Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Kućni ljubimci

Kućni ljubimci Za vlasnike pasa, mačaka i ostalih životinjica dragih
Podforumi: Zdravlje kućnih ljubimaca, Psi, Mačke, Udomljavanje

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 22.05.2009., 12:56   #61
Quote:
buby0806 kaže: Pogledaj post
u hrvatskoj je kucna karantena?
Da, naravno. Ne u pravom smislu riječi, da ne smiješ nikud van s psom... Čudi me da putuješ dole a da već nisi potanko sve istražila jer je j*beno teško prevest psa i proći kroz sve to. O cijeni da ne govorim.
Uostalom, ne budi lijena i prolistaj zadnjih par stranica, mislim da sam već pisala o svemu tome, a imaš i na netu, ako ukucaš "australian quarantine"
Smartie is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.05.2009., 14:01   #62
Quote:
Smartie kaže: Pogledaj post
Da, naravno. Ne u pravom smislu riječi, da ne smiješ nikud van s psom... Čudi me da putuješ dole a da već nisi potanko sve istražila jer je j*beno teško prevest psa i proći kroz sve to. O cijeni da ne govorim.
Uostalom, ne budi lijena i prolistaj zadnjih par stranica, mislim da sam već pisala o svemu tome, a imaš i na netu, ako ukucaš "australian quarantine"
ko je rekao da nisam??? ja sam pitala onu gospodju kako je prosla posto sam vidjela da je napisala da ide dole jer je to iz prve ruke....lako je samo sve procitat na njihovim stranicama. znam sve... i u australiju sam zvala. postoje rupe u zakonu koje se mogu iskoristiti. znam i koliko kosta...nista to nije problem... samo sam htjela cuti par komentara od nekoga tko je sve to prosao. inace nisam defektna da odlazim tako daleko,a da se na sve strane ne raspitam...ipak mi je bitnija ona nego ja...ja cu sve to prezivjet... hvala na pomoci!

Quote:
Na putu do Australije nema šanse biti s tobom u kabini čak ni da je veličine miša. A nakon toliko sati u avionu, vjeruj mi, nitko se ne osjeća ko grof nego kao da ga je krava žvakala i ispljunula. Čak je vjerujem psu bolje nego prosječnom putniku jer može leći, ispružiti se, spavati. Putnik u economy class to zasigurno ne može. Box je propisan standardom i ne smije biti mali. Mora biti dovoljno velik da se životinja može kretati. Je put je gozan, ali ja bi radije povela životinju ngo je ostavila kao što jesam. Roditeljima doduše, ali o je najgora stvar koju sam si ikad napravila.
nije istina... mi letimo sa Lufthans aviokompanijom gdje smo i poslali zahtjev da maltezerica ide sa nama u kabinu i odobreno je. cak ne mora biti ni u kavezu nego u svojoj torbi... ne dajite krive informacije ljudima!! sve ovisi od kompanije do kompanije!!! ako sjedis na telefonu 5dana i zivkas okolo sve se da rijesiti.... ja sam vec luda od telefoniranja i trazenja,al sam se i izborila. sve se moze!!! jedino sta nikako ne mozes izbjeci je ta karantena.

Zadnje uređivanje Misery's Crown : 12.06.2009. at 18:51.
buby0806 is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.05.2009., 14:37   #63
Quote:
nije istina... mi letimo sa Lufthans aviokompanijom gdje smo i poslali zahtjev da maltezerica ide sa nama u kabinu i odobreno je. cak ne mora biti ni u kavezu nego u svojoj torbi... ne dajite krive informacije ljudima!! sve ovisi od kompanije do kompanije!!! ako sjedis na telefonu 5dana i zivkas okolo sve se da rijesiti.... ja sam vec luda od telefoniranja i trazenja,al sam se i izborila. sve se moze!!! jedino sta nikako ne mozes izbjeci je ta karantena.
onda je to nešto novo. kad sam ja svojevremeno zvala bilo mi je rečeno upravo ovo šta tu piše, a citirani post je valjda od prije godinu dana. naravno da ovisi od kompanije do kompanije, neke čak uopće ne prevoze ljubimce, no popis kompanija dobije se valjda od imigracijskog ureda
sretno sa svime!

u biti, sad razmišljam i opet mislim da je to netočno. Možda ti možeš psa furat u kabini što se tiče avio kompanije, ali ne možeš zbog australske karantene! Njihovi kriteriji su užasno strogi i zato pas (ili životinja) koja ulazi u Australiju mora biti u zapečačenom boksu, ovjerenom od strane inspekcije i nakon što sletiš u Au, taj boks skupa sa životinjom odlazi u njihovu karantenu i tamo ostaje oko mjesec dana (nekad i duže). Prilično sam ziher da je to tako, al idem ponovo škicnut i provjerit pa javim

evo...

General Conditions

All dogs and/or cats on board the vessel must be confined in a manner consistent with the written directions provided by AQIS at all times. The general conditions for the safe keeping of dogs and cats on board international yachts while in Australian ports or waters include:

* Placed on a tether and locked below decks, when the owners are away from the vessel
* Must not be taken ashore for exercise by their owners
* Must not be taken ashore, without the permission of AQIS
* The master will ensure all animal waste is disposed of in a manner approved by AQIS
* The owner will be responsible for all AQIS fees and charges relating to the retention of dogs or cats on board the vessel, which may include quarantine surveillance, if non-compliance with quarantine requirements is detected during the vessels stay in Australian ports or waters.

Please Note: The AQIS requirements for the control and confinement for dogs and cats only applies to animals on board foreign registered overseas vessels. Returning Australian registered vessel, with dogs or cats on board will require the removal of the animal/s from the vessel for the required mandatory period of quarantine, to be served in a quarantine station at the owner's expense. It is recommended that the mandatory period of quarantine should be undertaken as soon as possible if the animal/s are to remain permanently in Australia.

Pet Container: Pets must travel in an International Air Transport Association (IATA) approved container for dogs and cats. Containers must be labeled “Live Animal” and “This Way Up” on four sides.

Dakle, ukoliko nemaš pismenu dozvolu od AQUIS-a (tj. australian quarantine services), a oni su najbitniji u cijeloj toj priči, mislim da nemožeš psa furat u kabini sa sobom.

evo ti i link za kontejnere i sve o tome:

http://www.iata.org/whatwedo/cargo/l...imals/pets.htm

Zadnje uređivanje Misery's Crown : 12.06.2009. at 18:51.
Smartie is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.05.2009., 15:00   #64
Quote:
onda je to nešto novo. kad sam ja svojevremeno zvala bilo mi je rečeno upravo ovo šta tu piše, a citirani post je valjda od prije godinu dana. naravno da ovisi od kompanije do kompanije, neke čak uopće ne prevoze ljubimce, no popis kompanija dobije se valjda od imigracijskog ureda
sretno sa svime!

u biti, sad razmišljam i opet mislim da je to netočno. Možda ti možeš psa furat u kabini što se tiče avio kompanije, ali ne možeš zbog australske karantene! Njihovi kriteriji su užasno strogi i zato pas (ili životinja) koja ulazi u Australiju mora biti u zapečačenom boksu, ovjerenom od strane inspekcije i nakon što sletiš u Au, taj boks skupa sa životinjom odlazi u njihovu karantenu i tamo ostaje oko mjesec dana (nekad i duže). Prilično sam ziher da je to tako, al idem ponovo škicnut i provjerit pa javim
e zato sam i rekla da postoje rupe u zakonu...jedno pise,a drugo se moze zaista napraviti...znam da pise da pas MORA biti u boxu,ali nisu iskljucene i druge mogucnosti o kojima bas nebi tu kazem ti da sam vec 5 dana sa telefonom u ruci tako da sam sve zakone i ne zakone spojila i trazila dali je izvedivo i fakat je...kad mi dodje racun mislim da cu ici tamo raditi samo da bi telefon otplatila
buby0806 is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.05.2009., 15:50   #65
Quote:
e zato sam i rekla da postoje rupe u zakonu...jedno pise,a drugo se moze zaista napraviti...znam da pise da pas MORA biti u boxu,ali nisu iskljucene i druge mogucnosti o kojima bas nebi tu kazem ti da sam vec 5 dana sa telefonom u ruci tako da sam sve zakone i ne zakone spojila i trazila dali je izvedivo i fakat je...kad mi dodje racun mislim da cu ici tamo raditi samo da bi telefon otplatila
ne brini, otplatit ćeš telefon za tjedan dana
aj dobro, super, držim fige da sve dobro ispadne i da uživate u Au.
Smartie is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.06.2009., 18:08   #66
Hmm imam problem .... ako je neko imao slicno iskustvo,bila bih zahvalna na pomoci
Ja imam shihtzu 7 mjes. starog i i 5 kila ... Imamo namjeru putovati avionom iz Züricha za Dubrovnik i cak smo danas krenuli da kupimo malu tacnu kao box da moze u kabinu s nama dok nam nije prodavacica rekla jeste sigurni da moze u croatia arilanes.Pogledam link od croatia pishe da je odobreno pas do 8 kg.box dimenzija od 115,nazovem croatiu telefonom da im kazem da pas putuje s nama kaze mi covjek da dimenzije moraju biti 40-30-40 sveukupini promjer 110
pitam sta je tu sirina,visina ..... kaze nemam pojma tako je.Kazem pa kako onda pise na stranici 115 jer bi mi to vise pasovalo jer ovdje nema da se kupi tasna tih dimenzija... Odgovorio mi je NEMAM POJMA NISAM VETERINAR i nemogu vam pomoci..
Neznam sta da radim neusudzujem se s tasnicom od 48-26-27 krenut jer se bojim da me ne vrate a karte vec placene
SORI ako sam peglala s ovako dugim postom
Loro is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.06.2009., 19:22   #67
Quote:
Loro kaže: Pogledaj post
Neznam sta da radim neusudzujem se s tasnicom od 48-26-27 krenut jer se bojim da me ne vrate a karte vec placene
SORI ako sam peglala s ovako dugim postom
Ne brini, bitno je da torba (box, štogod) nije VEĆE od zadane veličine. Vjeruj mi, neće mjeriti ako je torba manja.
Smartie is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.06.2009., 19:31   #68
Ja isto mislim da ne bi trebalo biti problema, nitko ne mjeri torbe,
Felix-ica is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.06.2009., 19:49   #69
Moja Lea je letila jednom avionom , kratka relacija , od Pule do Zagreba , bila je gore u kabini samnom , samo sto pri ulazu u avion mora biti u kosari , ali kad je avion poletio sam je izvadila i drzala u krilu .
Ima 5 kila
nussha is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.06.2009., 21:01   #70
Dovođenje mace u hrvatsku

Quote:
Felix-ica kaže: Pogledaj post
Ja isto mislim da ne bi trebalo biti problema, nitko ne mjeri torbe,
Hi felixica,

imam pitanje, nije za psa ali je za transport avionom a da ne otvaram novi thread. Ti si rekla da si vozila mace u avionu. Daklem nekada u 9. mjesecu dragi mi se iz Nizozemske po svemu sudeći seli u Hrvatsku sa svojom macom. On ju je mislio voziti kao cargo, ja mu kazem da je možda bolje da je sa njim u kabini, mačka je grozno nervozna kada je u transporteru, grozno, mjauče kao da je kolju. Dakle prvo pitanje je što savjetuješ, cargo ili kabina.

Drugo koliko traje cijela procedura? Tipa check in, koliko se ranije mora doći ako ideš sa macom na put? I koliko traje procedura na samom aerodromu kada dodješ u hrvatsku? Napominjem radi se o nizozemskoj maci koja želi postati hrvatica
Netko mi je spomenuo da se na aerodrom mora doći tri sata ranije i da procedura za ući u zemlju, uključujući i carinu?! može trajati još tri sata. to i dva sata leta, pa skoro nam se isplati ići autom s macom! (11 sati total)

ima tko iskustva, prijedloga i slično?
ivy's is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.06.2009., 08:03   #71
Quote:
nussha kaže: Pogledaj post
Moja Lea je letila jednom avionom , kratka relacija , od Pule do Zagreba , bila je gore u kabini samnom , samo sto pri ulazu u avion mora biti u kosari , ali kad je avion poletio sam je izvadila i drzala u krilu .
Ima 5 kila
a Lea je koja pasimna?
problem je u tome sto mi tako neljubazni gospodin rekao da su bitne dimanzije a kod mene je 48 ne 40 grrr
Loro is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.06.2009., 09:32   #72
Znači pesek mora biti do 8 kg da leti gore s nama, a transporter mora biti 40-30-40?

Jel se plaća karta za psa ili taj transporter onda drži kraj nogu ili u krilu?

Ubiju nas vlakovi puni turista i razno raznih frikova ljeti, možda bi pokušali naći neki jefitiniji let. Kona bi bila dobra, to znam.
lapdog is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.06.2009., 09:38   #73
sumnjam da su karantene tako dugacke? sto je s pasima , konjima koji recimo dolaze negdje samo na nekoliko dana radi natjecanja recimo? kakva karantena? uz svu dokumentaciju nevidim cemu potrebna karantena?
pa sad kad su bile olimpijske hrpe i hrpe konja iz cijelog svijete isle su tamo, a nisu trebali doc mjesecima prije da bi sredili karantenu. :S
zack is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.06.2009., 10:37   #74
Quote:
Loro kaže: Pogledaj post
a Lea je koja pasimna?
problem je u tome sto mi tako neljubazni gospodin rekao da su bitne dimanzije a kod mene je 48 ne 40 grrr
mjesanka
ima neshto jack russel terijera , a ostalo se ne zna
nussha is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.06.2009., 10:51   #75
Quote:
zack kaže: Pogledaj post
sumnjam da su karantene tako dugacke? sto je s pasima , konjima koji recimo dolaze negdje samo na nekoliko dana radi natjecanja recimo? kakva karantena? uz svu dokumentaciju nevidim cemu potrebna karantena?
pa sad kad su bile olimpijske hrpe i hrpe konja iz cijelog svijete isle su tamo, a nisu trebali doc mjesecima prije da bi sredili karantenu. :S
Da, karantena je tako dugačka, a sportski konji/životinje i psi vodići imaju nekakav poseban tretman oko svega toga što se fino da pročitati na stranicama. Za vrijeme olimpijade i životinje su u svojevrsnoj karanteni, trebale odvojeni od "domaćih", u posebnim štalama. Karantene postoje i kod lokalnih natjecanja, a kamo li kod natjecanja svjetskih razmjera. Nigdje ne piše da je u Australiji karantena 6 mjeseci, karantena je u zemlji iz koje izlaziš. U biti... aj ti malo bolje pročitaj kaj piše jer mi se ne da tipkat jedno te isto milion puta, može? Sve ti fino piše.
Smartie is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.06.2009., 16:08   #76
Quote:
ivy's kaže: Pogledaj post
Hi felixica,

imam pitanje, nije za psa ali je za transport avionom a da ne otvaram novi thread. Ti si rekla da si vozila mace u avionu. Daklem nekada u 9. mjesecu dragi mi se iz Nizozemske po svemu sudeći seli u Hrvatsku sa svojom macom. On ju je mislio voziti kao cargo, ja mu kazem da je možda bolje da je sa njim u kabini, mačka je grozno nervozna kada je u transporteru, grozno, mjauče kao da je kolju. Dakle prvo pitanje je što savjetuješ, cargo ili kabina.

Drugo koliko traje cijela procedura? Tipa check in, koliko se ranije mora doći ako ideš sa macom na put? I koliko traje procedura na samom aerodromu kada dodješ u hrvatsku? Napominjem radi se o nizozemskoj maci koja želi postati hrvatica
Netko mi je spomenuo da se na aerodrom mora doći tri sata ranije i da procedura za ući u zemlju, uključujući i carinu?! može trajati još tri sata. to i dva sata leta, pa skoro nam se isplati ići autom s macom! (11 sati total)

ima tko iskustva, prijedloga i slično?
za dolazak u hrvatsku najmanja je briga...sa macom normalno odlazis sa aerodroma,ali zadnje informacije su bile da mora biti u kucnoj karanteni i cesto posjecivat veterinara. postoje tablete koje se daju zivotinjama koje ih tijekom putovanja umire,ali o tome se morate savjetovati kod vaseg veterinara! JA osobno savjetujem kabinu!!! procedura oko ulaska u avion ovisi o drzavi u kojoj se maca trenutno nalazi. npr. ja idem sa psom za australiju i moram napraviti pretrage jer ber toga pas ni u cargo ni u kabinu ne moze! raspitajte se jos malo tu u hrvatskoj u institutu! sretno!!!

Zadnje uređivanje buby0806 : 16.06.2009. at 16:13.
buby0806 is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.06.2009., 10:55   #77
sad smo super culi najnoviju da treba imati i vakcinu rabies neku a moj Loro ima tollwut i kazu mi da je to isto.. da li neko zna dal je to jedna vakcina samo drugi naziv za razlicite drzave
Loro is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.06.2009., 11:18   #78
Pa je, isto je...
Tollwut je bjesnoća ilitiga rabies na njemačkom
Corduroy is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.07.2009., 12:15   #79
Kakva je procedura kod kupovanja karte? Recimo, našli smo nekoliko letova koji nam odgovaraju. Dali sad Konu trebamo voditi negdje da je pogledaju prije (nije problem, bolje to nego da bude sr... pri ukrcaju)? Piše da se treba naglasiti da ide pas. Kad? Kome? Teti na šalteru? Koliko prije?

Također, smatrate li da bi bilo pametni kupiti sjedalo za nju? Pa da pajki između nas? Na stranicama sam našla da se može za "vrijednu prtljagu" (a kud ćeš vrijedniju od moje Kone) kupiti karta tj. sjedalo da bi bili sigurni da će biti sve ok. Ili mislite da ne treba? Ide nas dvoje, ležala bi na nama, u krilu.

Kako psi regiraju na tlak i uzljetanje i sl. Nevjerujem da bi ona poludila radi promjena, u takvim napoznatim situacijima je smirena i ne luduje, sve dok je uz nas (zato i neželim da ide u Cargo), ali da se ipak znamo pripremiti. Ovo bi joj bio prvi let, inače se vozi vlakom po 8 sati i više (jednom gotovo 24 sata, uz stajanja), bez da pisne ili se makne, totalno cool, obično prespava. Samo da je uz nas, onda je mirna i sigurna.

I da, savjetujete li torbu ili trasporter zadanih veličina (115cm?)? Ja sam mislila kupiti torbu, da je baš mogu obgrliti u krilu (ko kad se švercamo u tramvaju) ili bi bilo bolje transporter (malo me strah kako ćemo ga smjetiti na nas). Inače, svjedno moram nešto od toga kupiti, transporter koji imamo joj je prostran, taman se ispruži, međutim prevelik je za avion.

Inače, let bi bio samo 45 min, domaća linija.
lapdog is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.07.2009., 14:04   #80
S domaćim letovima imam gomilu iskustva, moj Kimi je letio preko 40 puta na relaciji zagreb - dubrovnik.
Ovako, pronašli ste let kojim želite ići, idite u poslovnicu croatie i recite da bi išli tim letom i da ide pas s vama, u kabinu.( znate da skupa s transporterom ne smije bit teži od 7kg? Naravno službeno, pa ako i ima 10 kg vi recite da ima 6! ) Tad službenica zove cargo službu koja može potvrditi let ili odbiti. ako odbije tražite drugi let. Ovo možete napravit i preko telefona, rezervirat karte i reći da vam treba rezervacija za psa. Nazovete ih nekoliko sati kasnije da vidite je li odobrena. Može bit neodobrena jer na letu već postoji jedan pas u kabini (samo je jedan dozvoljen) ili pilot ne želi da ima psa u kabini. Znači cargo služba odobri i imate rezervaciju za psa. i to je kraj toga.

Kad dođete na aerodrom prvo idete na šalter croatie platiti kartu za psa. date im svoju kartu, uz čije ime je pas rezerviran. naprave kartu za psa, platite ju - oko 7,5 kn/kg. e sad, nikad mi nisu vagali kimija kad je išao u kabinu, cargo je druga priča i procedura na aerodromu se razikuje od ove kad ide u kabinu. Znači koliko sam na početku rekla da ima, prijavila ga na 6kg - na tu kilažu plaćam kartu. E sad, hoće li se nekome zalomiti pa da mu važu psa, neću garantirati. Čula razne priče, ali ovo je iz mog iskustva a on je zaista letio nekih 44 puta ako sam dobro izbrojala
Kad platite psa idete na cheking, predate stvari a pas ide s vama. Kad idete proći kroz detektor, budite sigurnio da vi nećete zvoniti. Jer psa morate uzeti u ruke, transporter staviti na traku a s psa skinuti i lajnu i ogrlicu. Kad prođete psa morate staviti u transporter. Nosite transporter u avion i možete ga staviti sebi u krilo ili pod noge. E sad, ja imam i plastični i onu torbu. u torbi je najbolje kad idete u kabinu sa psom. e sad, sve ovisi kakvog psa imate. moj kimi prespava cijeli let a od bivšeg dečka pas je urlao da su svi u kabini popizdili. Eto, nadam se da sam barem malo pomogla, samo pitajte ako nešto nije jasno ))

E da, što se tiče veličine - ne smije biti transporter veći od propisanih dimenzija za ručnu prtljagu tj. mora moći proći kroz rengen na pokretnoj traci. Čula sam od nekih da traže neke određene dimenzije transportera ali mene nisu. E da, zaboravila sam napisati - kad prijavljujete kilažu psa morate im reći i dimenzije kaveza. <Khm, to nitko ne provjerava jer sam dosta puta izmislila dimenzije jer nisam znala u kojem će ići transporteru.
ChiliKimi is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 12:33.