Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Zdravlje

Zdravlje Najvažnija stvar na svijetu
Podforumi: Žensko zdravlje, Stomatologija i oralna higijena

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 12.08.2020., 07:31   #841
I ja sam velika spavalica, meteoropata i niskotlakas. Sad sam na GO i svako popodne spavam 2 h, nocu oko 8 h. Sve skupa preko 10 h dnevno. Oduvijek sam takva. Sjednem na kauc pred TV i gotova sam u 20min. Sport mi malo pomaze.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk
Bjesomarica is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.08.2020., 15:21   #842
Quote:
Retita kaže: Pogledaj post
Pozdrav ljudi! Neznam gdje bi ovo stavila ovu temu pa da vas pitam dali tko od vas ima problem da mu se stalno spava tokom dana? Evo ja koliko god spavala po noci svaki dan moram jos odspavat poslije podne bar pol sata sat i onda mogu normalno funkcuonirat. Dali tko ima takav probem, hvala
Fizički gledano, mogla bi biti štitnjača (hipotireoza), nedostatak željeza ili nečeg drugog, to se lako da provjeriti, ali temeljni uzrok kod tebe je svakako psihološki (štitnjača redovito stradava kada smo pod dugotrajnim stresom). Dok god svoju cjelokupnu situaciju barem donekle ne središ, imati ćeš ovakve tegobe i rješenje nisu lijekovi, nego promjena tvoje svakodnevice. Kao što ti je rečeno u quotu dolje, prevelika pospanost u pravilu znači bijeg od svakodnevnih boli i frustracija. San je kratkotrajno olakšanje, zaborav na bol i nemoć koju konstantno osjećamo. Ti u sebi imaš prikrivenu depresiju i tjeskobu, sve što si do sada napisala na Žud-u i Zdravlju, odaje poremećaje koji nastaju psihosomatski. Ako se nešto ne bude promijenilo, stanje će ti samo biti sve gore, žao mi je. Razni doktori će ti prepisivati razne lijekove, što će te samo dodatno ošamutiti, ne treba ti to. Tebi treba promjena tvojih osjećaja, stavova, životne situacije. Znam da zvuči poput bajke, ali to je glavni uzrok svih zdravstvenih problema koje navodiš u zadnje vrijeme i jedini način da ti bude bolje.

Quote:
marla_s kaže: Pogledaj post
nije rak. otidji doktoru da pregledas sve a onda i mozda psihoterapeutu na razgovor. sudeci po tvojim ostalim temama, vjerovatno si jednostavno umorna od svakodnevnice i zivota i potreba za spavanjem je zapravo bijeg od svega.
Old 15.08.2020., 15:45   #843
Quote:
Pozdrav ljudi! Neznam gdje bi ovo stavila ovu temu pa da vas pitam dali tko od vas ima problem da mu se stalno spava tokom dana? Evo ja koliko god spavala po noci svaki dan moram jos odspavat poslije podne bar pol sata sat i onda mogu normalno funkcuonirat. Dali tko ima takav probem, hvala
Quote:
Pijem jedno 3 kave dnevno, probala sam i sa prehranom bolje sam se malo osjecala ali nist posebno opet sam spavala po danu. Problem je u tome sto mi se zivot svodi spavanje rad spavanje rad spavanje nemam drustveni ziviot kad prospavam pol dana
Bilo bi ti zapravo bolje da prestaneš piti kavu. Mjesec, dva ćeš bit koma, ali nakon toga nećeš više imati te oscilacije da ti treba kava da te razbudi, pa da nakon par sati padneš u umor, nego će ti energija biti jednaka tijekom cijelog dana. Sad, jel ti se da bit koma dva mjeseca da bi poslije dugotrajno bila ok... većini ljudi se i ne da.

Ali dobro, pola sata popodne odspavati, to mi se ne čini kao neki problem koji bi te omeo od društvenih aktivnosti ili bilo čega.
Lleena is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.08.2020., 22:02   #844
Quote:
35 god trebala bi letit hehehe, ma malo sam i depresivna a i po zimi mi je isti slucaj
Testiraj razinu vit D. Meni se život sveo na rad i prekomjerno spavanje, od višegodišnjeg manjka vit D. I naravno povuče on dosta toga za sobom i raštima te totalno.
Provjeriti i druge stvari. Pokušati piti i magnezij, vidjeti B12. Malo prosurfaj i vidi koji manjak se povezuje sa prekomjernim spavanjem. Ali na engleskim stranicama.
Željezo provjeriti.

“Bez obzira koliko si talentiran, inteligentan ili bogat, način na koji se odnosiš prema životinjama govori sve što treba znati o tebi.”
petra00 is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.08.2020., 14:19   #845
čitavim mojim životom 40 godina upravlja san i spavanje
tako tužno
garant je neka bolest
kad sam bio mlađi govorili su nemaš problema
ostari ćeš
sad kad sam malo stariji i s problemima isto
a sjećam se svojih roditelja u mojim godinama u 6 ujutro budni piju kavicu a ja idem spavat hahahahahah
Zeljko81 is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.01.2021., 02:22   #846
Quote:
Suri orao kaže: Pogledaj post
Fizički gledano, mogla bi biti štitnjača (hipotireoza), nedostatak željeza ili nečeg drugog, to se lako da provjeriti, ali temeljni uzrok kod tebe je svakako psihološki (štitnjača redovito stradava kada smo pod dugotrajnim stresom). Dok god svoju cjelokupnu situaciju barem donekle ne središ, imati ćeš ovakve tegobe i rješenje nisu lijekovi, nego promjena tvoje svakodnevice. Kao što ti je rečeno u quotu dolje, prevelika pospanost u pravilu znači bijeg od svakodnevnih boli i frustracija. San je kratkotrajno olakšanje, zaborav na bol i nemoć koju konstantno osjećamo. Ti u sebi imaš prikrivenu depresiju i tjeskobu, sve što si do sada napisala na Žud-u i Zdravlju, odaje poremećaje koji nastaju psihosomatski. Ako se nešto ne bude promijenilo, stanje će ti samo biti sve gore, žao mi je. Razni doktori će ti prepisivati razne lijekove, što će te samo dodatno ošamutiti, ne treba ti to. Tebi treba promjena tvojih osjećaja, stavova, životne situacije. Znam da zvuči poput bajke, ali to je glavni uzrok svih zdravstvenih problema koje navodiš u zadnje vrijeme i jedini način da ti bude bolje.
Tu se slažem! Zbog štitanjače su rekli da mom kroničnom umoru i insomniji nema spasa. Sve sam prešla, alternativnu medicinu, čajeve, meditaciju, nekoliko neurologa i razne tablete i čajeve, ništa nije pomagalo. Sasvim slučajno sam naletila na psihologa koji je specijaliziran za tretman insomnija i drugih poremećaja spavanja baš tako što utječe na misli i osjećaje tj podučava što i kako da radiš, kako da prepoznaješ tzv automatske misli i kako one negativno utječu na tvoje ponašanje/osjećaje/fiziološke reakcije i tvoj san, kako da ih modificiraš, ma svašta nešto. Ukratko, 30 godina nema lijeka, kod njega se za 6 susreta izliječila!
nesana is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.01.2021., 16:28   #847
Nizak tlak je zafrkan
I kod mene nom stop umor zbunjenost i izgubljenost
Odradio sam analizu na serotonin trebali bi nalazi ubrzo
Marko Markovix is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.01.2021., 09:50   #848
Quote:
nesana kaže: Pogledaj post
Tu se slažem! Zbog štitanjače su rekli da mom kroničnom umoru i insomniji nema spasa. Sve sam prešla, alternativnu medicinu, čajeve, meditaciju, nekoliko neurologa i razne tablete i čajeve, ništa nije pomagalo. Sasvim slučajno sam naletila na psihologa koji je specijaliziran za tretman insomnija i drugih poremećaja spavanja baš tako što utječe na misli i osjećaje tj podučava što i kako da radiš, kako da prepoznaješ tzv automatske misli i kako one negativno utječu na tvoje ponašanje/osjećaje/fiziološke reakcije i tvoj san, kako da ih modificiraš, ma svašta nešto. Ukratko, 30 godina nema lijeka, kod njega se za 6 susreta izliječila!
Nastavi s tom praksom praćenja misli ako ti dobro čini, nemoj se sad zaustavljati. Možda rješiš još koja negativna stanja.
1brato is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.01.2021., 22:23   #849
Quote:
1brato kaže: Pogledaj post
Nastavi s tom praksom praćenja misli ako ti dobro čini, nemoj se sad zaustavljati. Možda rješiš još koja negativna stanja.
S psihologom sam radila na tome, i pomoglo mi je s depresijom i anksioznosti, ali i kroničnim bolovima koje imam.
nesana is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.01.2021., 14:21   #850
Bok svima!

Prošle godine, s mojih 29 godina, dijagnosticirana mi je parcijalna epilepsija s kompleksnim napadajima.. Imam dva mišljenja neurologa koja idu u prilog toj dijagnozi.. Ali meni vrag ne da mira i ja ju stalno preispitujem.
Situacija je dosta specifična i ne radi se o "klasičnoj" epilepsiji.. Dakle to vam je ovako nekako izgledalo:

1) POTREBE ZA SNOM I TEŠKOĆA ODRŽAVANJA BUDNOSTI
- Nagle i intenzivne potrebe za spavanjem
- Zaspivanje u autobusu, u autu (padanje glave, nemogućnost zadržavanja otvorenih očiju), zaspivanje po 10 puta dnevno,
- Nemogućnost gledanja filmova i nemogućnost čitanja knjiga
- Zaspivanje na predstavama u kazalištu i na filmovima u kinu

Odražavalo se na posao - nagla potreba za snom u uredu– promjena u izrazu lica (oči “na pol koplja”, svi su u uredu to primjetili). Odlazak u šetnju da bi se razbudila, ali efekt je samo kratkotrajan, odmah po povratku opet problemi, kava, red bull, šećer - ništa ne pomaže... šetnja po uredu, odlazak na wc i hlađenje vodom isto samo kratkotrajno pomaže, tako je postalo kritično da sam odlazila u wc, čučnula da bar na minutu zaspim

2) PROMJENE SNOVA - Halucinacije
Kod utonuća u san - osjećaj kao da napola spavam, a napola sam budna – svjesna sam okruženja uz blage halucijanice, znači u realnom sam prostoru I vremenu, mogu pratiti sve što se oko mene događa, ali ne mogu se kretati niti otvoriti oči i uvijek mislim/osjećam da se događa nešto što se zapravo ne događa (npr. da pomičem ruke, da radim grimase, da je netko ušao u sobu i gleda me....)

Točno znam kad će mi se to dogoditi jer započinje neobičnim zvukom u ušima (pištanje ili osjećaj pritiska u ušima kao da sam pod vodom). Kasnije je ulazak u stadij, uz zvuk, popračen i osjećajem ubrzanog kucanja srca, te osjećaj jako brzog kretanja očiju s jedne strane na drugu.Ubrzo nakon toga kao novi nagovještaj ulaska u stadij, osim zvuka, postaje i jako loš osjećaj, tužan osjećaj, baš loša emocija koja dolazi i prolazi u kratkim valovima

3) DIJAGNOZA
Neurolog je prvo mislio da se radi o narkolepsiji, EEG pokazuje paroksizmalne valove. MR mozga očitava cistu, svi ostali nalazi su uredni.

Neurologica mi propisuje antiepileptik nakon čega se osjeća poboljšanje, iako simptomi ne nestaju u potpunosti, i dalje postoji potreba za spavanjem svako popodne, ali znatno kraće, a halucinacije su umjesto nekadašnjih 4 puta tjedno svedene na 2 puta mjesečno (I slabijeg su intenziteta)

Čitala sam hrpu članaka, naišla na nokturalnu epilepsije i tzv "epilepsija-intelektualne aure" što bi zapravo odgovaralo mojim simptomima, ali ja i dalje moram spavati ZNATNO više nego što je to za mene normalno..

Ima li itko da zna išta o ovome... Planiram trudnoću i nije mi svejedno uzimati antiepileptike...
Odgovori s citatom
Old 16.01.2021., 14:34   #851
Quote:
GoneWithTheSin kaže: Pogledaj post
Bok svima!

Prošle godine, s mojih 29 godina, dijagnosticirana mi je parcijalna epilepsija s kompleksnim napadajima.. Imam dva mišljenja neurologa koja idu u prilog toj dijagnozi.. Ali meni vrag ne da mira i ja ju stalno preispitujem.

Situacija je dosta specifična i ne radi se o "klasičnoj" epilepsiji.. Dakle to vam je ovako nekako izgledalo:

1) POTREBE ZA SNOM I TEŠKOĆA ODRŽAVANJA BUDNOSTI

- Nagle i intenzivne potrebe za spavanjem

- Zaspivanje u autobusu, u autu (padanje glave, nemogućnost zadržavanja otvorenih očiju), zaspivanje po 10 puta dnevno,

- Nemogućnost gledanja filmova i nemogućnost čitanja knjiga

- Zaspivanje na predstavama u kazalištu i na filmovima u kinu

Odražavalo se na posao - nagla potreba za snom u uredu– promjena u izrazu lica (oči “na pol koplja”, svi su u uredu to primjetili). Odlazak u šetnju da bi se razbudila, ali efekt je samo kratkotrajan, odmah po povratku opet problemi, kava, red bull, šećer - ništa ne pomaže... šetnja po uredu, odlazak na wc i hlađenje vodom isto samo kratkotrajno pomaže, tako je postalo kritično da sam odlazila u wc, čučnula da bar na minutu zaspim

2) PROMJENE SNOVA - Halucinacije

Kod utonuća u san - osjećaj kao da napola spavam, a napola sam budna – svjesna sam okruženja uz blage halucijanice, znači u realnom sam prostoru I vremenu, mogu pratiti sve što se oko mene događa, ali ne mogu se kretati niti otvoriti oči i uvijek mislim/osjećam da se događa nešto što se zapravo ne događa (npr. da pomičem ruke, da radim grimase, da je netko ušao u sobu i gleda me....)

Točno znam kad će mi se to dogoditi jer započinje neobičnim zvukom u ušima (pištanje ili osjećaj pritiska u ušima kao da sam pod vodom). Kasnije je ulazak u stadij, uz zvuk, popračen i osjećajem ubrzanog kucanja srca, te osjećaj jako brzog kretanja očiju s jedne strane na drugu.Ubrzo nakon toga kao novi nagovještaj ulaska u stadij, osim zvuka, postaje i jako loš osjećaj, tužan osjećaj, baš loša emocija koja dolazi i prolazi u kratkim valovima

3) DIJAGNOZA

Neurolog je prvo mislio da se radi o narkolepsiji, EEG pokazuje paroksizmalne valove. MR mozga očitava cistu, svi ostali nalazi su uredni.

Neurologica mi propisuje antiepileptik nakon čega se osjeća poboljšanje, iako simptomi ne nestaju u potpunosti, i dalje postoji potreba za spavanjem svako popodne, ali znatno kraće, a halucinacije su umjesto nekadašnjih 4 puta tjedno svedene na 2 puta mjesečno (I slabijeg su intenziteta)

Čitala sam hrpu članaka, naišla na nokturalnu epilepsije i tzv "epilepsija-intelektualne aure" što bi zapravo odgovaralo mojim simptomima, ali ja i dalje moram spavati ZNATNO više nego što je to za mene normalno..

Ima li itko da zna išta o ovome... Planiram trudnoću i nije mi svejedno uzimati antiepileptike...
Baš neobično. Kad si išla po drugo mišljenje jesi nosila papire od prvog neurologa? Ako da, oni ti samo prepisuju. Koji antiepileptik piješ?

Poslano sa mog PRA-LX1 koristeći Tapatalk
-skyfall- is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.01.2021., 16:07   #852
Quote:
-skyfall- kaže: Pogledaj post
Baš neobično. Kad si išla po drugo mišljenje jesi nosila papire od prvog neurologa? Ako da, oni ti samo prepisuju. Koji antiepileptik piješ?

Poslano sa mog PRA-LX1 koristeći Tapatalk
Pijem Lamictal, a što se tiče drugog mišljenja.. Pa da, ispričala sam joj cijeli tijek, pa tako i dijagnozu..
Odgovori s citatom
Old 24.05.2021., 09:16   #853
Dižem ovu temu jer sam zadnjih par dana strašno umorna. Osjećam se non stop umorno, spava mi se, glava mi nije bistra, ali me taj umor stalno drži da me sad već strah što se događa. Ja se nadam da je samo ovo ludo vrijeme, ali me zanima ima li netko da se osjeća ovak prebijeno kao ja?
Old 24.05.2021., 17:20   #854
Quote:
marijeta kaže: Pogledaj post
Dižem ovu temu jer sam zadnjih par dana strašno umorna. Osjećam se non stop umorno, spava mi se, glava mi nije bistra, ali me taj umor stalno drži da me sad već strah što se događa. Ja se nadam da je samo ovo ludo vrijeme, ali me zanima ima li netko da se osjeća ovak prebijeno kao ja?
Zeljezo?
Old 24.05.2021., 17:29   #855
Quote:
hsfi kaže: Pogledaj post
Zeljezo?
Željezo mi je OK, baš nedavno vadila kks i željezo između ostalog.
Old 24.05.2021., 21:22   #856
Voda?
Ja sam primjetio da ne osjećam žeđ nakon nekog vremena a morao bi, a umoran da ne mogu doći k sebi. Izgleda da mi je riknuo senzor razine tekućine u tijelu.
Pomažu mi po čaša vode svako sat vremena.
nsut is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.05.2021., 18:25   #857
Quote:
marijeta kaže: Pogledaj post
Ja. Meteoropatija ti je to.
free.thinkerica is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.05.2021., 00:50   #858
I kod mene je taj ludi umor. Spavam po 9h i opet sam oko 22h prebijena. Do vremena je. Samo da prođe ovo ludilo pa nastavimo normalno živit.
Teeja is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.05.2021., 06:27   #859
Ljudi jel se krećete dovoljno, jel vježbate, trčite/vozite bicikl tako nešto?
kraljforuma is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.05.2021., 11:11   #860
Quote:
-skyfall- kaže: Pogledaj post
Baš neobično. Kad si išla po drugo mišljenje jesi nosila papire od prvog neurologa? Ako da, oni ti samo prepisuju.
Ovo je problem kod svih dr, samo se nadovezuju na mišljenje prethodnika. Zato je bolje samo predočiti nalaze i opisati simptome, bez spominjanja prethodnih dijagnoza i povijesti bolesti. Osobno bih otišla kod kvalitetnog privatnog neurologa sa nalazima i porazgovarala s njim o svemu što me muči.
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 15:06.