Natrag   Forum.hr > Kultura i zabava > Televizija > Turske serije

Turske serije Bivši podforum Neprikazano-sapunice

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 03.04.2024., 21:41   #861
Mislim da je doktor najgori od svih, pravi primjer sadizma.
Još ima kao neku moć jer je na toj funkciji da je blizu žrtve i to mu pruža posebno zadovoljstvo.
Faith is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.04.2024., 22:53   #862
Ne znam ko će zaustaviti doktora, on samo što nije ubrizgao taj ubistveni narkotik (ili već šta je spremio)... Efe je najbliži i nadam se da već trči u sobu. Eren takođe sada zna za doktora, ali nije u bolnici. Daleko je, treba vremena. Tu sam ljuta na njega što luta po gradu i sprovodi osvetu dok mu je dete u kriticnom stanju. Stvarno je budala bez mozga.
U scenariju je dramatika na vrhuncu, a mi jadni čekamo još 11 dana do epizode
I da... doktor je ovde najveći monstrum, zbog svoje profesije i mogućnosti da se približi žrtvi i naudi joj.
molly swart is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.04.2024., 01:08   #863
Sve na stranu jer znamo mi da je ovo često krimić za sirotinju ali da ispred sobe policajke koju su pokušali ubiti nakon monstruoznog iživljavanja ne stoji ni jedan policijac kojeg bi upozorili telefonskim pozivom mi je ipak odnijelo pobjedu .
Znam da je potrebna nekad drama radi drame ali ovo je baš velik propust.
Ne znam kakvo ćemo objašnjenje za to dobiti, vjerovatno nikakvo.

I ne znam hoće li ikad prestati moja zadivljenost sa skladnošću IlCey na slikama, kao da im se duše spajaju u jednu.

Dok ne dođe nova doza ima dosta zaliha.
Faith is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.04.2024., 03:37   #864
Kako 11dana
Zar nema u nedelju
Old 04.04.2024., 08:02   #865
Citiram Faith i njen stari post:

Quote:
Faith kaže: Pogledaj post
Što se rejtinga tiče oni i sa ovakvim brojkama da ostane imaju prolaz za 4. sezonu ali mislim da nema od toga ništa.
Ako završavaju ove sezone ostalo nam je u najboljem slučaju još 7 epizoda (pod uslovom da idu do kraja maja). Jer pored ove pauze zbog izbora biće i jedna sedmica slobodna povodom Ramazana.

Divne su.

https://i.postimg.cc/WzHR9DLK/20240325-105548.jpg
https://i.postimg.cc/T27X2sL9/20240325-105543.jpg
Ja sam tako shvatila čitajući post koji je napisala Faith na 41. strani (25.03.) da dve nedelje, 31.03. i 7.04. nema epizode. Mozda sam pogrešila . Ako je tako, onda super i drago mi je. U tom slučaju ove nedelje (7. aprila) ide sledaća, nova epizoda
(neka me neko ko bolje zna ispravi )
molly swart is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.04.2024., 09:26   #866
Quote:
molly swart kaže: Pogledaj post
Citiram Faith i njen stari post:

Ja sam tako shvatila čitajući post koji je napisala Faith na 41. strani (25.03.) da dve nedelje, 31.03. i 7.04. nema epizode. Mozda sam pogrešila . Ako je tako, onda super i drago mi je. U tom slučaju ove nedelje (7. aprila) ide sledaća, nova epizoda
(neka me neko ko bolje zna ispravi )
Ti si dobro shvatila, @Romanic nije pažljivo pratila na času.
Napisala sam u jednom postu da je nova epizoda tek 14. aprila. Koliko vidim sve serije tih dana će pauzirati zbog Bajrama.
A s obzirom da smo dobili najavu admin nas podsjeća samo na stare scene, ali hajde neka se bar ne pravi mrtav što inače radi na pauzama.
Faith is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.04.2024., 10:03   #867
Quote:
Faith kaže: Pogledaj post
Sve na stranu jer znamo mi da je ovo često krimić za sirotinju ali da ispred sobe policajke koju su pokušali ubiti nakon monstruoznog iživljavanja ne stoji ni jedan policijac kojeg bi upozorili telefonskim pozivom mi je ipak odnijelo pobjedu .
Znam da je potrebna nekad drama radi drame ali ovo je baš velik propust.
Ne znam kakvo ćemo objašnjenje za to dobiti, vjerovatno nikakvo.

I ne znam hoće li ikad prestati moja zadivljenost sa skladnošću IlCey na slikama, kao da im se duše spajaju u jednu.

https://i.postimg.cc/g2CtsHRL/20240403-232943.jpg

Dok ne dođe nova doza ima dosta zaliha.
Znaš da nisam shiperica kao ti, ali da njih dvoje kao dvije ličnosti, ne lika u seriji, ne glumaca kao profesije, nego ličnosti, imaju povezane duše, imaju.
Bez obzira na moguću seksualnu povezanost ili ne.

Eto, što sam starija, sve više gledam ljude i njihove duše i energiju kojom zrače, a sve manje kako izgledaju, tko su u životu, čime se bave, pa čak i što govore.
Old 04.04.2024., 11:32   #868
Sto jes', jes'.....nisam pratila pomno. Idem u cosak
Ponelo me prolece
Old 04.04.2024., 21:17   #869
Quote:
ribica0903 kaže: Pogledaj post
Znaš da nisam shiperica kao ti, ali da njih dvoje kao dvije ličnosti, ne lika u seriji, ne glumaca kao profesije, nego ličnosti, imaju povezane duše, imaju.
Bez obzira na moguću seksualnu povezanost ili ne.

Eto, što sam starija, sve više gledam ljude i njihove duše i energiju kojom zrače, a sve manje kako izgledaju, tko su u životu, čime se bave, pa čak i što govore.
U potpunosti se slažem.

Možda dobijemo za vikend i drugu najavu jer epizodu su snimili, sad snimaju 90.
Zanima me koji će zaplet biti dominantan u zadnjih par epizoda jer mislim da ovaj sa Tugce će se završiti za epizodu ili dvije.
Samo da opet neku nevolju ne natovari Ceylin na vrat, neka pokaže malo milosti.
Faith is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.04.2024., 18:38   #870
Danas je u Turskoj dan advokata pa sa zvanične stranice su prvo čestitali Ceylo, Yekti i Parli.
https://twitter.com/yargidizi/status...387684955?s=19

Pa onda podsjetili da je Yekta i bez diplome uspješan.
https://twitter.com/yargidizi/status...450349673?s=19

I za kraj čestitke našem Savciju koji je postao avukat da spasi ženu.
https://twitter.com/yargidizi/status...208599814?s=19
I podijelili ovu sliku koju nismo vidjeli, to jest ne iz ovog ugla.

Faith is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.04.2024., 10:50   #871
Još jedna nedjelja bez Yargi
Old 07.04.2024., 11:57   #872
Kad bi nam bar dali drugu najavu danas.
Baš se odužila ova pauza.
Nezvanični izbori tvrde da je kraj 26. maja kao što je bila moja pretpostavka ali dok se Birsenka ne oglasi ništa ne vjerujem.

Faith is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.04.2024., 15:36   #873
https://twitter.com/annturkiye/statu...911684429?s=19
Evo Sema nam je opet gostovala u nekoj emisiji pa tu je dio i članak pa ko želi sve detaljno može si prevesti.

Ja sam preletila i vidim da su pričali o Emmy(tu se manje više uvijek vrti isto) , o tome na koga više liči od likova Ilgaz ili Ceylin gdje je rekla da je ona mix oboje pa odatle dolazi kontradiktornost.
Valjda drugi smatraju da više liči na Ceylin ali ona smatra da je bliža Ilgazu.
Što se tiče zapleta sa Tugce kako je odjednom u očima publike postala čudovište a i njoj samoj se bilo teško napisati tako nešto za lik koji je drag ali da pokušava prenijeti poruku da se svima to može desiti i da je sad pitaju kako to da je doktor silovatelj i da je baš namjerno uzela to zanimanje jer nije bitna profesija ako si monstrum.

Pitala ju je i u smislu je li Uguru teško palo snimanje stresnih scena ali ona kaže da su inače glumci uzbuđeni kad imaju priliku pokazati talenat. I da je vrijeme bilo da i Eren dobije svoj zaplet.

Ako još nešto uočim da je bitno rekla, prenijeću.

Edit. Rekla je da ćemo u 90.epizodi posebno razumjeti šta je htjela pokazati sa ovim zapletom.
Faith is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.04.2024., 17:24   #874
Sema se osvrnula i na onaj linč na društvenim mrežama koji traje već sedmicama.
Rekla je da od Seme mommy kako su je zvali došlo do promjene. I da istom brzinom kojom su hvalili sad kritikuju. Da joj je nepravedno jer izvrću ono što je napisala i pokušavaju drugačije predstaviti.
I da je pomalo nepravedno da napadaju nekoga ko se ne može odbraniti (izgleda da su pravila produkcije jasna po tom pitanju).
Da se mislila skloniti sa društvenih mreža ali da nije ni to moguće dok serija traje. Zaključila je da je trenutno u zategnutim odnosima sa publikom.

Većina tih "kritika" dolazi od toga što dosta publike koja komentariše na dm nije zainteresovana više za Yargi nego ih samo zanima IlCey. Ako hoće da im ugodi neka samo napiše internet ozel i sve će joj oprostiti.
Onda ima tu faktora i razočarenja sa glavnim glumcima koje se projektuje na Semu.
Ovo dvoje seriju više skoro da ne reklamiraju jer zna se da je prioritet da reklamiraju svoje privatne živote.
A u fandomu su onda tumačenja da oni ne promovišu jer imaju nešto protiv Seminog zapleta koji ih je stavio u drugi plan. Znači, kako god okreneš za sve krive Semu.

#pravdazaSemu

Edit. Još je rekla i da bi voljela da serije mogu više toga promijeniti u stvarnosti ali pošto zna da toliku moć nemaju onda joj je cilj da se ljudi bar zapitaju nakon što pogledaju epizodu i da se pokuša situacija sagledati iz različite perspektive. Ako i u tome uspije tako što pokrene neke teme o kojima se nedovoljno priča ona je zadovoljna.

I za Tugce je imala dobar osvrt jer rekla je da serija je počela sa ubijenom djevojkom, bačenom u kontejner i kasnije je bilo zločina nad ženama ali da se nikad nije digla ovakva uzbuna jer ovo je prvi put da je lik koji volimo i kojeg bolje znamo a da je tako i u životu ako žrtva nije neko koga znamo, ljude obično ne zanima.

Mislim da sam prepričala najbitnije.
Faith is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.04.2024., 17:51   #875
Hvala Faith što si sa nama podelila novosti
Pahulja1965 is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.04.2024., 18:33   #876
https://m.youtube.com/watch?v=5559PSrkJR0
Druga najava.

Svega su natrpali, mislim da će biti dobra epizoda.
Je li ovo konačno ćemo saznati šta Zumrut krije?
A Lačin poludila načisto.
Faith is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.04.2024., 19:03   #877
https://www.birsenaltuntas.com/dizi/...li-oldu/42162/
Nije me osjećaj prevario, Birsenka javlja da se Yargi završava u zadnjoj sedmici maja sa 95. epizodom.
Faith is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.04.2024., 20:18   #878
Kako sam procitala vest, malo mi krivo, malo vise, i da je kraj sa IlCey

Srecom imamo scene na koje se mozemo vracati
saymyname is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.04.2024., 20:32   #879
Iako sam znala da je kraj blizu nekako mi je teško palo kad je potvrđeno.

Oni su nešto neponovljivo, i za vrijeme pauze repriziram neke scene i samo mi postaju još bolje sa vremenskim odmakom.
Nedelja je njihov dan pa da ukrasim temu sa ovom ljepotom.

Yargi je počela na rođendan od Ceylin a završiće se na Ilgazov rođendan.
Znači Ilgaz je blizanac u horoskopu, zato mi je privlačan.
Faith is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.04.2024., 10:35   #880
Ja nakon vijesti da se Yargi zvanično završava.

A ovako će biti kad na ekranu ugledam Son.

Nadam se da će zadnjih 7 epizoda biti uzbudljivo. Znači rasplet slučaja sa Tugce očekujemo u 90. i onda nam ostaje 5 epizoda za zadnji zaplet.
Sema je nagovjestila da će kraj biti srećan.
To sam i znala jer ona piše srećne krajeve a i prepala se bijesa fandoma pa nije luda da je i kasnije bojkotuju i prozivaju je.

Njen jučerašnji intervju je samo potvrda koliko su društvene mreže ipak važne i koliko oni svi to prate kakvo je raspoloženje fanova po pitanju radnje.
To koliko je bila prozivana u zadnje vrijeme i to vrlo neargumentovano i vrlo nekulturno je zaista bilo strašno za vidjeti, ali nekako sam mislila da je ona oguglala na to međutim jasno je koliko je ženu potreslo što je ispala kao neko čudovište koje piše takve scene zbog rejtinga.
I to linč je baš povela turska publika, očito je žena ispred većine po shvatanjima dok je od inostrane publike dobila nikad veću podršku.
Faith is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 18:07.