Natrag   Forum.hr > Društvo > Psihologija > Psihokauč

Psihokauč Prozac Nation

Zatvorena tema

Tematski alati Opcije prikaza
Old 24.03.2022., 14:14   #8741
Quote:
descender kaže: Pogledaj post
I, što si joj odgovorio? Jesi li? Jel bitno da li je bio utorak? Možda je bitno? Možda je baš utorak dan... nakon ponedjeljka. Prije srijede. A svaka trećeg tjedna u mjesecu, ponedjeljkom, ne utorkom ili srijedom, se je kupati. Ili tuširati. U devetnaest sati. Devetnaest sati i dvanaest minuta najkasnije. Baš nikada ranije od devetnaest. Poslije tuširanja se, ili kupanja je — iako je općepoznato kao nezdravo, no nikako se osjećati u cijelosti ispravno očišćeno, bez upravo toga — štapićem za uši čistiti uši. Mora čovjek znati kada je što bilo, i kada će biti vrijeme za što. Ne samo u dan, već i u doba dana, pa i u sat. Čovjek planira. Planiranje kao pokazatelj inteligencije. Tko ne obrati pažnju na kada što potencijalno počinje, teško da će uspjeti primijetiti kada je isto završilo ili završit će, pa naravno, i koliko je uopće trajalo. Iako nepažljivome može djelovati kako nije uopće, naravno da je bitno?
Moj čovlek.
Old 24.03.2022., 14:28   #8742
Quote:
Mathematicar kaže: Pogledaj post
Moj čovlek.
Nije bolest sve što (fizički) boli, jel tak? Pa da. Zujanje, kao i mnogošto drugo, fizički ili manje fizički, ("Kupiš jednu, dobiješ dvanaest, plus četiri. Ponuda vrijedi samo utorkom.") gratis uz bolest. Za tu bolest karakteristična bol ili smetnja, koja je ili nije tjelesna podrijetla, ovisno o razini obogaćenosti, teško ili nemoguće obogaćenom bolovima za odrediti. A, koje nerijetko zapošljavaju kao vršitelje psihologijskog testiranja, patuljci pojma nemaju.
Old 24.03.2022., 14:50   #8743
@tasho, i meni sulpirid uneredio ciklus...
yonaa is offline  
Old 24.03.2022., 18:06   #8744
Quote:
yonaa kaže: Pogledaj post
@tasho, i meni sulpirid uneredio ciklus...
A, kvrapcu
I sad još treba durati i hormonski disbalans i njegove nuspojave

Brijem da smo zbog toga živčane i agresivne, na rubu svađe.
Kao da sam u stalnom PMSu...
Jbg, pomogne na jednom mjestu, odmogne na dva

Šta kaže dr, prekidaš ili piješ i dalje?
Ima li kakva alternativa?
tasha0705 is offline  
Old 24.03.2022., 18:59   #8745
Quote:
tasha0705 kaže: Pogledaj post
A, kvrapcu
I sad još treba durati i hormonski disbalans i njegove nuspojave

Brijem da smo zbog toga živčane i agresivne, na rubu svađe.
Kao da sam u stalnom PMSu...
Jbg, pomogne na jednom mjestu, odmogne na dva

Šta kaže dr, prekidaš ili piješ i dalje?
Ima li kakva alternativa?
Prekidam. Mene fura agresiva otkad ga pijem.
Ali agresija je brutalna
yonaa is offline  
Old 24.03.2022., 20:11   #8746
Koliko mg Helaxa vam je dovoljno da smanji ugasi paniku ukoliko se nadjete u njoj,koliko vidim max doza je 3mg.
Dal se osjeti 0.25 kad se popije?
mali_veliki5 is offline  
Old 24.03.2022., 20:38   #8747
Quote:
mali_veliki5 kaže: Pogledaj post
Koliko mg Helaxa vam je dovoljno da smanji ugasi paniku ukoliko se nadjete u njoj,koliko vidim max doza je 3mg.
Ja paničarim svakodnevno zadnja 3 mjeseca u raznim intenzitetima i uglavnom 2-3 puta tjedno popijem taj od 0.25 (kad moram van). Meni je dovoljan, svega par puta sam popila 2, kad je bilo baš žestoko. Nisam na AD, ali pijem šafran+rhodiola i Bachove kapi.
Charka is offline  
Old 24.03.2022., 21:22   #8748
Quote:
Osjeti se...

I btw. nije Helax nego Helex
Strepite is offline  
Old 25.03.2022., 06:42   #8749
Quote:
Osjeti se. Inače, za razliku od Normabela, Helex ima brže djelovanje tako da je za situacije s paničnima bolji izbor.
Azz is offline  
Old 25.03.2022., 09:06   #8750
Quote:
Charka kaže: Pogledaj post
Ja paničarim svakodnevno zadnja 3 mjeseca u raznim intenzitetima i uglavnom 2-3 puta tjedno popijem taj od 0.25 (kad moram van). Meni je dovoljan, svega par puta sam popila 2, kad je bilo baš žestoko. Nisam na AD, ali pijem šafran+rhodiola i Bachove kapi.
Znači u novčaniku uvjek imati 1mg Helexa
I ja sam počeo sa Bahovim prije mjesec dana nez jel placebo ali možda me malo smirilo sem kad su neki krizni periodi od nekoliko dana onda mislim glupost ništa ne pomažu.
Al pijem redovito pa kažu da one sporije djeluju dok se tjelo ne navikne..Znam da sam se razočarao kad me uhvatila panika u taj rescu remedy nikako mi nije pomoglo...
mali_veliki5 is offline  
Old 25.03.2022., 11:36   #8751
Quote:
Znači u novčaniku uvjek imati 1mg Helexa
I ja sam počeo sa Bahovim prije mjesec dana nez jel placebo ali možda me malo smirilo sem kad su neki krizni periodi od nekoliko dana onda mislim glupost ništa ne pomažu.
Al pijem redovito pa kažu da one sporije djeluju dok se tjelo ne navikne..Znam da sam se razočarao kad me uhvatila panika u taj rescu remedy nikako mi nije pomoglo...
Da, i meni je RR kamilica. Ja već pijem treću bočicu raznih remedija, no uzimam i radim još x drugih stvari tako da ne znam što (ne) pomaže. Ali svakako je Helex najsigurniji u krizi. Meni Normabel ne paše (treba dugo da prodjeluje, uzrokuje mi glavobolju, uspava me i zadnjih par puta je uzrokovao brutalne napade), a drugo nisam probala.
Charka is offline  
Old 25.03.2022., 11:44   #8752
Da jednom sam popio normabel tek nakon sat je poceo djelovati al nekako nije bio loš sve me smirilo i bilo nekako kristalno jasno smisleno kao neko blagostanje Kakve napade normabel izaziva panike? to bi bila ironija jedino u momentu kada ga tek popijes pa dok ne pocne djelovanje pa te pere trema da nece djelovati
mali_veliki5 is offline  
Old 25.03.2022., 13:53   #8753
Quote:
Da jednom sam popio normabel tek nakon sat je poceo djelovati al nekako nije bio loš sve me smirilo i bilo nekako kristalno jasno smisleno kao neko blagostanje Kakve napade normabel izaziva panike? to bi bila ironija jedino u momentu kada ga tek popijes pa dok ne pocne djelovanje pa te pere trema da nece djelovati
A da, nema smisla Ja sam ga popila da opustim mišiće i nakon cirka sat vremena baš onako žešći napad. Šrinkica mi je to nekidan protumačila da je to zato jer si ne dopuštam opustiti se i da sam si ga sama izazvala Žao mi je što ju se nisam sjetila pitati da kako si dopuštam opuštanje s Helexom koji mi to ne radi
Ionako je kakti teorija da panični dosegnu vrhunac kroz 10-15 minuta i da su benzići bezveze jer dok oni prodjeluju, napad prođe. Sumnjam da sam jedini slučaj kojem nekad napadi dolaze u serijama svakih recimo desetak minuta pa traju satima i da tad benzić ipak dobro dođe.
Charka is offline  
Old 25.03.2022., 14:13   #8754
Quote:
Strepite kaže: Pogledaj post
I btw. nije Helax nego Helex
Kada ga drmeš, Hell je (no more) ex? ExHell, inhale, ExHell, inhale, ExHell, inhale...
Old 25.03.2022., 17:05   #8755
Descender, imam dva jasna i kratka pitanja. Koliko imaš godina i, sudeći po energiji koja pršti iz tvojih postova, proživljavaš li trenutačno maničnu epizodu?
Old 25.03.2022., 17:58   #8756
Quote:
Mathematicar kaže: Pogledaj post
Descender, imam dva jasna i kratka pitanja. Koliko imaš godina i, sudeći po energiji koja pršti iz tvojih postova, proživljavaš li trenutačno maničnu epizodu?
Čovjek je mlad, ili star, onoliko koliko se takvim ne/osjeća? Godine su samo (zero-sum game, matematika) broj... prijeđenih kilometara. Garažirano i od jedne osobe maženo i paženo, gotovo nikada voženo cestovno prometalo, niti približno stanja jednakosti onome (firme prometalo, npr) kojeg su svojim stilom vožnje, vozili mnogi ne obraćajući imalo pažnje na zdravlje metalna ljubimca, koji nije ljubimac kako nije vlastiti. Neki su ga čak i namjerno gazili, koliko i kako su stigli. A stigli su, mnogo i svakako. Mora se čovjek iživiti na nečemu. Neće na svojem ljubimcu. Možda najčešće.

Koliko su godine samo prijeđenih kilometara broj, možda npr pitati dementnog/nu, koja kada se pronalazi, najčešće se pronalazi pronađen tamo negdje kada je memorira bila friška. Ili onu baku u Vrapčanskoj ustanovi, koja živi kao da joj je dvanaest, misleći, vjerujući, znajući da joj zaista jest dvanaest. Ako sam uspio usputno više-manje točno pokupiti, ako je tebi matematicaru "svjež kao jutarnja rosa" devetnaest, tada mi je godina toliko (mislim da piše u "info o korisniku") da sam u svojim dvadesetim plus, već bio umro (kako gaženjem ljubimca ne bi li se primijetilo koliko može izdržati, umro (ahedonija) zasićenja svega i životne energije deficitom, tako i zaista) kada si se ti rodio, ili si bio u planu. Što ne znači naravno, da sam svojim negaražiranim i nerijetko svakako gaženim ga ljubimcem, brojem prijeđenih kilometara, išta "pametniji" od tvoje mladosti. Samo ponešto ranim cestama i cesticama uzjebovanja podvozja ljubimca, ponešto pređenih kilometara (iskustva istog mjesta na kojem se naći, bez obzira na odabir kuda i kakva putovanja) iskusniji možda.

Davno sam se bavio idejom da je to, ovakvo ili onakvo, "svakako nesretno, psihičko stanje", moguće zaliječiti barem, ako već ne izliječiti. Odnosno, davno sam se prestao baviti idejom da je isto potrebno liječiti. Kada sam se prestao liječiti, tada sam ozdravio. Recimo. Pored ostalih, dozvoljavam "svojim maničnim", i "hipomaničnim epizodama", da dolaze i prolaze. Prihvaćam se (i) takvog. Nemam potrebu razglabati o tome, o svim svojim mogućim i nemogućim boljkama, uspoređivati se sa suputnicima, odnosno komparacije radi odabranim supatnicima. To mi djeluje kao veličanje, društveno njegovanje "bolesti." Pridavanjem joj pažnje kada god je, i kada nije, moguće. Koliko god je moguće, a moguće je, ne obazirem se na "problem."

Kada ti kažu da si umro, umirao i vraćao se nekoliko puta, isprva to čovjeku djeluje nestvarno. I ostane nestvarno, kao se nije sjećati, nije posjedovati iskustvo umiranja i uskrsnuća. No primijeti čovjek vremenom kako život zaista prolazi, kako mu zaista, ali zaista, bilo koji sljedeći tren nije garantiran. Zapita se na što, i kako, na što najčešće fokusiran, troši vrijeme. Može li ga trošiti kako drugačije. Prisutnost u svakom ("depresivno maničnom, euforično hipomaničnom, anksioznom... epizodom"... povraćanja krvi, cjelodnevno višednevne migrene, suživota s karcinomom... epizodom...) ovako ili onako, ovime ili onime zadanim trenom. Da pokuša živjeti isti. A za to, zaista nije potrebno išta osim biti živ. Manija ili hipomanija (naspram...) kao problem djeteta koji je prošao pored igračke koju si je baš poželio, no nesretnim slučajem nesretnih okolnosti nije ju dobio.

Dijete se uživanja frustracije radi, možda potom duriti cijeli dan (tjedan, godinu, desetljeće...). Više-manje, moguće nikada sasvim odrasla osoba, odrasla osoba može izabirati, birati, odabirati, odabrati kako će se postaviti, ophoditi sa svojom frustracijom koja se samo želi družiti sa svojim vlasnikom je, te će na mnoge načine učiniti sve ne bi li ona i njen vlasnik postali BFFL. Valja čovjeku obratiti pažnju, ili čak možda i održane pažnje paziti, s kime se druži. Nisu svi prijatelji onakvima kakvi se (prijateljski) predstavljaju. S kim si takav si, kažu seoski mudraci. Dugo s nekim takvim, čovjek ponešto izgubi sebe putem. Kao i dementan, ne može se sjetiti kakav je bio prije nego se počeo družiti, intenzivno, sa svojom "nesrećom." Nije kratak odgovor, ne znam ja to tako... jednostavno, jasno i ukratko. A koliko je više-manje jasan, to možda i nije (baš sasvim) do mene.
Old 25.03.2022., 18:07   #8757
Mene Descender podsjeća na Krezumicu...
tasha0705 is offline  
Old 25.03.2022., 18:09   #8758
Quote:
tasha0705 kaže: Pogledaj post
Mene Descender podsjeća na Krezumicu...
Tasho, koliko dana ti je sulpirid poremetio ciklus?
yonaa is offline  
Old 25.03.2022., 18:11   #8759
Snagglepus? (Snaggle, a tangled or knotted mass. Pus, a thick fluid containing dead tissue, cells, and bacteria.) Poremetio mi pus, snaggle ciklus...
Old 25.03.2022., 19:31   #8760
Quote:
yonaa kaže: Pogledaj post
Tasho, koliko dana ti je sulpirid poremetio ciklus?
Puno.
Čim sam počela piti, uranila. Onda došla nakon 55 dana.
Naravno, nakon što sam ga prestala piti trebalo je oko 3 tjedna da dođe

Katastrofa
tasha0705 is offline  
Zatvorena tema

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 13:16.