Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Kućni ljubimci > Mačke

Mačke Vlast s karakterom

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 03.01.2023., 14:17   #801
Quote:
bpm kaže: Pogledaj post
Pozdrav ekipa,
nemam iskustva s mackama u kuci ali mislim si nabavit MC.. gledam po njuškalu nekakve oglase koji prodaju macice po 2500kn.. šta generalno mislite o kupovini tih maca, a da nije od uzgajivača.. koliko je to provjereno?

thnx
nemoj uzeti macku bez papira. moj je bio 3500 sa papirima. imas i sada iz te uzgajivacnice po 3000kn i bar ce ti dati papire i rodni list macica, i sa majcine i oceve strane obiteljsko stablo do šukunbabe,dobije se i list o testiranju na genetske bolesti,macak ima sluzbeno ime i svoj papir i nemoras brinuti hoce li jednoga dana dobiti nasljednu bolest. Ali MC sa sobom nosi druge obveze,to je sve samo ne obicna mačka,raste do 4 godine,zahtjeva redovno češljanje ili im se matira dlaka pa ga moras brijat na 0,treba veliki wc(bar moj),vole visoko i grebalice za rastezanje itd.
Sad vidim da je digla cijenu svim macicima,mozes probat kontaktirati i spustiti cijenu,ja osobno od te osobe vise nikada nebi uzela macku ali ne zbog macke. poslat cu ti link u poruke.
Deathwing is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.01.2023., 17:19   #802
Quote:
bpm kaže: Pogledaj post
Pozdrav ekipa,
nemam iskustva s mackama u kuci ali mislim si nabavit MC.. gledam po njuškalu nekakve oglase koji prodaju macice po 2500kn.. šta generalno mislite o kupovini tih maca, a da nije od uzgajivača.. koliko je to provjereno?

thnx
Radije si malo šparaj, pa kupi od provjerenih uzgajivača nego šanera pa onda plaćaj liječenje mačke sa genstskom greškom 10x više.

Ja sam šparala i sad već skoro 10g imam još jednog člana obitelji ♥️. Ne žalim ni lipe ( po novom centa). Lokacija uzgajivača - Oroslavje
charmed84 is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.07.2023., 15:19   #803
Imam jedno pitanje ako je netko imao slično iskustvo,bilo sa domaćom mačkom ili MC
Naime imam MC curu od skoro 14 mjeseci i prije par dana sam skuzila da ima nekih problema kad jede, krenula je grickati mrežu sa zadnjim zubicima kao i kablove
Na prvu sam pomislila da joj možda još neki zubić nije izbio no bas mi nije dala da joj nešto previše gledam u usta, i naravno odvela ju do veta da vidi šta je.
Uglavnom zubno meso joj se lagano crveni iznad kutnjaka i kao da prelazi preko zubića i taj dio joj se može kao lagano nadići od samog zuba
Vet kaže da nema upale to jest da nije gingivitis nego jednostavno takva kao neka deformacija i da joj hrana valjda tu zapne pa joj stvara problem kod žvakanja. Spominjao je kirurško odstranjivanje te dvije vrećice ali nismo još se odlučili na taj potez
Jede dakle i suhu i mokru hranu inače (Husse,Royal Canin,Josera) i stvarno voli jesti no ovo me sad bas zabrinulo posto ova naša druga kućna mačka ima problema sa gingivitisom od malih nogu i povadili joj nekoliko zubića zbog toga
Dal je netko imao slično iskustvo ?
Old 26.07.2023., 08:30   #804
Nisam imala iskustvo, ali znam posredno osobu koja jest i to s mačkom british shorthair. Završilo je kao manji kirurški zahvat jer se rasplamsalo i mačak je sve teže jeo. Znam da nije gingivitis, da se to kirurški mora odstraniti i da "mačke to znaju dobiti", tj. da nije nešto neobično doktoru kad dođe na stol.
LazyCrazy is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.07.2023., 20:18   #805
Quote:
LazyCrazy kaže: Pogledaj post
Nisam imala iskustvo, ali znam posredno osobu koja jest i to s mačkom british shorthair. Završilo je kao manji kirurški zahvat jer se rasplamsalo i mačak je sve teže jeo. Znam da nije gingivitis, da se to kirurški mora odstraniti i da "mačke to znaju dobiti", tj. da nije nešto neobično doktoru kad dođe na stol.

Hvala na odgovoru,ako opet primjetim da joj to pravi bilo kakav problem u ustima svakako ću razmotriti tu opciju👌
Old 08.02.2025., 14:13   #806
mačak mi je sada 7 mjeseci, i htjela sam ga odvesti na kastraciju, kad sam nazvala i rekla veterinarki da je maine coon i koliko je star rekla je da je to preprerano i da ga ostavim do 10 mjeseci jer ˝neće mu se razviti tijelo jer oni dugo rastu i neće mu dovoljno narasti pišek, pa će imati problema sa kamencem u starosti i neće moći piškiti˝,zovem drugog veterinara kaze ma samo ga dovedite,
prvog MC sam sa 6mj kastrirala,sad vise neznam

Neki mi kažu da se treba kastrirati prije nego počnu špricati,neki kažu da nakon kastracije prestanu špricati, neki da ne prestanu, pa majko mila jer se o jednoj poznatoj pasmini nema neko znanje općenito među veterinarima?

Zna li netko o ovome nešto?
Deathwing is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.02.2025., 10:21   #807
Quote:
Deathwing kaže: Pogledaj post
mačak mi je sada 7 mjeseci, i htjela sam ga odvesti na kastraciju, kad sam nazvala i rekla veterinarki da je maine coon i koliko je star rekla je da je to preprerano i da ga ostavim do 10 mjeseci jer ˝neće mu se razviti tijelo jer oni dugo rastu i neće mu dovoljno narasti pišek, pa će imati problema sa kamencem u starosti i neće moći piškiti˝,zovem drugog veterinara kaze ma samo ga dovedite,
prvog MC sam sa 6mj kastrirala,sad vise neznam

Neki mi kažu da se treba kastrirati prije nego počnu špricati,neki kažu da nakon kastracije prestanu špricati, neki da ne prestanu, pa majko mila jer se o jednoj poznatoj pasmini nema neko znanje općenito među veterinarima?

Zna li netko o ovome nešto?
Moj je sa 4 mjeseca stigao kastriran iz uzgajivačnice. Starijeg smo kastrirali sa nekih 9mjeseci. Ne vidim nikakvu razliku između njih dvojice.
Danas općenito sve više uzgajivača prakticira kastraciju dok su mačići još kod njih, kako bi spriječili štancanje.

Tako da, bez brige, go for it.
Old 10.02.2025., 12:18   #808
Quote:
Prolaznica kaže: Pogledaj post
Moj je sa 4 mjeseca stigao kastriran iz uzgajivačnice. Starijeg smo kastrirali sa nekih 9mjeseci. Ne vidim nikakvu razliku između njih dvojice.
Danas općenito sve više uzgajivača prakticira kastraciju dok su mačići još kod njih, kako bi spriječili štancanje.

Tako da, bez brige, go for it.
Molim? sa 4mj su mačića pod nož?
Neznam,meni ipak ima smisla da se što duže ostavi,ipak su to hormoni koji utjecu na razvoj lokomotornog sustava i mišića,ja sam se dugo vremena pitala da nisam mozda prvoga prerano kastrirala jer mi se cini mali za maine coona,isao je sa 6mj,. mislim da je to stvarno prerano jer sam radila sa konjima i kod njih se takoder ako se dobro sjećam,mora čekati treća godina da bi ga se moglo kastrirati,jer ti hormoni utjecu na rast i razvoj,nasla sam na nekim stranicama razgovore i dosta ljudi ceka cak od 10 do 12 mjeseci da ih kastrira.

isto tako ne vidim razlog zasto bi mi veterinarka tako isla reci,jos je nadodala ˝vi mozete doci slobodno ja cu vam odraditi kastraciju i uzeti 40€ ,ali za dobrobit zivotinje vam savjetujem da čekate još˝
Znači mogla je rec je** mi se neka mu bude kako bude ali mi je stvarno objasnila da to nije dobro. nakon toga sam pitala uzgajivača od kojeg sam ga uzela,i rekao je da se MC kastrira od 7-10mj. imam vise razloga za čekati,nego da kasnije imam problema i sebe krivim. Nadam se da mi prvi neće imati problema,a ovoga cu ostaviti što dulje pa kad odraste bas cu ga usporediti sa prvim mačkom.
Što se tiče uzgajivača i njihovog straha od štancanja,prva uzgajivačnica mi nije ništa rekla niti zahtijevala,samo je u ugovoru pisalo da se mora kastrirati,no nikada nije trazila dokaz.

Ovaj drugi uzgajivač je rekao da dok god ga ne kastriram neće mi dati njegov rodovnik,znači i da hoću pariti mačke bi bile bez papira,tako da čim ga kastriram,tek onda cu dobiti njegov rodni list i ostalo..mislim da je to u redu od njih,stvarno su okej ljudi,dobro sam i prošla s njima jer su mi snizili cijenu jer je rijetka boja,dopustili su mi da mu dam ime koje su upisali na papire,i drzali su ga kod sebe 4mj jer sam htjela da se sto vise socijalizira sa mamom i ostalim mačkama u kuci,tako da kad mi je dosao i kada su starije mačke puhale i režale na njega,on tako mali kao krofnica je bome spustio uši i režao na njih bez straha.brzo se prilagodio....sve to ovisi i bitno je za macku...

hvala na mišljenju i savjetu,svatko radi kako misli da je najbolje za njegovu životinju
Deathwing is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.02.2025., 12:48   #809
Quote:
Deathwing kaže: Pogledaj post
Molim? sa 4mj su mačića pod nož?
Neznam,meni ipak ima smisla da se što duže ostavi,ipak su to hormoni koji utjecu na razvoj lokomotornog sustava i mišića,ja sam se dugo vremena pitala da nisam mozda prvoga prerano kastrirala jer mi se cini mali za maine coona,isao je sa 6mj,.
hvala na mišljenju i savjetu,svatko radi kako misli da je najbolje za njegovu životinju
Mačić koji je kastriran sa 4 mjeseca sada ima 11 mjeseci i ravno 10kg, tako da ne znam koliki je utjecaj na rast.
I meni osobno je rano, ali to su bili uvjeti uzgajivačnice, a na meni je bilo da ih prihvatim ili ne.
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 01:50.