Turske serije Bivši podforum Neprikazano-sapunice |
|
|
23.06.2014., 18:55
|
|
You may say I'm a dreamer
Registracija: Jun 2011.
|
Vozdrica
Quote:
Xavi-8 kaže:
Interesantno mi je ovo. Kerem radi nesto slicno kao sa Ezelom:
*Ferhat
*Vuslat
|
Kerem Deren je pisao scenario i za "20 Dakika".
Mislim da je simbolika imena bila i tu prisutna. Melek, Ali Halaskar, ...
Kod "20 Dakika" svidjelo mi se, između ostalog, što se od starta znalo koliko će biti epizoda i kako će radnja teći.
Kerem Deren je to naglasio u prvom intervjuu, datom još prije nego što se serija uopšte počela prikazivati.
Znao je šta hoće od serije i u seriji, i toga se pridržavao od početka do kraja.
"20 dakika" je kao predložak imao francuski hit film “Pour Elle” redatelja Freda Cavayéa” tj. njegov remake "The Next Three Days" Paula Haggisa. Iako se scenario "20 Dakika" u mnogo čemu razlikovao od predloška, moguće da je imao uticaj na broj epizoda, jer se radnja kao takva - žena optužena za zločin koji nije počinila, osuđena na doživotnu robiju, ne postoji drugi izlaz sem bijega iz zatvora koji se mora desiti što je prije moguće -, nije mogla razvlačiti do u nedogled.
Zahvaljujući unaprijed poznatom broju epizoda, nije bilo mjesta za kojekakve nebuloze koje bi razvukle i obesmislile radnju.
To se pokazalo kao dobar potez, jer iako serija nije postigla gledanost u Turskoj, u inostranstvu je veoma uspješna.
Kruna toga je nominacija serije, i Tube Buyukustun i Ilkera Aksuma kao nosioca glavnih uloga, za International Emmy Awards, prvi put u istoriji turske serijske produkcije.
Novoj seriji Kerema Derena i njenim protagonistima, želim da bude uspješna, ako ne više, onda barem isto onoliko, koliko se uspješnom pokazala serija "20 Dakika".
Quote:
Ja se pitam zar Kerem uopšte moze napraviti seriju, film sa sretnim krajem : misli:
Ezel? BKEM? : mama:
|
Može!
I još uz to, da svako dobije po zasluzi a pravda da trijumfuje.
Upravo to se desilo u "20 Dakika".
Ovako je počelo...
A, kako je završilo!!??
Turci bi rekli:
20 dakika’da sürpriz final!
Znači, može Kerem Deren napisati seriju i sa sretnim krajem. Kad hoće.
|
|
|
24.06.2014., 05:10
|
|
Posle tebe ne postoji...♥
Registracija: May 2014.
|
Quote:
S.N.O.B kaže:
Evo nađoh malo inf. o novoj Cansuinoj i Muratovoj seriji. 90% je da su oni gl. glumci . Sad koliko su istiniti infosi
Izgleda da će se zvati Proljetni oblaci/Oblaci u proljeće , The clouds of spring. Reditelj serije je navodno Cevdet Mercan, scenarista Kerem i pretpostavljam Pinar. Kerem uvijek likovima daje imena koja su povezana s pričom (to itekako znamo je l' da ) pa je tako ime Ferhat (Murat) nastalo po tur. bajci u kojoj je gl. junak napravio sve ne bi li upoznao voljenu a Vuslat (Cansu) predstavlja jedinstvo, spoj, uniju.
Kerem je ne tako davno na tw stavio ovu sliku . Taksim 1941.
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.n...01962bc22d85a3
Možda ima veze sa projektom možda ne ali poklapa se s pričama da će radnja biti smještena u te god. Šta će im sad biti okosnica priče u tom periodu ,ne znam . Turska čini mi se nije učestvovala u Drugom sv. ratu. Baš me zanima šta su smislili
Također sam čuo da će radnja biti pomalo sherlockovska
|
Prica zvuci zanimljivo i jako dobro (kao i uvek uostalom kad su Kerem i Pinar u pitanju), jedva cekam!
|
24.06.2014., 21:56
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2012.
|
Ako uopće bude serije o Kosem sultaniji, u što poprilično sunjam, ne vidim što bi se tu dalo zanimljivo pokazati. Ponoviti spletke i intrige iz Veličanstvenog stoljeća?
Timur Savdži je dao novinama povod da se o njemu piše dok se on bude odmarao. To je sve što vidim u onoj najavi. I krenulo je u žutoj štampi, navodna bitka za naslovnu ulogu, kako kaže S.N.O.B., u godinu dana će izredati sve glumice koje bi je mogle igrati, sve sporedne likove, sve moguće scenariste koji bi mogli pisati scenarij... Žuta štampa je dobila temu, Savdži reklamu.
Kosem sultanija nije bila omiljena jer je bila vladarica iz Ženskog sultanata, jedna od onih koju se smatra odgovornom za propast Osmanskog Carstva u osmanskim legendama i pričama. Koliki je interes današnjih Turaka za omraženi lik iz prošlosti?
Nekih zanimljivih događaja u politici OC u to vrijeme nema.
Osvajač je propao, jedina mogućnost, ako Savdži ipak krene u realizaciju tog projekta, je opaki krvavi scenarij, nešto daleko oštrije od VS, to bi se u svijetu sapunica jedino gledalo. On ima gotove objekte za snimanje, lokacije, kostime... Ulaganje je zaista minimalno, zato je i rizik mali, moguća je, u suštini, čista dobit. To je jedini logički argument koji vidim da se pokuša napraviti još jedna sapunica čiji će likovi biti samo inspirirani stvarnim povijesnim likovima.
Što god bilo, na Savdžija se do jeseni 2015. neće zaboraviti.
|
|
|
26.06.2014., 18:45
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2013.
|
Snimanje Ibrine nove serije,čini mi se,počima za 10 dana...
Reaksiyon Fan Club
Çekimler 10 gün sonra başlıyor!
Ekipica u seriji...
According to informations, the shooting of the new series titled "Kod adi reaksiyon", where Ibrahim will be starring, will begin after 10 days and will continue for approximately three weeks for the shooting of the first episode. The series has a political content and for the shooting of the first episode it will be used vehicles such as helicopters, warships, etc. The role of Ibrahim is an army officer and the character Oguz......first name in the list of the actors.
Koliko sam shvatila,snimanje počima za 10 dana a onda se nastavlja za 3 tjedna,koristit će helikoptere,ratne brodove....serija će imati politički sadržaj...ovo će izglerda biti opako....
Zadnje uređivanje femir1 : 26.06.2014. at 19:58.
|
|
|
28.06.2014., 12:00
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2010.
|
Najgledanije serije u Turskoj u protekloj sezoni. Prenosim sa njihovog foruma. Drago mi je zbog Karagul, pomrsila je račune velikim producentskim kompanijama koje daju ogromnu lovu na reklame svojih serija
|
28.06.2014., 12:37
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2010.
|
I meni je drago seeni. Gledana je a njeni glumci ne iskaču iz frižidera svaki f dan
|
|
|
30.06.2014., 19:10
|
|
İstanbullu kedi
Registracija: Nov 2011.
|
Kosem Sultan kim olacak?
Još, navodnih, kandidatkinja za ulogu Kosem Sultan: Hande Doğandemir, nama manje poznata, i Tuba Buyukustun.
Doći će, očito, po medijima, u obzir SVE glumice koje će biti bez angažmana 2015.
|
|
|
30.06.2014., 19:19
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Bhea kaže:
Kosem Sultan kim olacak?
Još, navodnih, kandidatkinja za ulogu Kosem Sultan: Hande Doğandemir, nama manje poznata, i Tuba Buyukustun.
Doći će, očito, po medijima, u obzir SVE glumice koje će biti bez angažmana 2015.
|
Da li uopće ima smisla kom. ovo
Sve će ih izredat
Po meni bi Beren bila najbolji izbor, ili Nurgul.
|
|
|
01.07.2014., 13:32
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2010.
|
Dan...evo nešto o Endemolovim serijama
Quote:
Endemol Türkiye dizi sektörüne iki büyük aşk hikayesi ile giriyor!
Nurgül Yeşilçay ve Erkan Petekkaya ile büyük bir aşka şahitlik ederken,Cansu Dere ve Murat Yıldırım ile 1940’lı yıllara yolculuk yapacaksınız
Dünyanın en büyük bağımsız format ve yapım şirketi Endemol, Türkiye’de büyüme hedefine yönelik adımlar atmaya devam ediyor. Endemol Türkiye iki dev dizi projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor. Tutkulu fakat o kadar da imkansız bir aşk hikayesinin işlendiği ilk dizinin başrollerini Nurgül Yeşilçay ve Erkan Petekkaya paylaşacak. Endemol’ün 2015 yılı için hazırladığı projelerden biri ise Murat Yıldırım ve Cansu Dere’nin başrollerini paylaşacakları ve 1940’lı yıllarda konu edileceği bir başka aşk hikayesi.
Yeni sezonun favori çifti Nurgül Yeşilçay ve Erkan Petekkaya olacak!
Beyaz perdenin ve ekranların iki dev ismi, Nurgül Yeşilçay ve Erkan Petekkaya’yı bir araya getiren ve tutkulu bir aşkın konu edildiği ilk dizi yeni sezonda Star TV’de yayınlanacak. İstanbul’un Kurtuluş semtinde bir çeyiz dükkanında mütevazi şartlarda hayatını sürdüren Gülseren ve kentin en prestijli restoran zincirinin sahibi Cihan’ın sıra dışı fakat olanaksız aşk hikayeleri sezonun en iddialı yapımları arasında yerini alacak.
Aliye, Bin Bir Gece, Aşk ve Ceza gibi izlenme rekorları kıran yapımların senaristi Yıldız Tunç’un kaleme aldığı dizinin yönetici yapımcılığını Halil ile Menekşe, Yaprak Dökümü gibi önemli projelerle adını duyuran Özlem Yurtsever üstleniyor. Projenin yönetmen koltuğunda ise Asi, Gönülçelen, Kayıp Şehir, Tatar Ramazan gibi dizilere imza atan ödüllü yönetmen Cevdet Mercan oturuyor.
Cansu Dere ve Murat Yıldırım ile geçmişe yolculuk
Endemol Türkiye yönetimi, yayınlandığı dönemde fenomen haline gelen Ezel’in senaristleri Kerem Deren ve Pınar Bulut Deren’in bir projesi için de kolları sıvadı. Cansu Dere ve Murat Yıldırım ile anlaşan Endemol Türkiye yönetimi, dizinin 1940’larda geçen bir ihtiras dolu aşk hikayesini konu alacağını açıkladı.
Endemol, ilk kez bu sezon Türk dizi pazarında da aktif rol oynayacak
Yakın gelecekte yeni birçok projeyi hayata geçirmeyi hedefleyen Endemol Türkiye sektörün önemli kreatifleri ile uzun vadeli kontratlar imzaladı. Dizi dünyasının en önemli senaristlerinden Yıldız Tunç, yeni ve parlak kalemlerinden Berrin Tekdemir ve Ceylan Güleç ile anlaşma yapan Endemol, 2015 yılının Mayıs ayında yerli bir sinema filmi projesini, 2016 yılında ise uluslararası bir sinema projesini hayata geçirmeyi planlıyor.
|
http://www.medyaradar.com/endemol-tu...-haberi-122065
Drago mi je da će za Nurgulicinu seriju scenario pisati scenarist Aliye, 1001 noći, i AVC, režiser je iz Asi (iako se mislilo da će on raditi Muratovu seriju)
|
01.07.2014., 17:56
|
|
.
Registracija: May 2012.
|
Quote:
seeni kaže:
Dan...evo nešto o Endemolovim serijama
|
Dva projekta koja obavezno gledam.
Cansu&Murat - ljubavna prica 40ih godina proslog stoljeca... nadam se da cemo o seriji uskoro saznati vise
i
Nurgul&Erkan - strastvena, nemoguca ljubav... radnja se zbiva u istanbulskoj cetvrti Kurtulus, koju nazivaju 'malom Atenom'... Radi se o ljubavnoj prici izmedju Gulseren, koja je vlasnica malog dowrey ducana /to je porodicni ducan koji je naslijedjen od oca ili kad se cure udaju donose ga muzu u miraz/ i Cihana, vlasnika lanca prestiznih restorana.
Endemolu zelim uspjeh u sljedecoj sezoni.
|
|
|
03.07.2014., 15:23
|
|
!❤
Registracija: Aug 2012.
|
Ovo nije fragman ovo je tanitim
Jao ova Selen
Nehir kakav je ovo kokošinjac na glavi
Ova serija ce mnogo da se svidi basbakanu
Paralelna drzava.... svi cemo upoznati neprijatelja.
Erdal Beşikçioğlu is back!
Seriju režira Onur Tan (muz od Zeynep Gunay Tan (OBGZK), radio je zadnje sezone KV)
Bahadir Özdener (scenarista) je na twiteru napisao da se serija zove: "Herkes düşmanını tanıyacak" /Svi ce upoznati neprijatelja/.
Jos da vidimo dan emitovanja (mozda bude srijeda)....
|
|
03.07.2014., 15:36
|
|
Registrirani korisnik
|
Ja mislim da je ovo rimejk Homelanda
Stvarno šta je s Nehirinom glavom
|
|
|
03.07.2014., 15:45
|
|
!❤
Registracija: Aug 2012.
|
Quote:
S.N.O.B kaže:
|
Ne vjerujem.
Prevod onoga sto prati seriju je:
Koja država?
Imperijalna? Socijalna? Demokratska? Sudska? Paralelna?
Svi ce upoznati neprijatelja.
Politicki motivirana serija.
Quote:
S.N.O.B kaže:
J
|
Boze sacuvaj sta uradise onako lijepoj ženi
I muziku rade isti ljudi kao KV
Ne znam da li da dam priliku ovoj seriji, sve me strah da ne traje 12 godina
|
|
03.07.2014., 18:07
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2013.
|
Xavi-8 ispod videa piše fragmanlar nije niti bitno,bitno je da se nešto vrti jer....čini mi se da sa baš puno ne priča a o ovoj seriji kao o nekim drugim koje kreću ove jeseni pa i one kasmije(Cansu-Murat), bojim se samo da ne završi kao Fatih a ne da traje 12 god.možda je i turcima dosta KV,pričekajmo pa da vidimo.Što se tiče glumica, niti jedna mi nije nešto ali...muška ekipa je
|
|
|
03.07.2014., 19:48
|
|
İstanbullu kedi
Registracija: Nov 2011.
|
Quote:
S.N.O.B kaže:
|
Na osnovu ovog teksta ne bih rekla.
İbrahim Çelikkol igra bivšeg specijalca, bordo beretku, Erdal Beşikçioğlu umirovljenog obaveštajca, a Kevork Malikyan je başbakanlık müşteşarı, neka politička funkcija koju mi GT prevodi . Nikakav predložak se ne pominje.
Mesto i vreme radnje su, ako dobro razumem, Malatya 2001., a kao jedna od linija zapleta pominje se vojni transport, odnosno transport vojne opreme...
Nisu lagane teme, a opet sve zavisi od izvedbe (u ovakvim situacijama se uvek setim npr. koliko su najave Suskunlara delovale ozbiljno - problem zlostavljanja dece itd., te kako se očekivanja, moja barem, nisu ostvarila)...
Quote:
S.N.O.B kaže:
|
Šta može da napravi perika/vlasulja i nečija zamisao.
Quote:
Xavi-8 kaže:
Politicki motivirana serija.
|
Pretpostavljam da si mislila serija s političkim motivima...
Molim podsetiti se, za svaki slučaj.
|
|
|
03.07.2014., 21:37
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2012.
|
Deluje zanimljivo ta serija, samo nece je biti lako pratiti bez prevoda, bice malo komplikovanija jer se radi i o politici.
Ibrahim odlicno izgleda, Nehir mi je inace ok, ali sa ovom frizurom mi lici na fuficu https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.n...41818296_n.png , a Yurdaer je takodje odlican https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/...99275993_n.png
Htedoh da pitam da mi preporucite neku dobru seriju, onako pravu tursku tragediju, neku porodicnu dramu kao Kad lisce pada ili Kako vreme prolazi, gleda mi se tako nesto.
|
|
|
03.07.2014., 22:43
|
|
Posle tebe ne postoji...♥
Registracija: May 2014.
|
Quote:
femir1 kaže:
|
Serija deluje zanimljvo, međutim tema je zahtevna, a koliko će Turci to uspeti
Svakako ću jednog dana baciti pogled, pa ako mi se dopadne gledaću, zna se za koju seriju je ova sezona zagarantovana
Na šta liči sad nekada lepa Nehir
|
04.07.2014., 09:20
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2011.
|
Zadnje uređivanje 11tena : 04.07.2014. at 09:29.
|
|
|
|
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 02:41.
|
|
|
|