Kompjutorske igre Kultura igranja i ponoćnog ratovanja konzolom i tastaturom.
Podforum: Konzole |
|
|
17.06.2024., 10:41
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2005.
|
Quote:
blase kaže:
Dal se sjećate koja vam je prva igra u životu? Meni je Seafox na C64  To je bilo 1983.  Kakva igra  I sad me trnci prođu kad se sjetim tog prvog igranja  Nakon toga su usljedile Manic Miner, Pacman i Pitstop...kakav dan je to bio! 
|
Scramble i Yie Ar Kung-Fu na C64 i to u gostima kod kumova od staraca
no prvo pravo ozbiljno lomljenje joystika je bilo nedugo nakon kod prijatelja i to Bad street brawler, Barbarian i naravno Ghosts n' goblins
|
17.06.2024., 20:45
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2014.
|
Quote:
maleesh kaže:
Scramble i Yie Ar Kung-Fu na C64 i to u gostima kod kumova od staraca
no prvo pravo ozbiljno lomljenje joystika je bilo nedugo nakon kod prijatelja i to Bad street brawler, Barbarian i naravno Ghosts n' goblins
|
Ja sam joystick razbio na Decatlonu  Najbolja sportska igra na C64  Bolja mi je bila čak i od Summer Games 2 koja je bila u to vrijeme najhvaljenija igra na C64 
|
|
|
17.06.2024., 20:54
|
|
Mag radničke klase
|
Meni su prve igre bile Aladin i Earthworm jim
Earthworm Jim još imam negdje original cd, ali samo jedanput sam uspio preći igru koliko je zadnji level ubitačno težak.
|
|
|
17.06.2024., 20:57
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2013.
|
Još jedan iz 35+ ekipe.
Iako, priznajem, zadnjih par godina stvarno slabo igram. Jednostavno me ne hvataju igre kao prije. Jedino što sam pošteno igrao su Zelde na Switchu. Na kompu kaj god počnem, odigram 10-15 sati i dopizdi mi.
MP ne igram. Utukao sam previše sati u mp igre, pogotovo WoW,LOTRO i Secret World i jedan f2p fps.
|
18.06.2024., 08:32
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2021.
|
Jedna od prvih, ako ne i prva igra koju sam igrao bio je The Hobbit na Spectrumu. Onda Rambo, Commando. Ovdje moram i spomenuti Phoenix i Scramble na aparatima u lunićima i legendu flipera Centaur.
MP me nikad nije previše privlačio jer je preveliki gubitak vremena i nema nikakvu priču, samo napucavanje protivnika. Ali ponekad smo se znali skupiti kod nekoga i igrati PES uz par gajbi piva, par kila čipsa i sličnih grickalica.
Danas se također igram, ali igre u prvom redu moraju imati dobru priču.
|
|
|
18.06.2024., 09:53
|
|
Registrirani korisnik
|
Prvih igara kojih se sjećam su Sierrine Quest igre (Space quest, King's quest), Monkey Island 1 i 2, Prehistorik 1 i 2, Aladin, originalni Prince of Persia. Imao negdje kao klinac hrpu disketa, sve dizano iz DOS-a. I naravno, legendarni SNES i igre na žutim cartridgeima ( bootlegane igre, ono kaj se na placu moglo kupit). Sad, je li to bio original SNES ili nije, nemam pojma. Bio klinac, rane 90te, lažnjaka je bilo ko u priči. Tad se igralo što god se moglo nabaviti preko prijateljski nastrojenih gusara 
|
18.06.2024., 11:27
|
|
Mag radničke klase
|
Prehistorik 2 
Perzijskog princa nikad nisam dovršio  Zapeo kod borbe s likom iz ogledala
Monkey island 1 i 2 su jedino najbolje u serijalu.
Hexen, heretic, rune, redneck rampage rides again, duke nukem.
Kak se zvala ona akcijska igra s vitezom u areni?
|
|
|
18.06.2024., 15:17
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Constantine kaže:
Meni su prve igre bile Aladin i Earthworm jim 
|
ma ti si još zelen iza ušiju. Earthworm je već jasna grafika, možeš raspoznat da se radi o crvu, prave igre su one gdje si gledao neke šarene kockice a um ti ih je nadogradio u likove.
Tako sam išao tražiti igre iz djetinjstva s arkadnih aparata a kojih se sjećam kao jako dobro nacrtanih i animiranih jer su bile WOW naspram onih na C64. I našao ih na MAME emulatoru. E to je bilo razočaranje, kad se um uvjeri da su ti super detaljni odlično animirani likovi u stvari žbrlj od tri sličice u animaciji koji samo podsjeća na nekog nindžu
Quote:
Constantine kaže:
Monkey island 1 i 2 su jedino najbolje u serijalu.
|

ni slučajno. Monkey island 3 je stvarno bio (i jest) predobar.
|
19.06.2024., 00:22
|
|
Alrighty then...
Registracija: Nov 2005.
|
Rambo na Spectrumu prva igra, Duke 3d početak pravog igranja koje traje i danas.
|
19.06.2024., 09:13
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Constantine kaže:
Prehistorik 2 
Perzijskog princa nikad nisam dovršio  Zapeo kod borbe s likom iz ogledala
|
Prehistorik 2 je bio moj prvi izvor frustracija u igrama. Onaj šugavi nivo na drveću sa bumerangom i letećim vjevericama.
Perzijski princ je isto bio zajeban. Tempiranje skokova. I redovito bi umirao u mačevanju. Kakvi elden ringovi i souls likeovi. Originalni Princ je tata mata preciznog tempiranja. Na 14" monitoru sa rezolucijom 320x200.
|
19.06.2024., 09:28
|
|
Mag radničke klase
|
I to još na tipkovnici.  Mislim si da bi danas te igre bilo lakše igrati na gamepadu.
Je, potpuna preciznost kod skakanja i mačevanje. Crash bandicot je mila majka po platformskim skokovima.
|
|
|
19.06.2024., 09:36
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2011.
|
borba s ogledalom na Princu... ispizdio... još tad nisam znao za onu Megahit šemu... i ajmo sve otpočetka.
dok mi prika nije rekao da samo treba spremit mač... htio sam se upucat
|
|
|
19.06.2024., 12:39
|
|
Mag radničke klase
|
Quote:
kljaka-bj kaže:
borba s ogledalom na Princu... ispizdio... još tad nisam znao za onu Megahit šemu... i ajmo sve otpočetka.
dok mi prika nije rekao da samo treba spremit mač... htio sam se upucat
|
Jedini prohod koji sam imao je ona pitanja u Hakeru i jedan programčić s prohodima. Ali dotle sam već izgubio tu igru.
|
|
|
20.06.2024., 16:58
|
|
psihonaut
Registracija: Dec 2002.
|
Prva: vjerojatno Pacman. Zatim Super Mario 3 na Nintendo konzoli.  Sjecam se kako smo brat i ja zapeli jako rano zbog kontrasta na tv-u pa nismo vidjeli vrata kroz koja se prolazi dalje  I srece kad smo konacno zavrsili igru, pogotovo jer nije bilo sejva, pa kad igras igras pola dana. 
|
20.06.2024., 23:54
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2009.
|
Meni je prva igra bila Space Invaders, kad sam sa sedam, osam ili devet godina došao na fliper u gostionu, poslije nedjeljne matineje. Ladica mi je bila do poda. Bila je na zidu, pa sam morao sjest na barski stolac da je igram... 
|
|
|
22.06.2024., 03:06
|
|
✧ uwu ✧
Registracija: Jun 2011.
|
Quote:
Grimko kaže:
Prehistorik 2 je bio moj prvi izvor frustracija u igrama. Onaj šugavi nivo na drveću sa bumerangom i letećim vjevericama.
Perzijski princ je isto bio zajeban. Tempiranje skokova. I redovito bi umirao u mačevanju. Kakvi elden ringovi i souls likeovi. Originalni Princ je tata mata preciznog tempiranja. Na 14" monitoru sa rezolucijom 320x200.
|
hahahah
te stare igrice su teže nego nove. prehistorih sam obožavala, ali imam poremećaj s kontrolom izgleda jer sam bila grozna u njima. našla ju neki dan online i igrala malo.
princ...uf. jedan jedini put sam došla do kraja 8og nivoa, izgubila sve živote i više nisam igrala. užas od igre! 
|
|
|
23.06.2024., 17:21
|
|
Protjerani
Registracija: Jun 2023.
|
Jooj mi u Osnovnoj (3razred mislim)isli u neku birtiju igrat pacmana.Bilo surreal...
Taman prije rata tamo 1990g mozda i malo ranije dobio c64 s disketnom jedinicom..
Bila neka kosarka, neka igra sto lik na kamenu/kotacu ide , neka kopija super marija (sjecam se nekih zaba samo )
te je bilo jos par igara..
|
|
|
24.06.2024., 12:45
|
|
L.E.D. there be light
Registracija: Feb 2005.
|
Propalice...svi do jednoga... 
Zapeli u svom vremenu, igraju se igre od prije dvadeset-trideset godina, taman kad ste bili u primeu...
Što bi lagao za godine, nema većeg veselja nego kada mlađarija skuži da ih u LoL-u supporta matori Seraphina ili Yuumi...
S klincima isto znam odigrati Fortnite, krenkam nintiese i zabavljam se kao oni, oni vj. još i više...pa izazovu 1v1 u creativeu...milijun situacija, ali važno je da je duh mlad.. 🫶
|
|
17.07.2024., 11:08
|
|
Neprijatelj br. 1
Registracija: Jul 2007.
|
Ajmee Prehistorik... kad se sjetim da sam svako malo morala mijenjati diskete 
|
18.07.2024., 11:29
|
|
soul in search of answers
Registracija: Oct 2010.
|
Meni je prva bila neka konzola koju mi tata kupio na kojoj je bilo 15 igara pa su mi to bile prve igre.
Sjećam se da su među njima bile Tetris, Contra, prvi Super Mario, oni tenkići, Bomberman, neka kopija Space invadersa, gore spomenuti Kung Fu, neki šah, autići s pogledom iz ptičje perspektive i slično.
Poslije toga sam imao Super Nintendo pa PS od 1 od 5 gdje sam i danas.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 02:30.
|
|
|
|