Natrag   Forum.hr > Društvo > Ženski kutak

Ženski kutak Mi smo babe. Otpor je đžabe.
Podforumi: Kokošinjac, Slikovnica

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 08.02.2024., 08:43   #8461
Quote:
Cepin40 kaže: Pogledaj post
Meni se najboljom pokazala moja kucna mjesavina, jer je blaga, ocisti, nije stetno i ne ostavlja tragove.

U off ili slicnom ducanu kupi prskalicu, stavi cca 1/3 alkoholnig octa, par kapi obicnog deterdzenta za sudje, opcionalno par kapi nekog etericnog ulja i ostatak hladne vode.

To koristim za sve povrsine. Pospricam i prebrisem papirnatim ubrusom ili nekim super krpicama koje su bas za prozore (ima u skoro svim ducanima tipa kik, eurospin,…).
Imam već kupljen neki ocat, nisam siguran je li jabučni ili vinski. Mora biti baš alkoholni, ne može vinski, je li tako? https://www.zvijezda.hr/product/alkoholni-ocat/
Old 08.02.2024., 09:19   #8462
Quote:
uzadnjicas kaže: Pogledaj post
očisti cjevčicu za odvod kondenzata
Gdje se to nalazi? Pregledala sam cijeli fridž iznutra, nema ništa što bi ličilo na cjevčicu.
Old 08.02.2024., 09:22   #8463
ona rupica na dnu frižidera iznutra.

https://www.24sata.hr/media/img/d1/e...382e8e259.jpeg
Odgovori s citatom
Old 08.02.2024., 16:15   #8464
Quote:
lemonzoo kaže: Pogledaj post
Imam već kupljen neki ocat, nisam siguran je li jabučni ili vinski. Mora biti baš alkoholni, ne može vinski, je li tako? https://www.zvijezda.hr/product/alkoholni-ocat/
Joj. Ma krivo sam napisala. I alkoholni ocat je ok za ciscenje, ali ga ne koristim za ovo, vec samo za skidanje kamenca u kuhinji. U ovu mjesavinu stavim medicinski alkohol.

Da, nikako ne jabucni ili vinski ocat.
Cepin40 is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.02.2024., 11:56   #8465
Dosla sam samo pohvaliti Eurospin maramice za ciscenje i sredstvo protiv kamenca.

Maramice su cvrste, nije onaj plasticni materijal, sredstvo kojim su natopljene nema prejaki miris i dosta je efikasno i za masne fleke po stolu i kuhinji, ne ostavlja crte kad se brise prasina. Iduci put kupujem par paketa pa ide u zalihe.

Ovo za kamenac je skroz tekuce pa sam stavila u prskalicu, naprskam i ostavim minutu-dvije da djeluje, samo pobrisem, nema ribanja, i dosta dobro rastvori kamenac na dijelovima koji su teze dostupni za oribati spuzvom (oko slavina). Cini mi se cak i da se manje kamenca talozi nakon 5-6 koristenja.
Zla barbika is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.02.2024., 13:55   #8466
Trebam nove kuhinjske krpe.
Imam neke koje su u poluraspadnom stanju koje sam naslijedila od mame i/ili svekrve i te su mi najbolje. Najobicije bijele s rozim ili zelenim kariranim uzorkom. Ja osobno sam kupila nekoliko krpi u svom zivotu i sve su sranje, debele i lose upijaju.

Gdje se kupuju vulgarias krpe?
abrakadabraaa is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.02.2024., 13:55   #8467
Može savjet za neku od onih super krpa. Znači one kaj niš ne ostaje kad prebrišeš, koje mogu bit i za prozore, ne znam kak se to točno zove. Ima cura koja mi čisti neku Viledinu i ona me motivirala da to nabavim, ali ne zna mi reći koja je točno. Valjda se kuži na kaj mislim.
appletini is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.02.2024., 13:58   #8468
Quote:
abrakadabraaa kaže: Pogledaj post
A ja imam one iz Ikee kaj imaju i svi oko mene, ali nije to neka sreća. Mislim da su tanke. Meni je to peri deri, kad se unište prebacim u kategoriju za čišćenje i uzmem druge. Uglavnom, ako tražiš neke kvalitetne i debele, ove preskoči.
appletini is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.02.2024., 14:00   #8469
Quote:
Imam neke koje su u poluraspadnom stanju koje sam naslijedila od mame i/ili svekrve i te su mi najbolje. Najobicije bijele s rozim ili zelenim kariranim uzorkom. Ja osobno sam kupila nekoliko krpi u svom zivotu i sve su sranje, debele i lose upijaju.

Ja sam prezadovoljna malim ručnicima u kuhinji.
Prestali smo ih koristiti u kupaonici pa sam ih prebacila u kuhinju i savršeni su.
sojoza10 is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.02.2024., 14:00   #8470
Quote:
appletini kaže: Pogledaj post
A ja imam one iz Ikee kaj imaju i svi oko mene, ali nije to neka sreća. Mislim da su tanke. Meni je to peri deri, kad se unište prebacim u kategoriju za čišćenje i uzmem druge. Uglavnom, ako tražiš neke kvalitetne i debele, ove preskoči.
A nemam pojma jel moraju biti debele. Samo nek dobro upijaju i nek potraju koju godinu ko ove od mame.

Quote:
sojoza10 kaže: Pogledaj post
Ja sam prezadovoljna malim ručnicima u kuhinji.

Prestali smo ih koristiti u kupaonici pa sam ih prebacila u kuhinju i savršeni su.
Ma da? Ne bi mi nikad palo na pamet, neprirodno mi je haha
abrakadabraaa is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.02.2024., 14:01   #8471
Quote:

https://formateks.hr/katalog/webshop...rpa-polirka-2/

samo njih koristim.
antoana is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.02.2024., 14:08   #8472
Kako najčešće špežu radim u Lidlu tako sam i neke njihove kiućanske stvari kupila. Među njima i ODLIČNE krpe. Pamučne, guste, ne mijenjaju oblik nakon 100 pranja, odlično upijaju.
A onda sma uzela i drugi put kad su bile u ponudi jer sam bila oduševljena (nisu čak ni jeftine bile). Zajeb! Načelno su pamučne, ali nekakve klizave, ne upijaju, ne možeš obrisat ruke, kad brišeš površinu neku, npr. ploču za kuhanje razvlače vodu..., ćorak.
Tako da ne znam.

Jysk mi je drag za pokušavanje s tekstilom, tamo bih možda?
Znam da i u Tediju ima dosta toga.
Old 09.02.2024., 14:14   #8473
Prije cca 7god sam kupila dosta krpi u Ikei, one neke po komadu i neke u paketu od 4 ili 5 komada i bile su super. Nedavno kupila neki paket i nisu mi ni blizu tih koje su prije imali, baš sam se razočarala. I ja sam isto u potrazi za krpama.
enigmatic is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.02.2024., 14:18   #8474
moje neke su iz lidla i super su mi
a ne znam otkud su mi ostale, ali sve su mi odlične, pamučne, normalne krpe

ikejine ima kćer i stvarno nisu nešto (mada mislim da ima možda više vrsta)

ove krpe za prozore i to, kupim preko kolegice, ne znam oklen to nabavlja
u biti, i ona ih od nekog
koristi ih za čišćenje kuća za odmor
Old 09.02.2024., 14:27   #8475
Kuhinjske krpe imam s pijaca iz Bosne. Te su mi najbolje ikad. Operem ih sto puta i ne izobliče se, boja postojana, a upijaju odlično
Kamill is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.02.2024., 14:32   #8476
Ok, vecina ima isti problem
Quote:
antoana kaže: Pogledaj post
Gdje ovih ima za kupiti fizicki?
abrakadabraaa is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.02.2024., 14:46   #8477
Uzela sam ih online, tj telefonska narudžba, uzimala sam i njihove ručnike obične bijele. Probaj ih nazvati, ljubazni su i susretljivi. U dućanima nisam ni gledala.
antoana is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.02.2024., 17:07   #8478
Quote:
Može savjet za neku od onih super krpa. Znači one kaj niš ne ostaje kad prebrišeš, koje mogu bit i za prozore, ne znam kak se to točno zove. Ima cura koja mi čisti neku Viledinu i ona me motivirala da to nabavim, ali ne zna mi reći koja je točno. Valjda se kuži na kaj mislim.
zovu se bas krpe za prozore. Ima ih i od Vilede, Eurospin, Pepco,… ja imam iz Eurospina i super su
Cepin40 is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.02.2024., 20:31   #8479
Imate li neki savjet za pranje platnenih torbi, onih krem tankih jel kao cekeri? Imam od takvog materijala, samo debljeg, nešto okruglasto u čemu držim kozmetiku, i sve ovo nabrojeno od prvog puta kad operem ukruti se materijal i zgužva taj pamuk. Probala sam na ruke uz detrdžent, sapun za ruke, s omekšivačem i bez, i uvijek isto (slično) bude. I onako mrvice se neke stvore, tamne, kao da se lagano izruli materijal. Nije toliko strašno ali primjetim ih.

Možda je za ove već i kasno ali da znam za ubuduće?
Akvamarin is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.02.2024., 00:18   #8480
Quote:
https://www.mall.hr/pribor-ciscenje?...owAllFilters=1

to su ove netkane PVA professional
shadowfix is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 07:06.