Natrag   Forum.hr > Društvo > Život u dvoje

Život u dvoje Prizori iz bračnog i izvanbračnog života.
Podforumi: Vjenčanja, Rastave

Zatvorena tema

Tematski alati Opcije prikaza
Old 08.03.2020., 17:16   #8461
Vi žene koje dozvolite da vam se itko mješa u brak ste same krive, ako vam je mužu dečku bitnije što mu mama kaže onda se zapitajte zašto ste još s takvom osobom.
Volim_glazbu is offline  
Old 29.03.2020., 03:40   #8462
Ne mogu se pozaliti da su losi ljudi. Dobri su i dragi u odredenoj dozi. Moj problem je sto zive blizu nas (10min pjeske). Dakle dolaze svaki drugi dan i budu 2,3 sata. Ok, razumijem da su zeljni vidjeti bebu, no meni je previse to.
A kombinacija koju "obozavam" je kad jedno od njih bude 2 sata pa zove drugog da dode (jer ne moze jedan da vidi bebu, a drugi ne) pa budu jos sat dva. Bebac ima u dnevnoj sobi prostor za igranje, ali oni odu s njim u drugu prostoriju (gdje stavljam oprani ves i peglam. Jbt vide kakve gace nosim hahah).. Posto zivimo u kuci (mojoj-i to naglasavam da ne ispadne da vole toliko dolaziti jer su oni financirali pa da svojataju), a oni u stanu, dozvolili smo im da rade bascu, no sada vidim da je to greska jer cu jos cesce imati goste. Strah me otvorit prozore da ne cuju da smo mali i ja doma jer bi odma iz basce dosli k nama. Osjecam se okupirano i dekomodirano. Koliko se cesto vi vidate sa svojom svekrvom i svekrom? Kako na lijep nacin dati do znanja da se smanje vidanja? (na muza ne mogu racunati jer je njemu to normalno).
cinderella92 is offline  
Old 29.03.2020., 11:29   #8463
Mene je svekrva jucer iznenadila posiljkom mesa i povrca. Oni su nabavljali sebi preko neke svoje kumice s placa pa je ubacila na listu stvari i za nas jer smo svi doma rizicna skupina pa da ne salabajzamo po ducanima.

Cak se sjetila da sam luda za graskom pa je nabavila negdje

Divna je.

For I am a sinner in the hands of an angry God. Bloody Mary full of vodka, blessed are you among cocktails. Pray for me now and at the hour of my death, which I hope is soon. Amen
Tourette is offline  
Old 29.03.2020., 17:54   #8464
Quote:
cinderella92 kaže: Pogledaj post
vojom svekrvom i svekrom? Kako na lijep nacin dati do znanja da se smanje vidanja? (na muza ne mogu racunati jer je njemu to normalno).
Jebiga.

Reci im da se ti toliko često ne vidiš ni sa svojim roditeljima i nek počnu dolaziti kad ti je muž doma, pa im pusti bebu i nek se druže a ti si odi napuni kadu ili čitaj u krevetu.

S bebom mogu biti u dnevnoj, ne mogu ići u spavaću, ne mogu u tu drugu prostoriju gdje je oprana roba.

Ako im ne paše mogu svojoj kući.
Old 29.03.2020., 18:21   #8465
S mojima par puta godisnje jer su u drugom gradu (cujemo se skoro svaki dan), s muzevom mamom 1 x tjedno max, ali sada nismo 2 tjedna niti cemo dok ne prodje korona. Muz joj samo odnese namirnice pred vrata.

U ovo vrijeme bi im svakako trebali zabraniti da dolaze.
Cepin40 is offline  
Old 30.03.2020., 18:32   #8466
Da, nemaju šta raditi izvan kupatila i dnevne sobe, šalabajzanje po kući ne bih dopustila. Kad se najave, reci par puta da nemate vremena i predloži im da dođu npr. u nedjelju na ručak jer ste preko tjedna prezaposleni. Kad dođu raditi bašču, nek si iznesu u bašču stol i kavu pa nek sjede sami do mile volje.
hamova is offline  
Old 08.04.2020., 22:28   #8467
Quote:
cinderella92 kaže: Pogledaj post
Ne mogu se pozaliti da su losi ljudi. Dobri su i dragi u odredenoj dozi. Moj problem je sto zive blizu nas (10min pjeske). Dakle dolaze svaki drugi dan i budu 2,3 sata. Ok, razumijem da su zeljni vidjeti bebu, no meni je previse to.
A kombinacija koju "obozavam" je kad jedno od njih bude 2 sata pa zove drugog da dode (jer ne moze jedan da vidi bebu, a drugi ne) pa budu jos sat dva. Bebac ima u dnevnoj sobi prostor za igranje, ali oni odu s njim u drugu prostoriju (gdje stavljam oprani ves i peglam. Jbt vide kakve gace nosim hahah).. Posto zivimo u kuci (mojoj-i to naglasavam da ne ispadne da vole toliko dolaziti jer su oni financirali pa da svojataju), a oni u stanu, dozvolili smo im da rade bascu, no sada vidim da je to greska jer cu jos cesce imati goste. Strah me otvorit prozore da ne cuju da smo mali i ja doma jer bi odma iz basce dosli k nama. Osjecam se okupirano i dekomodirano. Koliko se cesto vi vidate sa svojom svekrvom i svekrom? Kako na lijep nacin dati do znanja da se smanje vidanja? (na muza ne mogu racunati jer je njemu to normalno).

Slicno i kod mene... kad je vidim na vratima da hvata zvono dodje mi da se ubijem! Nikad nisu htjeli cuvati unuke ali visit kod nas im nije bio problem, cak je otisla toliko daleko da je od sogorice dijete cuvala kod nas tj mojoj djeci uvalila malu a ona blebetala. Slusam i ja savjete
Zone01 is offline  
Old 08.04.2020., 22:38   #8468
Quote:
Mamekica kaže: Pogledaj post
Svi vi koji imate probleme sa granicama ste zakasnili i sami ste odgovorni što su stvari sad otišle tako daleko da je vrlo teško, ako ne i nemoguće reagirati bez izazivanja tektonskih poremećaja. Da ste dreknule na vrijeme, hodali bi po jajima oko vas i pazili da vas ne uzrujaju. Taj scenarij sam vidjela puno puta, unutar iste familije, tako što se sveki bez granica, različito ponaša prema različitim snahama. Znači može se. Do vas je i do vašeg
partnera.

E: da se razumijemo, i ja sam popušila tu priču davnih dana, dok sam bila mlađa, naivna i blesava i jasna mi je granica nakon koje nema nazad, zato oštro i odlučno, a ako se muž bude pobunio i njemu u brk. Alo, kakva je to ljubav i poštovanje u ime koje se dozvoljava da ti neko, pa i vlastita mater, skače ženi po živcima i zapišava vaš teritorij, a o djetetu da ne pričam. Ovo mi je neshvatljivo.
Ovo je cista istina!
Zone01 is offline  
Old 09.04.2020., 19:29   #8469
Quote:
Zone01 kaže: Pogledaj post
Slusam i ja savjete
Nauči se služiti ključem.
Old 09.04.2020., 23:31   #8470
Ima rezervni za hitne slucajeve, kad ne otvorim tipa tusiram se ona uđe sama (koliko puta sam se zasrala). Ma stramota me i reci sta sam istrpila, vrijeme je da tome stanem na kraj imam previse godina da se zivciram zbog takvih situacija.
Zone01 is offline  
Old 09.04.2020., 23:55   #8471
https://www.bauhaus.hr/zeljezarija/o.../cilindri.html
Old 14.04.2020., 19:18   #8472
Samo da se pohvalim da mi je svekrva i nakon dugih godina mirovanja još uvijek u dobroj formi...

Nedjelja, uskrsni obiteljski ručak kod sveki... (u pravilu sam trebala biti kod mojih, ali prokleta korona me zajebala) Moja sveki je inače tipična kraljica majka. Ona sve radi najbolje i sjedi na čelu stola kad su obiteljski objedi. Žene njoj sa svake strane, pa djeca u sredini, a muškarci na drugoj strani stola. Ona najbolje zna kako treba živjeti, kako i što treba raditi "prava žena", hrani se turskim sapunicama i kaže kako su pune emocija, ljubavi... "Prave žene" nedjeljom obavezno peku kolače, ne gledaju "one grozne krvoločne" serije tipa CSI, ili nedobog horrore, SFove i sl.

Ja nisam "prava žena". Ne pečem kolače, gledam baš sve grozote koje ne bih smjela, ne volim nakit, naročito zlatninu, ne gledam sapunice... Ma grozna sam. Uz to i ne sakrivam novce od muža, što je gorje nego da sam preljubnica. Prava žena drži suvereno kućne financije u svojim rukama i uvijek nešto "ima sa strane, da muž ne zna". Mislim da za mene nema nade.

Mene zapravo sve to zabavlja. Davno sam zapišala svoj teritorij, promijenila bravu i dala joj do znanja da mi je sve to urnebesno smiješno.

Ali eto, korona me zajebala i naletila sam joj na obiteljski ručak, koje inače vrlo uspješno izbjegavam.

Na žalost, moja sveki je daleko od one super kuharice kakvom se smatra. Pa je tako patka bila nekako previše ružičasta iznutra, fila je bila puna cijelih komada kruha i jetrice, a prasetina je bila suha i žilava. Pojela sam koliko sam mogla (a to nije bilo bog zna što), pristojno sam sve hvalila, ali sam ostala prilično gladna. I došli kasnije kolači na stol. Nije da baš volim kolače, ali fakat sam bila gladna. Uzela ja jednog, pa još jednog. I počne meni sveki objašnjavati kako se to radi, pa koliko se puding osjeti u kremi, pa ovo, ono... Pristojno sam je slušala neko vrijeme, ali ova nikako da se zgasi. Pa sam joj uljudno rekla ma joj, ma lijepo je sve to znati, ali vi znate da vam ja pojma nemam o tim stvarima, da ja kolače ne pečem. A ona će meni "je, ti ih ne pečeš, a jela bi rado!"

I tu se ja smrznuto smješkam i razmišljam što da joj kažem. Da jedem kolače jer ručak ne valja? Da se nisam sama pozvala? Da joj ponudim da ih povratim, ako joj je baš jako krivo? Uz to krajičkom oka vidim kćer sa zluradom "kreće zabava" facom.

Prešutila sam. Neka je vrag nosi, ionako se nadam da ću za iduće njene obiteljske kulinarske eskapade biti 200 km daleko. A kćer me brutalno zajebava, naprosto uživa u tome da mi nabija na nos kako sam kukavički čkomila. Nema veze, vratit ću ja balavici, zna to i ona.

A i sveki neka uživa u tome da mi je kao spustila. "Popraviti" me ionako neće.
Old 14.04.2020., 19:52   #8473
Imala si savršenu priliku da kažeš "joj mi bi rado došli ali ne usudimo se da vas ne zarazimo, rado bi vas još dugo imali " i da sjediš doma i mažeš pekmez na kruh bez da te itko zajebava. Sama pala, sama se ubila. (Ako je svekrva bila zaražena, možda i doslovno. )
Old 15.04.2020., 08:13   #8474
Quote:
shtefy kaže: Pogledaj post
Samo da se pohvalim da mi je svekrva i nakon dugih godina mirovanja još uvijek u dobroj formi...

Nedjelja, uskrsni obiteljski ručak kod sveki... (u pravilu sam trebala biti kod mojih, ali prokleta korona me zajebala)
U pravilu si trebala ostat doma i ne družiti se sa ljudima iz ugrožene skupine, ali ajd.
U svakom zlu neko dobro, pa se bar ne moramo družiti s dosadnom rodbinom ovih mjeseci.

Quote:
Uz to i ne sakrivam novce od muža, što je gorje nego da sam preljubnica. Prava žena drži suvereno kućne financije u svojim rukama i uvijek nešto "ima sa strane, da muž ne zna".
A znaš da je to za njeno doba financijske neovisnosti žena bio pametan savjet.

Quote:

Pa je tako patka bila nekako previše ružičasta iznutra,
Ja volim medium pačja prsa
jopko_bopko is offline  
Old 15.04.2020., 15:52   #8475
Quote:
chocolatecookie kaže: Pogledaj post
Imala si savršenu priliku da kažeš "joj mi bi rado došli ali ne usudimo se da vas ne zarazimo, rado bi vas još dugo imali " i da sjediš doma i mažeš pekmez na kruh bez da te itko zajebava. Sama pala, sama se ubila. (Ako je svekrva bila zaražena, možda i doslovno. )
Svekrva živi u istoj obiteljskoj kući, kat iznad nas.

Quote:
jopko_bopko kaže: Pogledaj post
U pravilu si trebala ostat doma i ne družiti se sa ljudima iz ugrožene skupine, ali ajd.
U svakom zlu neko dobro, pa se bar ne moramo družiti s dosadnom rodbinom ovih mjeseci.
Kao što rekoh, živimo u istoj kući.

Quote:
A znaš da je to za njeno doba financijske neovisnosti žena bio pametan savjet.
I moja mater je živjela u to vrijeme. I zamisli, nikada nije skrivala novce. Osobno mi je za bilo koje vrijeme gadljiva ta teorija. Naročito kada se odnosi na to da za sebe skrivaš i ono što je netko drugi zaradio. Ali ako ti misliš da je to super...

Quote:
Ja volim medium pačja prsa
Ja ne. Gadi mi se vidjeti sukrvicu oko kostiju. Da ne spominjem da hrana treba biti dobro termički obrađena. Iz razloga koji se ne odnose samo na osobni ukus.
Old 15.04.2020., 16:05   #8476
Quote:

I moja mater je živjela u to vrijeme. I zamisli, nikada nije skrivala novce. Osobno mi je za bilo koje vrijeme gadljiva ta teorija. Naročito kada se odnosi na to da za sebe skrivaš i ono što je netko drugi zaradio. Ali ako ti misliš da je to super...

Joj daj, molim te, ne budi blesava sa tim da ja mislim kak je to super. Mnoge žene su požalile šta nisu spremale neke novce sa strane i bile u položaju da moraju i to ti je skroz jasno.
jopko_bopko is offline  
Old 15.04.2020., 17:38   #8477
Quote:
jopko_bopko kaže: Pogledaj post
Joj daj, molim te, ne budi blesava sa tim da ja mislim kak je to super. Mnoge žene su požalile šta nisu spremale neke novce sa strane i bile u položaju da moraju i to ti je skroz jasno.
Gle. Moja baka je bila žena koja je svojim radom potpuno sama podigla i odškolovala 4-oro djece poslije 2.svj.rata. Jer joj je muž kao pizda pobjegao u faterland (bio je švabo), a ona nije htjela za njim.

Moja mater, koja je godinu starija od svekrve, je došla u grad sa 4 razreda osnovne, iz najgore i najprimitivnije pripizdine koju možeš zamisliti. Pa opet joj nije trebalo da sakriva novce od muža. Da je htjela otići od njega, imala je svoje.

Ne govorimo o 19.stoljeću, nego o vremenu kada su žene imale pravo otići iz lošeg braka. A moja svekrva je uz to obrazovana žena, imala je dobar kruh u rukama.

Ti možeš imati svoje viđenje i svoj način kako vodiš svoje financije u braku. Da sam muško, da mi žena raspolaže mojom plaćom i da ona određuje kada i koliko smijem potrošiti na sebe, a ostatak novca kojeg sam ja zaradila sakriva za sebe, bila bi bivša u roku odmah.

Ne volim kalkulante, naročito one koji kalkuliraju samo za sebe. Ali to sam samo ja.
Old 15.04.2020., 17:51   #8478
Quote:
Zone01 kaže: Pogledaj post
Ima rezervni za hitne slucajeve, kad ne otvorim tipa tusiram se ona uđe sama (koliko puta sam se zasrala). Ma stramota me i reci sta sam istrpila, vrijeme je da tome stanem na kraj imam previse godina da se zivciram zbog takvih situacija.
Traži rezervni nazad.
Ili ostavi ključ s unutarnje strane brave pa neće moći otvoriti dok se tuširaš.

Meni je svekrva 7 godina živjela preko puta.
Došla bi, poljubila zaključana vrata i vratila se doma.
Pa bi me pitala kako je nisam čula. “Joj, žao mi je, nisam vas čula jer sam se tuširala, slušala muziku, spavala, razgovarala s mužem na mobitel/take your pick.”
Tako je par puta došla dok se nije naučila nazvati prije nego dolazi.
choupette is offline  
Old 15.04.2020., 18:06   #8479
Quote:
Svekrva živi u istoj obiteljskoj kući, kat iznad nas.

Kao što rekoh, živimo u istoj kući.

Ja ne. Gadi mi se vidjeti sukrvicu oko kostiju. Da ne spominjem da hrana treba biti dobro termički obrađena. Iz razloga koji se ne odnose samo na osobni ukus.
Zakaj uopće živite u istoj kući?

Ja npr. ne skrivam nikakve novce, ali da stavljam sa strane, stavljam. Stavljamo i muž i ja na štednju kaj nam ostane od plaća i još određeni iznos koji uplaćujemo svaki mjesec.

I ne raspolažem njegovom plaćom, ali se skupa dogovaramo za sve. Ne za gluposti tipa trebaju mu gaće ili ide na kavu, ali da se odluči kupiti nekaj od par tisuća kuna, definitivno bi se to dogovorili. Ili ja da odlučim. Svejedno. Vrijedi za oboje.

Ne volim ni ja sirovo meso.
starakrpa is offline  
Old 15.04.2020., 19:02   #8480
Quote:
starakrpa kaže: Pogledaj post
Zakaj uopće živite u istoj kući?
Kuća je etažirana. Funkcionira kao zgrada sa dva stana, dva različita vlasnika. Svatko živi svoj život u svom stanu, na svom katu. Nemamo ništa zajedničko od prostorija, režije su odvojene... A moja svekrva je osoba koja ne ide kod nikoga, čak ni ako je kat niže (operirala je koljeno, teško hoda, a i voli svoj mir), ne očekuje društvo za kavu, trač. Savršeno je sretna u svoja četiri zida sa svojim sapunicama. Ako joj nešto treba, uskočimo i nastavimo svoj život u svom stanu. Ne vidim problem.

Kada bismo htjeli prodati svoj stan, vjerojatno bi bilo nemoguće. A i kuća je ogromna, teško bi se našao kupac i za cijelu.

Quote:
Ja npr. ne skrivam nikakve novce, ali da stavljam sa strane, stavljam. Stavljamo i muž i ja na štednju kaj nam ostane od plaća i još određeni iznos koji uplaćujemo svaki mjesec.

I ne raspolažem njegovom plaćom, ali se skupa dogovaramo za sve. Ne za gluposti tipa trebaju mu gaće ili ide na kavu, ali da se odluči kupiti nekaj od par tisuća kuna, definitivno bi se to dogovorili. Ili ja da odlučim. Svejedno. Vrijedi za oboje.
To nije isto. Riječ je bila o sakrivanju novca od partnera. To što ti radiš je sasvim normalno.

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 11:24.