Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Kozmetika > Preparativna kozmetika

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 14.11.2004., 14:25   #61
nego...jel to boli?
Hana_ is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.11.2004., 16:52   #62
ne boli.nekad zna biti malko neugodno ako je pritisak visok,jer mi pocnemo sa niskim i svaki sljedeci tretman povecavamo.nekad se ljudi bune da smanjim,a nekad ne.
AFRODITA69 is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.11.2004., 12:35   #63
Quote:
AFRODITA69 kaže:
nisam ovde kod nas u klinici dermabrazija se radi u svakoj dobi(ok,od 12 nadalje)i na problematicnoj kozi i na cistoj.to je masina sa aluminum oxide kristalima koji kad stavis taj dio na lice sa kojim se radi derm.izlaze van-da ti scrub facu a istovremeno vrsi sakciju mrtvih stanica.dermb. omogucava da ti se pore duboko ociste,da se makne prvi sloj koze s a lica sa svim mrtvim stanicama,da se pojaca blood flow u faci koji uvjetuje ishranu stanicama koze i da ti zbog toga faca ima glow onak zdravi.obicno traje oko 7 min.poslje se koza ispere i namaze aloom.

kod problematicne koze preporuca se 6 tretmana ,svaki tjedan-jedan a kod reg. koze jednom mjesecno
Jel se to vidi na kozi? Mislim, nakon tretmana, ima li crvenila, krastica i slicno? Ili odmah bolje izgleda?
iggix is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.11.2004., 13:17   #64
Josh par pitanja: jel netko koristio Idealist Micro-D i Idealist Skin Refinisher od Estee Lauder? Ima neke koristi d toga? Jel vrijedno novaca?

I na oficijelnoj stranici pishe kako se moze koristiti jednom do dvaput tjedno. A frendici je zenska u radnji rekla kako je to prejako i koristi se jednom u 15 dana.

Ima netko iskusta i vishe informacija?
iggix is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.11.2004., 15:38   #65
Quote:
iggix kaže:
Jel se to vidi na kozi? Mislim, nakon tretmana, ima li crvenila, krastica i slicno? Ili odmah bolje izgleda?
crveno je nakon tretmana mozda kojih par min do 15 min.od prvog tretmana se nis ne vidi ali se odma osjeti da ti je koza meksa.ovisno o problematicnosti koze,na cistoj se vidi za tri tretmana na pristavoj nekad ni za 6..sve ovisi.
AFRODITA69 is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.11.2004., 17:40   #66
Quote:
Karmela kaže:
Pearl, kako mislis trajno skidanje? Mislis na mrlje od sunca koje sad tretiras, ili mislis da li ce ti microdermabrazija sacuvati lice od buducih sun spots?
Koliko ja znam mikoroderambrazija ti moze (mozda ne 100%) vratiti glow i skinuti mrlje jer je to proces agresivne eksfolijacije, tako da bukvalno stimulira "radjanje" nove koze.
Ali nakon toga, moras mijenjati neke navike sto se sunca tice, inace nema tretmana koji ce oporaviti konstantno suncem izmucenu kozu. Nadam se da sam shvatila pitanje.
Je shvatila si pitanje (kako sam ga vec zamuljala)
To mi odgovara da skine postojece mrljice.
LaPerla is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.11.2004., 22:21   #67
Afro, hvala na odgovoru.
Danas sam kupila Idealist Micro-D i Skin refinisher. Nakon prvog korishtenja je koza vec glatka na dodir. No, ipak treba par tjedana proci da bi se vidio neki veci rezultat. Pa, ....
iggix is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.11.2004., 23:21   #68
Quote:
iggix kaže:
Afro, hvala na odgovoru.
Danas sam kupila Idealist Micro-D i Skin refinisher. Nakon prvog korishtenja je koza vec glatka na dodir. No, ipak treba par tjedana proci da bi se vidio neki veci rezultat. Pa, ....
Samo nastavi pisati kako ide. I mene interesira kako si zadovoljna time. Hoces li to raditi dva puta tjedno ili kako? Imas li dojam da ti koza bolje upija kremu/losion?
Old 16.11.2004., 10:48   #69
Imam. Ovaj skin refinisher je podloga za kremu i ovo je prvi put ove zime da me koza ne pecka i ne zateze.
Ja imam jako oshtecenu kozu i otvorene pore, tako da se ne nadam totalnom izlijecenju, ali manje promjene na bolje se vide nakon prvog puta. Odushevljena sam.
Planiram pokushati 2x tjedno nekih 6 tjedana. Javljat cu redovno kako ide. A javljaj i ti, ok?
iggix is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.11.2004., 00:32   #70
Meni se isto sviđala ideja mikrodermoabrazije, al našla ovo na netu, "teta cosmetics cop" kaže:
What consumers often fail to realize (and the ads for these creams certainly don’t mention) is the fact that adding this component of the microdermabrasion procedure to a cosmetic scrub product is not going to produce the same results as the actual treatment will. For one thing, you’re asked to believe that massaging these gritty-feeling concoctions over your face is akin to a mechanical device shooting pressurized aluminum oxide crystals at high speed against your skin and then vacuuming it off, a process that is controlled and monitored by the technician or physician performing the procedure. I understand the temptation to want to continue such treatments at home, but they cannot in any way provide the benefit microdermabrasion imparts. For all intents and purposes, these products are nothing more than scrubs, and rather irritating ones at that.

The main concern for these microdermabrasion scrubs is the fact that they are quite harsh, with the rough feel of sandpaper or coarse salt. The directions for these scrubs all indicate that they should be massaged over the skin for several minutes, which can produce a lot of irritation, especially for those who are overzealous with their technique. The direct message accompanying all of these creams is that you can literally scrub away your skin problems, whether they are acne, blackheads, wrinkles, or discolorations. Further, many of these creams include other skin irritants, such as orange oil, lemon oil, and menthol. None of these are beneficial for skin, and they’re even worse when they’re introduced while the skin is being abraded by aluminum oxide or magnesium oxide particles. Given that real microdermabrasion procedures require successive treatments to maintain what can only be described as superficial results, you should ask yourself how likely is it that a microdermabrasion scrub will be the cure-all for every major skin woe? The bottom line with all of these microdermabrasion scrubs is that they are inadequate and potentially harmful substitutes not only for genuine microdermabrasion treatments (preferably performed by a physician) but also for consistent use of well-formulated AHA or BHA products.
wardancer is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.11.2004., 23:18   #71
Jebiga, izgleda da sam svima pokvarila veselje
wardancer is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.11.2004., 14:03   #72
Ma, nisi. Barem onima koji ne razumiju Engleski.

Evo, danas sam bila kod dermatologa i izgleda da opet moram na Roaccutane. Kaze mi covjek da sam slucaj za strucnu literaturu: otvorene mi pore u ushima. ) Nisam josh pristala, vidjet cu za mjesec dana. Moram po novom zakonu potpisati papir u kojem preuzimam odgovornost. Naime, ne smijem zatrudniti u tom periodu. A taman sam prestala s pushenjem, pilulama i ostalim otrovima....Iduce godine sam htjela poceti raditi na bebi...

Danas mi je dao nekakvu kremu na bazi peroksida ( ) i podvukao kako ne smije doci u kontakt s garderobom, jer ostavlja fleke poput kiselina. Meni micro-D zvuci kao ruzina vodica u poredjenju s tim. Savjetovao mi je da nastavim s Micro - D.
iggix is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.11.2004., 14:07   #73
Quote:
iggix kaže:
Danas mi je dao nekakvu kremu na bazi peroksida ( )
jel u pitanju benzoil-peroxid? ako da, koje je koncentracije i kako se krema zove?
luca is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.11.2004., 14:52   #74
Luce, jeste. Koncentracija: 5%
Ime je totalno necitko. Idem sad u apoteku, pa cu ti kasnije javiti.

Obraduj me i reci da znash neshto vishe!
Necu se oljushtiti sva od tog?

Naime, ja sam s kemijom na Vi.
iggix is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.11.2004., 15:03   #75
Quote:
iggix kaže:
Luce, jeste. Koncentracija: 5%
Ime je totalno necitko. Idem sad u apoteku, pa cu ti kasnije javiti.

Obraduj me i reci da znash neshto vishe!
Necu se oljushtiti sva od tog?

Naime, ja sam s kemijom na Vi.
to je jedan od najefikasnijih spojeva za lijecenje akni. djeluje antibakterijski. 5% je dosta velika koncentracija ali i 10% se koristi cesto.
moguce je da ces se zacrveniti, da ce ti koza biti osjetljiva i da ces se mozda guliti. posavjetuj se u tom slucaju sa svojim dermatologom, ponekad je samo dovoljno prorijediti upotrebu ili koristiti manju koncentraciju. znam da ljudi ponekad preko takve kreme stave i neki neutralni moisturizer i time ublaze negativne posljedice. pazi da si ne namazes obrve jer ti mogu izbjeliti.

ajde mi javi kako se to zove (to si dobila na recept u apoteci?), znam neke koje ce to zanimati, pa da im znam reci
luca is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.11.2004., 22:21   #76
Oprosti, ali nisam imala pristupa.

Evo, ovako:

Benzoylperoxide hidrogel 5% PCH i to je sve.

Dobila sam na recept, u apoteci, spravljale su to one neshto, napravile su cijelu zbrku i po ostatak moram otici u utorak.

Hvala na informaciji , veceras sam prvi put namazala i nije bash ugodno moram priznati.
Umazala sam malo kose. Jel moram napomenuti da sam (srecom) plavusha?

Obrve cijele i tamne.

Javit cu kako ide.
iggix is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.11.2004., 00:40   #77
Meni su se misteriozno pojavile mrlje na tri majce dok nisam skužila da je kriv peroksid ipak, to je i prema mom iskustvu i prema onome što čitam na netu najbolje za lokalno rješavanje prištova, a teta u ljekarni mi je rekla i da se može npr. držat dva sata pa isprat ak se koža previše crveni i suši. Btw, kakva su ti iskustva sa mikrodermoabrazijom? Jel bi mogla preporučiti nekoga u Zgb?
wardancer is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.11.2004., 00:43   #78
inače, ja koristim gotov proizvod, Akneroksid mislim da se zove, isto 5%, a košta dvadesetak kn, preporučio mi dermatolog...
wardancer is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.11.2004., 10:08   #79
Ako je pitanje za microd. upuceno meni: nisam radila nikad kod kozmeticarke, tako da ne znam. A i nisam iz Zagreba. Prije nisam razmishljala o tome, jer sam bila na Diane 35, pa je lice bilo mirnije. Problemi su poceli otprilike godinu nakon shto sam prestala s njima. Pogorshavalo se, a zadnjih par mjeseci je nepodnoshljivo, jer su i pore pocele opet pojacano luciti.

Inace, ja sam jutros jedva otvorila oci. Naduli su mi se kapci! Izgledam kao prijerodjena beba. No, ostatak lica je super i prishtici su se vec osushili. Akne na obrazu su se smirile i nekako lokalizirale. Jel moguce da je ovo s kapcima reakcija na gel?

A je li bilo nekog rezultata s kremicom, wardancer? Ili je to bilo ucinkovito samo dok mazesh?
iggix is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.11.2004., 10:52   #80
Quote:
iggix kaže:
Inace, ja sam jutros jedva otvorila oci. Naduli su mi se kapci! Izgledam kao prijerodjena beba. No, ostatak lica je super i prishtici su se vec osushili. Akne na obrazu su se smirile i nekako lokalizirale. Jel moguce da je ovo s kapcima reakcija na gel?

A je li bilo nekog rezultata s kremicom, wardancer? Ili je to bilo ucinkovito samo dok mazesh?
znas li jos koji razlog zbog cega su ti mogli nateci kapci? (malo spavanja, plakanje, alkohol...)
u svakom slucaju, BP drzi podalje od ociju i okoloocne koze. moguce je da su otekle od kreme. ako ti se to opet desi, svakako javi dermatologu, mozda on ima kakav pametan savjet.
inace, koliko znam, krema je ucinkovita dok ju koristis. za razliku od Roacuttana (i analoga) koji imaju sistemsko djelovanje i mogu posve izlijeciti akne, ovo je lokalni preparat. ali moguce je da se dovedes u stanje relativno ciste koze pa da poslije koristis samo na bubuljicu kad se pojavi (a ne na cijelo lice) ili samo na krace vrijeme (par sati ako masku) ili slicno...
u svakom slucaju, covjeku je utjesno da kad vec provodi sve te terapije, da su barem djelotvorne
svakako odrzavaj dijalog sa svojim lijecnikom, tako cete postici najbolje rezultate.
luca is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 12:10.