Hrana i zdravlje Posebni režimi prehrane |
|
|
23.09.2011., 13:57
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2011.
|
Ja obožavam kruh koji je sa sjemenkama i támān. I više me zasiti pa pojedem jednu fetu umjesto tri fete bijelog.
Danas:
D - klasika
MO - klasika
R - dva tanjura špinata
V - 200 g posnog s bananom
|
|
|
23.09.2011., 14:30
|
|
Registrirani korisnik
|
Probaj ga napraviti, vrlo je jednostavno, a u konačnici nije skupo. Kod mene se ni jedan nije pokvario, dapače, došli mi prijatelji neku večer, pojeli više od pola sa sirom sa feferonima. I corny je nestao. Danas radim novi.
|
|
|
23.09.2011., 17:13
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2006.
|
ja ne znam što mi se događa. Nisam uopće gladna, nimalo nimalo, a hrana mi se gadi. Fuj. Tikvice koje obožavam nisam mogla ni okusit. Bezveze sam skuhala. Umjesto toga napravila omlet 2 jaja i malo sira, pojela uz to malu tunicu i to jedva jedvice i sad mi je muka.
uzela tamnu čoksu misleći da ću poboljšat okus u ustima i tek mi je sad muka. Bljak, čini mi se da ću se ispovraćat  
zaboravljam na ručak, sjetim se tek oko 16-17 h da nisam ništa jela. Što mi je???
|
|
|
23.09.2011., 17:22
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2008.
|
Quote:
ciganche kaže:
ja ne znam što mi se događa. Nisam uopće gladna, nimalo nimalo, a hrana mi se gadi. Fuj. Tikvice koje obožavam nisam mogla ni okusit. Bezveze sam skuhala. Umjesto toga napravila omlet 2 jaja i malo sira, pojela uz to malu tunicu i to jedva jedvice i sad mi je muka.
uzela tamnu čoksu misleći da ću poboljšat okus u ustima i tek mi je sad muka. Bljak, čini mi se da ću se ispovraćat  
zaboravljam na ručak, sjetim se tek oko 16-17 h da nisam ništa jela. Što mi je???
|
jesi li možda trudna?  
I am already kindly disposed towards you. My friendship it is not in my power to give: this is a gift which no man can make, it is not in our own power: a sound and healthy friendship is the growth of time and circumstance, it will spring up and thrive like a wildflower when these favour, and when they do not, it is in vain to look for it.
William Wordsworth
|
|
|
23.09.2011., 17:27
|
|
Registrirani korisnik
|
e zaboravila sam to naglasiti, nisam, ne mogu biti nikako, tek sam na sredini ciklusa.
možda me vježbanje zasitilo hrane  ma bubam gluposti 
|
|
|
23.09.2011., 18:19
|
|
attention whore
Registracija: Oct 2008.
|
Nikad ne znaš, nikad ne znaš, začudila bi se u koje se sve doba može ostat trudan 
|
23.09.2011., 18:23
|
|
Registrirani korisnik
|
e kad nisam nakon godinu dana intenzivnog pokušavanja nisam ni sad kad sam odustala. Nemam živaca više.
nego.... imam zamrznutog šumskog voća pa sam mislila stući neki shake
i psić me gleda tužnim pogledom, očito želi van, govno jedno malo, sad ga moram šetati 
|
|
|
23.09.2011., 18:28
|
|
attention whore
|
Quote:
ciganche kaže:
e kad nisam nakon godinu dana intenzivnog pokušavanja nisam ni sad kad sam odustala. Nemam živaca više.
|
Najčešće kad odustaneš, dogodi se iznenađenje
Moja se poznanica je pokušavala i pokušavala, još je i radila na radnom mjestu gdje joj je svaki dan bio jako stresan i tek kada je dobila otkaz i pomirila se da joj očito nije suđeno s bebom, dobili su malu buhtlicu
Ja pojela svo smrznuto bobičasto prošli tjedan za doručak, sad nemam od čeg radit shake  Al zato mi je drago najavio da mi ne nabrao svojih finih kruškica, jedva čekam da mi dođu 
|
23.09.2011., 18:31
|
|
Registrirani korisnik
|
dajte ideju što s piletinom?
Imam filete u frižideru, odnosno prsa i ne znam što s njima. Uvijek isto - bacim na teflon i to je to.
|
|
|
23.09.2011., 19:20
|
|
attention whore
|
Meni je 5rich dala ideju da ih malo istučem, premažem posnim+začini koje voliš, smotaš u rolice i pečeš na tavici/u pećnici. Drugo ne znam ni ja, a kronično mi fali ideja 
|
23.09.2011., 19:29
|
|
Registrirani korisnik
|
Ja sam neki dan radila tortilje s pilećim prsima, dakle pileći gulaš.
|
|
|
23.09.2011., 19:41
|
|
attention whore
|
A kak napravit pileći gulaš, tj, saft bez brašna? Jel ima uopće načina?
|
23.09.2011., 19:45
|
|
Registrirani korisnik
|
Freak, vidim da gastronomiji da jako fino kuhaš, sve neke njokice i kolačići... kako uspiješ odoljeti da ne pojedeš???
|
|
|
23.09.2011., 19:52
|
|
attention whore
|
A eto  Ne znam, kad ja zacrtam da nešto neću, onda neću i nema šanse da to jedem. A kad si to ne zacrtam, onda brljam pa i jedem
Al evo, sad sam trenutno u fazi kad sam jakog karaktera i uopće me ne dira što se kuha, ne privlači me i ne jedem to. Evo baš danas su znači pali njoki, peče se kolač sutra za ručak u gostima i još sam za večeru svojima doma i dečku radila muffine sa šunkom i sirom. I ništa od tog nisam jela 
Čak i kad kuham za svoje doma, uvijek kuham 2 lonca, jedan njihov, jedan moj. Baš sam preksinoć kuhala slatko zelje, moj lonac je bio bez brašna, s malo maslinovog ulja i začinima, a njihov sa zaprškom, krumpirima i kobasicama.
|
23.09.2011., 19:55
|
|
Registrirani korisnik
|
Ja ni u jedan gulaš nikada ne stavljam ni brašno ni krumpir. Stavim kapule i ona ga zgusne.
Dakle, ovako:
2 kapule dinstam sa žlicom Vegete na žlici ulja oko 15 - 20 minuta. Onda ubacim piletinu (ili koje već meso), podlijevam vodom i kad je pri kraju sipnem malo crvene paprike ili žlicu pasate. I to je to.
U tortilje sam stavljala i povrće. Znači, dinstala sam s kapulom jednu zelenu i jednu crvenu papriku, kasnije dodala piletinu i kad je skoro bilo gotovo grah, kukuruz i sjeckanu rajčicu.
|
|
|
23.09.2011., 20:00
|
|
Registrirani korisnik
|
|
|
|
23.09.2011., 20:32
|
|
Nova
Registracija: Sep 2009.
|
Ja danas:
- zobene (4 žlice), kokos
- integralna tortilja punjena piletinom dinstanom na luku, paprici i paradajzu, malo naribane mozzarelle (tek toliko), zelena salata
- bademi
- malo piletine od ručka ostalo pa sam na to stavila 4 bjelanjka i ispekla, paradajs
- sad grickam pistacije i čekam 21 h (girl's night out jeeee)
Kad dđem doma možda pojedem koju žlicu posnog.
Vježba: P90X Legs and Back + Ab ripper X
|
|
|
23.09.2011., 20:33
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2010.
|
moje danas
D pola dlana crnoga sa 3 fete delux+jogurt
MO banana
R 3 žlice lešo fažoleti,junaća jetrica na tavi
MO nisam bila gladna
V 2 jaja umeko,zdjela salate,tanka fetica ementalera
moji doma naručili jumbo pizzu,a ja kao kamen sjedim i ne dam se isprovocirat
ponosna sam 
|
|
|
23.09.2011., 20:40
|
|
Nova
Registracija: Sep 2009.
|
Quote:
spavalica1987 kaže:
Ja obožavam kruh koji je sa sjemenkama i támān. I više me zasiti pa pojedem jednu fetu umjesto tri fete bijelog.
Danas:
D - klasika
MO - klasika
R - dva tanjura špinata
V - 200 g posnog s bananom
|
Nisu ti dva tanjura špinata ipak premalo za ručak?
Quote:
ciganche kaže:
Imam filete u frižideru, odnosno prsa i ne znam što s njima. Uvijek isto - bacim na teflon i to je to.
|
Skuhaj, napravi ražnjiće, bolonjez, napuni tortilju, pileće rolice, piletina s kikirikijem, salata od piletine, na saft (bez zaprške naravno, preliješ po brokuli ili cvjetači)....to mi je samo sad palo na pamet, kad bi promislila našlo bi se toga još.
Quote:
alma 188 kaže:
moji doma naručili jumbo pizzu,a ja kao kamen sjedim i ne dam se isprovocirat
ponosna sam 
|
Ma to 
|
|
|
23.09.2011., 20:47
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2004.
|
Quote:
ciganche kaže:
|
u jaje i sezam. pohanje koje to nije. ili na male kockice, u neku marinadu (senf, cesnjak, maslinovo, provansalski zacini, itd...) pa prepeci s jednom paprikom i lukom na naglo. uz to riza i/ili salata.
Quote:
Freakette kaže:
A kak napravit pileći gulaš, tj, saft bez brašna? Jel ima uopće načina?
|
sve gulase kad kuham zgusnem tako da odvojim dio smjese i zblendam, mos i sa stapnim 1-2 kruga. bude gusto a nema zaprske.
ako ne ide tako rai strukture variva, ima aru prah u biobio ducanima koji je jako fini zgusnjivac. treba ga doista jako malo (pola žličice u malo vode pa u varivo). to je biljni škrob.
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 08:51.
|
|
|
|