Natrag   Forum.hr > Društvo > Politika > Svijet

Svijet Zbivanja u svijetu

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 30.05.2025., 22:28   #8021
Norman Finkelstein vs Benny Morris kod Piersa Morgana.

Nevjerojatno kakav je lazov i propagandist ovaj Benny Morris, a radi se inace o vrlo dobrom povjesnicaru. U proteklih par dana je Gaza Humanitarian Foundation razotkrivena kao americko-izraelska ubleha. Finkelstein na kraju istice da su svoje punktove ciljano otvorili na jugu Gaze da bi navukli narod iz sjevernih krajeva i tako ubrzali etnicko ciscenje. Jedino se ne slazem da planiraju pokolj. Jake Wood, direktor GHF-a, je podnio ostavku, priznavajuci da ta GHF nema veze sa humanitarnom organizacijom. Avigdor Lieberman je otvoreno izjavio da iza GHF-a stoji Mossad.

Ovo je previse spekulativno, ali pitam se da li postoji veza izmedju ovoga i onog "sex videa" sto je procurio, na kojem se vidi novinar Glenn Greenwald. Sto li Greenwald planira objaviti iducih dana ili tjedana? Vjerojatno su mu prijetili i ucjenjivali ga bez da je on popustao. Svi koji prate njegov rad su stali u njegovu obranu.
hilbert is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.05.2025., 00:07   #8022
Vezano za Piersa Morgana. štakorov štakor

Quote:
"Slušajte sada posljednji put i pažljivo slušajte. Ne mrzimo vas zato što ste Židovi."
"Vi neupućeni, dvolični genocidni ološi."
"Svakako nevjerojatni Židovi su na čelu propalestinskih marševa i pokreta diljem Zapada."
"Oni su najbolji od nas. Ali mrzimo VAS jer ubijate djecu snajperskom vatrom."
"Dopuštate da bebe umiru i trunu u inkubatorima. Spaljujete ljude žive u njihovim šatorima."
"Pokušavate izgladnjeti civilno stanovništvo. I dopustit ćete samo malo pomoći kako biste umirili svoje saveznike u Europi i Americi. Zato VAS mrzimo."
"Čak i vaš jadni antisemitizam. Vi ste najantisemitskija osoba na svijetu. Ljude koji vas traže da prestanete ubijati djecu nazivate antisemitima."
"Kao da je ubojstvo djece temeljno načelo judaizma. Vi debeli gadovi."
"I vaš dan dolazi. Sudnji dan dolazi za vas. Čak i vaši jadni beskičmeni saveznici u SAD-u i takozvanoj Velikoj Britaniji, Francuskoj, Kanadi. Oni vide u kojem smjeru vjetar puše. Čak i Piers Morgan, štakorov štakor, napušta brod."
"Jedva čekam da vas sve vidim pred pravdom." https://x.com/TadhgHickey/status/1925164478225666547
Kaže poznati Irac, Tadhg Hickey.

Osobno ne mogu reći da mrzim ikoga jer mržnja mi nije urođen osjećaj ali da jedva čekam da se genocidaši nađu pred licem pravde, s tim se slažem.
Old 31.05.2025., 08:17   #8023
Quote:
Ona007 kaže: Pogledaj post
Vezano za Piersa Morgana. štakorov štakor

Kaže poznati Irac, Tadhg Hickey.

Osobno ne mogu reći da mrzim ikoga jer mržnja mi nije urođen osjećaj ali da jedva čekam da se genocidaši nađu pred licem pravde, s tim se slažem.
On ne mrzi Zidove , pa na zalost ne zna da su izraz STAKOR za Zidove koristili nacisti i isao je uz specificne plakate na kojima su Zidovi prikazivati sa " stakorskim oblikom lica", a koji je ukljucivao dugi nos i sitne oci.
Stakorovi stakori su bili ljudi koji su " vjerno sluzili" Zidovima. Irac to ne zna jer ne mrzi Zidove, pa je Piersa Morgana sasvim slucajno tako nazvao.
" Dobre" Zidove imali su i nacisti takoder iako su narod generalno mrzili, ali ovi su im pomagali.
Moje nepopularno misljenje je da bi neki ljudi trebali odbaciti aureolu svetosti jer obicnim svakodnevni ljudi nisu sveti i priznati sebi... da, mrzim Zidove!
Bilo bi svima lakse jer komunikacija pocinje kada se stvari istjeraju na cistinu. NE prije.
Meni osobno su drazi takvi jer odmah znamo na cemu smo. Klonim se upravo ovakvih... ne mrzim, ali.
Osobno sam imao period kada sam mrzio Palestince i to sam priznavao jer ja nisam svet i kada netko nanese zlo meni ili mojima ja osjecam mrznju. Potrebno je vrijeme da logika pobijedi emocije i da dode do onoga... nisu svi. Sada je doslo i ne pravim se da ih ne mrzim, nego ih zaista ne mrzim. Ponekad mi ih je generalno i zao.
No, ne vjerujem im i ne zelim ih u svojoj blizini. Jos nisam dosao do tocke kada bi i taj dio mogao savladati. Vjerujem da hocu vremenom.
No... mrznja mi nije stran osjecaj. Uopce nisam svet.

Edit: I ovdje pristaje uzmemirujuci citat iz knjige Jonathan Littella temeljena na ispovijedi SS casnika Maximiliena Auea:" Ako ste rodeni u zemlji ili u vrijeme u kojemu ne samo da nitko ne dolazi ubiti vasu zenu i vasu djecu, nego takoder nitko ne dolazi traziti od vas da ubijate zene i djecu drugih, tada zahvalite Bogu i idite u miru. Ali uvijek imajte na umu ovu misao: mozda ste sretniji od mene, ali niste bolja osoba".
Svi u miru ( i ja takoder) smatramo da NIKADA ne bi ubili drugu osobu, a kamo li zenu ili dijete. No, povijest ratnih sukoba nam na zalost govori drugacije. Mozemo se nadati da bi bili medu onim pravednicima koji bi unatoc drzavnoj prisili ii medijskoj masineriji rekli:" NE!" Ali oni nisu vecina. Oni su na zalost uvijek bili manjina.
bubi mir is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.05.2025., 13:47   #8024
Ja ne mrzim nikoga. Mržnja je bolestan osjećaj. A i dijeliti ljude po vjerama i nacijama i boji kože, to mi je isto bolesno, tj mislim da to radi esktremno niski i neobrazovani dio društva.

Ali nepoštivanje međunarodnih (humanitarnih i ostalih) zakona na kojima je ovaj naš svijet radio stotinama godina, na kojima se temelji europski integritet i pravna struktura ili pak da ti zakoni za jedne vrijede, a za druge ne dovest će našu cijelu planetu u propast.

A sam Izrael, ne mislim da djela države Izrael imaju veze s judaizmom ili Židovima kao naciji. To vladajuća klika u Izraelu tako želi prikazati. Tu se radi o bolesnoj vladajućoj kliki koja će jednog dana pasti tj samo što nije pala. I oni koji su radili nedjela ili ih naređivali bit će im za to suđeno.
Old 31.05.2025., 17:58   #8025
Quote:
bubi mir kaže: Pogledaj post
On ne mrzi Zidove , pa na zalost ne zna da su izraz STAKOR za Zidove koristili nacisti i isao je uz specificne plakate na kojima su Zidovi prikazivati sa " stakorskim oblikom lica", a koji je ukljucivao dugi nos i sitne oci.
Stakorovi stakori su bili ljudi koji su " vjerno sluzili" Zidovima. Irac to ne zna jer ne mrzi Zidove, pa je Piersa Morgana sasvim slucajno tako nazvao.
" Dobre" Zidove imali su i nacisti takoder iako su narod generalno mrzili, ali ovi su im pomagali.
Moje nepopularno misljenje je da bi neki ljudi trebali odbaciti aureolu svetosti jer obicnim svakodnevni ljudi nisu sveti i priznati sebi... da, mrzim Zidove!
Bilo bi svima lakse jer komunikacija pocinje kada se stvari istjeraju na cistinu. NE prije.
Meni osobno su drazi takvi jer odmah znamo na cemu smo. Klonim se upravo ovakvih... ne mrzim, ali.
Osobno sam imao period kada sam mrzio Palestince i to sam priznavao jer ja nisam svet i kada netko nanese zlo meni ili mojima ja osjecam mrznju. Potrebno je vrijeme da logika pobijedi emocije i da dode do onoga... nisu svi. Sada je doslo i ne pravim se da ih ne mrzim, nego ih zaista ne mrzim. Ponekad mi ih je generalno i zao.
No, ne vjerujem im i ne zelim ih u svojoj blizini. Jos nisam dosao do tocke kada bi i taj dio mogao savladati. Vjerujem da hocu vremenom.
No... mrznja mi nije stran osjecaj. Uopce nisam svet.
Ne znam kako si to zamislio?

Mržnja je u doslovno zakonom zabranjena. U svim europskim zemljama postoji ogroman broj raznih hate speech i hate crime zakona koji rade baš to, kažnjavaju pojave tzv.mržnje.

A ovo što si rekao o Palestincima, da to slučajno kažeš za Židove, u velikom broju europskih zemalja možeš doslovno zaraditi hlađenje u zatvoru.
Old 31.05.2025., 19:42   #8026
Ni ja ne mrzim nikoga, ali Palestincima ne mogu zaboraviti bombu u Rijeci. Sjećam se demonstracija podrške za PLO, tu smo ih primili, nahranili, liječili i školovali. I lijepo su nam vratili.
bodulnijeskrt is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.05.2025., 19:53   #8027
Zanimljivo vezano za novi tekst primirja između Hamasa i Izraela.

Drop Site: https://x.com/DropSiteNews/status/1928863888096845919

Hamas je insistirao da oni odu s vlasti i da vlast pripadne neovisnom tehničkom palestinskom komitetu sastavljenom od Palestinaca koji bi narod odabrao. Amerika i Izrael su ovo odbacili želeći da Hamas i dalje vlada Gazom pa su ovo za tehničku vladu na zahtjev Hamasa ponovo stavili u taj ugovor.

Quote:
Interesting: In Hamas’s new proposal, it reinserted language that Israel and Witkoff removed that says that Hamas would relinquish all governance and management of Gaza to an independent technical committee of Palestinians. Israel and Witkoff paper didn’t mention this at all.
Old 31.05.2025., 19:56   #8028
Quote:
bodulnijeskrt kaže: Pogledaj post
Ni ja ne mrzim nikoga, ali Palestincima ne mogu zaboraviti bombu u Rijeci. Sjećam se demonstracija podrške za PLO, tu smo ih primili, nahranili, liječili i školovali. I lijepo su nam vratili.
Kakve veze ima taj teroristički napad s Palestincima?
Old 31.05.2025., 20:11   #8029
Quote:
Guns of Brixton kaže: Pogledaj post
Nedavno sam slusala intervju s naseljenikom u JiS i ne bi vjerovao, i on je ovako nesto zagovarao (drugi bold).
Vjerujem ti, mogućnosti su razne i neki se uvijek usude ići protiv glavne struje koja je nametnuta instrumentima moći, radilo se o Izraelcima ili Palestincima.
Neki naseljenici su čak izjavljivali da bi ostali u Judeji i Samariji i da se tamo formira palestinska država.
Prije nego se uhvatimo za glavu trebalo bi stati i razmisliti... preteže li kod takvih povezanost sa domom u odnosu na strah i mržnju.

Primjer... pokret 'Roots'.

settler and a Palestinian, still talking after Oct. 7, bring their conversation to the Bay Area

Quote:
Hanan Schlesinger priča poznatu priču o izraelskom Židovu koji je postao mirovni aktivist.

Unatoč tome što je godinama živio u neposrednoj blizini, nije poznavao nijednog Palestinca i stoga mu je bilo lako dehumanizirati ih. Ali, započeo je transformaciju godinama unazad i na kraju je shvatio da postoje dva legitimna povijesna prava na istu zemlju i da niti jedan narod ne ide nikamo.

Međutim, ono po čemu se Schlesinger razlikuje jesu detalji. Umjesto tipičnog sekularnog, ljevičarskog Izraelca iz Tel Aviva, on je rabin i doseljenik sa Zapadne obale koji nosi pletenu kipu, citzit i dugu bradu.

Schlesinger, koji se preselio na Zapadnu obalu, ili ono što on naziva Judeju i Samariju, kao mladić iz New Yorka prije četiri desetljeća, podijelio je svoju priču u kongregaciji Beth El na Berkeleyu 17. rujna.

Govorio je zajedno sa svojim palestinskim kolegom, Noorom A'wadom, kao predstavnici skupine pod nazivom Roots, Shorashim, Judur ("Korijeni" na engleskom, hebrejskom i arapskom) u govoru koji je sponzoriralo sedam kongregacija East Baya, uključujući Renewal, Reform, Conservative i Modern Ortodoks te druge židovske skupine. Događaj je bio posvećen sjećanju na Hersha Goldberg-Polina, rođenog u East Bayu čija je obitelj pripadala kongregaciji Beth Israel na Berkeleyu prije nego što su izvršili aliju. Goldberg-Polin je bila među šest talaca koje je Hamas pogubio krajem kolovoza nakon gotovo 11 mjeseci zatočeništva.
Quote:
'Roots' je 2014. godine osnovao Ali Abu Awwad, koji dolazi iz ugledne palestinske obitelji. Njegova majka, Fatma, bila je lokalni vođa PLO-a i bliska savjetnica pokojnog vođe PLO-a Yassera Arafata — i pokojnog rabina Menachema Fromana.

Ali Abu Awwad služio je kaznu u izraelskom zatvoru i ustrijelio ga je židovski doseljenik, ali je prošao kroz vlastitu transformaciju i postao zagovornik nenasilja i mira. Osim što je osnovao Roots, izgradio je palestinski Karama Dignity Center na zemljištu u vlasništvu njegove obitelji u blizini čvorišta Gush Etzion na Zapadnoj obali.

Quote:
Guns of Brixton kaže: Pogledaj post
O praznoj zemlji - procitaj sto je Mark Twain pisao o svom putovanju kroz Palestinu, da ne c/p ovdje. Nema prazne zemlje ali Palestina je vecinom bila suha pustos ili mocvarno tlo i malarija i tek nakon masovnije imigracije Zidova, krece isto tako masovno doseljavanje Arapa (najcesce u potrazi za poslom).
Znam, no koliko god ta zemlja bila zapuštena, ona je nekome već bila dom, i to je Ha'am primijetio.
cestar is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.05.2025., 20:46   #8030
nego, za one koji su upoznati sa situacijom u Gazi, koliko od onih 40.000 ubijenih civila su bili borci hamasa?
Taroth is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.05.2025., 21:14   #8031
Quote:
Taroth kaže: Pogledaj post
nego, za one koji su upoznati sa situacijom u Gazi, koliko od onih 40.000 ubijenih civila su bili borci hamasa?
53000 ubijenih, od toga 16500 su djeca ispod 18 godina. Oko 20 posto je moguće Hamas ali i to je upitno jer oni se kriju pod zemljom. https://www.reuters.com/world/middle...aza-2025-05-25
Zašto, jer se broj Hamaslija nije puno promjenio po izjavama IDFa. Sad, koliko su regrutirali nove to nitko ne zna.
https://en.wikipedia.org/wiki/Casual...f_the_Gaza_war
Po Wikipediji je najnovije 56000 ubijenih u Gazi
Old 31.05.2025., 21:53   #8032
Quote:
Zmajefski kaže: Pogledaj post
Ne znam kako si to zamislio?

Mržnja je u doslovno zakonom zabranjena. U svim europskim zemljama postoji ogroman broj raznih hate speech i hate crime zakona koji rade baš to, kažnjavaju pojave tzv.mržnje.

A ovo što si rekao o Palestincima, da to slučajno kažeš za Židove, u velikom broju europskih zemalja možeš doslovno zaraditi hlađenje u zatvoru.
Ne dramatiziraj.
Zabranjen je govor mrznje i jasno je navedeno sto on obuhvaca.
Govor mrznje u javnom prostoru i od "javnih ljudi", doslovno moze prouzrociti progone i zato je sasvim ok sto je zabranjen.
Recimo... status od ovog Irca bi bio primjer govora mrznje jer sadrzi pogrdne rijeci i prijetnje, ali da se nije ogradio kako se status ne odnosi na etnicku skupinu. Obzirom da se jest ogradio vec u prvoj recenici, onda prolazi.
bubi mir is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.05.2025., 22:01   #8033
da, ima jako puno mrtvih ispod 18 godina u tzv palestini tj pojasu gaze ali tamo je prosječna starost ispod 18 godina?! kod nas je , ne znam valjda 45.
klingonac_worf is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.06.2025., 00:54   #8034
Talking

Quote:
bubi mir kaže: Pogledaj post
Vec je ta ideja odavno prihvacena.
O tome se i ne raspravlja. Samo po sebi je razumljivo da ce biti etnicki cista.
Zašto bi to bilo "samo po sebi razumljivo" ?
Ako nekome jest, jednako je "samo po sebi razumljivo" kao i niz međusobnog ubijanja poput ovog koje si naveo...

Quote:
Odnos nikada nije isti i nece biti.
Danas je preminula beba stara 4 dana. Terorist je na Z. Obali pucao u trudnicu. Dr. su uspjeli spasiti bebu ( majka je preminula). Danas je preminula i beba.
To nije vijest.
Jest, vijest je, objavljena u Reutersu, Washington Postu, New York Timesu, BBC... Tzeela Gez je ime toj ženi.
Objavljeno je i kako je prije dva dana umro Ravid Haim, njezina beba, za čiji život su se liječnici borili.
Ne znam zbog čega imaš potrebu reći kako "to nije vijest", i valjda nije nikoga briga.
Sa par klikova je vidljivo suprotno.

Quote:
Prvo.... za odredeni dio politickog spektra Izrael ce uvijek biti kriv jer je kriv sto postoji ( smatraju ga kolonijalnom silom). Sreca je sto su presli zenit i vjerojatno nikada nece imati vece utjecaj nego sto ga imaju upravo sada.
Ako misliš na onaj dio ljevice koji nekritički slavi sve koji se suprotstavljaju "cionističkom imperijalizmu", ne znam otkuda vučeš takve procjene o njihovom budućem padu utjecaja.
Sve dok Izrael nastavlja sa dosadašnjim odnosom prema Palestincima, utjecaj im neće padati, naprotiv.

Quote:
Utjecaj Arapa u svijetu ce samo jacati. Razumijem i neobranjive granice i ne pronalazak dobrog rjesenja, ali i more Arapa. Bogatih arapskih zemalja. Sreca sto im Palestinci nisu zanimljivi u mjeri u kojoj su zapadnim antikolonijalistima, ali to se moze promijeniti... a jedna KSA je u stanju uloziti u USA ( citaj dati mito) u vrijednosti kompletnog drzavnog proracuna Izraela.
Sreca je i sto inace podmitljiv Trump ne moze riskirati stabilnu wasp glasacku bazu, ali do kada ce se imati sreca?
Mora doci do rjesenja koje ce poduprijeti Arapi.
Europa nije u stanju podrzati ni Ukrajinu koja joj je pred vratima ( na zalost), a da ne govorim kako jaca struja koja bas nije sklona Palestincima u tolikoj mjeri.
Arapi su kljuc bili i ostali. [B]Palestinci ce ciniti sto im oni kazu[/B, ( ebe im se za zapad strucno). Arapi inzistiraju na dvije drzave...
Misliš, naftaška elita može što god poželi i narediti Palestincima što će činiti, valjda i natjerati izraelske naseljenike da napuste Zapadnu Obalu ili JiS ?
Malo morgen...
cestar is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.06.2025., 06:19   #8035
Quote:
cestar kaže:
Zašto bi to bilo "samo po sebi razumljivo" ?
Ako nekome jest, jednako je "samo po sebi razumljivo" kao i niz međusobnog ubijanja poput ovog koje si naveo.
Nije tebi i nije meni. Onima koji odlucuju, jest.
Jest zato sto znaju stanje na terenu. Nitko nece ni trebati Zidove otjerati. Sami ce otici. To je realnost koliko god bila surova.
I u vezi toga... ta Palestina bi bila arapska drzava. NE europska. Ne mozete vrijednosti prenasati na BI. Ja bi prvi volio da se moze, ali ne moze. Oni imaju svoje.
Kod tebe primjecuje tu tendenciju... ne, nece se Arapi mijenjati, osim ako to sami ne zele, a trenutno ne zele, a osobito se nece prilagodavati onom sto im kaze netko iz " vana".
Pogledaj Emirate. Oni su " liberalni"." Influencerice" sa zapada redovito padaju sa balkona i skela i to ove sretnije koje pronadu. NE pokazuju vam kako zive strani radnici ( Indijci i Afrikanci) i koja su njihova prava ( nemaju ih).
Stvarno je ponekad smijesno gledati kako neki sa zapada podcjenjuju Arape dok se njihovi politicari klanjaju, a aktivisti za prava zena stavljaju marame na glave prilikom susreta sa njima i ne rukuju se jer se zene ne rukuju sa muskarcima.
Quote:
Jest, vijest je, objavljena u Reutersu, Washington Postu, New York Timesu, BBC... Tzeela Gez je ime toj ženi.
Objavljeno je i kako je prije dva dana umro Ravid Haim, njezina beba, za čiji život su se liječnici borili.
Ne znam zbog čega imaš potrebu reći kako "to nije vijest", i valjda nije nikoga briga.
Sa par klikova je vidljivo suprotno.
Da, nisam mislio " nije vijest" u doslovnom smislu.

Quote:
Ako misliš na onaj dio ljevice koji nekritički slavi sve koji se suprotstavljaju "cionističkom imperijalizmu", ne znam otkuda vučeš takve procjene o njihovom budućem padu utjecaja.
Sve dok Izrael nastavlja sa dosadašnjim odnosom prema Palestincima, utjecaj im neće padati, naprotiv.
Njihov utjecaj pada sad u ovom trenutku. NE zbog Izraela, nego zbog ostalog. Ljudima su se popeli na vrh glave. To je isto surova realnost.
To ne znaci da ce oni koji ce eventualno doci biti nesto posebno naklonjeni Izraelu, ali imat ce dozu kriticnosti.

Quote:
Misliš, naftaška elita može što god poželi i narediti Palestincima što će činiti, valjda i natjerati izraelske naseljenike da napuste Zapadnu Obalu ili JiS ?
Malo morgen...
Da, moze. Moze narediti hamasu. Moze narediti fatahu. Moze narediti islamskom jihadu. Moze narediti kome god. Ta elita se prije svega zove Katar, a onda KSA.
Izraelske naseljenike ce na to natjerati Izrael, ako bude morao, a taj utjecaj na Izrael ima samo USA. Zato potonji vrse utjecaj na USA, odnosno na Trumpa, ali kao sto kazem jos uvijek ne moze riskirati stabilan dio glasacke baze. Onaj koji je religijski vezan za Izrael, pa bez obzira koliko potkupljiv bio Trump i koliko voli aviona
bubi mir is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.06.2025., 06:55   #8036
I ta naivna pomisao kako ce Izrael kao zemlja zapadne demokracije promijeniti BI.
Ma kako da ne!
Dogada se suprotno, a to je bilo i za ocekivati da je bilo realnosti.
bubi mir is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.06.2025., 10:31   #8037
I ja sam vec ranije pisao da je Izrael konacno postao bliskoistocna zemlja. Ta metamorfoza jos nije zavrsena, ali vodi na to da je sekularni, zapadni Izrael izgubio protiv mesijansko-apokalipticnog.
hilbert is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.06.2025., 10:51   #8038
Quote:
hilbert kaže: Pogledaj post
I ja sam vec ranije pisao da je Izrael konacno postao bliskoistocna zemlja. Ta metamorfoza jos nije zavrsena, ali vodi na to da je sekularni, zapadni Izrael izgubio protiv mesijansko-apokalipticnog.
S obzirom da je judaizam tipična bliskoistočna religija koja je po pitanju odnosa politike i vjere daleko radikalnija čak i od islama, ništa čudno. Za 100 godina će Izrael biti sličan današnjem Iranu. I to i jest prirodan oblik židovske države - demokracija nije u duhu judaizma, a pogotovo nije u duhu Bliskog istoka. Današnji demokratski Izrael je anomalija i za Bliski istok, i za same Židove kroz prizmu judaizma. Povijesno nešto potpuno neprirodno.
IuliusCaesar is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.06.2025., 10:57   #8039
https://edition.cnn.com/2025/06/01/m...enter-intl-hnk

IDF ubio najmanje 26 civila koji su koristili izraelsko-američki humanitarni centar.

Humanitarni centri izgleda služe tome da se civili sakupe na jednom mjestu, kako bi ih se lakše moglo pobiti.

Zanima me koliko je ljudi pobila zločinačka UNRWA prilikom podjele pomoći? Humanitarni Izrael nakon par dana već na nekoliko desetina.
Doslovno su svi upozoravali da će se ovo dogoditi. Baš me zanima tko će snositi posljedice.
IuliusCaesar is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.06.2025., 11:09   #8040
Ok, ajmo malo stati na zemlju.

Rat, odmazda, "specijalna vojna operacija" ili kako je god zvali traje već godinu i pola. Krenulo je od podlog i kukavičkog napada svinja i štakora iz džihadističko-terorističke stranke/organizacije hamas, klanja i iživljavanja na velikom većinom civilnom stanovništvu, otmice i zarobljavanja nekoliko stotina njih.

Do danas nisu još uvijek svi oslobođeni!!! Kad su i izmjenjivali omjer je bio preko 10:1

O kakvom prekidu vatre se tu uopće može govoriti?
Što se mene tiče Izrael je još poprilično civilizirano vodio borbe. Ja bi već prvi mjesec poslao specijalce da pobiju onu hamas bagru koja se skriva u Turskoj i Kataru u njihovim palačama dok potkrada vlastiti narod i priređuje im pakao u kojem se nalaze, samo da se zna i da budu primjer ostalima. Potpuno mi je razumljivo da hamas jednostavno ne smije postojati. Ne razumijem zašto to mnogima na ovoj temi nije.
Što prije Palestinci to shvate prije će se vratiti normalnom životu (koliko će on poslije ovoga biti moguć).

Ovo je situacija kao da poslije drugog svjetskog rata, kapitulacije Njemačke, samoubojstva Hitlera saveznici dozvole Goringu i Himmleru da nastave voditi državu (i Nacional-socijalističku/naci stranku). Svima je jasno da je takvo što bilo jednostavno nemoguće i nitko to pri zdravoj pameti ne bi dozvolio a opet odbijaju prihvatiti da se na isti način postupa sa hamas-džihadističkim svinjama.
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 05:41.