Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Razno > Arhiva > Izbori parlamentarni 2007

Izbori parlamentarni 2007 Sanader vs. Milanović

Tematski alati Opcije prikaza
Old 21.11.2007., 11:42   #61
bumbar92
100 mm D-10T

bumbar92 Avatar

Registracija: Nov 2006.
I da, zaboravi spomenut Šemsu, dičnog hrvatskog građanina u 12 jedinici.

Ništa, samo sam ga htio spomenut.
bumbar92 is offline  
Old 21.11.2007., 11:44   #62
bumbar92
100 mm D-10T

bumbar92 Avatar

Quote:
Gugenheim kaže: Pogledaj post
Nemoj se ljutiti, ali te moram pitati: zasto koj bratic (koji je ratovao u BiH) ne moze odlucivati o tome tko ce biti gradonacelnik Mostara ? Kako to da on nema pravo glasa u Mostaru ?
Ja bi volio da svi Hrvati iz Hrvatske mogu glasovat u BH, jer nam tada ne bi muslimani birali predstavnika (Komšića) i ne bi se sigurno iseljavali i bježali od muslimanske hegemonije.

Ja sam prvi za to!

I da nastavim....

Herceg-Bosna je ukinuta potpisom Tuđmana i ostale ekipe, a na to BHrvati nisu sigurno pristali. Garantiram životom da se niko ne bi bunio da se ukine pravo glasovanju u RH da nam se dadne entitet i da se osjećamo "svoji na svom".
bumbar92 is offline  
Old 21.11.2007., 11:46   #63
Lucky Jim
Registrirani korisnik

Lucky Jim Avatar

Registracija: Dec 2002.
Quote:
Ne bi se odlucilo u Hrvatskoj. U realnoj situaciji (mozda je nisi svjesna), kada SDP i HDZ vode mrtvu trku (podjednak broj glasova), jedan jedini zastupnik moze prevagnuti i odrediti vlast u Hrvatskoj za slijedece 4 godine. A 4 ili 6 zastupnika sigurno donose pobjedu. U ovom slucaju, tih 4 ili 6 zastupnika iz BiH donose sigurnu pobjedu HDZ-u.
I što onda?

Vlast u Hrvatskoj bitno određuje sudbinu svih državljana Hrvatske, htjeli mi to priznati ili ne.

U ovom trenutku, sudbina onih državljana RH koji žive u BIH je neizvjesna i na prekretnici. Još se određuje ustrojstvo države na čijoj teritoriji će živjeti i položaj pojedinih naroda u njoj a politika RH će imati jako veliki utjecaj na to.

Sudbina same RH je zacrtana i ja ne vidim da će se išta sudbinski promijeniti ako na vlast dođe SDP ili HDZ.

Zato, više mi u Hrvatskoj određujemo sudbinu Hrvata u BIH, nego oni naši. Oni utječu sa 2-3%, mi sa cca 97%. A i tih 3% su, jasno, pod dominacijom stranke i ljudi koji žive u RH.

Zašto bi onim državljanima RH kojima vlast SUDBINSKI može promijeniti život trebalo uskratiti pravo glasa?
Lucky Jim is offline  
Old 21.11.2007., 11:47   #64
Gugenheim
Registrirani korisnik

Registracija: Jun 2007.
Quote:
bumbar92 kaže: Pogledaj post
Ja bi volio da svi Hrvati iz Hrvatske mogu glasovat u BH, jer nam tada ne bi muslimani birali predstavnika (Komšića) i ne bi se sigurno iseljavali i bježali od muslimanske hegemonije.

Ja sam prvi za to!
Razmisli. Kada bi hrvati iz Hrvatske birali vaseg celnog Hrvata, mozda bi vam na vlasti bio Stipe Mesic. Hrvati u Hrvatskoj su vec dvaput umjesto HDZ-ovca izabrali Stipu Mesica.

Jeste li za takav univerzalni pristup ili ste za glasove Hrvata iz Hrvatske samo ako se slazu sa vama (ako biraju HDZ) ?
Gugenheim is offline  
Old 21.11.2007., 11:48   #65
Michael Collins
Registrirani korisnik

Michael Collins Avatar

Registracija: Dec 2006.
Quote:
Veli Jergovic:

"Takva je parola uvijek izraz sirovoga populizma, a obièno je zasnovana na nekoj lako dokazivoj laži. "

Onda sa nestrpljenjem citam dalje tekst i cekam tu Milanovicevu laz. No, u bujici pljuvacki prema Milanovicu, u prici o svemu i svacemu, Zidovima i nezidovima, te Milanoviceve lazi nema. Jergovic ju, iako je "lako dokaziva" ne navodi.

Naprotiv, Jergovic se sa Milanovicem slaze, pa u istom tekstu pise:

"Istinu govoreæi, bosanskohercegovaèki Hrvati ne bi trebali odluèivati niti o jednom. Od trenutka kada je uspostavljeno, to “pravo glasa” bilo je i ostalo samo krvava manipulacija njihovom sudbinom, od koje je jedinu korist imao HDZ."

Zna Jergovic da, bez obzira na 150 mjesta u Saboru, u situaciji kada predizborne ankete predvidjaju mrtvu trku unutar Hrvatske (30:30 % izmedju SDP-a i HDZ-a), "samo" 5 % glasova "dijaspore" donose pobjedu.

Zna Jergovic i to da ta pobjeda ide HDZ-u. Nije on blesav, vidi on da HDZ masovno otvara biracka mjesta po BiH.

Jergovic, zna, ali sere.
Zašto je uopće napisao ovaj članak, ne vidim smisao...
On je sigurno protiv glasovanja "dijaspore"...
Old 21.11.2007., 11:51   #66
Naša Kvačica
Registrirani korisnik

Naša Kvačica Avatar

Registracija: Feb 2006.
Quote:
Ne, SDP nije mogao dobiti glasove u BiH, nit sa Bandicem.
hmm, pa valjda ja bolje znam koji živim u Hercegovini, nego ti iz daljine, opterećen predrasudama. Jadni Bandić je čak i maraton trčao ovdje, sve ne bi li nešto, ali sredi ga Zoki gadno.

Quote:
Mene zanima gdje je sovinizam. Sto je Milanovic lose rekao o Hrvatima iz BiH?
Pa upravo to "odlučimo u Hrvatskoj", predstavio je da smo mi krivi za sve loše u Hrvatskoj.

Umjesto da kampanja bude protiv loših poteza HDZ-a, on potiče ljude da se riješe "parazita", kako se lijepo izrazi forumaš MOLOKAI u nekom postu iznad.

Znači, umjesto afirmativne kampanje (koja je naravno teža), ide negativna, odlučimo u Hrvatskoj... , kao do sad niste odlučivali u Hrvatskoj (zar su ikad Hercegovci odlučili??? Tuđman, Mesić, Račan... gdje su presudili glasovi iz Hercegovine???), krivi su vam Hercegovci za sve loše, jer je nas ČAK 30% izlazilo na izbore, eto koliko nas je bilo briga tko će vam bit u saboru.
Old 21.11.2007., 11:53   #67
bumbar92
100 mm D-10T

bumbar92 Avatar

Quote:
Razmisli. Kada bi hrvati iz Hrvatske birali vaseg celnog Hrvata, mozda bi vam na vlasti bio Stipe Mesic. Hrvati u Hrvatskoj su vec dvaput umjesto HDZ-ovca izabrali Stipu Mesica.

Jeste li za takav univerzalni pristup ili ste za glasove Hrvata iz Hrvatske samo ako se slazu sa vama (ako biraju HDZ) ?
Univerzalni pristup ti je već sad, Meša podupire "građansku muslimansku državu", a nije predsjednik BH. Više nas je on iselio nego Turci i Tuđman. Čista statistika poslje 2000.god.

A HDZ je ona "od dva zla biram manje", kad se dobije entitet pobjeđuje garant SDPHB....garant, jer su se nama više krvi napili nego vama u Hrvatskoj pa ćemo glasat za SDP samo da im se osvetimo za sve promašaje koje smo mi BHrvati platili.
bumbar92 is offline  
Old 21.11.2007., 11:54   #68
Naša Kvačica
Registrirani korisnik

Naša Kvačica Avatar

Quote:
bumbar92 kaže: Pogledaj post
Herceg-Bosna je ukinuta potpisom Tuđmana i ostale ekipe, a na to BHrvati nisu sigurno pristali. Garantiram životom da se niko ne bi bunio da se ukine pravo glasovanju u RH da nam se dadne entitet i da se osjećamo "svoji na svom".
Naravno.
Old 21.11.2007., 11:55   #69
Lucky Jim
Registrirani korisnik

Lucky Jim Avatar

Quote:
Nemoj se ljutiti, ali te moram pitati: zasto koj bratic (koji je ratovao u BiH) ne moze odlucivati o tome tko ce biti gradonacelnik Mostara ? Kako to da on nema pravo glasa u Mostaru ?
Vrlo jednostavno, zato što je tako odredila većina u Bosni i Hercegovini.

Reci mi, zašto Mesić i Račan 2000.-2003. nisu promijenili Ustav i izborne zakone, ako uistinu smatraju da to treba učiniti?

Zašto se o ovom pitanju uvijek šuti do mjesec-dva pred izbore?
Lucky Jim is offline  
Old 21.11.2007., 11:55   #70
Gugenheim
Registrirani korisnik

Quote:
Lucky Jim kaže: Pogledaj post
I što onda?

Vlast u Hrvatskoj bitno određuje sudbinu svih državljana Hrvatske, htjeli mi to priznati ili ne.

U ovom trenutku, sudbina onih državljana RH koji žive u BIH je neizvjesna i na prekretnici. Još se određuje ustrojstvo države na čijoj teritoriji će živjeti i položaj pojedinih naroda u njoj a politika RH će imati jako veliki utjecaj na to.

Sudbina same RH je zacrtana i ja ne vidim da će se išta sudbinski promijeniti ako na vlast dođe SDP ili HDZ.

Zato, više mi u Hrvatskoj određujemo sudbinu Hrvata u BIH, nego oni naši. Oni utječu sa 2-3%, mi sa cca 97%. A i tih 3% su, jasno, pod dominacijom stranke i ljudi koji žive u RH.

Zašto bi onim državljanima RH kojima vlast SUDBINSKI može promijeniti život trebalo uskratiti pravo glasa?
Oni sa svojih 2-3 % presudjuju hoce li hravtsko gospodarstvo slijedece 4 godine voditi Ljubo Jurcic i Radimir Cacic ili ce to biti Damir Polancec i Branko Vukelic. Odlucuju i ot ome hoce li se sa korupcijom slijedece 4 godine obracunavati Dr. Ivo Josipovic ili Ana Lovrin... Za mnoge ljude ce to biti presudno.

S druge strane, naivan si ako mislis da ce se Sanader suprostaviti medjunarodnoj zajednici u bilo kakvoj odluci vezanoj uz sudbinu hrvata u BiH. Vrlo naivan. Cak bih se kladio da bi u istoj situaciji (npr. neki novi Dayton) Stipe Mesic manje koncilijantno postupao prema interesima EU i SAD, nego Sanader... Sve te price su samo prazni baloni i jeftina demagogija. KDa dodje trenutak odluke, Sanader ce sa vama u BiH napraviti isto sto i sa Gotovinom.
Gugenheim is offline  
Old 21.11.2007., 11:56   #71
Michael Collins
Registrirani korisnik

Michael Collins Avatar

Registracija: Dec 2006.
Quote:
Naša Kvačica kaže: Pogledaj post
Naravno.
Može pitanje: Franjo vas je zajeba i bacio na milost i nemilost Muslimanima, zašto će i dalje svih 5 zastupnika iz dijaspore biti HDZ-ovi?
Old 21.11.2007., 11:58   #72
Naša Kvačica
Registrirani korisnik

Naša Kvačica Avatar

Quote:
Michael Collins kaže: Pogledaj post
Može pitanje: Franjo vas je zajeba i bacio na milost i nemilost Muslimanima, zašto će i dalje svih 5 zastupnika iz dijaspore biti HDZ-ovi?
Zato što smo glupi. Pretpostavka da su Hercegovci pametni i snalažljivi je najobičnija izmišljotina.
Old 21.11.2007., 12:04   #73
Lucky Jim
Registrirani korisnik

Lucky Jim Avatar

Quote:
Oni sa svojih 2-3 % presudjuju hoce li hravtsko gospodarstvo slijedece 4 godine voditi Ljubo Jurcic i Radimir Cacic ili ce to biti Damir Polancec i Branko Vukelic. Odlucuju i ot ome hoce li se sa korupcijom slijedece 4 godine obracunavati Dr. Ivo Josipovic ili Ana Lovrin... Za mnoge ljude ce to biti presudno.
Na svakim izborima gomila nepismenih i neupućenih ljudi odlučuje o istim stvarima. To ti je demokracija.

Ja sam vidio kako se SDP bori protiv korupcije u prošlom mandatu i siguran sam da su priče o "presudnosti" u tom pogledu za malu djecu.
Quote:
S druge strane, naivan si ako mislis da ce se Sanader suprostaviti medjunarodnoj zajednici u bilo kakvoj odluci vezanoj uz sudbinu hrvata u BiH. Vrlo naivan. Cak bih se kladio da bi u istoj situaciji (npr. neki novi Dayton) Stipe Mesic manje koncilijantno postupao prema interesima EU i SAD, nego Sanader... Sve te price su samo prazni baloni i jeftina demagogija.
Može biti.
Posao stranaka je da sa tim upoznaju potencijalne birače. To je demokracija.
Quote:
KDa dodje trenutak odluke, Sanader ce sa vama u BiH napraviti isto sto i sa Gotovinom.
Vidi: Lokacija.

Prebivam i plaćam porez u RH.
Lucky Jim is offline  
Old 21.11.2007., 12:05   #74
bumbar92
100 mm D-10T

bumbar92 Avatar

Quote:
Michael Collins kaže: Pogledaj post
"Sit se gladnom ne viruje" pa tako i ti ne kontaš kako u BH stvari stoje i kuda idu, a bit će ti jasno ubrzo kad ti se mudžahedin raznese na prepunoj rivi u sred turističke sezone......
Vi pojma nemate sa kime mi posla imamo i kakva je ovde situacija čim sam kažeš da smo u gabuli ("milost i nemilost") i to gledaš sa podsmjehom da ćeš potvrdit svoju kvazi tezu da mi brijemo na HDZ.

Odgovaram ti ponavljanjem posta: "od dva zla biramo manje"....ustvari ja ne biram al preplašeni narod se hvata HDZa, valjda imaju demokratsko pravo.

Šta ti misliš ima li narod demokratsko pravo da glasa za HDZ? Možda bi za tebe sve bilo OK da glasa za SDP, e jeb ga tu ti ja ne mogu ništa. Komunizam je davno rikno, pa sad ljudi slobodno glasuju, stoga tuguj i čekaj.
bumbar92 is offline  
Old 21.11.2007., 12:10   #75
Gugenheim
Registrirani korisnik

Quote:
Lucky Jim kaže: Pogledaj post

Može biti.
Posao stranaka je da sa tim upoznaju potencijalne birače. To je demokracija.
Je, ta demokracija je jako cudna...

HDZ isporuci skoro citav vrh Herceg-Bosne u Haag i onda opet u herceg-Bosni dobije izbore. Opet ljudi misle da ih taj isti HDZ brani od Haaga...

Za nevjerovat.
Gugenheim is offline  
Old 21.11.2007., 12:20   #76
swap
Registrirani korisnik

swap Avatar

Registracija: Jul 2006.
http://www.sabor.hr/Default.aspx?sec=102

Vijecnici iz dijaspore (XI Izborna) su u periodu 2003-2007 uSaboru RH bili:

Babić Petričević, Zdenka (HDZ)
Bagarić, mr. sc. Ivan (HDZ)
Boras, Florijan (HDZ)
Ćosić, dr. sc. Krešimir (HDZ)

Sto su i koga oni zastupali?

Babic-Perticevic
se istakla kao primitivka-prostakusa napadajuci vecinom zene koje ne misle kao ona. "Rođena je 1. rujna 1948. u Lovreću (Hrvatska). Završila srednju školu (SSS – upravna tehničarka)" Naravno zena je bila i Konzul u doba Tudjmana negdje u Njemackoj, u doba

Ivan Bagaric, Nikad cula sto zastupa, i sada je na listi za XI jedinicu: Rođen je 11. studenoga 1961. u Mesihovini (Tomislavgrad; Bosna i Hercegovina). Završio Medicinski fakultet u Sarajevu (VSS; doktor medicine; magistar medicinskih znanosti, specijalist javnog zdravstva).

Florijan Boras
, Jedini mozda neovisni, koji misli svojom glavom. Suprostavio se HDZ Zakonu da se ne smije protestirati ispred Sabora. : Rođen je 15. srpnja 1957. u Vitini (Ljubuški; Bosna i Hercegovina). Završio Pravni fakultet u Zagrebu (VSS – diplomirani pravnik).

Kresimir Cosic, general ili tako, znan iz rata, ali sto dalje:Rođen je 23. listopada 1949. u Zagrebu (Hrvatska). Završio Elektrotehnički fakultet u Zagrebu (VSS – diplomirani inženjer elektrotehnike, doktor znanosti).
swap is offline  
Old 21.11.2007., 12:28   #77
Inkvizitor
U samoizolaciji

Registracija: Nov 2002.
Quote:
Naša Kvačica kaže: Pogledaj post
Zato što smo glupi. Pretpostavka da su Hercegovci pametni i snalažljivi je najobičnija izmišljotina.
Ma nemoj. A za koga bi to trebali. Nije da volim Sanadera i HDZ ali ovi drugi bi nas popili u čaši vode. Šta je Picula rekao biskupu Komarici kad je ovaj tražio da se Picula zauzme za bolji povratak Hrvata u RS...ne trebaju nam Hrvati u BiH, ne zanimate nas uopće, to je vaša stvar....a na biskupovu molbu da bar ti prognani Hrvati ostanu u Hrvatskoj a ne da idu u Kanade i Amerike kako bi bili bliži domu.....rekao je tadašnji ministar...nek idu gdje hoće, vi nama ne trebate nigdje pa ni ovdje, nek idu što dalje. HDZ manipulira s nama a ovi bi nas potopili da nas nema..Mesići, Picule, Pusići i slični. Pa ti izaberi.
Inkvizitor is offline  
Old 21.11.2007., 12:30   #78
Inkvizitor
U samoizolaciji

Quote:
Ne bi se odlucilo u Hrvatskoj. U realnoj situaciji (mozda je nisi svjesna), kada SDP i HDZ vode mrtvu trku (podjednak broj glasova), jedan jedini zastupnik moze prevagnuti i odrediti vlast u Hrvatskoj za slijedece 4 godine. A 4 ili 6 zastupnika sigurno donose pobjedu. U ovom slucaju, tih 4 ili 6 zastupnika iz BiH donose sigurnu pobjedu HDZ-u.

Dakle, iz BiH dolaze odlucujuci glasovi, o vlasti u hrvatkoj se odlucuje u BiH.

Te cinjenice smo svi svjesni. i ti i ja i Milanovic i Sanader (koji upravo zato otvara 250 birackih mjesta u BiH).

Jesmo li svi mi sovinisti ako smo toga svjesni ?

Je li sovinist predsjednik stranke koji zeli motivirati svoje birace iz Hrvatske ? Sto je on lose rekao o Hrvatima u BiH ? Sto je on rekao sovinisticko ?
A jesi li ti tako brižan kad se radi o manjinskim predstavnicima. Oni mogu odlučiti vrlo vjerovatnije pobjednika. Tri srpska zastupnika mogu odabrati vlast u Hrvatskoj. Ako ćemo po toj nakaradnoj logici da glasovi BiH Hrvata presuđuju.
Inkvizitor is offline  
Old 21.11.2007., 12:30   #79
Naša Kvačica
Registrirani korisnik

Naša Kvačica Avatar

Quote:
Inkvizitor kaže: Pogledaj post
Ma nemoj. A za koga bi to trebali. Nije da volim Sanadera i HDZ ali ovi drugi bi nas popili u čaši vode. Šta je Picula rekao biskupu Komarici kad je ovaj tražio da se Picula zauzme za bolji povratak Hrvata u RS...ne trebaju nam Hrvati u BiH, ne zanimate nas uopće, to je vaša stvar....a na biskupovu molbu da bar ti prognani Hrvati ostanu u Hrvatskoj a ne da idu u Kanade i Amerike kako bi bili bliži domu.....rekao je tadašnji ministar...nek idu gdje hoće, vi nama ne trebate nigdje pa ni ovdje, nek idu što dalje. HDZ manipulira s nama a ovi bi nas potopili da nas nema..Mesići, Picule, Pusići i slični. Pa ti izaberi.
A što moram izabirati samo između između Sanadera i Picule? Oni svaki svoju brigu brinu.

Mi da smo pametni davno bi vodili vlastitu politiku, a ne birali između dva zla iz Hrvatske.
Old 21.11.2007., 12:34   #80
Inkvizitor
U samoizolaciji

Quote:
Je, ta demokracija je jako cudna...

HDZ isporuci skoro citav vrh Herceg-Bosne u Haag i onda opet u herceg-Bosni dobije izbore. Opet ljudi misle da ih taj isti HDZ brani od Haaga...

Za nevjerovat.
Za nevjerovat da su ljudi toliko glupi i prave se glupi pa postavljaju ovakva pitanja. To bi bilo logično pitanje kad bi SDP ili HNS ili Mesić branili interese BiH Hrvata. Jebote ovi bi ih satrali da ih nema..a ovaj se pita zašto za HDZ... Ono fakat zar vi mislite da smi mi toliko glupi a da ste vi šatro pametni...
Inkvizitor is offline  

Pravila postanja