Natrag   Forum.hr > Društvo > Psihologija > Psihokauč

Psihokauč Prozac Nation

Zatvorena tema

Tematski alati Opcije prikaza
Old 07.02.2022., 00:52   #8001
Quote:
Fanehowler kaže: Pogledaj post
Pokušao sam razgovarati s tatom o mojem problemu no on mi je rekao da neka pronađem nekog drogog. Rekao sam da samo želim s njim o tome razgovarati i da me sasluša. On je bio nezainteresiran i rekao je da mi ne može pomoći.
Ono što me najviše muči je to što me gleda kao da sam zaostao ili drukčiji zbog mog problema budući da roditelji to nisu imali.
Osjećam se loše što ne mogu s roditeljima o tome razgovarati, a da me oni ne omalovažavaju o tom.

Imao sam loš dan, a jednom mi se nešto neočekivano dogodilo. Reako sam njima o tome, a majka je rekla zašto to uopće iznosim. Htio sam s njima sama razgovarati o mojim problemima i nekim banalnim događajima no ne mogu.
Mozda sam fulao prijasnji post, ali fali informacija, koliko godina imas, zivis li sa roditeljima, koji je problem.

Inace, iz vlastitog iskustva mogu reci da moji roditelji i dan danas, 9 mjeseci nakon sto sam eksplodirao od panicnog napada, otisao na hitnu psihijatriju te poceo s antidepresivima, nikako sebi ne mogu priznati da im je sin anksiozan i na antidepresivima. Oni to i dalje smatraju kao sitnica koja se eto desila jer je kriza, nije to nista strasno. Nekad me nazivciraju tim stavom pa im sasujem u facu da to bas i nije tako lako kao sto misle. Onda se zbediraju. Imace sam u super odnosima s njima, samo sto oni ocito imaju neki vlastiti obrambeni mehanizam iza kojeg se skrivaju.
Strepite is offline  
Old 07.02.2022., 07:56   #8002
Quote:
Pokušao sam razgovarati s tatom o mojem problemu no on mi je rekao da neka pronađem nekog drogog. Rekao sam da samo želim s njim o tome razgovarati i da me sasluša. On je bio nezainteresiran i rekao je da mi ne može pomoći.
Ono što me najviše muči je to što me gleda kao da sam zaostao ili drukčiji zbog mog problema budući da roditelji to nisu imali.
Osjećam se loše što ne mogu s roditeljima o tome razgovarati, a da me oni ne omalovažavaju o tom.

Imao sam loš dan, a jednom mi se nešto neočekivano dogodilo. Reako sam njima o tome, a majka je rekla zašto to uopće iznosim. Htio sam s njima sama razgovarati o mojim problemima i nekim banalnim događajima no ne mogu.
Quote:
Strepite kaže: Pogledaj post
Mozda sam fulao prijasnji post, ali fali informacija, koliko godina imas, zivis li sa roditeljima, koji je problem.

Inace, iz vlastitog iskustva mogu reci da moji roditelji i dan danas, 9 mjeseci nakon sto sam eksplodirao od panicnog napada, otisao na hitnu psihijatriju te poceo s antidepresivima, nikako sebi ne mogu priznati da im je sin anksiozan i na antidepresivima. Oni to i dalje smatraju kao sitnica koja se eto desila jer je kriza, nije to nista strasno. Nekad me nazivciraju tim stavom pa im sasujem u facu da to bas i nije tako lako kao sto misle. Onda se zbediraju. Imace sam u super odnosima s njima, samo sto oni ocito imaju neki vlastiti obrambeni mehanizam iza kojeg se skrivaju.
Bude tu s roditeljima svačeg pomalo. Ponekad nemaju kapaciteta, ponekad su im jaki mehanizmi obrane, svašta se tu umiješa. Ali da su uvijek kompetentni onda bi bilo daleko manje posla za struku, tako, nemojte se ništa čuditi. Uostalom, svakim priznavanjem da s vama nešto nije u redu, direktno njima upućujete poruku kako su negdje zaribali. A priznati da si u nečem pogriješio, baš i nije jednostavno.
Naravno, ovim ne opravdavam njihovo ponašanje. Ali ako ništa drugo barem znate na čemu ste s njima.
Azz is offline  
Old 07.02.2022., 08:03   #8003
Bok ljudi! Dali je tko imao iskustva s napadima panike u noći?! Naime probudila sam se u pol 3 u noći,srce je nabijalo ko ludo,oblijevao me znoj,tiskalo u prsima,mislila sam da ću poludjeti.. reko to je to,sad je kraj... Smirilo se nakon što sam sjela i spustila glavu među koljena. Uspjela sam zaspati nakon kojih sat vremena i probudila se danas malo prije sa nekom čudnom vrtoglavicom,sva sam si nekaj čudna... I malo prije opet krene srce nabijat,ko za vraga tlakomjer mi je crko pa nemogu izmjerit tlak..boli me iza u leđima u sredini.. neznam kaj da radim. Uzela sam normabel i sad čekam da vidim dal će pomoći.. ak ne neznam što ću sama sa sobom!
AngelDust31 is offline  
Old 07.02.2022., 08:26   #8004
Quote:

Zato lijepo odi na razgovor kod psihijatra i razmisli o grupnoj terapiji.
On će da ti kaže više o tome.
-.Toni.- is offline  
Old 07.02.2022., 08:31   #8005
Quote:
AngelDust31 kaže: Pogledaj post
Bok ljudi! Dali je tko imao iskustva s napadima panike u noći?! Naime probudila sam se u pol 3 u noći,srce je nabijalo ko ludo,oblijevao me znoj,tiskalo u prsima,mislila sam da ću poludjeti.. reko to je to,sad je kraj... Smirilo se nakon što sam sjela i spustila glavu među koljena. Uspjela sam zaspati nakon kojih sat vremena i probudila se danas malo prije sa nekom čudnom vrtoglavicom,sva sam si nekaj čudna... I malo prije opet krene srce nabijat,ko za vraga tlakomjer mi je crko pa nemogu izmjerit tlak..boli me iza u leđima u sredini.. neznam kaj da radim. Uzela sam normabel i sad čekam da vidim dal će pomoći.. ak ne neznam što ću sama sa sobom!
Imao sam iskustva sa buđenjem u noći gdje ti srce hoće iskočit iz prsnog koša, no ne i to što navodiš...

Normabel je dobar i koristan ako ne pretjeruješ i ne postaneš ovisna o njemu.

Probaj da radiš tehnike opuštanja, proguglaj si malo više o tome.
To je jedino što bi ti ja smio kazati pošto nisam stručan.
Za više toga bi ipak trebala posjetiti psihijatra.
-.Toni.- is offline  
Old 07.02.2022., 09:21   #8006
Quote:
-.Toni.- kaže: Pogledaj post
Imao sam iskustva sa buđenjem u noći gdje ti srce hoće iskočit iz prsnog koša, no ne i to što navodiš...

Normabel je dobar i koristan ako ne pretjeruješ i ne postaneš ovisna o njemu.

Probaj da radiš tehnike opuštanja, proguglaj si malo više o tome.
To je jedino što bi ti ja smio kazati pošto nisam stručan.
Za više toga bi ipak trebala posjetiti psihijatra.
Pa trudim se ne pretjerivati sa normabelom. Uzmem ga po potrebi dok zagusti kao sad. Od 2 mg. Nažalost termin kod psihologa moram otkazat jer sam od petka pozitivna na koronu i u izolaciji sam do petka... Uspjela sam izmjerit tlak 120/70 otkucaji se vrte oko 90-100.. al se još uvijek osječam dosta loše...
AngelDust31 is offline  
Old 07.02.2022., 09:56   #8007
2mg ti je kamilica, u takvim trenucima uzmi nešto veću dozu kad vidiš da se stanje ne smiruje.
Inače, da, imala sam noćne PA, dva puta na hitnoj, jer je napad bio takav da je izgledalo kao da mi je šećer pao.
Azz is offline  
Old 07.02.2022., 10:03   #8008
Quote:
Azz kaže: Pogledaj post
2mg ti je kamilica, u takvim trenucima uzmi nešto veću dozu kad vidiš da se stanje ne smiruje.
Inače, da, imala sam noćne PA, dva puta na hitnoj, jer je napad bio takav da je izgledalo kao da mi je šećer pao.
Meni je ovo bio prvi i mogu samo reć ne ponovilo se nikad! Još ovi po danu hajde uspiješ ih nekak hendlati al ovo buđenje odjedanput sa srcem u grlu.. mislila sam da će me srćani opalit 100 posto!

Evo malo mi se smirila situacija,srce više ne nabija tolko,ne vrti mi se više,malo me leđa bole još al nije strašno više.. Kriste a sad još moram dva mjeseca opet čekat na termin kod psihologa.. mislim da ću poludjet
AngelDust31 is offline  
Old 07.02.2022., 10:09   #8009
Gadno je to, ali bitno da sad jenjava. Drži se.
Azz is offline  
Old 07.02.2022., 10:33   #8010
Quote:

Dali se mogu naoadi javljati pred jutro recimo oko 7 h ili 8 jer jucer mi samo odjednom neki cudan osjecaj od trbuha prema prsima i samo odjednom srce pocelo kucati sve brze nije udaralo jako nego brzo uzas i pulsiranje u stomaku normalno jos sam se uplasio, jedva dosao ksebi, i eto danas opet al sam se pripremio i zanemarivo sam i poceo disati normalno i proslo me.
Kno991 is offline  
Old 07.02.2022., 11:32   #8011
Quote:
standard. zadnje dvi veceri su mi takve, prije spavanja,cim legnem u krevet eto ga. lupanje, lagana drhtavica,i sinoc sam cak i osjetio preskok srca,al odradim abdominalno disanje i nekako se skuliram, pustim ga da kuca i zaspem
malke is offline  
Old 07.02.2022., 11:47   #8012
E ekipa, eo da se javim nakon dva dobra tjedna, ono ok dva tjedna. Osim zadnje dvi ili tri noći. Po danu sve ok, ponekad poviseni otkucaji, al izdrzim. Da se AZZ ne naljuti, bio sam odradio i holter EKG 24.01 čisto da skrenemo pozornost sa toga. il da me kardiolog skine sa leđa. Bio sam na ocitanju sedam dana nakon skidanja, kardiolog kaze sinusni ritam ok, nema takihardija, nema aritmije, prosjek otkucaja 83, najvise 135, najmanje 49. Jedino se biljezi povecan srcani ritam tokom dana zbog povisenog adrenergicnog tonusa. Znaci visak adrenalina glupog. Nakon ocitanja korona me uhvati,tj, dva dana samo grlo pecka i kihanje. Treci dan se testirao na pcr. Proslo sve ok, jer sam je vec prebolio,znaci dva dana kihanja i grlobolje. Prije nego me uhvatila korona, bio sam kod drugog psihijatra,malo duže vremena na razgovoru i umjesto Citram tableta, dala mi je Cymbaltu. Radi mojih fascikulacija u grudima i "osjecaja", jer kao nece ona djelovati na trzaje i te gluposti. Sad citam da cym povecava serotonin i noradrenalin u mozgu, pa mi nije jasno s tim da imam poviseni adrenalin u krvu, da mi nece samo jos vise ubrzati rad srca i povecati razinu adrenalina, kojeg btw moram smanjiti. Radim više u dvoristu, poceo sam lagano i doma vjezbati, i od sutra krecem sa terapijom,jer moram se psihicki pripremiti za sezonu. Pozdrav ekipa. Ostanite dobro
malke is offline  
Old 07.02.2022., 11:48   #8013
Quote:
Gadno je to, ali bitno da sad jenjava. Drži se.
Hvala Azz trudim se

Živim za taj dan kad će sve ovo prestat više!
AngelDust31 is offline  
Old 07.02.2022., 12:30   #8014
Quote:
E još najbolje da im doneseš 100 eura. (s malo više imaš doktorat na pojedinim sveučilištima)

Sve pet ako je to tebi bonton. Meni je bonton pozdraviti, zatražiti ono što tražim i zahvaliti se.
Slažem se.
Tako mi je antipatično kad ljudi po uredima i bankama nose bombonjere.

Quote:
profesorica3 kaže: Pogledaj post
Draga moja, tlakasi piju terapiju dozivotno. Secerasi isto. Moj muz ima ulcerozni kolitis. Do kraja zivota ce piti min 5 tableta dnevno, a usput mu otkazao desni bubreg pa pije dvoje razlicith tableta za tlak. Ostalo pp. Znaci min 7 tableta dnevno. 53g. Ja jedan AD ujutro i jedan Misar SR 0,5 navecer. Aki mi to pomaze da funkcioniram, a evidentno pomaze. Ne samo da funkcioniram nego sam trenutno na vise kolosjeka (posao, faks, obitelj, mama). Dakle najamanja mi je briga hocu li piti AD do kraja zivota. Postavi se i ti i svi ostali tako. Tablete su tu da nas lijece

Sent from my SM-F916B using Tapatalk
Nije nužno da tlakaši piju doživotno.
MM više ne pije iako nije rekao LOM u no ionako je LOM umro.
Naručuje i dalje jer sad ja pijem njegove uz moje.
I kolega s posla isto kaže za oca, pio je većinu života i više ne pije.
sanimarine is offline  
Old 07.02.2022., 15:19   #8015
Quote:

Ja.
Godinama.
Ne svaku noć, ali nekad i po nekoliko u jednoj.
Nemam pojma zašto, ne mogu povezati ni sa čim.
Ispočetka sam paničarila, sad ih pustim da prođu i popijem helex kad se zaredsju.
Grozan feeling, znam ali kuliraj jer ako se odupireš samo će biti još gori. Skreni si misli knjihom ili upali tv, ustsni i popij vode...
Skini si Happy colour (colour hy numbers) pa bojaj kao ja, ili Water sort puzzle da skreneš mozak.
Sretno
tasha0705 is offline  
Old 07.02.2022., 16:52   #8016
Quote:
tasha0705 kaže: Pogledaj post
Ja.
Godinama.
Ne svaku noć, ali nekad i po nekoliko u jednoj.
Nemam pojma zašto, ne mogu povezati ni sa čim.
Ispočetka sam paničarila, sad ih pustim da prođu i popijem helex kad se zaredsju.
Grozan feeling, znam ali kuliraj jer ako se odupireš samo će biti još gori. Skreni si misli knjihom ili upali tv, ustsni i popij vode...
Skini si Happy colour (colour hy numbers) pa bojaj kao ja, ili Water sort puzzle da skreneš mozak.
Sretno
Ma prošlo je brzo al je bilo užasno.. da sjela sam i nabila glavu među koljena i dok se srce smirilo ustala i popila čašu hladne vode.. pomoglo je.. al bilo me trta opet zaspat jer reko što ak se ponovi... Hvala na savjetu tasha
Stvarno je super što postoje ovakve grupe.. ljudi zakon ste! Hvala svima na savjetima!
AngelDust31 is offline  
Old 07.02.2022., 19:23   #8017
Quote:
Iz istih razloga sam prije 10 dana otisla na hitnu i ponovno pijem tablete, cakixta AD, normabel 5 mg, sulpurid 100 mg
yonaa is offline  
Old 08.02.2022., 08:08   #8018
Quote:
yonaa kaže: Pogledaj post
Iz istih razloga sam prije 10 dana otisla na hitnu i ponovno pijem tablete, cakixta AD, normabel 5 mg, sulpurid 100 mg
A Bože baš mi je žao... Nadam se da će ti bit bolje sad od tableta.
Ja moram još pričekat na termin kod psihologa. Bila sam danas naručena al sam pozitivna na koronu,a sljedeći termin sam dobila tek u 4. mjesecu.
Možda da tražim doktoricu jači normabel,mislim da mi je ovaj preslab...
Drži se yonaa
AngelDust31 is offline  
Old 08.02.2022., 09:23   #8019
Quote:
Strepite kaže: Pogledaj post

Blizu 30, zivim s njima.
Bio sam u novm društvu no to nije bilo lako upoznavanje. Znojio sam se i mislio sam da ću pasti kakav je osjećaj bio jak. Kao da se rušim.
Najgore je to sto me nov društvo ne prihvaća jer misle da sam čudan, a imam taj velik problem. Čak mi se događa da sa starim prijateljima imm osjećaj nepripadanja i neželjenosti.
Fanehowler is offline  
Old 08.02.2022., 15:13   #8020
Quote:
A Bože baš mi je žao... Nadam se da će ti bit bolje sad od tableta.
Ja moram još pričekat na termin kod psihologa. Bila sam danas naručena al sam pozitivna na koronu,a sljedeći termin sam dobila tek u 4. mjesecu.
Možda da tražim doktoricu jači normabel,mislim da mi je ovaj preslab...
Drži se yonaa
Ma sve super, drago mi je sto sam se trgnula 👍
yonaa is offline  
Zatvorena tema

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 15:18.