Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Kućni ljubimci > Psi

Psi Najbolji prijatelji

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 19.03.2013., 20:51   #61
[QUOTE=Timbalandica;44191525]ovdje debelo griješiš ali ok.
Možda ga i nije uspio prodati no svejedno odrastao pas više košta nego štene. Jer je u odraslog psa puno više uloženo.

A koji su onda po tebi razlozi prodaje odraslog psa?
Meni još jedino pada napamet ukoliko se ne slaže sa ostalim psima, jer ih uzgajivači uvijek imaju više- pa to može biti frustrirajuće za neke jedinke, ili ako ima nekih zdravstvenih problema, pa ga se mora isključiti iz uzgoja...

I nije mi baš najjasniji ovaj termin koji navodiš- ULOŽENO Što je to točno uloženo?
Passerby9 is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.03.2013., 11:30   #62
Quote:
pikuli kaže: Pogledaj post
kako ga gaze? moja kuja ima 12kg, no sa velikim psima je otkako je imala 4kg i nikad problema.
sa špicevima i igrom u psećem parku možeš imati problema oko kasnije higijene. tako su neodoljivo čupavi da ih svi krenu loviti i balaviti po njima. zvjezde su livade, ali obično poslije toga slijedi kupanje i sušenje što traje.
Ma okrenu ga na leđa i dok se on sirotinja valja legnu se na njega ili ga zgaze i sruše na pod ili dok se idu pošnjofat mu zgaze šapice pa zacvili a šapica mu je doslovno kao žečja
užasno mi je smješno što mi najbolja frendica ima njemačku dogi i kad smo uspoređivale šape bilo je nevjerovatno...njegove cijela je kao dogina 2 nokta hhh
Old 06.06.2022., 18:56   #63
Da podignem temu o ovoj veoma popularnoj pasmini

Sami naziv ove teme je netočan.
Pomeranski špic je neispravan naziv.
Njemački patiljasti špic=pomeranac≠pomeranski špic

Pomeranci spadaju u 5.FCI grupu i dolaze iz porodice špiceva (patuljasti,mali,srednji ,veliki i vučiji špic)
Evo link na važeči standard FCI-a:https://www.google.com/url?sa=t&sour...WtOfgY_AF5icth

Volila bi naglasit kako je usljed popularizacije pasmine došlo do velikog broja uzgajivača,a malo je oni koji sve rade po PS.
Za sve one koji planiraju kupit poma neka ne gledaju Facebook i instagram slike.Instagram i fejs su laž i svatko može objaviti što hoće.
Previše pomeranaca je bolesno ,a najosjetljivoji su na srce,patele i oči.
Od uzgajivača tražite da roditelji imaju napravljene zdravstvene testove na Patele srce i oči,zatim ako uzgajivač ima navedeno onda tražite vlasnike koji su uzeli u tim uzgajivačnicama i pitajte ih za iskustva.

Naime uzgajivača u Hr,Srb i Bih ima sigurno preko 30-40 ali jako jako mali broj od njih radi zdravstvene testove svojim psima.Kao posljedicu imamo da više od 70%pomeranaca ima problem s patelama i to se nažalost u pasmini smatra normalnim.

Istina ,nijedan zdravstveni test neće biti garancija da vaše štene neće razvit problem s patelama ali šansa za razvijanje problema uz adekvatnu brigu se značajno smanjuje.

Poslano sa mog SM-G991B koristeći Tapatalk
Rea2206 is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.06.2022., 23:00   #64
Za pasminu je najgore kad postane popularna i dohvate je stanceri. Pred 10tak godina je bila ista prica sa westijima, sad su pomeranci i francuski buldozi.

Sent from my SM-N980F using Tapatalk
Bjesomarica is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.06.2022., 07:19   #65
Quote:
Rea2206 kaže: Pogledaj post
Da podignem temu o ovoj veoma popularnoj pasmini

Sami naziv ove teme je netočan.
Pomeranski špic je neispravan naziv.
Njemački patiljasti špic=pomeranac≠pomeranski špic

Pomeranci spadaju u 5.FCI grupu i dolaze iz porodice špiceva (patuljasti,mali,srednji ,veliki i vučiji špic)
Evo link na važeči standard FCI-a:https://www.google.com/url?sa=t&sour...WtOfgY_AF5icth
Ne znam koliko je pasmina popularna - samo tu i tamo vidim ponekog špica, no tema uopće nije na popisu pa što kažete da joj promijenimo naslov, a ovo objašnjenje dodamo u prvi post?
Didi is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.06.2022., 18:46   #66
Quote:
Didi kaže: Pogledaj post
Ne znam koliko je pasmina popularna - samo tu i tamo vidim ponekog špica, no tema uopće nije na popisu pa što kažete da joj promijenimo naslov, a ovo objašnjenje dodamo u prvi post?
Može,dobra ideja!

Rea2206 is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.03.2023., 19:40   #67
Ima li netko novi da se bavi uzgojem ovih malih slatkih džepnih bića na području Zg?
malalucka is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.03.2023., 22:44   #68
Quote:
malalucka kaže: Pogledaj post
Ima li netko novi da se bavi uzgojem ovih malih slatkih džepnih bića na području Zg?
pogledaj na https://hks.hr/trazis-stene/
Imaš ih podosta...
Aragorn is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.03.2023., 23:04   #69
Quote:
malalucka kaže: Pogledaj post
Iskoristit ću priliku da pohvalim uzgajivačnicu. The Best Models(vl. Latica Far-Smojever)

Ja sam dosta dugo tražila pomeranca,kontaktirala sam skoro sve razvikane i one manje razvikane uzgajivače u hr i bilo mi je bitno da roditelji psa imaju uredne zdravstvene testove(patelle srce i oči).

No nitko ali baš nitko osim Latice nije imao provjereno zdravstveno stanje psa više od onog samo što se vidi na oko.
I stvarno pas je skoro godinu dana kod nas ima hranu s kojom je došao,odaziva se na ime od prvog dana,naučen na vršenje nužde na pelenu i vani, naučen na kompletan proces groominga tj kupanja ,češljanja....lijepo odgojen i nikad ništa nije izgrizao ili uništio...zapravo dobili smo kompletnog psa bez ikakve velike brige dalje....uz sve detaljne upute koje nam je dala usmeno dobili smo i pismeno broširu o svemu vezanom za pomerance

Znate da su pomeranci skloni problemima sa patellama ,često sa srcem i tako dalje i ja sam upravo radi toga htjela kupiti psa od uzgajivača koji radi zdravstvene testove.
Naime pošto su i sami od sebe jako osjetljivi,bilo kakav zdravstveni problem može biti jako kompliciran.Imam drugog psa(mjesanac) koji ima problem s patellama,koje je operirala i taakve stvari ne bih zeljela nikome.Od iscekivanja kako ce operacija proc do oporavka,uz sve to pas trpi bol i jednostavno taj dio života je horror za vlasnika i psa.Moj veterinar kaže da gotovo svaki pomeranac ima problem s patellom da oni koji nemaju da su postali izuzetci
Puno uzgajivača mi je govorilo da patele ovise o podlozi na kakvoj pas odrasta,da se ne smije klizati po parketu/plocicama,skakati s kauca na kauc i tako dalje i to je istina.Ali zapravo istina je ta da kako god mi držali psa,pa makar i pod staklenim zvonom genetiku ne možemo ispraviti niti preventirati.Ako pas genetski ima problem mi ga spriječit nećemo.
Istina,zdravstveni testovi nisu nikakva 100% sigurnost,ali bar ste sigurni da je taj dio s genetske strane siguran i onda uz pravilnu njegu i brigu je to win win situacija
Nepravilnom brigom možemo zeznut i najbolju genetiku....dok najboljom brigom ne možemo popravit lošu genetiku

Ja vam od srca mogu preporucit Laticu .Ona ima stvarno zdrave pse,svi psi u uzgoju su joj testirani na patelle srce i oči.Kod mene u gradu ima jedan pas iz njenog uzgoja star je 13 godina i to nikada nije bio u posjeti veterinaru osim na cijepiva.Idemo kod istog groomera pa često zna reći da u rukama nikad nije imao pomeranca starojeg od 7-8godina,a covjek grooma godinama...što vam dovoljno govori.
Također gospođa Latica uzgaja 25+ godina i ima iskustva u rješavanju brojnih drugih problrma kod pomeranaca...
Moj pas takoɗer ima uredne patele ,u veterinara još nismo bili ni za što

Super peseke ima i Nika Kocjancic ,ona je iz slovenije ali znam 100%da ima zdrave i jako lijepe pse

Ono što bi htjela naglasit je da nisu svi uzgajivači dobri ,niti imaju kvalitetne i zdrave pse iako uzgajaju pri Hrvatakom kinoloskom savezu,dobro se raspitajte tražite testove na barem patele i srce...također ne štedite,pomeranci su skupi i kad ga kupujete budite svjesni toga...nemojte radi 500e razlike kupit psa od lošijeg uzgajivača jer često tih 500 e i više na kraju potrošiš i razna stanja kod veta

Rea2206 is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.01.2025., 07:49   #70
Pozdrav, ima li netko ko je dobro upoznat s ovom pasminom? (da ju ima doma ili je uzgajivač)

Prijateljica uzela štenca i ima "manjih problema" s njim pa tražim nekog za razgovor da vidim je li takvo ponašanje psa normalno i kako možda pomoći da si olakša zivot s štencem dok ne odraste pas...

Hvala
Chocolate Thunder is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.01.2025., 18:13   #71
Quote:
Chocolate Thunder kaže: Pogledaj post
Prijateljica uzela štenca i ima "manjih problema" s njim pa tražim nekog za razgovor da vidim je li takvo ponašanje psa normalno i kako možda pomoći da si olakša zivot s štencem dok ne odraste pas...
Uz dužno poštovanje, psa treba odgajati od malih šapa. Inače, kad odraste, sadašnje će se ponašanje ustaliti i bit će ga daleko teže ispraviti. Ne znamo o čemu je riječ, ali prijateljici bi najbolje bilo da se konzultira s nekim trenerom (imamo temu o školicama pa zaviri): razne pasmine imaju svaka svoj temperament, no kod svake je najvažnije postići odgovarajuću komunikaciju između psa i vlasnika.

Sretno.
Didi is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.04.2025., 12:03   #72
U zadnje vrijeme psić šeće uglavnom po prirodi i tu je super. Kad ide u šetnju gradom onda puno laje, pogotovo na prolaznike i ako dođe koji drugi pas. Osjećaj je kao da je u strahu. Kako psića bolje socijalizirati?
Chocolate Thunder is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 10:29.