemlje imale V oporavak, Jugoslavija je bila toliko izmucena da je isla prema bankrotu.
Izgasili smo naj intezivniju industriju i prebacujemo vecinu proizvodnje u ameriku, zato i deficit raste. U njemackoj firme koje su prezivjele prvi i drugi svjetski rat su ugasene, sta ce nam aluminij ili cink kad ga mozemo uvoziti ili jos bolje proizvoditi aute tamo gdje je energija jeftina i blizu su sirovine.
https://www.reuters.com/markets/comm...um-2022-10-06/
https://www.politico.eu/article/euro...energy-prices/
https://www.politico.eu/article/germ...y-prices-basf/
|
18.12.2022., 16:12
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2010.
|
Jok,trebali bi tugovati jer je gorivo jeftinije.....
Tak i onak se sve proizvodi u kini,i moj idući auto će bit kineski...
Zna se ko je u nas izgasio industriju
|
|
|
19.12.2022., 09:40
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2008.
|
Quote:
Bono_ kaže:
Nitko pametan se ne bi veselio padu cijena goriva dok se drasticno reze ponuda, to samo znaci da ekonomija pada u duboku recesiju sto ce se vidjeti na razini EU iduce godine kad ECB krene sa divljanjem rijesavanja bilance i jos vecim dizanjem kamatne stope.
To me podsjeca na kratkovidne idiote, ne mogu ih drugacije nazvati koji kazu, vidite da nema problema sa energentima, a Hrvatska i EU trose svoje zalihe novca da bi sufinancirali energiju. Isto je radila i Jugoslavija u 80tima, dok je zapad bio u recesiji, oni su rekli, mi necemo, pa kad je krenula ekspanzija i kad su zapadne zemlje imale V oporavak, Jugoslavija je bila toliko izmucena da je isla prema bankrotu.
Izgasili smo naj intezivniju industriju i prebacujemo vecinu proizvodnje u ameriku, zato i deficit raste. U njemackoj firme koje su prezivjele prvi i drugi svjetski rat su ugasene, sta ce nam aluminij ili cink kad ga mozemo uvoziti ili jos bolje proizvoditi aute tamo gdje je energija jeftina i blizu su sirovine.
|
Daj još koji post o tome kako Europa samo što nije prdnula, ko što pričaju zadnjih 50 godina...
|
|
|
19.12.2022., 10:10
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2010.
|
Quote:
Bono_ kaže:
|
I opet će sve biti po starom. Ništa se značajno neće dogoditi. Samo bezvezno stvaranje panike.
|
|
|
19.12.2022., 10:58
|
|
Okajava grijehe
Registracija: Mar 2004.
|
Niti jedno stvaranje panike nije bezveze. Netko već ima u tome računicu i profit na neki način.
|
|
|
19.12.2022., 11:28
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2010.
|
Meni je bitno da se ništa ne promijeni, a vrlo vjerojatno niti neće.
|
|
|
19.12.2022., 11:34
|
|
Registrirani korisnik
|
Ja samo čekam da se obistini toliko dugo i uvjereno proročanstvo o propasti Europe, o raspadu EU i o propasti kapitalizma. Valjda ću za života doživit barem jedno od ta tri...
|
|
|
19.12.2022., 11:37
|
|
N/A
|
Ja samo odgovorio kako je onaj jedan prozvao kolegu, ako sada izgleda da je sve ok, to je samo zato sto se subvencioniraju energenti, a valjda su svi naucili nakon korone, da ne postoje besplatni novci.
Amerikanci su izgleda obuzdali inflaciju, mi nismo i tek iduce godine ide agresivno "lomljenje" ekonomije sa jos agresivnijim povecanjem kamatnih stopa i rijesavanjem bilance. Sve ce biti, ali isto nece biti sigurno plus kako nam amerikanci uzimaju industriju i sele kod sebe, dok se mi bavimo glupostima.
|
19.12.2022., 15:28
|
|
Registrirani korisnik
|
Tako je. Propadosmo naživo. Čekam 
|
|
|
19.12.2022., 16:07
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2018.
|
|
|
|
19.12.2022., 16:54
|
|
N/A
|
Quote:
bubimir13 kaže:
Tako je. Propadosmo naživo. Čekam 
|
Nema brige za vas, eto plenki je osigurao 700m eura. A englezi su potrosili 1/5 svojih rezervi plina u tjedan dana, cekamo eu izvjesce.
Sent from my SM-S901B using Tapatalk
|
19.12.2022., 17:48
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2006.
|
sad će vam rusofilski četnici objasnit kako ste se zapravo već smrzli i umrli od gladi a da niste ni svjesni.
demokracija je propala, komunjare nastupaju, idemo u gulag izrazit svoje slobodno mišljenje.
sljedeća 2 tjedna su ključna.
|
|
|
19.12.2022., 18:23
|
|
Registracija: Dec 2017.
|
dzabe nam nesto jeftinije gorivo kada je hrana postala bezobrazno skupa, a bit ce jos i gore od 01.01. kada se krenu zaokruzivat cijene u korist trgovca.
daju nam mrvice i mi naravno zadovoljni, bitno da smo ustedjeli 10,25kn na jednom tanku.
|
|
|
19.12.2022., 18:37
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2014.
|
Quote:
bubimir13 kaže:
Daj još koji post o tome kako Europa samo što nije prdnula, ko što pričaju zadnjih 50 godina...
|
Ajmo sad svi.... Aaamerika i Eeeengleeeska bit će zemlja prooooleeeteeeeerska!
Quote:
Martar kaže:
|
Idealno vrijeme za dizanje trošarina natrag!
Quote:
Digitall kaže:
sad će vam rusofilski četnici objasnit kako ste se zapravo već smrzli i umrli od gladi a da niste ni svjesni.
demokracija je propala, komunjare nastupaju, idemo u gulag izrazit svoje slobodno mišljenje.
sljedeća 2 tjedna su ključna.
|
Cijeli prošli tjedan proveo u Austriji u tri različita hotela, u svima me klima dočekala na 22°C u sobi, tražio broj od komiteta da ih prijavim za rasipničko ponašanje. Nisam našao. 
|
|
|
19.12.2022., 18:58
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
frenchman kaže:
Ajmo sad svi.... Aaamerika i Eeeengleeeska bit će zemlja prooooleeeteeeeerska!Idealno vrijeme za dizanje trošarina natrag!
Cijeli prošli tjedan proveo u Austriji u tri različita hotela, u svima me klima dočekala na 22°C u sobi, tražio broj od komiteta da ih prijavim za rasipničko ponašanje. Nisam našao. 
|
mene u Njemačkoj dočekala toplina u svim javnim i privatnim prostorima, a u Zg neki dan u hotelskoj sobi 28 stupnjeva i nisam mogao smanjiti valjda termostat ne radi kako treba.. poludio... da to čuje osloboditelj putler odma bi nas pobio, jer na režimskoj televiziji prikazuju kako se eu smrzava i kako se loži namještaj
|
|
|
19.12.2022., 19:04
|
|
Ante
Registracija: Sep 2009.
|
Navodno i parket
|
|
|
19.12.2022., 19:19
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Digitall kaže:
mene u Njemačkoj dočekala toplina u svim javnim i privatnim prostorima, a u Zg neki dan u hotelskoj sobi 28 stupnjeva i nisam mogao smanjiti valjda termostat ne radi kako treba.. poludio... da to čuje osloboditelj putler odma bi nas pobio, jer na režimskoj televiziji prikazuju kako se eu smrzava i kako se loži namještaj
|
U centru Beča, doslovno 500m iza leđa Rathausplatz-a gazda postavio šator na terasi pivnice da ugosti nas 50ak, bilo nam vruće samo u košuljama (pumpao je vreli zrak negdje kroz pod pa uz "zidove" šatora), pri čemu je vani bilo par ispod nule.
Valjda nije morao babine kredence i ormare ložit da nas zagrije. 
|
|
|
19.12.2022., 20:13
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2019.
|
Ko zna na što lože ti čike s germanskih područja. 
|
|
|
19.12.2022., 20:41
|
|
Registrirani korisnik
|
ma još ove zime ima starih kredenaca i ormara pa će se preživjeti, sljedeće 2 zime su ključne.
|
|
|
19.12.2022., 20:46
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Munjeno Blago kaže:
Ko zna na što lože ti čike s germanskih područja. 
|
Istina…    
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 15:47.
|
|
|
|