Natrag   Forum.hr > Društvo > Politika > Politička scena

Politička scena Stranke i osobe na političkoj sceni RH

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 15.03.2011., 11:00   #61
Quote:
Adler109 kaže: Pogledaj post
To narod zeli
Nađi na ulici 10 ljudi koji žele da Hrvatska puze pred Srbijom, da se uhičuju branitelji a četnicima se obnavljaju kuće
Old 15.03.2011., 11:06   #62
Quote:
Leoben Conoy kaže: Pogledaj post
80% za Josipovića ( u nedavnoj anketi Cro demoskopa imao je 46% potpore),
Već sam naveo na ovom forumu, u drugoj temi, CRO-Demoskop ima drukčiju metodologiju od ostalih anketa i zato je tolika razlika:

Većina anketa pita: Vaše mišljenje o Josipoviću je a)pozitivno, b)negativno, pa onda 80% ispitanika kaže pozitivno i tako on predvodi na listi popularnih političara za koje se postavljaju ista pitanja.
CRO-Demoskop pita: Najpozitivniji političar u državi je: a)Josipović b)Kosor c)Milanović itd. pa onda 46% ispitanika izabere Josipovića

Tako da su ti podaci neusporedivi.
Kyrales is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.03.2011., 11:12   #63
Quote:
clouseau kaže: Pogledaj post
Ne kužim što želiš reći. Po tebi je ova anketa realna?
ti si rekao da HDZ ima ogromno članstvo kojim se naravno hvali.

ja samo hoću reći da je to ogromno članstvo diskutabilno jer ne znam jeli to aktivno ili pasivno članstvo.

naime mnogi su se učlanili u HDZ ali odavno odustali i jednostavno ignorirali članstvo kao što ignoriramo članstvo u klubu knjige koji nam je neki prodavač uvalio.

zato pitam jel obaveza svih Članova HDZa plaćanje redovne članarine i izbacuju li se obični članovi za ne plaćanje iste....

ne mislim da je ova anketa realna ali je indikativna tj govori o drastičnom padu HDZa kako god okrenuli. ako nije 6.6% onda je 12.6% a i to je porazno za vladajuću stranku
Mishko Pishko is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.03.2011., 11:21   #64
Josipović ima žešču mašineriju nego svojedobno Milošević, pitanje je tujedna kada će ta potpora doseći magičnih 100%
Old 15.03.2011., 11:23   #65
Quote:
Latka kaže: Pogledaj post
Jel' to ona Vesna Pusic koja je na predsjednickim izborima dobila manje glasova od medijski sikaniranog M. Tudjmana!?
Ako je 7,25 posto manje od 4,09 posto, onda da.
Zomboni is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.03.2011., 11:34   #66
Quote:
Grunf kaže: Pogledaj post
Nadajmo se da će tako biti.
Ovu anketu treba uzeti u obzir samo kao pokazatelj trenutne pozicije onih koji su sljedbenici HDZ..a...HDZ ima stabilnu grupaciju građana koji će ili glasati za HDZ ma tko da bude na listama ili će veći dio apstinirati a to je negdje oko 25% od onih koji izlaze redovno na izbore...Može se samo dogoditi kao što je bilo za predsjedničke izbore (Hebrang) da ti građani izaberu neke druge njima bliske opcije (demagogija o domoljublju i pomaganju nekim odabranim grupama s puno pompe a malo stvarne vrijednosti, i pomaganje u okviru grupe s devizom mi smo Hrvatska i naše je sve a vi se .ebite.....InaČE, OVA ANKETA IMA I MNOGO MANJKAVOSTI OD načina i veličine uzorka do ostalih bitnih karakteristika.....
novak63 is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.03.2011., 11:45   #67
Quote:
Mishko Pishko kaže: Pogledaj post
a kako komentirate u središnjici HNS 3.3% kad već uspoređujete kruške i Jabuke
Prije negoli nastavimo ovu konstruktivnu agronomsku raspravu - jel znaš što je ogluha?
mantis_kakon is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.03.2011., 11:45   #68
Quote:
Michael Collins kaže: Pogledaj post
Nađi na ulici 10 ljudi koji žele da Hrvatska puze pred Srbijom, da se uhičuju branitelji a četnicima se obnavljaju kuće
Nadem ti ih iljade na izbornom mjestu. Bus videl
Adler109 is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.03.2011., 11:47   #69
Quote:
Zomboni kaže: Pogledaj post
Ovih 6,6 posto je od svih birača, dakle i od onih koji su rekli da ne znaju za koga će. Znači, broj treba barem poduplati. Vjrujem da će na kraju omjer SDP-HNS-IDS-HSU naprema HDZ-HSS biti nešto manji od 2:1.
Ako uduplas HDZ-u, onda moras uduplati i SDP-u, znaci
SDP - 30,00%
HDZ - 6,66%

Bez onih koji nece izici na izbore
SDP - oko 50-60%
HDZ - oko 12-13%

HAJDUK TE ZOVE
Metuzalem is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.03.2011., 11:51   #70
Quote:
mantis_kakon kaže: Pogledaj post
Prije negoli nastavimo ovu konstruktivnu agronomsku raspravu - jel znaš što je ogluha?
znam. nastavi
Mishko Pishko is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.03.2011., 11:56   #71
Quote:
Nadem ti ih iljade na izbornom mjestu. Bus videl
Ja ne pričam sada o HDZ-njarama koji bi ičetnika podržali da im da posao.

Koji Hrvat emocionalno podupire ovu Vladinu i Josipovičevu jugosrbizaciju Hrvatske?
Old 15.03.2011., 12:02   #72
Quote:
Ja ne pričam sada o HDZ-njarama koji bi ičetnika podržali da im da posao.

Koji Hrvat emocionalno podupire ovu Vladinu i Josipovičevu jugosrbizaciju Hrvatske?
A kak ti velis, hdz enjare, nisu hrvati?
Adler109 is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.03.2011., 12:06   #73
Quote:
A kak ti velis, hdz enjare, nisu hrvati?
Ma kao i Hrvati komunisti u vrijeme Hrvatske Šutnje, jesu to porjeklom,ali nikako postupcima i osiječajem
Old 15.03.2011., 12:11   #74
Quote:
Ma kao i Hrvati komunisti u vrijeme Hrvatske Šutnje, jesu to porjeklom,ali nikako postupcima i osiječajem
Nda, i tako od 4 000 000 rvata samo 4.09% PRAVI rvati. Zacarani krug
Adler109 is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.03.2011., 12:27   #75
Quote:
Mishko Pishko kaže: Pogledaj post
znam. nastavi
Odlično.

Tko će prije odbiti sudjelovanje u anketi: zadovoljnik ili nezadovoljnik?

Temeljem toga - neće li distribucija odgovora biti izrazito asimetrična?
mantis_kakon is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.03.2011., 12:36   #76
Quote:
Metuzalem kaže: Pogledaj post
Ako uduplas HDZ-u, onda moras uduplati i SDP-u, znaci
SDP - 30,00%
HDZ - 6,66%

Bez onih koji nece izici na izbore
SDP - oko 50-60%
HDZ - oko 12-13%
Načelno, čisto matematički da, ali zdravorazumski i iskustveno znamo da HDZ-ovci nerado govore za koga će glasati, pa sam speman njihov broj pomnožiti sa 2.5, a SDP-ov sa 1.5-1.8.
Zomboni is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.03.2011., 12:37   #77
Quote:
Odlično.

Tko će prije odbiti sudjelovanje u anketi: zadovoljnik ili nezadovoljnik?

Temeljem toga - neće li distribucija odgovora biti izrazito asimetrična?
pa nitko niti ne spori da je anketa rađena ofrlje i na nereprezantivnom uzorku ali uspoređivat pojedinačnu popularnost pusićke i 6.6% HDZa je još gora manipulacija. (mrzio sam statistiku i metodologiju)

usporedi HDZ 6.6 i HNS 3.3. ili pusićku i Kosorku.

ma da je ne znam kako loše rađena anketa pad popularnosti HDZa je evidentan i da su uduplali sve opet je porazno.
e
ili HDZ mora sam sebe lagat kako je sve ok i da je ovo sve metodološka manipulacija?
Mishko Pishko is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.03.2011., 13:08   #78
Mishko, uhvatio si se mog usputnog komentara o Pusićki (kojeg zaista sad vidim nisam trebao stavit - treba pisat što jednostavnije i ideju po ideju), a nju sam samo spomenuo da pojačam svoj stav o tome koliko su ikakve ankete ovog tipa čisti fake i podilaženje dnevnopolitičkim interesima...

Uostalom, sjetite se kako su ankete tretirale HDZ početkom 2007. Kolika je mjesecima bila razlika SDP-HDZ? Vremena je puno.

Oporbi se žuri sprtljati izbore jer ZNA da rejting vladajućih do studenog (a pogotovo do veljače) bude samo rastao.

Do tada HDZ-u bi na ruku mogle ići sljedeće stvari:
• dobra turistička sezona
• dolazak prvih pravih investitora
• primjetan pad nezaposlenosti
• rast BDP-a iznad 3%
• nastavak 'antikorupcijske kampanje'
• oslobađajuća presuda u Haagu
• osuđujuća presuda u Haagu - žalba
• otvaranje postupaka za zločine nakon II sv. rata
• zaključenje pristupnih pregovora
• daljnje odgode zaključenja pristupnih pregovora
• izručenje Ive Sanadera
• 'mađarski' postupak protiv Čačića
• pastoralni posjet Pape
• . . .

I gdje je prostor dodatnog rasta Kukuriku koalicije? Samo u slučaju nasilne eskalacije sukoba vlasti i oponenata (fejsbuk prosvjednika, branitelja, seljaka, sindikata...) otvara se prostor dodatnoj aktivaciji neodlučnih - a za glas oporbenoj koaliciji... Stabilnost sustava je idealna podloga za rast podrške HDZ-u. I to neki znaju

Moja prognoza je da HDZ ove izbore dobiva i to ovaj put i bez koalicijskih partnera.
mantis_kakon is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.03.2011., 13:08   #79
Quote:
Franooe kaže: Pogledaj post
Realan broj je sigurno veći. Al ne puno veći. HDZ neće ovaj put dobit više od 15 %, to je sigurno. Rekao bih da će dobit oko 10-12 % glasova.
Očito je svima došlo iz guzice u glavu da je to mafijaško udbaška mafija koja s domoljubljem nema ništa ni s bilo kakvim vrijednostima nit željom za dobrobit Hrvatske.
Ogroman prostor ostaje za druge desne stranke poput HSP-a i Hrasta te stranke centra tipa HSLS. HDZ neće preć 15 %, to je ovaj put sigurno.
Anketi ne treba vjerovati. Kada dođu izbori mogli bi se itekako iznenaditi rezultatima, a pogotovo SDP koji sjedi, čeka i slavi izbornu pobjedu.
Da li je to lukavo i mudro, mislim da nije jer će jako teško doći do pobjede. Milinović je nedugo izjavio da HDZ ima 900 tisuća glasača.http://www.myemoticons.com/images/wo...utt-kisser.gif

Quote:
Milinović: Paljenje HDZ-ove zastave uvreda je za 900 tisuća glasača HDZ-a
http://dalje.com/hr-hrvatska/milinov...a-hdz-a/343516
Treba spomenuti i da je izborni zakon za sada nepromijenjen, a to znači da će se manipulacija s mrtvim i izmišljenim glasačima nastaviti i tko će iz toga najviše profitirati ne treba pogađati...Pitanje je samo zašto i SDP-u odgovara ovaj stari izborni zakon...Mislim da je u pitanju ilegalno " perje ", koje se koristi u izbornim kampanjama...
Quote:

GONG opet upozorava na "mrtve" birače

GONG upozorava na nesređene popise birača zbog čega i dalje postoji bojazan od manipulacije glasovima »mrtvih« birača koji su na popisima u inozemstvu.
Dosljednja provedba zakona značila bi otvaranje istrage o financiranju vladajuće stranke u Hrvatskoj, ali i drugih stranka što je za GONG nužni dio borbe protiv korupcije koji dugoročno snaži pravnu državu i političku kulturu. Također se upozorava i da usprkos apelima i GONG-a i samih medija ne postoji kvalitetna regulativa za medijsko praćenje izbora.
http://www.novilist.hr/hr/Vijesti/Hr...a-mrtve-birace

ŠTO SE KRIJE IZA KAŠNJENJA PREDSTAVLJANJA NOVOG PAKETA IZBORNIH ZAKONA
HDZ prekraja izborne jedinice jer želi dobiti Zagreb
http://www.glas-slavonije.hr/vijest....VIJESTI=138157
metalHamer is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.03.2011., 13:23   #80
Quote:
• dobra turistička sezona
Mislim da će im to samo naštetit jer neće odoliti da dio tih prihoda skrenu u vlastiti džep.
Quote:
• dolazak prvih pravih investitora
Kojih nema 20 godina ali zato će sigurno doći u idućih par mjeseci potaknuti briljantnom politikom vlade jadranke Kosor
Quote:
• primjetan pad nezaposlenosti
• rast BDP-a iznad 3%
Za ovo samo smajli je dovoljan
Quote:
• nastavak 'antikorupcijske kampanje'
Koje antikorupcijske kampanje, misliš na par ovih bandita žrtvovanih za ulazak u EU .
Quote:
• oslobađajuća presuda u Haagu
• osuđujuća presuda u Haagu - žalba
Znači šta god dođe iz haaga narod će oduševljeno stati uz adeze.
Quote:
• otvaranje postupaka za zločine nakon II sv. rata
Ako niste primjetili u prvom političkom planu više nisu partizani i ustaše već ekonomska situacija.
Quote:
• zaključenje pristupnih pregovora
• daljnje odgode zaključenja pristupnih pregovora
I opet kako god da bilo to je plus za adeze.
Quote:
• izručenje Ive Sanadera
• 'mađarski' postupak protiv Čačića
Sudski proces protiv dr. Ive i sve što izpliva iz njega će donjeti mnogo dobra adezeu. A bez Čaćića oporba je gotova.
Quote:
• pastoralni posjet Pape
Šta će Papa reći? Hvaljen Isus i mafija?
lakota is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 06:26.