Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Stanovanje > Interijeri

Interijeri Unutrašnja ljepota.

Zatvorena tema

Tematski alati Opcije prikaza
Old 11.09.2017., 23:23   #8081
Ja nedavno kupio u Jysku madrac sa džepićastom jezgrom, Dreamzone Plus S50, i preporodio sam se nakon prastarog sa boneli jezgrom. Napominjem madrac je s jedne strane tvrd a s druge srednje tvrd, makar se meni to "srednje tvrdo" čini dosta tvrdo ali meni je taman. Imam 85kg.
Znam da to nije ekstra kvaliteta madraca, ali za 850kn je odličan.
baustelac99 is offline  
Old 12.09.2017., 01:32   #8082
Quote:
nimfa kaže: Pogledaj post
Pozdrav,

tražim mekši madrac 140x200. Spavam na boku, imam malo kila i teško mi je naći dovoljno mekan madrac.
Pašu mi opružni madraci s pjenom.

Ima netko iskustva s ovim madracem? Za sad je jedini koji mi odgovara.

https://hespo.hr/hybrid-cloud-proizvod-27/

Imate li još kakvih preporuka u cjenovnom rangu do 4000 kn?

Hvala
Nije s oprugama, ali madrac dolazi u više varijanti tvrdoće.

http://ergoactiv.net/proizvodi/revital-madrac/
parikmaher is offline  
Old 13.09.2017., 20:00   #8083
BERNARDA madraci su katastrofa. Prije dva tjedna smo bili u salonu (direktno kod proizvođača u Pušćinama - Međimurje) i isprobali madrac i platili, dva tjedna kasnije madrac je stigao, uspjeli smo na njemu spavati do 2:00 i morali zamijeniti natrag stari. Drugi dan bolovi u vratu, leđima...

Madrac je katastrofalno tvrdi, još jednom smo isprobali taj isti model u salonu, potpuna razlika, dakle vrhunska prevara. U salonu su kvalitetniji i mekši a prodaju / podvale ti tvrđi i nekvalitetniji. Problem je i u tome što su nam uz madrac dali deklaraciju na kojoj piše da je ispitivanje provedeno 1998 (prije skoro dvadeset godina), i nacrtani su slojevi - ti slojevi su kemijskom prekriženi i napisani novi - dakle druga prevara. Sada naravno ne žele zamijeniti madrac. Moj savjet je nemojte niti pomišljati na Bernarda madrace jer su obično smeće izrazito neudobni i nekvalitetni. Madrac nije bio jeftin... Inače puno spavam po hotelima zbog posla (cca. 1 x tjedna) dakle mjenjam krevete i madrace, i nemam nikakvih problema sa spavanjem na drugim madracima, ali ovo je nešto najgore na čemu sam u životu spavao! Dakle moje iskustvo je da su Bernarda madraci su totalno nekvalitetni i loši.
einstein1 is offline  
Old 13.09.2017., 21:33   #8084
Kupljen Consul F2 u Ergoactivu. Bio mi je taman, iako bi vjerojatno uzela F1 da ga imaju.
Ležala sam oko sat vremena na njemu. Definitivno je čudan taj lateks. Kad sjedneš mekan, kad legneš nakon nekog vremena se stvrdne. Bila sam skroz neodlučna.
Uglavnom, uzela i Spinea podnicu i krevet na akciji.
Skroz sam zadovoljna.
nimfa is offline  
Old 14.09.2017., 22:36   #8085
Quote:
Teradex kaže: Pogledaj post
Pozdrav! Što mislite o ovom madracu? https://jysk.hr/spavaca-soba/madraci...ld-f85-wellpur
Svako jutro se budim s križoboljom koja ne popušta ni preko dana. Kad želim podići nešto s poda osjećam se ko bakica, a imam 23 godine. Uglavnom samo želim čuti je li ovo dobar madrac za 1500 kn jer ne mogu više potrošiti, a iz jyskove ponude mi se ovo čini bolje od dreamzone madraca jer sam čitala na temi da ih baš ne preporučate
Imam navedeni madrac već pune 2 godine i mogu reći da je to bio dobro utrošen novac i da sam se preporodila nakon onog s oprugama!
Ovaj gornji sloj je mekani, dok je donji tvrđi. Mekaniji sloj mi je i topliji. Okrećem ga, prema uputama koje su došle uz njega, 3-4 puta godišnje. Tvrđu stranu okrenem gore po ljetu. Na ovo još obično imam vrlo tanku štep deku i plahtu. Nakon 2 godine i dalje izgleda kao da je ovaj tren došao iz dućana
Mogu dati samo preporuke
Osim toga, garancija je 25 godina.
martynchyca is offline  
Old 14.09.2017., 23:09   #8086
Zdravi San

Bio ovo ljeto u nekom apartmanu na moru. Uvijek imam problema s tvrdim krevetima. Ove godine krevet opet tvrd i već me hvata panika. Međutim, legao i zaspao k'o klada. Što mi se već dugo nije dogodilo. Vidim, proizvođač je firma "Zdravi San" iz Kutine ali ne piše model. Nikad čuo. Kasnije saznajem da je madrac s đepičastom jezgrom i PU pjenom. Model Komfort Idila. Izgleda nešto jeftiniji madrac, ali ja sam konačno normalno spavao.

Ima li netko iskustva s ovom firmom, odnosno koliko su ti madraci (materijali) kvalitetni.

Inače sam spavao par godina na skupoj HR pjeni i isto tako skupoj memory, sada iz očaja spavam na Bonellu s memory nadmadracem i ne mogu se naspavati, ali je ipak bolje nego s ona prethodna dva. Vidim da mi očito opruge pašu.

Da li đepičasta jezgra s 250 kom/m2 i debljine žice 1,8 mm spada u tvrđe i li mekše jezgre?

Možda je netko već pisao o ovoj firmi ali se ispričavam unaprijed jer mi je frka, umrijet ću jer ne mogu spavat normalno pa mi se malo žuri. Riskirao bih s ovim madracem, ali da čujem još koga prije nego potrošim lovu.

HVALA !!
Mican is offline  
Old 14.09.2017., 23:36   #8087
Quote:
einstein1 kaže: Pogledaj post
BERNARDA madraci su katastrofa. Prije dva tjedna smo bili u salonu (direktno kod proizvođača u Pušćinama - Međimurje) i isprobali madrac i platili, dva tjedna kasnije madrac je stigao, uspjeli smo na njemu spavati do 2:00 i morali zamijeniti natrag stari. Drugi dan bolovi u vratu, leđima...

Madrac je katastrofalno tvrdi, još jednom smo isprobali taj isti model u salonu, potpuna razlika, dakle vrhunska prevara. U salonu su kvalitetniji i mekši a prodaju / podvale ti tvrđi i nekvalitetniji. Problem je i u tome što su nam uz madrac dali deklaraciju na kojoj piše da je ispitivanje provedeno 1998 (prije skoro dvadeset godina), i nacrtani su slojevi - ti slojevi su kemijskom prekriženi i napisani novi - dakle druga prevara. Sada naravno ne žele zamijeniti madrac. Moj savjet je nemojte niti pomišljati na Bernarda madrace jer su obično smeće izrazito neudobni i nekvalitetni. Madrac nije bio jeftin... Inače puno spavam po hotelima zbog posla (cca. 1 x tjedna) dakle mjenjam krevete i madrace, i nemam nikakvih problema sa spavanjem na drugim madracima, ali ovo je nešto najgore na čemu sam u životu spavao! Dakle moje iskustvo je da su Bernarda madraci su totalno nekvalitetni i loši.
Bernarda ti inače oprema jako puno hotela, što kod nas, što vani, samo pod drugim brandom, tako da si sigurno više puta spavao po hotelima upravo na njihovim madracima.
x-type is offline  
Old 15.09.2017., 10:20   #8088
Quote:
afoj kaže: Pogledaj post
Tvornica ti je odmah u selu iza IKEA-e. Selo se zove Otok Svibovski, ulica je Savska, a broj ne znam. Bio, vidio, prošetao i pokupio madrace. Stavarno ne znam koji ti problem imaš s tom firmom, al vidim si se brutalno napizdio na njih? Ljudi rade isto ko što radi Hilding i svi ostali, ali su transparentni i više se trude oko samog proizvoda. U prodaji i specifikaciji su korektniji od svih ostalih i imaju ok cijene. Koji je točno tvoj problem s njima? Ljutiš se jer nisu kupili xsenosor

Ovu smo priču prošli već toliko puta da je dosadilo i bogu vragu. Da, mejri pritisak, ali ne mjeri položaj tjela, pa su rezultati uvijek bolji na meknaim madracima i madracima od memori pjene. Da, uređaji se mogu podesiti tako da prikazuju rezultat kako prodavač želi. (vi to dobro znate i znate kako naštimati boje u programu). Da, uređaj je napravljen s idejom marketinga, a ne altruističke potrebe da se pomognre čovječanstvu. Al uzmimo da je sve to onako kako ti kažeš i da uređaj stvarno radi i zna koji je madrac najbolji za svaku osobu koja ga proba. Što je tu sa subjektivnim dojmom? Većina ljudi kad legne na memori pjenu se osjeća odvratno. O vodenim krevetima koji na vašem uređaju daju najbolje rezultate da ne pričam.
Ovo "ti si glup" je bolje da ne komentiram jer je na razini djeteta koje nema argumente, a još je bolje kad dolazi od čovjeka koji je sve što zna o madracima naučio na ovom forumu, a i dan danas tvrdi da je razlikovanje pjena nešto što može samo izuzetan stručnjak
Hespo je zadnji dobar madrac napravio kad je bio Hespo, pa je jako važno da je sad Hilding. Ista stvar je i s Perfectom. Jedino gdje manje fulaju je džepičasti madrac, jer tu objektivno ne mogu zajebati kad je jezgru ionako napravio LPT.
S druge pak strane ako je to nevažno, onda valjda nije važno ni tko radi Ergoactiv madrace? No nebitno, jer sam se osobno uvjerio tko, gdje i kako ih radi.
Ja bih rekao da je oboje jednako važno, jer na tržištu postoje proizvodi koi zadovoljavaju oba kriterija.
Evo da ti još podebljam (jer tebi sve treba nacrtati) ovo su koordinate , jer eto ne znam točnu adresu?
45.778173, 16.169349
Da se nadovezem, fakat ni meni nije jasno koji problem gopodin "madraci" ima s Ergoactivom. Kada sam kupovala madrac, pogledala sam i njegovu ponudu koja je katastrofalno skupa prvenstveno. Takodjer sam mu poslala poruku za pomoc ali nije nasao za shodno da mi odgovori dok je recimo "Afoj" odvojio svoje dragocijeno vrijeme za savjete nekoj nepoznatoj zeni s Foruma, sto iznimno cijenim! Drugo, vec sam negdje navela da sam prezadovoljna ERGOACTiV-om, gazda im je jedan fini gospodin i profesionalac. Prema tome fakat ne znam zasto se gospon "madraci" toliko prčite ovdje bez ikakvog kredita jer ja osobno vam apsolutno nista ne vjerujem!!!!
elenabubu is offline  
Old 15.09.2017., 10:27   #8089
Quote:
einstein1 kaže: Pogledaj post

Slazem se!!!
elenabubu is offline  
Old 15.09.2017., 10:34   #8090
Quote:
parikmaher kaže: Pogledaj post
Nije s oprugama, ali madrac dolazi u više varijanti tvrdoće.

http://ergoactiv.net/proizvodi/revital-madrac/
Evo samo cu ti reci sto se tice Hespo-a iliti Hilding-a, pisala sam im u vise navrata vezano za informacije o madracima i kod njih je Poslovna TAJNA sastav i materijali madraca!!!! WTF?!?! Isto tako i kod Harvey Normana, nikad neces saznati sto je "unutra"....

Sorry, odgovor je bio namijenjen korisniku "Nimfa" ������
elenabubu is offline  
Old 17.09.2017., 10:18   #8091
Pozdrav! Brzo sam prosurfala po stranicama vezano za madrace, pa vidim da ima svega, i pohvala i dosta kritika za ergoactiv madrace... Mi smo isto u potrazi za madracem, zapeli smo za model perfecte - lava special (presudila je tvrdoca i radi se o hr pjeni), pa me zanima ima li tko taj madrac da kaze koliko je zadovoljan i opcenito pohvale/kritike na racun perfecte dreams? Sva misljenja i prijedlozi su dobrodosli. Hvala!
A.L.I.C.E. is offline  
Old 18.09.2017., 13:58   #8092
Quote:
A.L.I.C.E. kaže: Pogledaj post
Pozdrav! Brzo sam prosurfala po stranicama vezano za madrace, pa vidim da ima svega, i pohvala i dosta kritika za ergoactiv madrace... Mi smo isto u potrazi za madracem, zapeli smo za model perfecte - lava special (presudila je tvrdoca i radi se o hr pjeni), pa me zanima ima li tko taj madrac da kaze koliko je zadovoljan i opcenito pohvale/kritike na racun perfecte dreams? Sva misljenja i prijedlozi su dobrodosli. Hvala!
Lava je stari model od Perfecte i ok je složena, ali cijena je previsoka.
Ergoactiv Optimal je neki sličan madrac s malo višom i bolje složenom jezgrom, iste gustoće kao Lava, ali košta puno manje. Lava je definitivno tvrđa od Optimala koji već nije mekan madrac.
afoj is offline  
Old 18.09.2017., 22:37   #8093
Quote:
afoj kaže: Pogledaj post
Lava je stari model od Perfecte i ok je složena, ali cijena je previsoka.
Ergoactiv Optimal je neki sličan madrac s malo višom i bolje složenom jezgrom, iste gustoće kao Lava, ali košta puno manje. Lava je definitivno tvrđa od Optimala koji već nije mekan madrac.
Hvala Afoj! Pitanje za ergoactiv, jel oni imaju osim u Zgu negdje prostor gdje se mogu vidjeti njihovi madraci?! Npr skladiste? Nesto sam citala da su blizu Ikee, jel to jos uvijek aktualno? Blizu zivim..
I da, jel stvarno istina da madraci s HR pjenom dobiju udubljenja nakon nekog vremena? Svasta covjek procita pa na kraju ispada da su klasicni madraci sa federima i najbolji
A.L.I.C.E. is offline  
Old 19.09.2017., 09:40   #8094
Quote:
A.L.I.C.E. kaže: Pogledaj post
Hvala Afoj! Pitanje za ergoactiv, jel oni imaju osim u Zgu negdje prostor gdje se mogu vidjeti njihovi madraci?! Npr skladiste? Nesto sam citala da su blizu Ikee, jel to jos uvijek aktualno? Blizu zivim..
Dućan je samo u Mesničkoj. Ne znam da li se na skladištu mogu probati madraci, ja sam samo preuzeo madrace na skladištu.
Quote:
I da, jel stvarno istina da madraci s HR pjenom dobiju udubljenja nakon nekog vremena? Svasta covjek procita pa na kraju ispada da su klasicni madraci sa federima i najbolji
Je, istina je, svi madraci s vremenom dobiju udubljenja. Pitanje je samo u kojem periodu će se to dogoditi? To prije svega ovisi o kvaliteti materijala koja je kod pjena vezana uz gustoću pjene. Madraci s federima tu nisu u nikakvoj prednosti, jer i oni imaju sloj pjene na kojem se spava, a ta pjena ja često lošija od pjene koja se koristi u madracima bez federa.
afoj is offline  
Old 23.09.2017., 14:44   #8095
pozdrav.. trenutno koristim krevet i madrac kupljen u emezzeti, krevet je katastrofa jer vezna šipka lijeve i desne strane ide po sredini i osjeti se kroz madrac. Između letvica/podnice koje su dio kreveta sam zbog toga postavio dodatne tvrde letvice, no svejedno se osjeti (iako puno manje) a i doživljaj spavanja je nezadovoljavajući. Provjerio sam stanje madraca na rubovima i na mjestu gdje ležim i vidim da je na mjestu gdje ležim istrošen tj. nema otpora kao na rubovima. Madrac je od neke pjene, sjećam se samo da je plaćen 2000 dim. 160x200.

Imam 100 kg pa me zanima što uzeti. Naravno, uzeo bih ovaj put posebne madrace za lijevu i desnu stranu. Želim da je trajnost velika, tj. da madrac ne mijenja svojstva kroz 5-10 godina. Ima li neka stranica gdje se pri kupnji može zadati odmah tako neke parametre. Veličina bi bila 180x200. Dakle pretpostavljam da mi treba nešto tvrđi (zbog kilaže) no ne znam kakva podnica bi tu trebala ići..
Nikomah is offline  
Old 24.09.2017., 15:54   #8096
jedno pitanje za znalce vezano uz latex... gledam nadmadrace i naidem na ovaj, po karakteristikama bi trebao biti super, ali nikada nisam lezala na latexu pa me zanima kakav je osjecaj, je li mekan kao memory pjena, kako se ponasa kad je vruce/hladno, ako ima vlage u prostoriji jel se gljivice mogu namnoziti u tome jer je (kao) prirodni materijal?
supersenivac is offline  
Old 25.09.2017., 19:21   #8097
Quote:
supersenivac kaže: Pogledaj post
jedno pitanje za znalce vezano uz latex... gledam nadmadrace i naidem na ovaj,
Ne radi link
Quote:
po karakteristikama bi trebao biti super, ali nikada nisam lezala na latexu pa me zanima kakav je osjecaj, je li mekan kao memory pjena, kako se ponasa kad je vruce/hladno, ako ima vlage u prostoriji jel se gljivice mogu namnoziti u tome jer je (kao) prirodni materijal?
Tvrdoća ovisi o modelu (zapravo ovisi o gustoći lateksa, omjeru prirodnog i sintetičkog i tehnologiji proizvodnje - Dulop ili Talalay).
Osjećaj ležanja je potpuno drugačiji od memori pjene. Kod leteksa nema promjene tvrdoće ovisno o temperaturi kao kod memori pjena.
Prirodni lateks se teško nalazi. Većina madraca i nadmadraca je u sastavu 20% prirodni lateks i 80% sintetički. Što se tiče gljivica, nema neke razlike u odnosu na ostale pjene, osim što je lateks prozračniji od memori pjene, pa je tu u prednosti.
afoj is offline  
Old 26.09.2017., 00:17   #8098
koji madrac

Molim pomoć od znalaca, Afoj...

Kupujem krevet (okvir sa podnicama) i madrac i nakon što sam pročitao većinu postova na ovoj temi i po internetu i dućanima se raspitao i istražio što je što od madraca, našao sam i suzio izbor na slijedeće madrace sa džepičastim oprugama pa tražim mišljenje... da li ih je netko kupio, kakva iskustva imaju s njma i koji izabrati ili koji izbjegavati od njih (naravno da ću ih isprobati prije kupnje) ili slobodno predložite neke druge, slične cijene do 3500 kn za dimenziju 160x200...

Možda nekom i pomognu ovi linkovi. Hvala!!!

https://happy-dreams.hr/madrac-premi...ndetail352_782

http://www.lineaflex.hr/madraci/madr.../madrac-azalea

https://perfecta.hr/emporio-proizvod...detail1184_644

https://www.medico-madraci.hr/proizvod/lux/

I molim mišljenje o ovim krevetima...

https://happy-dreams.hr/krevet-bianc...detail511_1488

http://www.lineaflex.hr/kreveti/krev...-sa-spremistem

https://perfecta.hr/krevet-nokturno-...detail1279_791

http://ergoactiv.net/proizvodi/krevet-ergo-box/
Jamozg is offline  
Old 28.09.2017., 12:05   #8099
Smile

bok bok

kupujem novi madrac i nemam pojma o pojmu dal valja, dal ne valja, sastav ovaj, sastav onaj, opruge latex, svasta nesto, a ja sam bedak kaj se toga tice.. zapeo mi je indigo lux iz medica za oko i nekak mi se cini oke posto imam 100 dana da ga isprobam.. pa bi zamolio Vas koji se kuzite u madace da mi velite ovak po specifikacijama dal te to oke za tu cijenu dal bi bilo bolji neki drugi da uzmem... hvala Vam puno

evo link madraca: https://www.medico-madraci.hr/proizvod/indigo-lux/

hvalaa
zeeblack is offline  
Old 29.09.2017., 17:55   #8100
Jel ima netko od perfecta dreams madrac superior ili libra? Il netko ko se kuzi da napise dal valjaju?
amy pelin is offline  
Zatvorena tema

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 22:58.