|
|
06.08.2016., 21:29
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2008.
|
Obrati se stranci - pokušaj mirno riješiti npr. nekom neodgodivom obvezom tako da ostaviš priliku im da si nađu druge goste.
|
|
|
07.08.2016., 10:38
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2013.
|
Quote:
UglyKidJoe kaže:
Obrati se stranci - pokušaj mirno riješiti npr. nekom neodgodivom obvezom tako da ostaviš priliku im da si nađu druge goste.
|
Obratio sam se stranci i sve je dobro prošlo. Odustali su od naplate.
Ali imam drugi slučaj !! Lik kod kojeg bi htio biti / apartman je ostavio ime prezime i napisao da pošaljem akontaciju 25% ukupne vrijednosti na njegovu adresu koja su vaša iskustva? NIje ostavio dokaz o rezervaciji niti br računa u banci ..
|
|
|
07.08.2016., 10:47
|
|
Registrirani korisnik
|
Jeste li ikada uzimali smještaj preko booking.com koji je novi u ponudi i nema još recenzija? Što mislite može li biti problema? Ja se nekako nadam da ne smije biti problema jer smatram booking.com ipak nekom provjerenom firmom/posrednikom 
Tražim smještaj po Madridu i na sto muka sam pronači nešto što mi po svemu odgovara.
Npr ova dva mi izgledaju OK a nemaju recenzija
https://www.booking.com/hotel/es/apa...g=hr;cdl=en-gb
http://www.booking.com/hotel/es/piso...al&type=total&
|
|
|
07.08.2016., 10:47
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2009.
|
Cini mi se da ides iz jednog problema u drugi.
|
|
|
07.08.2016., 10:53
|
|
Registrirani korisnik
|
Mislim da smo dva puta rezervirali takav smjestaj bez recenzija i oba puta je bilo Ok. Ispalo je znatno povoljnije nego kasnije kada su ih prikupili dovoljno.
|
|
|
07.08.2016., 11:10
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
maky09 kaže:
Cini mi se da ides iz jednog problema u drugi.
|
Ovo mene ide?
|
|
|
07.08.2016., 11:55
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2007.
|
Sandra, ja uvijek namjerno idem kod onih bez recenzija (i na airu i na bookingu) i uvijek je bilo odlicno. Osloni se i na intuiciju  .
Ne oslanjam se na recenzije, jer citam recenzije istog smjestaja u kojem sam bila i par godina poslije mog boravka i ne mogu se nacuditi skroz razlicitim dojmovima od mojih.
|
|
|
07.08.2016., 12:20
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
brlenm kaže:
Obratio sam se stranci i sve je dobro prošlo. Odustali su od naplate.
Ali imam drugi slučaj !! Lik kod kojeg bi htio biti / apartman je ostavio ime prezime i napisao da pošaljem akontaciju 25% ukupne vrijednosti na njegovu adresu koja su vaša iskustva? NIje ostavio dokaz o rezervaciji niti br računa u banci ..
|
Plačaš kako? Gotovinom, karticom? Ziher nećeš slati novce u kuverti - to popala maca...
Ako je i ovo preko Bookinga, obrati se njihovim agentima za pomoć.
|
|
|
07.08.2016., 12:31
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
UglyKidJoe kaže:
Plačaš kako? Gotovinom, karticom? Ziher nećeš slati novce u kuverti - to popala maca...
Ako je i ovo preko Bookinga, obrati se njihovim agentima za pomoć.
|
Ne ide preko bookinga, ali slična stranica. Znači u pravilu takve stvari ne završavaju dobro kad novci šalju poštom.
Da li je booking ziher kod ovakvih situacija, poslali su mi kod i dokaz o rezervaciji?
|
|
|
07.08.2016., 12:35
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
brlenm kaže:
Ovo mene ide?
|
Da, mislio sam da se ne uvuces u novi problem
|
|
|
07.08.2016., 12:45
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
brlenm kaže:
Ne ide preko bookinga, ali slična stranica. Znači u pravilu takve stvari ne završavaju dobro kad novci šalju poštom.
Da li je booking ziher kod ovakvih situacija, poslali su mi kod i dokaz o rezervaciji?
|
Ako si primio potvrdu rezervacije od bookinga, onda u slucaju bilo kakvog problema oni osiguravaju smjestaj ili povrat.
|
|
|
07.08.2016., 13:00
|
|
Registrirani korisnik
|
OK super za info
|
|
|
07.08.2016., 15:09
|
|
Davitelj
Registracija: Jul 2009.
|
Quote:
sandra555 kaže:
|
Imaju li recenzije na TA?
Samo jednom sam u životu bukirao nerecenzirani ganc novi hotel i tada sam odlično prošao. Kao što NN kaže, novi smještaji, da bi se probili, u početku imaju namjerno niže (ajmo reći "damping") cijene. Tako je i ovaj moj hotel (u BRUX, jednom od najskupljih gradova) već godinu dana kasnije imao više nego dvostruke cijene.
Ali, ipak, bez obzira na to pozitivno iskustvo, ja izbjegavam smještaje bez recenzija, osobito ako se radi o apartmanima, a najosobitije ako se radi o vremenu nekog velikog događaja kad je u tom gradu navala (tipa nogometno prvenstvo ili kakav veliki kulturni festival ili slično) pa je opasnost od ad-hoc prevara povećana.
Više se ne sjećam kako sam baš tada prekršio to svoje pravilo, ali siguran sam da sam izvršio neku vrstu paralelne provjere, tj. nisam nerecenzirani smještaj bukirao baš sasvim "na slijepo". 
|
|
|
07.08.2016., 17:35
|
|
Registrirani korisnik
|
Nema recenzija ni na tripadvisoru
Sent from my iPhone using Tapatalk
|
07.08.2016., 20:30
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2007.
|
Riskiraj. Tko riskira, profitira. Na vlastitoj kozi iskusano bezbroj puta. I na putovanju i novcano.
|
|
|
07.08.2016., 23:58
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2014.
|
Nedavno sam prvi put rezervirala hotel preko booking.com,bez prethodno napravljenog profila na toj stranici...našla sam hotel koji nudi rezervacijue bez kreditne kartice.Rok za otkaz je prošao i sad me zanima kako ja mogu biti sigurna da je rezervacija uspjela jer nakon toga nisam zvala hotel,mislila sam to je rjesena stvar i zadnjih dana ljudi govore lose o booking.com itd....znaci nemam profil hotel ima moj mail i ime i prezime samo.nemaju čak ni moju karticu i kako mi mogu naplatit??realno mogu se ne pojavit....ispada da moja rezervacija ne postoji jer imam samo pin i broj rezervacije koju sam dobila od bookinga...
|
|
|
08.08.2016., 07:46
|
|
Dežurno gunđalo
Registracija: Apr 2006.
|
Jos mi se nije dogodilo da sam rezervirao sobu na bookingu, a da me ona nije cekala. Tako da nemas straha.
|
|
|
08.08.2016., 08:15
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2003.
|
Quote:
ivyblue1 kaže:
Nedavno sam prvi put rezervirala hotel preko booking.com,bez prethodno napravljenog profila na toj stranici...našla sam hotel koji nudi rezervacijue bez kreditne kartice.Rok za otkaz je prošao i sad me zanima kako ja mogu biti sigurna da je rezervacija uspjela jer nakon toga nisam zvala hotel,mislila sam to je rjesena stvar i zadnjih dana ljudi govore lose o booking.com itd....znaci nemam profil hotel ima moj mail i ime i prezime samo.nemaju čak ni moju karticu i kako mi mogu naplatit??realno mogu se ne pojavit....ispada da moja rezervacija ne postoji jer imam samo pin i broj rezervacije koju sam dobila od bookinga...
|
Možeš se ne pojaviti ali taj hotel će svakako imati prazne sobe i neće izgubiti ništa.
|
|
|
08.08.2016., 08:32
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2015.
|
Ne znan je l do bookinga ili do hotela,ali početkom 7.miseca bili smo u Amsterdamu, dvi noći. rezervirali 2-3 miseca prije, za rezervaciju ostavili podatke od kartice kao garanciju, ka i uvik.Sve prošlo ok, platili u hotelu zadnji dan u gotovini, kad dolazi meni račun za 7.misec za Amex i vidim na izvodu da su mi naplatili i karticu.Zovem hotel, rekli provirit, šaljemo si mailove, priznali grešku, uplatili valjda nazad te novce meni na Amex koji mi tribaju sisti u 9.Sve ok, dešava se, ali nekako mi se čini da u zadnje vrime puno je problema s bookingom.Narasli su možda previše, slabe su im kontrole iznajmljivača,ne znan..
Za Hrvatsku mi je jasno tu se svaki bavi turizmom,pa me ne čudi da ljude ostave pred vratima,posebno kod nas u Dalmaciji (ža mi je priznat,ali tako je),no ima dosta i overbookinga i svega, i sad ovo s karticom mojon...
|
|
|
08.08.2016., 08:41
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2011.
|
Ja i dalje muku mučim sa svojim slučajem na booking.com.
nvnk se možda sjećaš koliko je tvoja agonija trajala od dana kada si prijavio probleme do dana kada si dobio pare na računu?
Ja sam sada već 3 mjeseca bez svojih novaca, 2 mjeseca nakon što sam cancelirao i mjesec i pol+ od kako sam prijavio i pokrenuo slučaj.
Na zadnja 2 poziva bookingu mi samo random agent kaže da je to u procesu rješavanja i da mi nemože dati nikakve više informacije jer ne raspolaže istima.
Dobio sam čak i odgovor na email od booking.com - u stilu da su primili sve dokumente od mene i da sad čekaju da se očituje hotel. To je bilo prije 10 dana (a dokumente su primili još podosta prije toga) i od tada muk...
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 04:37.
|
|
|
|