Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Stanovanje > Sam svoj majstor

Sam svoj majstor Radionica u kući

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 08.11.2017., 20:54   #61
Nebi onda hladila dobro. Pa termostat za kištre ima 2 ili tri žice i sondu. Ako ima i malo smisla za tehniku može sam zamjeniti.

Poslano sa mog Metal koristeći Tapatalk
kerbi is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.12.2017., 16:15   #62
Dobio sam neispavnu ladicarku Beko,koja je prilicno nova.Motor radi,ne hladi uopce,koji bi mogao bit problem?Nedostatak plina ili?
gogo2409 is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.03.2018., 17:14   #63
Gorenjac, dolje zamrzivač, gore hladnjak...u jednom periodu rada kompresora pojavljuje se zvuk kao kada se se drobi led, dosta glasno..traje oko minutu i pol do dvije...

...o čemu bi moglo biti riječ?

girling is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.03.2018., 18:22   #64
nitko??
girling is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.06.2018., 20:36   #65
ako idem kupovati rabljenu ledenicu , ladičarku ...na kaj obratiti pažnju i kako testirati hlađenje ?
jationmivioni is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.12.2018., 21:46   #66
Neobična situacija sa frižiderom

Jutros prije posla kad sam otvorio frižider da uzmem nešto za pojesti mi je unutra bilo neuobičajeno toplo. Iz malog otvora iz koje puše zrak u unutrašnjost je skoro pa topli zrak puhao. Zaključih da je krepao i cijeli dan razmišljam o tome kako se još i s tim moram zezati idućih dana (dogovarat termin s majstorima ili čak kupovati novi).

Ali kad sam došao večeras s posla sve normalno radi. Jedino je na podu bilo dosta vode i sa strane je bio topliji nego inače. Kao da se potpuno odledio i onda zaledio opet, za što je motor trebao dosta dugo neprekidno raditi pa se ugrijao.

Zna li netko što mu se dogodilo? Je li to naznaka nadolazećeg kvara?

P.S. Ne bih rekao da je preko noći nestajalo struje, jer to se praktički nikad ne događa u mjestu prebivanja i to ne bi objasnilo puhanje toplog zraka ujutro.
Old 03.12.2018., 23:35   #67
Plin ?
kanjar is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.06.2019., 17:31   #68
Transport - potreban hitan savjet

Trebam prevesti apsorpcijski (plinski) hladnjak u udaljeno mjesto autom. Voznja je cca 4 sata. Pitanje je smijem li prevoziti takvu vrstu hladnjaka u vodoravnom polozaju i ako da na koju stranu ga je najsigurnije okrenuti?

Straznja strana izgleda otprilike kao na slici:

https://upload.wikimedia.org/wikiped...ion_fridge.jpg

Hvala unaprijed.
Yao Wonka is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.06.2019., 20:16   #69
kako te volja
jationmivioni is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.06.2019., 17:37   #70
Dragi majstori,
na vikendici imamo Gorenje kombinirani hladnjak koji zimi stoji isključen (i otvoren). Kad smo ga uključili ove godine, rashladni dio gotovo ništa ne hladi dok frizer radi bez problema. Pokušali smo pojačati rashladni dio, ali se samo puno vode kondeziralo na vrhu i kapalo po gornjoj polici, a nije bolje hladio. Također je i cijela zadnje strana orošena. Provjerili smo posudu za skupljanje vode i bila je skoro prazna.
U čemu bi mogao biti problem i koja je vjerojatnost da je nešto što se lako popravi? Nije nam baš zgodno tamo dovesti majstora jer dolazimo uglavnom vikendom. Mislili smo da možda nedostaje plina, ali nismo sigurni da li bi u tom slučaju i ledenica prestala hladiti.
Old 09.08.2019., 21:18   #71
Okrenuo bih vrata na frižideru. Zanima me dal obično u paketu dođu neki rezervni dijelovi za staviti vrata na kontra stranu ili je sve što je potrebno već sad na vratima? Znači samo se skine s jedne strane i prebaci na drugu stranu?

Frižider je star (gorenje) i nema uputa nit "rezervnih dijelova". Pogubljeno sve...
mario_bla is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.08.2019., 21:22   #72
Quote:
mario_bla kaže: Pogledaj post
Okrenuo bih vrata na frižideru. Zanima me dal obično u paketu dođu neki rezervni dijelovi za staviti vrata na kontra stranu ili je sve što je potrebno već sad na vratima? Znači samo se skine s jedne strane i prebaci na drugu stranu?

Frižider je star (gorenje) i nema uputa nit "rezervnih dijelova". Pogubljeno sve...
I meni će ova informacija dobro doći uskoro, samo za indensit frižider, star 4-5 godina
črni is online now  
Odgovori s citatom
Old 09.08.2019., 21:31   #73
Kako koji. Zavisi od izvedbe pantova. Na nekima pašu isti i samo se okrenu na nekima ne. Ali uz te dobiješ pantove za suprotnu stranu. U uputama ima kako se to radi a možeš i zvati servis. Ja sam to radio na svom Beco hladnjaku sam i svw po uputama išlo na šaraf. Jedino neznam kako to ide s frižiderima koji imaju nekakvu konzolu na vratima (pokazuju temperaturu na ekranu na vratima i sl). Ne znam kako je to rješeno po pitanju kablova.

Poslano sa mog LG-M700 koristeći Tapatalk
kerbi is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.08.2019., 22:46   #74
Ok. Probat ću za početak zaguglat, možda nađem upute. Ako ne nađem, skinut ću vrata pa ako ide ide, ako ne ne.
mario_bla is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.08.2019., 23:34   #75
Koji frižider je u pitanju?

kerbi is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.08.2019., 08:39   #76
Gorenje
Tip: HS2966
Model: R6295W

Našao sam neki manual prema šifri modela. Nisam još probao, ali iz opisa proizlazi da se samo prebace šarafi.
mario_bla is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.08.2019., 09:55   #77
Vjerojatno je manje više tako. Gorenje se baš nije ubio u dizajnu pa večinom pantove samo treba okrenuti na drugu stranu.

kerbi is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.08.2019., 22:03   #78
Gorenje ugradbeni frižider star 13 godina. Radi uredno, no pukla je guma na vratima i više ne dihta.
Nova je cca 800-1000 kn.
Postoji li mogućnost SSM popravka?

Gorenje RKI5294W
ExCenTric is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.09.2019., 22:48   #79
Ajde da i ja probam dobiti koji savjet za moj problem s hladnjakom:

Ugradbeni gorenje frižider, sad već skoro 20 godina, radi, hladi, kucam u drvo. U posljednje vrijeme problem je s vodom koja se cijedi po stražnjoj stranici - naime, začepila se rupa i ta voda jednostavno ne otječe. U rupicu otraga mogu gurnuti cijeli drveni štapić od ražnjića, dakle, začepljeno je negdje "dalje" i ne znam kako to otčepiti. Koliko je ta cijev uopće dugačka, koja vodi tu vodu van, gdje već? Mogu li to probati nekako kemijski očistiti, pokušala sam s običnim octom, ali mi pade napamet da bih mogla probati s peroksidom ili, kajjaznam, nekom blagom otopinom KOH? Koliko toga bi mi trebalo uopće, pojma nemam o kojem volumenu ukupno govorimo?

Ima netko neki pametni savjet?
Old 12.09.2019., 23:43   #80
Bila si na dobrom putu. Pokušaj umjesto drvenog štapića sa nečim elastičnijim, komadom žice ili sl. Bit će dovoljno pola metra.
Iza te rupice se obično nalazi cjevčica koja vodi prema dolje do posudice za hlapljenje vode, a ona se nalazi na gornjoj strani kompresora. Treba pročistiti tu cjevčicu. Ako imaš mogućnost izvuci frižider iz mjesta i pogledaj situaciju odostraga. Mogla bi se iznenaditi koliko ima prašine na onim crnim rešetkama (i plijesni u toj posudici). Očisti to ali prije toga izvuci utikač iz struje.

Poslano sa mog SM-A605FN koristeći Tapatalk
laguna808 is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 17:47.