Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Automobili

Automobili Život na kotačima
Podforumi: Nautika, Motori i skuteri, Autoplin

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 11.06.2025., 13:23   #61
Quote:
Nalc kaže: Pogledaj post
Hint: 2.0 TDCI je ustvari 2.0 HDI, PSA motor. Euro 5 verzije. Nemaju neke velike mane, osim pucanja klipa. Znam za 3 slučaja u bližoj okolici (moj je treći ). Najjači od 3 (najjači od puknutih i najjača verzija u ponudi) i jedini složen kak spada.

Euro 6 verzija bi trebal već biti Ford motor sa onim lijepim remenom u ulju.

Poslano sa mog SM-G998B koristeći Tapatalk
pitanje, jel ima zamjenski klip za taj tvoj koji je pukao a da nije od PSA tj. Fomoco. npr ima firmi koje rade klipove i klipnjače jer se zna desiti da zbog uštede na težini naprave klipnjaču tako debelu da je špenadl premija za njih pa se čude kako se klipnjače iskrive.
Old 11.06.2025., 17:32   #62
Meni dvoje u boosteru s naslonom i došla beba. Imam golf 7 karavan i jaje nema šanse stati, a o onom joy 360 kad pređe da ne pričam. Zasad smo kući
Ja gledam touran, sharan, alhambra, 5008, s-max...kad nisam siguran da li stanu 3 sjedalice u kodiaq, superb karavan, tiguan allspace itd...nebitno za isofix, jednu bi vezo pojasom.
garamba2 is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.06.2025., 17:39   #63
Namučit ćeš se s 2 isofixa, automatski nisu 3 jednaka sjedala. Gledaj 3 isofixa, sve drugo je banana. Znači touran, sharan, alhambra, 5008 itd. Limuzine/karavani ne dolaze u obzir.
Old 11.06.2025., 21:31   #64
Quote:
garamba2 kaže: Pogledaj post
Meni dvoje u boosteru s naslonom i došla beba. Imam golf 7 karavan i jaje nema šanse stati, a o onom joy 360 kad pređe da ne pričam. Zasad smo kući
Ja gledam touran, sharan, alhambra, 5008, s-max...kad nisam siguran da li stanu 3 sjedalice u kodiaq, superb karavan, tiguan allspace itd...nebitno za isofix, jednu bi vezo pojasom.
Mislim da u Kodiaqa stanu 3 sjedalice, ali nisam 100% siguran jesu li 3 isofixa.
Ali ono što jesam siguran 100% su ti Renault Espace, Ford Galaxy i Citroen C4 Picasso.

Superb i Tiguan imaju po 2 isofixa ako me pamćenje dobro služi, ali mislim da bi se dale nagurati 3 sjedalice pa se srednja zaveže pojasom.
IvanZgg is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.06.2025., 22:28   #65
Danas provozao 5008, naravno stanu 3 sjedalice, ali me auto nije nimalo dojmio.
Kasnije probo superb karavan, klasa iznad 5008, ali nazalost moje 3 sjedalice ne stanu.
Probao i touran, ok je, stanu 3 sjedalice, ali me zivcira sta je slican golfu 7 kojeg imam.
Probao bi jos sharana.

Kako mi je otpao superb, otpada mi kodiaq, tiguan allspace itd... Mozda bi stale neke 3 uze sjedalice, ali da je jedno dijete na boosteru.
garamba2 is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.06.2025., 06:52   #66
Ja sam na C4 GP2, htio sam drugačiji auto, to sam i dobio. "Glavni" konkurent mi je bio S max, makar mrvicu veći i skuplji, otpao je iz drugih razloga. Oko mene svi imaju Turana i jedan Sharan za četvero djece. Ostatak je na kombijima.
Old 13.06.2025., 09:12   #67
Zafira Tourer je mali auto zapravo, platforma Astre i dva isofixa u srednjem redu, treći red ne znam

Opcija broj dva

Ozbiljniji širi karavan sa dva isofixa natrag i da prosječna ženska guzica moze stat izmedju

Treča sjedalica naprijed na suvozačevo mjesto, jedna BeSafe sjedalica postoji upravo zbog toga, vezes ju pojasom

Manjak prostora riješi Thule, samo je bitno isprobati da li to sve paše unutra, jer u mom trenutnom autu, kad je sjedalica iza mene, ne mogu namjestiti sjedalo kako meni odgovara

Gesendet von meinem ALI-NX1 mit Tapatalk
Old 13.06.2025., 09:29   #68
Quote:
garamba2 kaže: Pogledaj post
Danas provozao 5008, naravno stanu 3 sjedalice, ali me auto nije nimalo dojmio.
Kasnije probo superb karavan, klasa iznad 5008, ali nazalost moje 3 sjedalice ne stanu.
Probao i touran, ok je, stanu 3 sjedalice, ali me zivcira sta je slican golfu 7 kojeg imam.
Probao bi jos sharana.

Kako mi je otpao superb, otpada mi kodiaq, tiguan allspace itd... Mozda bi stale neke 3 uze sjedalice, ali da je jedno dijete na boosteru.
Tebi osim 3 odvojena sjedala nista dugog ne igra.

Ja imam 3 sjedalice (2 sjedalice + booster). Sve to vežem pojasom. Zaboravi isofix s kombinacijom 3 sjedalice osim ako nisu 3 sjedala odvojena.

Ja imam Kodiaq II.

Poslano sa mog SM-S938B koristeći Tapatalk
fabricio1 is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.06.2025., 09:37   #69
Quote:
MalenaAndHim kaže: Pogledaj post
Matko,

imam C-Max 1.5 tdci, ona zadnja 3 sjedala skineš doslovno za 2 minute.

Mi smo čak napravili ispunu od starog madraca za tu rupu kad skineš sjedala (da izravnam gepek), te odrezali drugi stari madrac po mjeri za kompletni gepek.

Preko ljeta često idem sa ženom tako na kampiranje, pa ako nisi ljubitelj šatora, možeš fino odspavati u gepeku.

Ako gledaš S-max 2.0 tdci, računaj da imaš tri verzije tog istog motora, koliko se sjećam imaš 2.0 tdci od cca 120 ks, 143 i 160 ks.

Hint - motori su 100% isti, jedino je mapa drugačija, a ista se može prebaciti preko fordovog servisnog programa i računala, znači ne trebaš remap itd.

Doslovno se aktivira prava mapa u postavkama računala.

Ovo sam pročitao na UK forumima, provjeri.

Inače nisam ljubitelj dizela, htio sam benzinca, no stvarno nemam riječ zamjerke na C-Max (2018. godina).

Ti 1.5 tdci od 118 konja su nekad malo lijeni, a nekad jako brzi.

Stvar je Fordovih računalnih blokada zbog prenošenja okretaja u getribi, očuvanje getribe i motora.

Koliko se sjećam - prvi OBD remap što možeš kupiti sa cca 140 konja, je ustvari samo isključivanje svih tih tvorničkih blokada i malo podešena mapa.

Kažu da je to realna izlazna snaga od 1.5 tdci, a englezi su skidali i dpf, egr, jače kvačilo, pa neki godinama vozili i na +160 konja.

Ti 1.5 i 2.0 tdci nakon 2015.te su stvarno odlični motori!
Ja zapravo gledam ovaj 2022-2023 190 ks 2.0 ecoblue

Ne isplati mi se kupovati stariji auto zbog kilometara koje radim

Gesendet von meinem ALI-NX1 mit Tapatalk
Old 13.06.2025., 09:46   #70
Kod tih S-max je visok PPMV ako pričamo u uvozu.

To je valjda jedini mobovolumen koji se po meni ne isplati uvoziti ako usporedujemo s konkurencijom bas zbog PPMV-a

fabricio1 is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.06.2025., 23:10   #71
Quote:
fabricio1 kaže: Pogledaj post
Tebi osim 3 odvojena sjedala nista dugog ne igra.

Ja imam 3 sjedalice (2 sjedalice + booster). Sve to vežem pojasom. Zaboravi isofix s kombinacijom 3 sjedalice osim ako nisu 3 sjedala odvojena.

Ja imam Kodiaq II.

Često viđam u susjedstvu obitelj s petero djece u Kodiaqu jedinici - sva su sjedala ispunjena sjedalicama. A šesto je na putu

Ako su problem dimenzije sjedalica, probaj s ovim modelom BeSafe iZi Flex Fix 2 i-Size. Bočne stranice se skidaju, pa se dobije na prostoru pozadi.

Trenutno samo jednu takvu sjedalicu koristim u Peugeot 5008, a dvije odrasle osobe se bez problema voze na duže relacije pored te sjedalice kad se skine bočna stranica.

https://www.hepikids.hr/proizvod/dje...hoCRiAQAvD_BwE
slavonicus is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 13:05.