Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Stanovanje > Interijeri

Interijeri Unutrašnja ljepota.

Zatvorena tema

Tematski alati Opcije prikaza
Old 15.11.2017., 11:50   #8161
Moje iskustvo za model f70, i to u tim dimenzijama, je da ga evo bas danas 2.put vracamo jer je dosao s greškom u proizvodnji. Drugi put ista greška. Vratit će novce jer stvarno više ne znam za koji bi madrac zamijenila.

Budem kasnije stavila slike i detaljnije opisala.
tigrica1 is offline  
Old 15.11.2017., 14:00   #8162
Uff, i mene je zanimao baš taj. Imam 10 godina star Meblo Jogi, neki fit bez zona i propao je. Očito smo preteški za njega.

I sad bi nešto što je relativno tvrdo jer imamo gore nadmadrac a ovaj mi se u dućanu činio super.
sama svoj majstor is online now  
Old 15.11.2017., 15:46   #8163
Jel možda netko može reći mišljenje o ovome madracu:
http://www.ikea.com/hr/hr/catalog/pr...439/#/90244447

Treba mi u dimenziji 180 x 200. Probao sam leći na njega i čini mi se ok, ali me zanima kvaliteta materijala i opčenito na što trebam obratiti pažnju. Nisam nikad prije kupovao madrac..

Visok sam 186 i težak 90 kg.
marram is offline  
Old 15.11.2017., 19:25   #8164
Zone

Gledam madrace s đepičastom jezgrom pa vidim da kod jezgri s 5 zona deblja žica dolazi u području ramena i kukova. Jasno mi je da je tamo pritisak najveći, ali ne bi li tamo trebale biti tanje žice, odnosno mekša jezgra, da omogući laše ulegnuće madraca?
Kod madraca od pjene mi se čini da u upravo te zone više profilirane, što znači mekše. Ili ja nešto krivo kontam? Imam i letvičastu podnicu Optimo kod koje su letvice u zoni ramena na posebnim zglobovima koji dodatno mogu potonuti, očito da ramena lakše upadnu u madrac. Nije mi logično ono s rasporedom žice kod đepića. Ima li netko točno objašnjenje?
Mican is offline  
Old 15.11.2017., 22:20   #8165
Quote:
tigrica1 kaže: Pogledaj post
Moje iskustvo za model f70, i to u tim dimenzijama, je da ga evo bas danas 2.put vracamo jer je dosao s greškom u proizvodnji. Drugi put ista greška. Vratit će novce jer stvarno više ne znam za koji bi madrac zamijenila.

Budem kasnije stavila slike i detaljnije opisala.
Mislim da cu i ja svoj gold na kraju vratiti - nikako da dodje do nazivne dimenzije od 16cm, a proslo 2 tjedna od otpakiravanja
Old 15.11.2017., 22:27   #8166
Gore sam krivo napisala, mene zanima JYSK GOLD S70 ili S100 - dakle madraci s džepičastim oprugama - ima li tko iskustva? Kakva je kvaliteta?
sama svoj majstor is online now  
Old 17.11.2017., 11:34   #8167
kupio sam nedavno madrace u Ergoactivu pa bih podijelio svoje misljenje. moj savjet je - kupujte samo KOD FIRMI KOJE NUDE POVRAT/ZAMJENU u roku od 30 dana.
sve ostalo je cini mi se macak u vreci.
specifikacije i lezanje od 10ak minuta u salonu u konacnici ne znace puno. tek kad prespavate par noci znati cete na cemu ste.

istrazivao sam prije kupnje karakteristike, raspitivao se na forumu, usporedjivao, mislio da ponesto zam. otisao u Ergoactiv par puta, isprobavao madrace, odabrao dva koja su mi tamo
super odgovarala.

medjutim kad sam zapravo krenuo spavati na njima, prica je posve drukcija. ne djeluje mi to ko ono sto sam ja testirao. mekano/tvrdo na pogresnim mjestima. budim se lagano ukocen u torakalnom dijelu kraljeznice.
i ne znam sad sta bih. podnice u salonu su drugacije (isti broj letvica). ostalo mi je jedino to da testiram madrace sa drugacijim/boljim podnicama. a to je dodatna investicija koju nisam ocekivao i za koju nisam siguran hoce li
popraviti ergonomiju.
going_east is offline  
Old 20.11.2017., 13:36   #8168
Medico

Pozdrav

Vidim da se tu i tamo spominju naši madraci Lux i Indigo Lux pa bih želio odgovoriti na pitanja i dati ispriku oko podataka.

Podaci će biti refreshani kroz tjedan dana sa detaljnim opisom materijala svakog madraca, iako, kako je to i kolega Afoj naglasio, to ne znaci mnogo oko tvrdoće madraca, što je podatak kojeg ljudi najviše i traže.

Naime, Lux madrac trenutno ima jezgru od 7 zona, kombinacija žice 1.8 i 2.0 mm od 320 opruga po m2.
HR pjena je 35 kg/m3 (3536) u debljini od 3 cm s jedne i druge strane, te 3 cm memory 50kg/m3 (5015).

Što se tice Indigo Lux madraca, unutra je trenutno jezgra od 5 zona, iste kombinacije žice (1.8 mm i 2.0 mm) od 320 opruga po m2.
HR pjena je 42 kg/m3 debljine 3 cm s jedne strane, te kao komfort zona ploha latexa sa gelom debljine 3 cm u kvaliteti od 65 kg/m3.

U oba madraca ce od polovice 12 mjeseca ici jezgra od 542 opruge po m2, samo jos testiramo i odlucujemo koje kvalitete.
Na testiranju imamo 3 vrste:
1) Kombinacija žica od 1.5 i 1.6 mm
2) kombinacija od 1.4 i 1.6 mm
3) kombinacija od 1.4 i 1.5 mm

Za sada na uzorku od ispitanih 180 spavaca definitivno vodi kombinacija pod brojem 1 (1.5 i 1.6 mm) tako da je 95% sigurno da ce se ici sa navedenom kombinacijom.

Također, kod nas imate pravo povrata 100 dana nakon kupnje, što je potpuno besplatno za kupca (znaci nema nikakvih dodatnih troškova za samog kupca), i kupac ima pravo izabrati da li želi povrat novaca (u iznosu od 100%) ili zeli zamjenu za tvrđi/mekši madrac.

Moje ime je Davor Lovković, i kolege iz Ergoactiva me poznaju. Što se tice mog znanja, ne znam da li je to referenca, ali vodio sam proizvodnju i prodaju madraca u Renotexu 9 godina (jeftini i loši madraci koji su sada pred zatvaranjem).
Bilo mi je dosta izlika, opravdanja, losih madraca te sam odlucio otvoriti svoju proizvodnju madraca.

Proizvodni pogon se nalazi u Bjelovaru, na adresi Vidikovac 180 (ako upisujete u navigaciju, onda morate upisati Vidikovac 53 iz nekog nepoznatog razloga).

Trenutno zapošljavamo 7 ljudi u proizvodnji te dvoje na dostavi.

Ako još ikako mogu pomoci, bude slobodni se obratiti ovdje javno ili na privatnu poruku, kako god želite.

Zadnje uređivanje Medico : 20.11.2017. at 14:25.
Medico is offline  
Old 20.11.2017., 13:57   #8169
Medico 2

Zaboravio sam dodati,

Rok isporuke nam se krece oko 14 dana u ovom trenutku jer se malo guzva napravila.
Ako nekome nije odgovoreno na mailove nekim slucajem, moje isprike, pokusavamo odgovoriti kroz dan ali s obzirom na kolicinu mailova, dogodi se sto se ne bi smjelo dogoditi, i poneki nam promakne.

Srdačan pozdrav
Medico is offline  
Old 20.11.2017., 14:06   #8170
Reklamiranje ti je zabranjeno... makni iz posta ovo o akcijama i popustima ili barem ukloni bold i javi se moderatorima u vezi sponzorskog nicka ako želiš...
tiluriumm is offline  
Old 20.11.2017., 15:21   #8171
Quote:
going_east kaže: Pogledaj post
kupio sam nedavno madrace u Ergoactivu pa bih podijelio svoje misljenje. moj savjet je - kupujte samo KOD FIRMI KOJE NUDE POVRAT/ZAMJENU u roku od 30 dana.
sve ostalo je cini mi se macak u vreci.
specifikacije i lezanje od 10ak minuta u salonu u konacnici ne znace puno. tek kad prespavate par noci znati cete na cemu ste.

istrazivao sam prije kupnje karakteristike, raspitivao se na forumu, usporedjivao, mislio da ponesto zam. otisao u Ergoactiv par puta, isprobavao madrace, odabrao dva koja su mi tamo
super odgovarala.

medjutim kad sam zapravo krenuo spavati na njima, prica je posve drukcija. ne djeluje mi to ko ono sto sam ja testirao. mekano/tvrdo na pogresnim mjestima. budim se lagano ukocen u torakalnom dijelu kraljeznice.
i ne znam sad sta bih. podnice u salonu su drugacije (isti broj letvica). ostalo mi je jedino to da testiram madrace sa drugacijim/boljim podnicama. a to je dodatna investicija koju nisam ocekivao i za koju nisam siguran hoce li
popraviti ergonomiju.
Bol u torakalnom dijelu kraljeznice jer najteze definirati.
Kod boli u lumbalnom dijelu kraljeznice 95% je premekani madrac ili loša podnica (podloga). To je najlakše isprobati tako da stavite madrac na pod i prespavate noc do dvije. Ako bol nestane onda je problem u podnici (treba tvrđa). Ako ne nestane, onda je najčešće do premekanog madraca.

Kod torakalnog dijela je moguce da Vam zone ne odgovaraju ako Vam je kraljeznica osjetljiva na to.
Ako imate podnicu na podesavanje, moguce je da Vam podnica nije dobro podešena. Također ovisi kakav ste spavač.

Ponovno, nije ugodno, ali najlakse je isprobati da madrac stavite na pod (po mogucnosti na neku plahtu) i vidjet cete da li je do premekane podnice. Ako i dalje imate bolove onda je do madraca (da ne kupujete nove podnice bezveze).
Medico is offline  
Old 20.11.2017., 16:20   #8172
Quote:
Medico kaže: Pogledaj post
Ponovno, nije ugodno, ali najlakse je isprobati da madrac stavite na pod (po mogucnosti na neku plahtu) i vidjet cete da li je do premekane podnice. Ako i dalje imate bolove onda je do madraca (da ne kupujete nove podnice bezveze).
Ovo pomaže kod madraca s oprugama, kod madraca s jezgrom od pjene je malo kompliciranije, jer su madrac i podnica više u simbiozi, pa madrac bez podnice nije realan doživljaj. Bol u torakalnom dijelu kralježnice je načešće znak pretvrdog madraca, pa će na podu vjerojatno biti još gore. ...uz uvjet da je podnica na kojoj je sad madrac ispravna.
afoj is offline  
Old 20.11.2017., 16:23   #8173
Quote:
Mican kaže: Pogledaj post
Gledam madrace s đepičastom jezgrom pa vidim da kod jezgri s 5 zona deblja žica dolazi u području ramena i kukova. Jasno mi je da je tamo pritisak najveći, ali ne bi li tamo trebale biti tanje žice, odnosno mekša jezgra, da omogući laše ulegnuće madraca?
Kod madraca od pjene mi se čini da u upravo te zone više profilirane, što znači mekše. Ili ja nešto krivo kontam? Imam i letvičastu podnicu Optimo kod koje su letvice u zoni ramena na posebnim zglobovima koji dodatno mogu potonuti, očito da ramena lakše upadnu u madrac. Nije mi logično ono s rasporedom žice kod đepića. Ima li netko točno objašnjenje?
Madraci s džepičastom jezgrom su često potpuno krivo napravljeni. Deblja žica nikako ne smije biti u zoni ramena i zdjelice, a dodatno ne smije biti ni iste debljine, jer bi to onda bila trozonska jezgra. Naime, zona ramena i zona zdjelice su kod pet zonskog madraca jedna do druge.
afoj is offline  
Old 20.11.2017., 16:56   #8174
Quote:
afoj kaže: Pogledaj post
Ovo pomaže kod madraca s oprugama, kod madraca s jezgrom od pjene je malo kompliciranije, jer su madrac i podnica više u simbiozi, pa madrac bez podnice nije realan doživljaj. Bol u torakalnom dijelu kralježnice je načešće znak pretvrdog madraca, pa će na podu vjerojatno biti još gore. ...uz uvjet da je podnica na kojoj je sad madrac ispravna.
Pa to je to.
Ako ce mu biti gore onda sigurno zna da je od pretvrdog madraca i nema potrebe da kupuje podnice i isprobava.

A i ljudi se imaju obicaj (s velikim jastucima) pomaknuti prenisko pa im zone padaju krivo. Pa dok se tome doda nepodešena ili loše podešena podnica, eto problema.

Poslano sa mog SM-G955F koristeći Tapatalk
Old 20.11.2017., 20:34   #8175
Poštovani Afoj, biste li pogledali moje pitanje s kraja prethodne stranice... ? Bila bih zahvalna na savjetu ili misljenju
hours is offline  
Old 21.11.2017., 12:56   #8176
kupnja madraca

Zanima me je li netko ima madrac, kupljen u Lineaflex-u na Velesajmu i molim iskustva
svakodnevica is offline  
Old 21.11.2017., 19:08   #8177
Quote:
hours kaže: Pogledaj post
Poštovani Afoj, biste li pogledali moje pitanje s kraja prethodne stranice... ? Bila bih zahvalna na savjetu ili misljenju
To vam sve nije ni slično Medistaru. Medistar je vjerojatno najbolji Hespo madrac od pjene koj su ikad napravili. Ne žalost nešto slično ne nalazim kod njih. Jedno vrijeme su i Meblo Jogi i Ergoactiv imali slične modele, ali tih više nema. Općenito nema kod nas baš dobrih mekših modela madraca. Možda neki latex?
afoj is offline  
Old 21.11.2017., 20:26   #8178
Hvala na odgovoru, i meni se cini da cu morati razmotriti druge opcije... uskoro cemo na isprobavanje pa javim ako nađem nesto dobro
Sestra ima Optimo madrac, ne znam tocno koji, cijena je malo too much ali mozda se bacim i u taj trosak ako bas nista povoljnije ne nađemo. Uh, sto problema
hours is offline  
Old 23.11.2017., 20:35   #8179
hvala Medico i afoj na sugestijama, sad sam ih tek vidio

uglavnom, jos uvijek traje borba sa madracem

afoj je na dobrom tragu, posudio sam meksu podnicu i torakalni dio je bolje, no lumbalni je tad losije

to mi je bio neki indikator da mi treba podnica koja je meksa u ramenom dijelu a moze se pojacati u zoni kukova

nabavio sam sljedecu koja ima te specifikacije:

https://www.dropbox.com/s/zek0mjk63q...84653.jpg?dl=0

medjutim valjda ju uspio postelati jer mi nije pomogla. rekao bih da nije dovoljno mekana u ramenom dijelu da kompenzira
tvrdocu madraca, iako je meksa u tom predjelu, kako mislim da i na samoj slici mozete vidjeti

probao sam sinoc i drugi jastuk (tocnije stavio jedan tanki memory na postojeci), opet ne valja.

mislim, malo sam se naviknuo, neka je to dvojka, al nisam kupio nove madrace da bi spavao losije nego prije

kako da spasim ovu losu investiciju
going_east is offline  
Old 23.11.2017., 20:46   #8180
Quote:
going_east kaže: Pogledaj post
hvala Medico i afoj na sugestijama, sad sam ih tek vidio

uglavnom, jos uvijek traje borba sa madracem

afoj je na dobrom tragu, posudio sam meksu podnicu i torakalni dio je bolje, no lumbalni je tad losije

to mi je bio neki indikator da mi treba podnica koja je meksa u ramenom dijelu a moze se pojacati u zoni kukova

nabavio sam sljedecu koja ima te specifikacije:

https://www.dropbox.com/s/zek0mjk63q...84653.jpg?dl=0

medjutim valjda ju uspio postelati jer mi nije pomogla. rekao bih da nije dovoljno mekana u ramenom dijelu da kompenzira
tvrdocu madraca, iako je meksa u tom predjelu, kako mislim da i na samoj slici mozete vidjeti

probao sam sinoc i drugi jastuk (tocnije stavio jedan tanki memory na postojeci), opet ne valja.

mislim, malo sam se naviknuo, neka je to dvojka, al nisam kupio nove madrace da bi spavao losije nego prije

kako da spasim ovu losu investiciju
Da li ste pokusali razgovarati s proizvodjacem ili trgovcem oko zamjene za model koji bi Vam odgovarao?

Mozda uz kakvu (manju) nadoplatu pa da on dalje koristi te madrace kao izlozbene?

Poslano sa mog SM-G955F koristeći Tapatalk

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 10:13.