Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Razno > Arhiva > Izbori parlamentarni 2007

Izbori parlamentarni 2007 Sanader vs. Milanović

Tematski alati Opcije prikaza
Old 05.01.2008., 07:58   #61
baka
hakerica

baka Avatar

Registracija: Mar 2003.
Quote:
WRITER1989 kaže: Pogledaj post
Sanader je, kao što sada već znamo, tih nekoliko dana proveo na odmoru što je i logično jer za blagdanski odmor nakon Nove Godine i nema vremena s obzirom na koalicijske sporazume, formiranje vlade i Sabora. Niz politički zanimljivih događaja se dogodio baš u tom razdoblju, a politički je ponekad mudrije šutjeti o nekim stvarima i čekati da se iste same razjasne.

Sarkozy je primjerice odmah po pobjedi na izborima otišao jahtom na medijski dobro praćen odmor, a i nedavno je posjetio Egipat unatoč nimalo idealnom stanju u Francuskoj.
Blago Sanaderu uz toliko razumijevanje!
Ispadam tvrdoglava kao magare, jer stalno "jašim" na istom.
Ali,.... naravski da ima pravo na odmor, naravski da je iscrpljen izborima, pregovorima i sl. Pa i on je čovjek.

Samo jednostavno nije u njegovom dosadašnjem stilu da odšuti. I obzirom na afere dosadašnjih ministara,dužnosnika, koje je zdušno branio (Žužul, Vukelić,Polančec...) naprosto je čudno da se nije s odmora oglasio i smijenio Kirina. Rezultat bi bio (pravno) isti, ali bi Sanader dobio jako puno poena da ga je on smijenio ili bar osudio i zatražio ostavku. Alto Adige nije na kraj svijeta i vrlo vjerojatno je nekakvim komunikacijskim vezama povezan s ostatkom Eu!

Usporedba sa Sarkozyem i je, i nije baš, primjerena. Jer, ajmo probat zamisliti da se Sanader ili Mesić odmah po prijemu dužnosti rastanu a u novinama osvanu napisi o ženinom švrljanju, pa se ova dvojica odmah pojave negdje s nekom atraktivnom gospom.... Nismo mi Francuzi.... Mi smo malkic drugačiji, općenito, po mentalitetu. Mi volimo ozbiljne vođe!
Bare kaže:A sto je politika? Nacin da najinteligentniji, najobrazovaniji i najsposobniji ljudi drustva stvore blagostanje za siroke mase. Zato po meni trebamo imati povjerenja u sve nase politicare, postivati ih i vjerovati da rade za nase dobro. Bez obzira na stranku. ....
baka is offline  
Old 05.01.2008., 08:31   #62
casio
Klonovi,zaobiđite me!

casio Avatar

Registracija: May 2007.
Quote:
baka kaže: Pogledaj post
Blago Sanaderu uz toliko razumijevanje!
Ispadam tvrdoglava kao magare, jer stalno "jašim" na istom.
Ali,.... naravski da ima pravo na odmor, naravski da je iscrpljen izborima, pregovorima i sl. Pa i on je čovjek.
Ali eto ipak se on baki trebao oglasiti tek toliko da nam kaže ono što i sami znamo.A kad uz to pročitam kako nije bio doma u tako "dramatičnom trenutku" (moš mislit drame), onda je fakat teško i zamisliti što bi bilo da su provalili da mu žena švrlja.
Prvo kažeš kako je bilo dramatično, a njega nema doma.Pa onda da je ok što je bio na odmoru, ali eto ipak se trebao malkice javiti, jer je to njegov stil.A na kraju svoj upis završiš time kako i nije problem u premijeru već i našm mentalitetu, što sam ja prvobitno i napisao u svom upisu.I na kraju ti došla na moje grane, samo malo dužim putem.
Old 05.01.2008., 13:36   #63
WRITER1989
Registrirani korisnik

Registracija: Nov 2006.
Quote:
baka kaže: Pogledaj post
Samo jednostavno nije u njegovom dosadašnjem stilu da odšuti. I obzirom na afere dosadašnjih ministara,dužnosnika, koje je zdušno branio (Žužul, Vukelić,Polančec...) naprosto je čudno da se nije s odmora oglasio i smijenio Kirina. Rezultat bi bio (pravno) isti, ali bi Sanader dobio jako puno poena da ga je on smijenio ili bar osudio i zatražio ostavku. Alto Adige nije na kraj svijeta i vrlo vjerojatno je nekakvim komunikacijskim vezama povezan s ostatkom Eu!

Usporedba sa Sarkozyem i je, i nije baš, primjerena. Jer, ajmo probat zamisliti da se Sanader ili Mesić odmah po prijemu dužnosti rastanu a u novinama osvanu napisi o ženinom švrljanju, pa se ova dvojica odmah pojave negdje s nekom atraktivnom gospom.... Nismo mi Francuzi.... Mi smo malkic drugačiji, općenito, po mentalitetu. Mi volimo ozbiljne vođe!
Kirin je i prije ovog slučaja bio prošlo svršeno vrijeme, a samo se tražio konkretan povod za njegovu smjenu kako se ne bi moralo javnosti reći da se od početka radilo o velikoj kadrovskoj pogrešci. Kirin je Sanaderu podnio ostavku koja je prihvaćena, a u ostavci je eksplicitno navedeno da je podnesena zbog lova na Bilogori. Sanader se mogao o svemu oglasiti sa odmora, ali bi tada neminovno stavio sebe u fokus medijskog interesa što zbog delikatnosti situacije nije htio.

Usporedba sa Sarkozyjem se odnosi na činjenicu da Sanader odlaskom na odmor nije napravio ništa nedopustivo jer se očekuje da država može funkcionirati 9 dana i bez premijera u Banskim Dvorima.
WRITER1989 is offline  
Old 05.01.2008., 16:40   #64
casio
Klonovi,zaobiđite me!

casio Avatar

Lucić je Mesiću priznao da je još sredinom 12 mjeseca bio u lovu sa Markačem kod Đakova, a poziv za lov nije slao Lucić osobno već kabinet. Kao da mi ne znamo da tajnice lijepe koverte a ne načelnik osobno.
Mesić smatra da Lucić zbog toga nije niti malo odgovoran, jer nije niti obvezan prijaviti da je Markač bio u lovu, već je to po Mesiću dužan jedino i samo Kirin, te ministrica pravosuđa.
I sad se ti bako čudom čudiš kako se Sanader nije oglasio o lovu, a načelnik Glavnog stožera OSRH lovio sa Markačem 10-tak dana prije toga i nije odgovoran, prema Mesiću, niti je bio dužan prijaviti.

http://www.net.hr/vijesti/page/2008/01/05/0028006.html
Old 20.01.2008., 11:03   #65
adamus
Registrirani korisnik

Registracija: Jun 2007.
Di je sanader www.vlada.hr možete vidjet svakog trenutka di je
adamus is offline  
Old 20.01.2008., 11:10   #66
Sinbad
Registrirani korisnik

Sinbad Avatar

Registracija: Apr 2003.
Quote:
adamus kaže: Pogledaj post
Di je sanader www.vlada.hr možete vidjet svakog trenutka di je
Imaju neki kalendar s obvezama, ali je sve prazno. Bit će da se opet odmara negdje u Austriji. Imao je težak tjedan.
Sinbad is offline  
Old 20.01.2008., 17:17   #67
casio
Klonovi,zaobiđite me!

casio Avatar

Quote:
Sinbad kaže: Pogledaj post
Imaju neki kalendar s obvezama, ali je sve prazno. Bit će da se opet odmara negdje u Austriji. Imao je težak tjedan.
Old 20.01.2008., 22:49   #68
Sinbad
Registrirani korisnik

Sinbad Avatar

Evo, za casia, nevjernog Tomu.
Sinbad is offline  
Old 21.01.2008., 10:11   #69
baka
hakerica

baka Avatar

Quote:
Ubitačan ritam!
Bare kaže:A sto je politika? Nacin da najinteligentniji, najobrazovaniji i najsposobniji ljudi drustva stvore blagostanje za siroke mase. Zato po meni trebamo imati povjerenja u sve nase politicare, postivati ih i vjerovati da rade za nase dobro. Bez obzira na stranku. ....
baka is offline  
Old 22.01.2008., 09:30   #70
SPANGA
Registrirani korisnik

Registracija: Apr 2007.
Sanader se prepao jer vidi da mu je situacija i doma, a još više u Evropi, drukčija nego što priželjkuje.
Čak i njegovi pretorijanci (vojska, policija, drugi državni službenici, branitelji, ratni invalidi i svi drugi uhljebljeni na državnim jaslama) okrenut će mu leđa čim zbog financijskih problema ili akcije EU ne bude mogao isplatiti redovno očekivanu pinku.
O onima koji su već sad gladni ne treba ni raspravljati - oni samo čekaju da ga natjeraju na prijevremene izbore.
Svi koalicioni partneri u prvoj frci na ulicama, pobjeći će od njega i uvjeravat svoje glasače da oni sa svim promašajima u ekonomiji i politici nemaju ništa.
Ukratko, mislim da je premijer u gabuli.
SPANGA is offline  
Old 22.01.2008., 09:41   #71
Sinbad
Registrirani korisnik

Sinbad Avatar

Quote:
SPANGA kaže: Pogledaj post
Sanader se prepao jer vidi da mu je situacija i doma, a još više u Evropi, drukčija nego što priželjkuje.
Čak i njegovi pretorijanci (vojska, policija, drugi državni službenici, branitelji, ratni invalidi i svi drugi uhljebljeni na državnim jaslama) okrenut će mu leđa čim zbog financijskih problema ili akcije EU ne bude mogao isplatiti redovno očekivanu pinku.
O onima koji su već sad gladni ne treba ni raspravljati - oni samo čekaju da ga natjeraju na prijevremene izbore.
Svi koalicioni partneri u prvoj frci na ulicama, pobjeći će od njega i uvjeravat svoje glasače da oni sa svim promašajima u ekonomiji i politici nemaju ništa.
Ukratko, mislim da je premijer u gabuli.
Precjenjuješ svjesnost hrvatskog izbornog tijela, u koju smo se imali prilike uvjeriti prije nekoliko mjeseci.

Teško da će vlada pasti prije isteka roka. Morat ćemo stoički otrpit Sanadera još četiri godine.
Sinbad is offline  
Old 22.01.2008., 11:42   #72
baka
hakerica

baka Avatar

Quote:
Precjenjuješ svjesnost hrvatskog izbornog tijela, u koju smo se imali prilike uvjeriti prije nekoliko mjeseci.

Teško da će vlada pasti prije isteka roka. Morat ćemo stoički otrpit Sanadera još četiri godine.
Vjerojatno.
Ali pitanje kako će klapati koalicija? E onda ako dođe do manjka dignutih ruku, može se dogoditi i to čudo. Da padne Vlada.
Pojedini svirači u koaliciji su već počeli svirati solističke dionice: napad HSLS-a na Agrokor na pr.A još nije prošao ni prvi mjesec zajedničke sretne vladavine!
baka is offline  
Old 22.01.2008., 11:56   #73
zeljko_ri
Registrirani korisnik

zeljko_ri Avatar

Registracija: Oct 2007.
Zanimljivo je kako je jučer Sanader bio rezigniran prema mogućoj pobjedi Nikolića u Srbiji,govoreći kako se nas ne tiču njihovi izbori i da ustvari nije bitno tko pobjedi jer će odnosi biti isti kao i dosad.
Dok je Pusić otvoreno izrazila zabrinutost i strah pobjedom Nikolića na izborima.

Jel to polako desnica počinje nalaziti zajednički jezik?
zeljko_ri is offline  
Old 22.01.2008., 12:01   #74
baka
hakerica

baka Avatar

Quote:
zeljko_ri kaže: Pogledaj post
Zanimljivo je kako je jučer Sanader bio rezigniran prema mogućoj pobjedi Nikolića u Srbiji,govoreći kako se nas ne tiču njihovi izbori i da ustvari nije bitno tko pobjedi jer će odnosi biti isti kao i dosad.
Dok je Pusić otvoreno izrazila zabrinutost i strah pobjedom Nikolića na izborima.

Mislim da se Sanader toliko ufurao u ulogu Merlina i maše nam stalno čarobnim štapićem (gore u Sloveniji i Estoniji, nije bitno tko je na vlasti u Srbiji, nismo mi krivi ni za izgubljene novce od EU programa nego....) da i sam vjeruje u to što priča. I očito ima u čarobnoj vreći još puno čarolija, kao na pr. ovo sa sindikalnim protestima.... Počinjem se pitati je l' bio intendant ili ipak prvak glumišta u Splitu!
baka is offline  
Old 22.01.2008., 12:31   #75
amareda
Registrirani korisnik

amareda Avatar

Registracija: Nov 2007.
Quote:
zeljko_ri kaže: Pogledaj post

Ovo je presmiješno!!!Pusićka se boji ev. pobjede Nikolića??!! Ma čak ga se ni ona ne boji....Ma, tko se može uopće više bojati Srbije? Najsmješnije bi bilo da pobijedi Nikolić, i ostane bez Kosova.....a ne može ni prstom mrdnuti...!
amareda is offline  
Old 22.01.2008., 12:35   #76
adamus
Registrirani korisnik

Registracija: Jun 2007.
sanadera mžete vidjet di je na www.vlada.hr
adamus is offline  
Old 22.01.2008., 12:35   #77
BlackHack
Puff puff pass

BlackHack Avatar

Quote:
amareda kaže: Pogledaj post
Ovo je presmiješno!!!Pusićka se boji ev. pobjede Nikolića??!! Ma čak ga se ni ona ne boji....Ma, tko se može uopće više bojati Srbije? Najsmješnije bi bilo da pobijedi Nikolić, i ostane bez Kosova.....a ne može ni prstom mrdnuti...!
Srbija ima jedan veliki adut u rukavu kad je u pitanju Kosovo...a to je Republika Srpska i zato se treba itekako bojati tko ce biti izabran za predsjednika Srbije...
BlackHack is offline  
Old 22.01.2008., 12:42   #78
amareda
Registrirani korisnik

amareda Avatar

Quote:

Najvažnije je stoički otrpit'...ali ne samo još četiri godine...Na osnovi dosadašnjeg iskustva od 1990-2008, a to je, svi znamo, osamnaest godina, ljevica je samo u jednom mandatu uspjela sklepati koaliciju koja je jedva funkcionirala.Račan je jedva čekao da mu prođe mandat....
amareda is offline  
Old 22.01.2008., 13:22   #79
amareda
Registrirani korisnik

amareda Avatar

Quote:
BlackHack kaže: Pogledaj post
Srbija ima jedan veliki adut u rukavu kad je u pitanju Kosovo...a to je Republika Srpska i zato se treba itekako bojati tko ce biti izabran za predsjednika Srbije...
Na takve "ucjene" više nitko u svijetu ne obraća pažnju...To su samo srpske iluzije...U takve priče vjeruju samo naivni Srbi...
amareda is offline  
Old 22.01.2008., 13:39   #80
BlackHack
Puff puff pass

BlackHack Avatar

Quote:
amareda kaže: Pogledaj post
Na takve "ucjene" više nitko u svijetu ne obraća pažnju...To su samo srpske iluzije...U takve priče vjeruju samo naivni Srbi...
To nisu nikakve iluzije...s obzirom na status RS u Bosni...imaju vise prava na nezavisnost, nego Kosovo u Srbiji!
Podcjenjivanje Srba kad je u pitanju spremnost na ekstremne poteze je u najmanju ruku idiotizam.
BlackHack is offline  

Pravila postanja