Zagreb Dan i noć u metropoli |
|
|
16.04.2024., 18:36
|
|
ima izać'
Registracija: May 2007.
|
Moram ih pohvaliti. Jučer sam poslao mail da je lokalni kontejner za staklo dupkom pun.
Jutros su došli u 6.30 isprazniti.
|
|
|
16.04.2024., 18:52
|
|
8
Registracija: Aug 2005.
|
Quote:
kajpa kaže:
Ne sjećam se koji sam zvala, ali došli su po krepanu mačku.
|
Macka je bila vani na povrsini? Jer spomenuta ekipa, naglasuje preko telefoa da se njihov dolazak naplacuje. Kad mi je uginula ptica iz dimnog odvoda izvucena od Dumovca, te preporuceno da ih zovem, onda su mi rekli, da oni ne dolaze gratis.
|
|
|
17.04.2024., 22:31
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2008.
|
Da, na parkingu.
Nisam znala da naplaćuju ako je na privatnom.
U svakom slučaju, glupo.
Jer, hitiš na javnu, pa zoveš.
|
18.04.2024., 08:08
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2006.
|
Ja sam u kvartu primjetila bar 2 nova spremnika za kontejnera. Oko tih zaključenih je naravno sve čisto i uredno.
Nadam se da ćemo skoro i mi dobiti naše pa da napokon stoka koja stane autom i "usput" pobaca sve i sva u i oko kontejnera to više ne može tako. Po mogućnosti i kamere da stavimo.
Čistoća redovito odvozi ali nema pomoći dok stoka ubacuje stogod stigne u i oko kontejnera
|
|
|
19.04.2024., 20:15
|
|
8
|
Zvao sam cistocu, dali su mi email na koji se postavljaju pitanja za spremnike, jer i sam covjek iz Cistoce se slozio da nema smisla, da imas dva nova podzemna koji su na stotinjak metara od stana, a onda radis novi na pola kilometra i taj navodis da ce biti za tvoju ulicu
To nema nikakvog smisla, te se nadam da mozemo koristiti daleko blize.
Kad sam u Centru, zeleni otok je sasvim ok, ali kao sto je konstatirano u temi, ono ce prije ili kasnije otici u vjecna lovista.
Quote:
kajpa kaže:
Da, na parkingu. Nisam znala da naplaćuju ako je na privatnom. U svakom slučaju, glupo. Jer, hitiš na javnu, pa zoveš.
|
Mislim da smo na PM o tome vec pricali, epizoda bojler/dimnjak. Dumovec mi veli, nazovite higijenski oni to kupe stalno.
Higijenski zovem, covjek se javlja i veli: Da, da, to nam Dumovec stalno radi!
Pitam - kaj Vam Dumovec stalo radi?
Higijenski: Ostavljaju ljude u iluziji, da smo mi besplatni servis za skupljanje zivotnja, a nas dolazak se placa. Na kraju sam otisao u veliko dvoriste kod susjeda i zakopali smo je.
Ajde da je veca zivotinja, ali najbolje da cu pticu stavljati vani, pa njih zvati da je pokupe
|
|
|
19.04.2024., 22:04
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2020.
|
Gdje i koje to točno krepane životinje nalazite?
Ja u dvorištu priklane ptice i glodare jer imam ludog mačka pa mi to donosi. Zamotam u papirnati ručnik i u biootpad.
|
|
|
20.04.2024., 09:02
|
|
Registrirani korisnik
|
Mačka, na ulici tj. parkingu.
|
20.04.2024., 14:39
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2011.
|
Quote:
Cat6 kaže:
Higijenski: Ostavljaju ljude u iluziji, da smo mi besplatni servis za skupljanje zivotnja, a nas dolazak se placa. Na kraju sam otisao u veliko dvoriste kod susjeda i zakopali smo je.
Ajde da je veca zivotinja, ali najbolje da cu pticu stavljati vani, pa njih zvati da je pokupe
|
I ja sam mislila da su besplatni servis, eh svašta. Plus, zabranjeno je zakopati životinju, što ja nikad nisam šljivila pol posto, jer je kretenski. Opet dizanje love za bzvz, moraš platiti njima da kremiraju.
Quote:
-skyfall- kaže:
Ja u dvorištu priklane ptice i glodare jer imam ludog mačka pa mi to donosi. Zamotam u papirnati ručnik i u biootpad.
|
Ne smije to u biootpad.
|
|
20.04.2024., 15:46
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2015.
|
Meni se jednom ptica zaletila u staklo i uginula na balkonu. Stavila sam je u vreću s mko.
|
|
|
20.04.2024., 16:45
|
|
Grička vještica
Registracija: Feb 2012.
|
Quote:
-skyfall- kaže:
|
Ma krasno.
Onda mi kupimo kompost za cvijeće s tvojim krepanim životinjama.
I čudimo se da kompostana smrdi.
A ekipa u biootpad baca krepane živine.
Baci u MKO.
|
20.04.2024., 16:50
|
|
Grička vještica
Registracija: Feb 2012.
|
Quote:
Gingerina kaže:
zabranjeno je zakopati životinju
Ne smije to u biootpad.
|
Zašto ne bi kad drugima smrdi kompostana i smetlište. ...
Nek odu zakopati negdje izvan naselja, neka livada.
Mislim, ptičicu.
Ak imaju mamuta, valjda mogu platiti da to netko zbrine po pe esu.
|
21.04.2024., 01:10
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
proab kaže:
Ja sam u kvartu primjetila bar 2 nova spremnika za kontejnera. Oko tih zaključenih je naravno sve čisto i uredno.
Nadam se da ćemo skoro i mi dobiti naše pa da napokon stoka koja stane autom i "usput" pobaca sve i sva u i oko kontejnera to više ne može tako. Po mogućnosti i kamere da stavimo.
Čistoća redovito odvozi ali nema pomoći dok stoka ubacuje stogod stigne u i oko kontejnera
|
Kod nas danas neviđeni do sada užas, tako da sam odustala od bacanja mko i papira. Srela sam susjedu koja je dovoljno ambiciozna da pokušava to održavati u redu, njen stan gleda na te kontejnere i ona je vidjela (i nije jedina) da po noći dođe kombi i naprosto izbaca sve oko naših kontejnera.
A i kontejneri danas bili prepuni, a plavo zvono prvi put dupkom puno i to sam im javila mailom.
I nama treba zaključani spremnik i žuti kontejner, ali nitko ne šljivi ni pol posto tu činjenicu.
|
|
21.04.2024., 09:26
|
|
u prolazu
Registracija: Mar 2011.
|
kad krenu ne odvoziti smeće iz takvih kontejnera/kanti ili lupati kazne možda se počne šljiviti
ima i kod mene par mjesta gdje se trpalo oko kontejnera, od kad su kontejneri pod ključem ni papirića nema pored
|
21.04.2024., 09:40
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2006.
|
Lupat kazne neće sigurno jer su šupci. Jednostavno se boje, pogotovo pred izbore. Dobili su mandat da se obračunaju s lopovlukom i seljačijom a ne da lijepo mole i guraju glavu u pijesak.
Kod mene u kvartu, i ono što viđam po centru, sama čistoća odrađuje svoj dio više manje korektno. Menadžerski dio i kontrole štekaju.
|
|
|
21.04.2024., 11:01
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2020.
|
Jučer bili u Sloveniji kod prijatelja na ručku. Da mi nitko nije rekao da smo prešli u drugu državu, to bi se vidjelo iz aviona. Čisto, uredno, nema papirića na cesti, kante u dvorištu, pored zvona čisto i uredno, trava pokošena. Svemir za nas.
|
|
|
21.04.2024., 11:13
|
|
Zivot je igra, na tebi je
Registracija: Sep 2013.
|
Quote:
-skyfall- kaže:
Jučer bili u Sloveniji kod prijatelja na ručku. Da mi nitko nije rekao da smo prešli u drugu državu, to bi se vidjelo iz aviona. Čisto, uredno, nema papirića na cesti, kante u dvorištu, pored zvona čisto i uredno, trava pokošena. Svemir za nas.
|
Daleko smo mi od Slovenije u ama bas svakom segmentu, a ne samo čistoći.
|
|
|
21.04.2024., 14:29
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Opal Zg kaže:
kad krenu ne odvoziti smeće iz takvih kontejnera/kanti ili lupati kazne možda se počne šljiviti
ima i kod mene par mjesta gdje se trpalo oko kontejnera, od kad su kontejneri pod ključem ni papirića nema pored
|
Quote:
farfan kaže:
Lupat kazne neće sigurno jer su šupci. Jednostavno se boje, pogotovo pred izbore. Dobili su mandat da se obračunaju s lopovlukom i seljačijom a ne da lijepo mole i guraju glavu u pijesak.
Kod mene u kvartu, i ono što viđam po centru, sama čistoća odrađuje svoj dio više manje korektno. Menadžerski dio i kontrole štekaju.
|
Slažem se sa svime. Jučer kad sam vidjela taj užas i srela susjedu koja nemoćno mete okolo toga, intenzivno sam razmišljala, ne može li se barem predstavnicima zaprijetiti, opaliti kazna? I razmišljam da Čistoći napišem neki apel u tom smislu.
Bacila sam plastiku i staklenke, ali MKO i papir nije bilo šanse.
|
|
21.04.2024., 15:13
|
|
Registrirani korisnik
|
Kako to misliš predstavnicima?
|
21.04.2024., 16:10
|
|
8
|
Quote:
Gingerina kaže:
I ja sam mislila da su besplatni servis, eh svašta. Plus, zabranjeno je zakopati životinju, što ja nikad nisam šljivila pol posto, jer je kretenski. Opet dizanje love za bzvz, moraš platiti njima da kremiraju.
|
Jucer sam oko 22h, parkirao i prvi put ikada, ispred haustora lezi mrtvi glodavac
Dal je stakor ili mis srednje velicine, od gadjenja nisam zelio precizirati. Srecom, jutros kad sam izlazio oko 7:30, vise ga nije bilo. Netko od susjeda, prolaznika, dvojim smetlati, neko ga je uzeo i negdje bacio.
...
|
|
|
21.04.2024., 16:12
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
kajpa kaže:
Kako to misliš predstavnicima?
|
Pisalo se, zgradu nemreš kazniti. Ali svaka ta zgrada ima suvlasnike koje predstavlja predstavnik suvlasnika i taj je ovlašten poduzimati nešto dok obični suvlasnik nije. Npr. rečeno mi je u Čistoći, kad sam pitala za žuti kontejner, da to mora zatražiti predstavnik pa ćemo dobiti.
Dakle, uoči se ovakvo jedno mjesto kao kod nas gdje nije poduzeto što je trebalo biti i pošalje prijetnja predstavnicima (kod nas kom. 4).
Kod nas sasvim jednostavno - kavez s dvokrilnim vratima pokriven valovitim limom, još nakeljiš lažnu kameru i ploču da je pod videonadzorom (što sve skupa nije skupo)
Nikakav sastanak u vezi toga, samo lamentiranje da otkud da se to financira, pa tlapnje da trebamo dozvolu grada, a ne trebamo jer je na našoj parceli i na kraju nula bodova.
Sami zombiji.
Evo što nama treba:
https://izvor-ka.hr/hr/vibropletivo-visoki-modeli/
Pa jel to neki kunst?!?
|
|
|
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 03:06.
|
|
|
|