Sapunice meksičke, španjolske, američke, hrvatske - nije važno, gledamo ih sve, ma što god drugi rekli o tome |
|
|
13.01.2014., 10:32
|
|
❤️UB❤️
Registracija: Nov 2008.
|
Quote:
Rosario Lara kaže:
Halo, obožavatelji LHDM! Ja sam u forumu nova, ali vas već godinu dana pratim i shvatila sam da vi svi govorite španjolski. Ja, ne, ali sam gledala seriju i pored toga. Puno se razumije, pogotovo što sam ja još tekstove pjesama prevodila u Google. Malo je, normalno, šepavo, ali opet znaš o čemu je riječ. Sad je počeo i prijevod na Daiylimotion (prijevodlhdm) i nadam se da će ta prevoditeljica prevesti do kraja. Izvrsno prevodi! Serija je više nego divna! Sve što ste vi napisale je i moje mišljenje. Samo nemogu provariti Colosa. Kako netko može biti takav gad, đubre, to mi nije jasno. A sad tek po ovom novom prijevodu, shvatim da je i don Carlos takav! A pjesme?? U autu, na iPodu, na HD-u. Nemogu prestati slušati. Skoro sve znam napamet.
Hajde, javite se, sad mogu i ja komentirati, a vi mo pomognite da razumijem što do sada nisam.
|
koje te scene zanimaju pomoću ti koliko mogu...
BTW, dobrodošla na forum...
Španjolski znam vrlo dobro iako kolumbijanci malo drugačije pričaju i imaju svoj sleng ali da se sve višemanje prevest....pa reci....
i da...nick ti je savršen 
|
13.01.2014., 11:18
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2014.
|
Baš ste zlatni! Odmah ste tu.
Zanima me šta je Raquel rekla (ide mi tako na živce, toliko je uplivna počev od Colosa, Maciasa i svega što je protiv Larite) Rosario pri izlasku na vrata kad je Francisco pjevao "Siempre hace frio", a ona sjedila na straži u mraku.
I sa čime se Lara zakunio u muškoj garderobi Coloso-u kad je ovaj namjerno prolio vodu prije toga sebi na košulju u garderobi od Rosario? Ako neznate gdje je to, ja ću potražiti poslije epizode, ali sad moram na termin. Pozdrav
|
|
|
13.01.2014., 11:59
|
|
❤️UB❤️
|
Quote:
Rosario Lara kaže:
Baš ste zlatni! Odmah ste tu.
Zanima me šta je Raquel rekla (ide mi tako na živce, toliko je uplivna počev od Colosa, Maciasa i svega što je protiv Larite) Rosario pri izlasku na vrata kad je Francisco pjevao "Siempre hace frio", a ona sjedila na straži u mraku.
I sa čime se Lara zakunio u muškoj garderobi Coloso-u kad je ovaj namjerno prolio vodu prije toga sebi na košulju u garderobi od Rosario? Ako neznate gdje je to, ja ću potražiti poslije epizode, ali sad moram na termin. Pozdrav
|
pokušat cu pronać jer sam davno gledala...ali ako znaš koje su epizode puno bi pomogla... 
|
13.01.2014., 12:53
|
|
Registrirani korisnik
|
Da, prva je ep 33, druga 53 na kanalu fra 2766. Hvala ti Nikolina.
|
|
|
13.01.2014., 13:38
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2011.
|
Pozdrav novoj parceri, dobro došla u Manadu. Mislila sam da sve znam napamet, ali ipak će mi trebat neko vrijeme da vidim na što misliš. Možda parce Nikolina bude brža. Već je bilo pokušaja "lokalizacije" ove divote od serije, nadamo se da će ovaj put biti cjelovitiji i ići do kraja.
Nick ti je super! Ali, zašto ne voliš Colosa? Meni je to jedan od najboljih likova u telenovelama uopće! Gregorio Pernia je fenomenalan, uloga mu je samo tako sjela! A u vezi don Carlosa, kod Kolumbijaca nema crnobijelih likova, svi su jako prirodni, pogotovo u uvoj seriji ti se tako uvuču pod kožu.
|
|
|
13.01.2014., 13:42
|
|
❤️UB❤️
|
33..
Rq: Rosario?
Ro: Mama, molim te ništa mi ne govori!
Rq: Nema smisla da ti išta govorim, kad me ionako nećeš čuti.
Siempre Hace Frío-La Hija del Mariachi (Serenata)
53...
Lara: Idući put kad te uhvatim u sobi samog sa Rosario, razbit ću te! Čuješ li!
Col: Lara ja sam dobro razumio, onaj koji nije razumio si ti! Rekao sam ti da ću ulaziti u sobu tvoje djevojke i to sam napravio. To i puno toga što planiram napraviti da bi dobio ono što želim. Što da radim kad sam takav...,
Lara: Užasan si gubitnik! Ako te toliko zanima da se potučemo, ovdje sam ali mi Rosario ne diraj, nju drži van ovoga. Jesi me razumio?
Col: Gubitnik? Da, ja sam užasan gubitnik, najgori od svih! Ali ti si dobar u tome i svi to znamo. Ah, da, dok ne osvojim Rosario, jer kunem ti se da će se to desiti, e tad ćemo vidjeti koliko si ti loš gubitnik.
Lara: Onda ću te na nešto podsjetiti, ovo sve što radiš nista ti neće pomoći, kunem ti se!
eto, to je višemanje to..., nadam se da sam ti pomogla 
Zadnje uređivanje Mrs. Nikolina : 13.01.2014. at 13:48.
|
|
|
13.01.2014., 13:47
|
|
Registrirani korisnik
|
rekla sam da će parcera Nikolina biti brža
|
|
|
13.01.2014., 13:52
|
|
❤️UB❤️
|
Quote:
upa222 kaže:
rekla sam da će parcera Nikolina biti brža
|
iduće ti
btw...., i meni je Coloso nakon Lare najbolji muški lik..., toliko se nisu podnosili ispočetka, a pri kraju postali ajmo reć prijatelji...
Coloso se možda izvana čini površan lik, ali on je daleko od toga.
i da, @Rosario, divim ti se, ti koja neznaš dobro španjolski si odgledala sve, a ovi koji razumiju neće... 
|
13.01.2014., 14:14
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Mrs. Nikolina kaže:
btw...., i meni je Coloso nakon Lare najbolji muški lik..., toliko se nisu podnosili ispočetka, a pri kraju postali ajmo reć prijatelji... 
|
koji nakon svakog prijateljskog susreta odlaze razbijenog nosa ili rebara
|
|
|
13.01.2014., 17:07
|
|
Registrirani korisnik
|
Hvala lijepa na toplom dočeku! Ja sam još malo neuka sa forumom i brljam, ali krenuti ili bolje rečeno, krenulo je. Nikolina, divna si. Zašto mi se Coloso nesviđa? Da se razumijemo: gluma je više nego odlična, super. Ali kao karakter, ja govorim o Coloso!! On je bijedan! Iskorištavati svoju poziciju šefa, čakšta od samog početka kako se prema klijentu Lari ponašao, a poslije je Lari rekao da mu neće to zaboraviti što se sa Maciacom uhvatio. On je narcis, mazohist, arogantan i egoist. Eto, zato mi je gad! Sad sam se iskalila, ne? Samo, i to moram reći da je odličan psihoanalitičar. Uvijek je znao kako izazvati Laru. I uspio!
A sad još jedno pitanje: iz kojeg je razloga nastao duel ranchera u 147 epizodi? Zašto je Emiliano bio opet i na koga ljubomoran? Jeli se radilo o nekom dječaku, ili šta?
Ah, da! A Letizia! Ona mi, morate me shvatiti, ja neznam španjolski, neštoooo latinskog kojeg puno ima u našem jeziku i odlično njemački. Ali mi on ovdje ne pomaže ama baš ništa. Sad Letizia! Ona je za moj pojam samo ljubomorna na njih dvoje. U svakoj je prilici protiv Francisca, a iz bespomoćnosti što nije dobila Fera, ljuta i na njega. Ili? Gledam li to krivo? Aj, ala sam se raspisala!
|
|
|
13.01.2014., 17:16
|
|
Registrirani korisnik
|
Da se razumijemo, ja UOPĆE neznam španjolski. Ja sam se igrala sa prijevodima pomoću Google. Sasvim sam slućajno naletila na LHDM kad mi je sin poklonio iPad. Imam doduše i računare ali nisam imala više interesa. Dogodila nam se strašna obiteljska tragedija i ova me serija izvukla djelomično iz moje crne rupe radeći na prijevodima i skidajući pjesme sa ineta. Ovdje se nemogu dobiti ni DVD ni CD te serije. A onda uzdaj se u se i u svoje kljuse.
|
|
|
13.01.2014., 17:30
|
|
❤️UB❤️
|
Quote:
Rosario Lara kaže:
Da se razumijemo, ja UOPĆE neznam španjolski. Ja sam se igrala sa prijevodima pomoću Google. Sasvim sam slućajno naletila na LHDM kad mi je sin poklonio iPad. Imam doduše i računare ali nisam imala više interesa. Dogodila nam se strašna obiteljska tragedija i ova me serija izvukla djelomično iz moje crne rupe radeći na prijevodima i skidajući pjesme sa ineta. Ovdje se nemogu dobiti ni DVD ni CD te serije. A onda uzdaj se u se i u svoje kljuse.
|
baš mi je žao, ali eto drago mi je da si se uspjela izvući
ako te koja pjesma zanima reci i napisat cu ti prijevod, jer ovaj na google-u ne uhvati bas bit same pjesme....meni su sve odlične a i tako se savršeno uklapaju u svaku scenu u kojoj je pjevana....
ne znaš nimalo španjolski?

|
13.01.2014., 17:41
|
|
Registrirani korisnik
|
Moram opet pisati. Šutila sam godinu dana sad mora napolje.
Niste li primjetile koliko je Mark Tacher promjenljiv? Na početku je mlad baš kako i treba po romanu, u Laguni je divan i meni naj, a po povratku u Garibaldi kao da se udebljao, u zatvoru opet drugačiji. Čitala sam komentare da je puno gledalaca primjetilo te promjene pa su ih odgovorni uvjeravali i pisali da je to sto posto isti glumac. Sigurno da je, ali tako promjenljiv!
I netko je pisao u forumu da se vidi da oni ne pjevaju, da je playback. Ja sam laik, i nisam uspjela tako što primjetiti. A sa druge strane, komentari kritičara su bili za pet. I sami odgovorni, mislim baš scenaristica da je rekla da se snimalo toliko puta dok ne bi playback "sjeo". I još su rekli da imaju sreće sa glumcima koji su toliko glazbeno talentirani da taj teški posao više nego savršeno naprave. Ispadne da su gledaoci bolji kritičari od kritičara. A ispadne da sam i ja gadni kritičar. Oprostite mi.
|
|
|
13.01.2014., 17:48
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Mrs. Nikolina kaže:
|
Tri riječi eventualno, ali stvarno eventualno. Bolje rečeno, nemam pojma. Pjesma mi sad nijedna nepada napamet, ali hvala, ako bude, moliti ću te.
I ja sam sve gledala, ništa nisam preskakala. Znaš kada idem leći? Oko dva ili tri ujutro. Nemogu spavati pa se zabavim. A već se tamo poslije sedam dižem, jer u krevetu samo razmišljam.
|
|
|
13.01.2014., 17:55
|
|
Registrirani korisnik
|
U zadnjim epizodama Lara je bezrazložno ljubomoran na šefa od Rosario kojeg spomene Leticia kako pita za nju jer mu fali itd. Nakon duela saznaje da se radi o starčiću nekom. Što se Leti tiče, ona bi htjela najbolje za svoju frendicu, isto kao i Raquel za svoju kćer. A Lara je najveći pegula i uvijek se pokaže u najgorem svjetlu.
A opet da se vratim na Colosa. Narcisoidan, bahat, lukav... sve to stoji. Ali na kraju se pokazao koja je faca.
Ovdje je samo Macias pravi negativac.
|
|
|
14.01.2014., 18:40
|
|
Registrirani korisnik
|
Eto mene opet. Ovdje negdje oko 7. Min se dogovaraju Coloso i Lara za duel. Kakvu je Lari zamku pripremio Coloso, a Sigi prisluškuje? Nikako da shvatim o čemu se radi osim, mislim, da bi Lara, ako izgubi, morao napustiti bar. Ali zašto i kako......? U čemu jezamka? Poslije Sigi čak i svojoj ženi priča o tome, ali meni nije jasno u čemu je stvar.
I još nešto: znači li "No me sé rajar" otprilike: mene nemožeš srediti ili možda slomiti?
I o čemu zapravo pjeva u Paloma negra? Strašno je ljut na Rosario, a prijevod je miserabel.
I zadnje pitanje, ako nisam baš strašno dosadna.
Zašto je Rosario bila ljuta na Laru kad mu se Coloso pridružio u pjevanju La Malagueña?
http://m.youtube.com/watch?v=9a4hlNZ6Rtc ........... oko 7. minute
http://m.youtube.com/watch?v=BPjgCOPxfkM .............oko 45. minute
Hvala unaprijed, poz.
|
|
|
14.01.2014., 19:37
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Rosario Lara kaže:
Eto mene opet. Ovdje negdje oko 7. Min se dogovaraju Coloso i Lara za duel. Kakvu je Lari zamku pripremio Coloso, a Sigi prisluškuje? Nikako da shvatim o čemu se radi osim, mislim, da bi Lara, ako izgubi, morao napustiti bar. Ali zašto i kako......? U čemu jezamka? Poslije Sigi čak i svojoj ženi priča o tome, ali meni nije jasno u čemu je stvar.
I još nešto: znači li "No me sé rajar" otprilike: mene nemožeš srediti ili možda slomiti?
I o čemu zapravo pjeva u Paloma negra? Strašno je ljut na Rosario, a prijevod je miserabel.
I zadnje pitanje, ako nisam baš strašno dosadna.
Zašto je Rosario bila ljuta na Laru kad mu se Coloso pridružio u pjevanju La Malagueña?
http://m.youtube.com/watch?v=9a4hlNZ6Rtc ........... oko 7. minute
http://m.youtube.com/watch?v=BPjgCOPxfkM .............oko 45. minute
Hvala unaprijed, poz.
|
Oni su se dogovorili da onaj koji bude izgubio u pjevanju mora ići kod don Carlosa i reći da odlazi, bez da ostali znaju razlog za to. Sigi ih je čuo i sredioi da budu izjednačeni, to će Lara priznati Colosu tek na kraju serije, jer Coloso je u stvari pobijedio. Joj, kako je ovdje Coloso dobar kad pusti suzu.I još mu kaže da bude sretan da duel nije na pištolje nego je samo na pjesme.
Kako su dobro otpjevali La Malagueñu! Pogotovo Scarpetta (glas od Colosa).
Rosario je ljuta jer joj je već dosta njih dvojice kako se svađaju. Iako je Coloso počeo, naravno, Lara se ispričava (po običaju).
No me sé rajar - ne predajem se, ne dam se
Paloma Negra (brzinski prijevod)
Već sam se umorio!
od plača i još ne sviće
Ne znam bih li te proklinjao
Ili molio za tebe
Bojim se potražiti te
i da ću te pronaći
Tamo gdje mi kažu moji prijatelji
da ideš
Ima trenutaka kad bih se
najradije raspukao
I iščupao čavle svoje muke
Ali, moje oči umiru ako ne vide tvoje oči
A moja ljubav umire da te potraži
I zgrabila si samo za svoj račun
pijančevanje (tulumarenje, skitnju)
Crna golubice, crna golubice
Kuda li se skićeš?
Ne igraj se više s mojom čašću
pijanduro
Ako tvoja milovanja nisu moja
nisu ničija!
Iako te volim
I to ludo
Više se ne vraćaj!
Crna golubice, ti si rešetka
jedne kazne
Želim biti slobodan
živjeti svoj život
s kim ja hoću
Bože, daj mi snage
Jer umirem da je potražim!
I zgrabila sisamo za svoj račun
pijančevanje!
|
|
|
14.01.2014., 20:43
|
|
Registrirani korisnik
|
Pa ti savršeno prevodiš! Vau! Pravi pjesnik!
Hvala, hvala. Samo mi nije jasno zašto je Lara pristao na tako nešto!
Točno, Scarpetta divno pjeva i u duetima ima uvijek vodeći part, a Jairo prati. Ali meni je nježniji glas od Jaira. Scarpettin je rezak, ali isto lijep. Jairo prekrasno pjeva, to je stvarno nadarenost. A isto tako i Adriana Bottina.
|
|
|
14.01.2014., 23:38
|
|
Iksica
Registracija: Apr 2009.
|
nego jel i Rosario tijekom serije ljubomorna ili samo on?  pogledam prije spavanja epku sviđa mi se serija,a još je veči gušt gledat kad radi ova cura prijevod 
|
|
|
14.01.2014., 23:52
|
|
Registrirani korisnik
|
Koliko ja razumijem je i ona ljubomorna, ali ga ona nesretnog uhvati uvijek u nekoj situaciji koju su mu podmetnuli ili ga uvukla Virginia u nju. I onda mora da se stalno izvinjava. Gledajući sa njene pozicije svaka bi cura isto reagirala.
Ali gledaj dalje, divno je. Tako osjećajno, tako te pogodi pravo u srce.
Ova što sada prevodi na hrvatski (prijevodlhdm), piše u komentaru, da se nada da će izdržati do kraja kao i kod Betty la fea. Nadajmo se!
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 23:26.
|
|
|
|