Sam svoj majstor Radionica u kući |
|
|
11.12.2012., 14:40
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2012.
|
Quote:
ramzay kaže:
Da bi sve bilo potaman trebaš poziciju 311 ili sklop 302 , što je bolje.Zatim trebaš poz , 529 i 543
|
Hvala!
Idem printat i zaokruživat 
|
|
|
11.12.2012., 15:16
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2011.
|
pomoć oko ventila
u krugu kotla idu ventili tipa esbe vtc 512 a u krug grijanja esbe vta522 jel u ovom vta 522 ima rucna regulacija ?
|
|
|
11.12.2012., 15:37
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2010.
|
Quote:
mmir kaže:
pomoć oko ventila
u krugu kotla idu ventili tipa esbe vtc 512 a u krug grijanja esbe vta522 jel u ovom vta 522 ima rucna regulacija ?
|
VTA 572 ima ručnu regulaciju , namjestiš 50 C i on to drži iako iz kotla buba 90 C
|
|
|
11.12.2012., 19:00
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
ramzay kaže:
VTA 572 ima ručnu regulaciju , namjestiš 50 C i on to drži iako iz kotla buba 90 C
|
cekaj ne kuzim jesam li dobro napisao koji di ide? mislim vtc i vta i koji model bi onda di trebao ici
|
|
|
11.12.2012., 19:40
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2006.
|
no naso sam palcinku od soli hehe  
|
11.12.2012., 19:44
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
mmir kaže:
cekaj ne kuzim jesam li dobro napisao koji di ide? mislim vtc i vta i koji model bi onda di trebao ici
|
VTC 511 ili bilo što iz serije VTC , ili TV ili CTV sa navojima od 5/4 cola je za regulaciju vode koja ulazi u kotao , znaći služi za podizanje temperature povratnog voda .
VTA 572 ili nešto iz te serije sa navojem od 1 cola ili 5/4 cola je za regulaciju vode koja ide u radijatora .serija VTA je termoeststska znači automatski drži zadatu temoperaturu.
VRG 141 ili nešto slično iz te serije može poslužiti umjesto VTA , to je glupi miš ventil i ne regulira ništa ali može skinuti polaznu temperaturu sa 90C na ugodnig 50 C i pustiti tu vodu u radijatore.
Mislim da je prekasno za bilo što sada , složi to bilo kako da radi , jer se ovako ne radi, očito da ni ti ni tvoj majstor nemate pojma , a sad nemate vremena da učite, a sve sam napisao barem deset puta do sada.
Zadnje uređivanje ramzay : 11.12.2012. at 19:50.
|
|
|
11.12.2012., 19:52
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
sasase kaže:
no naso sam palcinku od soli hehe  
|
napreduješ u slijedećoj rundi možda bude palačinka od srebra , a onda od zlata , budimo skromni , bude dost palačinka od zlata , jel tako. 
|
|
|
11.12.2012., 20:12
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2006.
|
Quote:
ramzay kaže:
napreduješ u slijedećoj rundi možda bude palačinka od srebra , a onda od zlata , budimo skromni , bude dost palačinka od zlata , jel tako. 
|
heh sad si mi dal ideju probat cu sa srebrom sam moram pricekat da zena zaspi da ji munem nausnicu 
al ozbiljno postaje me strah da ne preteram sam bi trebalo da mi kotel spusti dusu sred zime
|
11.12.2012., 20:41
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
ramzay kaže:
VTC 511 ili bilo što iz serije VTC , ili TV ili CTV sa navojima od 5/4 cola je za regulaciju vode koja ulazi u kotao , znaći služi za podizanje temperature povratnog voda .
VTA 572 ili nešto iz te serije sa navojem od 1 cola ili 5/4 cola je za regulaciju vode koja ide u radijatora .serija VTA je termoeststska znači automatski drži zadatu temoperaturu.
VRG 141 ili nešto slično iz te serije može poslužiti umjesto VTA , to je glupi miš ventil i ne regulira ništa ali može skinuti polaznu temperaturu sa 90C na ugodnig 50 C i pustiti tu vodu u radijatore.
Mislim da je prekasno za bilo što sada , složi to bilo kako da radi , jer se ovako ne radi, očito da ni ti ni tvoj majstor nemate pojma , a sad nemate vremena da učite, a sve sam napisao barem deset puta do sada.
|
istina niste pogrijesili majstor se nije susreo s time a ja pogotovo i ja se nadam da cemo uspjeti zasto ne sto bude problem ja cu pitati pa valjda dodjemo do rijesenja pozdrav
|
|
|
12.12.2012., 03:54
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2012.
|
Quote:
mmir kaže:
istina niste pogrijesili majstor se nije susreo s time a ja pogotovo i ja se nadam da cemo uspjeti zasto ne sto bude problem ja cu pitati pa valjda dodjemo do rijesenja pozdrav
|
Ako zelis mogu ti preporuciti svog majstora  ,on bi rijesio tvoje probleme,kod mene je blindirao sve izlaze iz kotla i rekao da mi to netreba i da to nikom do sada nije ugradjivao 
|
|
|
12.12.2012., 06:45
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
sasase kaže:
heh sad si mi dal ideju probat cu sa srebrom sam moram pricekat da zena zaspi da ji munem nausnicu 
al ozbiljno postaje me strah da ne preteram sam bi trebalo da mi kotel spusti dusu sred zime
|
Malo sad ozbiljno ne moraš joj munuti naušnicu grad je pun tih srebrnrnica , otkupljivaća srebra , imaju curei on bočice za analizu srebra mislim da ti je cijena 100 gama 100 kuna , dobro malo više , ali ne puno više .
Bilo koja šalica za kavu je bila u vatri , bila je pečena na ,glazirana , na punno višim temperaturama , I ako se u njoj sebro stopi to ti je dost.
Na temperaturama preko 950 ti je monoksid već jako reaktivan i u stanju je uzeti kisik iz oksida željeza, a već peko 1000 su problemi sa dušićnim oksidima , koji ksnije kad se olade stvaraju kiselinu koja papa dimnjak.
|
|
|
12.12.2012., 06:59
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
mmir kaže:
|
Ako tvoj meštar ne postupi , naravno skupa s tobom, po fotkama na postu 7941 i 7942 , on bolje da se odmah ubije , jer ako to nije u stanju iskopirati umreće od gladi i bez posla kad nam dođu europčani iz rumunjske.
A ti nemoj cviliti da ti je hladno i da ti kotao smoli , ne moraš imati spremnik, ali kad ga postaviš za 5 godina proklinjat češ sve dane u tih pet godina što kraj svojih zdravih očiju nisi vidio spremnik na ovim fotkama .
Ima jedna stara narodna pjesma epska ".... i proklinjala je djeva bajna svoje oči
čarne oči što su negledale ......
nemoj i ti tako.
|
|
|
12.12.2012., 09:28
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
ramzay kaže:
Ako tvoj meštar ne postupi , naravno skupa s tobom, po fotkama na postu 7941 i 7942 , on bolje da se odmah ubije , jer ako to nije u stanju iskopirati umreće od gladi i bez posla kad nam dođu europčani iz rumunjske.
A ti nemoj cviliti da ti je hladno i da ti kotao smoli , ne moraš imati spremnik, ali kad ga postaviš za 5 godina proklinjat češ sve dane u tih pet godina što kraj svojih zdravih očiju nisi vidio spremnik na ovim fotkama .
Ima jedna stara narodna pjesma epska ".... i proklinjala je djeva bajna svoje oči
čarne oči što su negledale ......
nemoj i ti tako.
|
imam spremnik i sve kopiram a sto neznam pitam
pozdrav
|
|
|
12.12.2012., 11:23
|
|
Registrirani korisnik
|
Peć je proradila.
Noćas je ekipa bila u akciji do 03.15 al je nakon svega propustio zadnji spoj kojeg su radili. Sredili su to ujutro. Nisam još vidio ali ću javiti kako funkcionira i stavit fotku da vidite dal je sve kako treba.
Problem s termo ventilom je nastao jer najnoviji modeli koji dolaze u pelet setovima nemaju rashlađivač.
Hvala još jednom na savjetima!
|
|
|
12.12.2012., 17:46
|
|
Registrirani korisnik
|
Peć grije, radijatori mlaki...malko sam virio i skužio da pumpa vuče vodu iz povratnog voda preko miš ventila 
Pumpa je ostala na izlaznom vodu kao što je bilo prije dok je bio mehanički miš koji je uvijek bio otvoren, a kod automatskog treba bit na ulazu u peć, jel tak?
Opet slijedi raskapanje 
Može li biti pola metra prije peći postavljena horizontalno?
Hvala!
|
|
|
12.12.2012., 18:47
|
|
Registrirani korisnik
|
Ovako to izgleda.

Što sve nije dobro?
Gdje bi trebala biti pumpa ako je samo jedna u sistemu?
Hvala!
|
|
|
12.12.2012., 19:58
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2009.
|
Quote:
Pješčani kaže:
Ovako to izgleda.
Što sve nije dobro?
Hvala!
|
Prije svega nije dobar Vaš pristup poslu, zašto si ne uzmete olovku i papir i sve prvo ne skicirate, razradite??? 
Gdje treba biti pumpa pitate; pa nacrtali smo to do sad jako puno puta, a pošto Vi to ni najmanje ne uvažavate zašto ta pitanja??? 
Vi slijepo vjerujete Vašim MASTORIMA pa koliko Vam treba da shvatite
LJUDI KOPIRAJTE ONO ŠTO JE DOKAZANO U PRAKSI I IZA TOGA UŽIVAJTE ako ne, nemojte se žaliti
|
|
|
12.12.2012., 20:53
|
|
Registrirani korisnik
|
Možda zato što nisam ima grijanje a vani je -12.
I možda zato što to nije moj posao (kojeg obavljam neizmjerno bolje nego većina "majstora" i koji mi ne dozvoljava da to proučim kako treba), a nekog tko bi to napravio bez greške nisam uspio naći od danas do sutra. I možda zato što...
Sve ok.
Hvala na savjetima i "savjetima".
|
|
|
12.12.2012., 21:00
|
|
Registrirani korisnik
|
Ne mogu vjerovati da niste bili u stanju iskopirati rješenje sa fotki , pa gdi su vam oči , kam ste stavili pumpu , tutleki
Katastrofa ovo ču iskopirati i dati uramiti
|
|
|
12.12.2012., 21:40
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2009.
|
Quote:
Pješčani kaže:
Ovako to izgleda.
Što sve nije dobro?
Hvala!
|
da je znati kako je "majstor" zamislio da cirkulira voda kroz krug kotla osim termosifonski.
ramzay, mislim da je ovdje vlasnik najmanje kriv, "majstori" su inače poprilično tvrdoglavi, a kad je nužda nemaš baš mogućnost biranja majstora .
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 00:32.
|
|
|
|