Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Stanovanje > Sam svoj majstor

Sam svoj majstor Radionica u kući

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 29.07.2009., 22:42   #61
Quote:
kiko1833 kaže: Pogledaj post
ja sam jučer premazao s lakom za čamce i kompresorom ormar, stol i vitrinu. PREZADOVOLJAN!!!
kak si "premazao" i kompresorom....?
maler & CO. is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.10.2009., 17:51   #62
crv u štoku vrata

naime kao što naslov kaže, pojavio se smrad (crv) u štoku vrata, iako su vrata postavljena već cca 10 god, kako da ga se riješim, i otkrijem točnu lokaciju smrada.
Old 22.10.2009., 11:04   #63
Teško da možeš što uraditi.
Imam takav slučaj (kao i dobar broj ljudi) u građi krova, a o tome se pisalo ovdje i ovdje.

Zadnje uređivanje Dadichi : 22.10.2009. at 11:13.
Dadichi is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.10.2009., 15:00   #64
hvala
Old 16.01.2010., 12:01   #65
bok svima...evo jedno pitanje.imam stariji stol od punog oraha kojeg sam morala sastrugati skroz do cistog drva. zanima me sta je najbolje za staviti na cisto drvo da se prilikom upotrebe (posto je stol) ne pojavljuju bijele fleke od vrucih salica ili alkohola a da stol izgleda prirodno?
contesa is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.01.2010., 23:10   #66
Ako je struktura o.k. i nema velikih oštećenja, možeš probati sa bezbojnim Sadolinom extra. Moj stolić na terasi je od jelovine i premazan je Sadolinom. Ne ostaju fleke ni od čega. Osjetljiv je na ogrebotine, ali premažem ga novim slojem svake dvije godine i opet je kao novi.
Old 22.01.2010., 13:05   #67
Quote:
bombuzal kaže: Pogledaj post
kako dobiti mat starinski izgled na nekom drvenom namještaju?
Evo jedan pdf u kojem je to objašnjeno
Odgovori s citatom
Old 04.03.2011., 13:27   #68
gdje se moze restaurirati platno i drvo? imam jedan starinski komad namjestaja ( stol) pa ne znam gdje to obaviti?
aria is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.07.2011., 02:34   #69
Bojanje umjetnog ratana

Kao što mali naslon kaže, kupio bih stolice od umjetnog ratana u baumaxu/haus i htio bi ih prefarbati u bijelo. Je li to moguće? S čim?
fulcrum is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.07.2011., 10:17   #70
Quote:
fulcrum kaže: Pogledaj post
Kao što mali naslon kaže, kupio bih stolice od umjetnog ratana u baumaxu/haus i htio bi ih prefarbati u bijelo. Je li to moguće? S čim?
Ne!, bilo što da staviš, če nakon najviše 6mj već početi otpadati ,to si trebal prije misliti
Old 17.07.2011., 18:22   #71
pitanje! imam 2 stara ormara koja bi htio malo doradit i ubacit ih u sobu. problem je u tome što imaju dosta rupica po sebi, dakle izjeđeni su dosta. dal se to može nekako srediti, da ne bude još više tih rupica i da se ne šire i na ostali drveni namještaj u sobi?
lucas676 is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.07.2011., 21:16   #72
Quote:
lucas676 kaže: Pogledaj post
pitanje! imam 2 stara ormara koja bi htio malo doradit i ubacit ih u sobu. problem je u tome što imaju dosta rupica po sebi, dakle izjeđeni su dosta. dal se to može nekako srediti, da ne bude još više tih rupica i da se ne šire i na ostali drveni namještaj u sobi?
Čuj ,do bi trebalo odnjeti restauratoru, da drvo stavi u plinsku komoru, jer sve ostalo je samo improvizacija bez previše koristi. ostatak možeš sam, ali barem u komoru trebaš odnjeti.
Old 18.07.2011., 01:04   #73
Quote:
Armstrong kaže: Pogledaj post
Ne!, bilo što da staviš, če nakon najviše 6mj već početi otpadati ,to si trebal prije misliti
Tak sam si i mislio. Hvala.
Nisam još ništ kupio, tak da moram ići na B opciju - druge stolce.
fulcrum is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.09.2011., 14:27   #74
imama stol u dnevnom boravku koji je drveni
hrastovina, mislim
na njega je stavljen vruć kruh i dio gdje je bio kruh je pobjelio
oštetio se lak ili šta već
može li mi iko odgovoriti kako riješiti taj problem
dali trebam stol brusiti ili postoji neki drugi postupak-radnja
molia bi one koji znaju da mi pomognu
hvala
Bitaka is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.01.2012., 12:20   #75
Quote:
MadVlad kaže: Pogledaj post
je li može ponovo? link ne radi: radi se o ovom postu:
Quote:
bombuzal kaže:
kako dobiti mat starinski izgled na nekom drvenom namještaju?
hrva is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.01.2012., 12:24   #76
Quote:
bombuzal kaže: Pogledaj post
Vidim da ima dosta stručnih ljudi na ovoj temi, pa da pitam (tj. ponovim drugi dio pitanja OP-a): kako dobiti mat starinski izgled na nekom drvenom namještaju? Recimo da želim nešto poput ovoga: Slika1 i Slika2. Žena vidjela u Lesnini primjer takve vitrine i totalno se zagrijala. A ja trebam izvesti. Dakle mat bijela boja, tu i tamo prodire tekstura drveta u žutoj boji i na rubovima je išmirglano da se baš vidi drvo. Da li treba specijalna boja, šmirglanje običnog bijelog laka (koji brand da kupim?) ili su u igri i specijalni postupci?
Prvo ću testirati na lamperiji (nije puno drvo nego furnirano) pa onda možda i na nekom komadu namještaja.
evo brzog odgovora za sliku 2. radi se o shabby chic(proguglaj - ima dosta o tome)
hrva is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.03.2012., 11:12   #77
Imam namjeru kupiti jedan stari drveni ormar koji je oštečen na rubovima i prebojati ga u bijelo.Kako da popravim oštečenja bez da ga nosim restauratoru,da li će se to u konačnici puno vidjeti ispod bijele boje?
reedom is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.03.2012., 15:52   #78
Quote:
reedom kaže: Pogledaj post
Imam namjeru kupiti jedan stari drveni ormar koji je oštečen na rubovima i prebojati ga u bijelo.Kako da popravim oštečenja bez da ga nosim restauratoru,da li će se to u konačnici puno vidjeti ispod bijele boje?
Pokitavanje riubova ili kuteva nije problem. Problem je koliko je to kvalitetan posao s obzirom na korišteni materijal.

Može se to učiniti auto kitovima, ali kako rekoh lako se može ponovno oštetiti.

Neće se ništa vidjeti ispod bijele boje ukoliko dobro odradiš temeljnu boju prije laka.
maler & CO. is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.03.2012., 08:24   #79
Hvala na savjetu,još samo ...šta je to temeljna boja,odnosno koja
za drvo,možda
ja sam mislila da ide boja direktno.
reedom is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.03.2012., 18:50   #80
Quote:
reedom kaže: Pogledaj post
Hvala na savjetu,još samo ...šta je to temeljna boja,odnosno koja
za drvo,možda
ja sam mislila da ide boja direktno.
pa prije bojanja trebaš obraditi površinu (brušenje), oprati pa temeljna i nakon toga lak.

postoji dulux satinwood koji ide direktno na obrađenu površinu, bez temeljne.

također drvo možeš bojati i bijelim sadolin superdeckom.

od temeljnih meni osobno je najbolja Caparolova na vodenoj bazi. Brzo se suši i lako se brusi prije lakiranja. Naravno i nju nakon brušenja opereš (otprašiš).

Ovi materijali ti nisu inače baš jeftileni. ali su dobri.
maler & CO. is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 16:52.