Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Stanovanje > Sam svoj majstor

Sam svoj majstor Radionica u kući

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 01.03.2018., 17:29   #61
Quote:
kanjar kaže: Pogledaj post
najbolje bi bilo na prethodno očišćenu podlogu navući sloj mase za izravnavanje:
https://www.youtube.com/watch?v=82KkCqeRwEM
Da ali on ovo nanosi na betonsku podlogu...bi li to držalo tj uhvatilo se na glatku površinu keramičke pločice???
*dalmatinka* is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.03.2018., 17:32   #62
Quote:
VDCOTO kaže: Pogledaj post
Možeš flex ljepilom pregletati cijeli pod šta ravnije, kad osuši ostružeš eventualne bridove ako ih bude i to je to.
E pa tako nekako nadopunit fuge i malo do površine izravnat koliko se da. Nisam znala da li se to ljepilo hvata na glatki dio pločice...
*dalmatinka* is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.03.2018., 18:41   #63
Quote:
*dalmatinka* kaže: Pogledaj post
Nisam znala da li se to ljepilo hvata na glatki dio pločice...
Jeftinije se slabije hvata i slabije priljubi. Dovoljan je ceresit cm16, nađe se od oko 85kn na dalje.
Nečeš baš savršeno prekriti glatki dio zbog granulacije ljepila doduše granulacija je sitna, ali su najbitnije fuge ali mažeš sve da je lakše.
Osobno, masu za niveliranje nikad više ne bih koristio. Ne trpi vlagu nimalo doduše nemogu tvrditi za sve brendove, i pretvara se u prašinu.
A i problem je nivelirajuča jer ako pod ima pad negdje masa če pobječi i negdje biti deblja a onda se desi da umjesto 1cm koliko preklapaju vrata recimo to se popne na 2cm.
Plus na glatko. Nije da se nebi napravilo ali pitanje je kvalitete a to se može ugrubo procijeniti tek na licu mjesta.
Old 01.03.2018., 18:52   #64
čitaj thread 58, a kako bi ljepio topi pod ? ili podove po medicinskim ustanovama- preko mase za izravnavanje ali ne one po 5 kuna
kanjar is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.09.2018., 20:57   #65
Ljepilo za keramiku koja se postavlja na podno grijanje

Ispričavam se ukoliko se već nekamo o tome raspravljalo...
U 10 mjesecu nam dolazi keramičar postavljati keramiku, cca 60m2 stana + kupaona.
Na svim površinama je ugrađeno podno grijanje. Kupili smo keramiku 120x60, imitacija drva, laserski rezana (Ceramiche Mariner).

Majstor nam predlaže kupnju ljepila marke Mapei ili Kerakoll. Brzinskim pregledom sam ustanovio da su cijena za Mapei kreće oko 8kn/kg dok je Kerakoll oko 9kn. Papreno...

Zanima me, da li je zaista toliko velika razlika između u odnosu na ljepilo RÖFIX AG 650 FLEX S1?
tabi18 is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.09.2018., 15:08   #66
kupi ceresit cm 17 ,109 kuna vreća 25 kg ili siku ,,mislim da to nije ništ lošije,a puno jeftinije
dale1970 is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.09.2018., 18:22   #67
Quote:
tabi18 kaže: Pogledaj post
U 10 mjesecu nam dolazi keramičar postavljati keramiku, cca 60m2 stana + kupaona.
Na svim površinama je ugrađeno podno grijanje. Kupili smo keramiku 120x60, imitacija drva, laserski rezana (Ceramiche Mariner).
I ja sam radio istu stvar prije malo vremena s tim da je keramika bila 180x80,
dakle veliki formati na podno grijanje stavi Kerakoll BioGel ,da se ga nabavit već po 135 kuna vreća.
Old 29.09.2018., 19:24   #68
Quote:
adrian1 kaže: Pogledaj post
I ja sam radio istu stvar prije malo vremena s tim da je keramika bila 180x80,
dakle veliki formati na podno grijanje stavi Kerakoll BioGel ,da se ga nabavit već po 135 kuna vreća.
Ne vjerujem proizvodjacima koji u promotivnom videu ne nanose ljepilo u ravnim linijama. 😀
m4dm4n123 is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.12.2018., 16:51   #69
Bok
Ako je netko prisutan da mi brzo odgovori bin bi zahvalan. Treban ljepilo za stan. Podne pločice su imitacija drva dim 22x120 cm a u kupaoni 60x60. U jednoj trgovini mi nude baumacol flex uni (72kn za 25kg) a u drugoj kerakoll bio flex bianco (118kn za 25kg). Na moju kvadraturu mi je razlika cca 600kn. Da li je kerakoll preporuka zboh dimenzije pločica i je kvalitetnije ili? Koje ljepilo bi preporučili za zidne pločice 25x60cm za kupatilo? Hvala
leano is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.12.2018., 18:29   #70
Uff nisam siguran sad za bianco, ali bioflex je obicno cca 100kn vreca. Inace odlicno ljepilo. Imas podno?
robertinoo is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.12.2018., 19:04   #71
nema podnega grijanja samo klasična pogloga sa stiroduron
leano is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.12.2018., 19:48   #72
nemožeš uteć ni da hoćeš "podnega" i "stiroduron"
Elcabron is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.12.2018., 20:48   #73
Quote:
putnik57 kaže: Pogledaj post
Flex za keramiku vani, a unutra ako su velike pločice ili imaš podno grijanje!
To u vezi podnog grijanja se dijele mišljenja jer i ljeti i zimi je temperatura skoro pa jednaka.
Wanted123 is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.12.2018., 21:01   #74
Quote:
leano kaže: Pogledaj post
Bok
Ako je netko prisutan da mi brzo odgovori bin bi zahvalan. Treban ljepilo za stan. Podne pločice su imitacija drva dim 22x120 cm a u kupaoni 60x60. U jednoj trgovini mi nude baumacol flex uni (72kn za 25kg) a u drugoj kerakoll bio flex bianco (118kn za 25kg). Na moju kvadraturu mi je razlika cca 600kn. Da li je kerakoll preporuka zboh dimenzije pločica i je kvalitetnije ili? Koje ljepilo bi preporučili za zidne pločice 25x60cm za kupatilo? Hvala
Unutarnj ljepilo je dobro i jedno i drugo - uzmi jeftinije.
Iz prakse,važniji je keramičar,koji će ti to raditi;možeš imati najbolje ljepilo,ako ti je keramičar slab - džabe ti bilo koje ljepilo.
Wanted123 is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.12.2018., 21:20   #75
Mda. Uzmi Samopev. Jos ga pomjesaj s kvarcnim pijeskom da ustedis jos 5kn
robertinoo is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.12.2018., 21:45   #76
Quote:
robertinoo kaže: Pogledaj post
Mda. Uzmi Samopev. Jos ga pomjesaj s kvarcnim pijeskom da ustedis jos 5kn
može sa nulom miješati.veća je ušteda.
stargalaxy is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.12.2018., 07:46   #77
Ma neću mišat s pjeskon i nešto kemijat. Mene samo zanima da li je isplativo tih 600kn već dat za kerakoll. Da li ima neke razlike u kvaliteti, jačini ili da li je s njin keramičaru lakše radit...
leano is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.12.2018., 13:22   #78
Quote:
leano kaže: Pogledaj post
Ma neću mišat s pjeskon i nešto kemijat. Mene samo zanima da li je isplativo tih 600kn već dat za kerakoll. Da li ima neke razlike u kvaliteti, jačini ili da li je s njin keramičaru lakše radit...
Uzmi cm16 za 65 kn vreca od 25 kila i to je to.

Poslano sa mog SM-G960F koristeći Tapatalk
Detek-eramika is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.01.2019., 15:58   #79
Quote:
tabi18 kaže: Pogledaj post

Majstor nam predlaže kupnju ljepila marke Mapei ili Kerakoll. Brzinskim pregledom sam ustanovio da su cijena za Mapei kreće oko 8kn/kg dok je Kerakoll oko 9kn. Papreno...

Zanima me, da li je zaista toliko velika razlika između u odnosu na ljepilo RÖFIX AG 650 FLEX S1?
Ja sam koristio na vanjskim stepenicama spomenuti ROFIX i bio prezadovoljan.
Ratnip is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.01.2019., 19:33   #80
Trazim neko kvalitetno flex ljepilo za unutarnje plocice i podno grijanje.. molim preporuke..
Majstor preporucil ceresit cm16.. dobra cijena za kvalitetno ljepilo sa vlaknima

Poslano sa mog SM-G955F koristeći Tapatalk
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 08:37.