|
|
15.03.2025., 18:37
|
|
VIP gošća
Registracija: Sep 2006.
|
Quote:
Kamill kaže:
Pješčana trolaš li sada ovo za trenere s Ozempicom?
|
Ne trolam, zašto?
Quote:
Mojt Egadjo kaže:
Meni ovo zvuči više kao izlika, koja će napraviti štetu.
Svi s viškovima kojih su svjesni su već "pokušali drugačije". Voćna dijeta je "pokušao/la sam drugačije".
Postoji 101 način da se "pokuša drugačije", i svašta se može tim riječima opisati.
Za kvalitetnije traženje puteva do rješenja treba nam definiraniji i precizniji opis tog izraza u svakom pojedinom slučaju.
Što se probalo, kad, kako.
Pa onda gledamo što je funkcioniralo, što nije, gdje je zapelo.
Obično nije teško vidjeti odatle ponešto korisno
Velika većina tih koji pokušavaju drugačije ne znaju (još) ni koji je najučinkovitiji prvi korak, i nikad ga nisu izveli
I ovi prvi bi mogli skinuti promjenom navika
Zar to nije poboljšanje, nakon operativne ugradnje silikonskih ili kakvih već balona u želuce? 
|
Zašto muškarci piju lijek za potenciju? Zašto ne meditiraju i natjeraju tijelo da samo reagira tako da dođe do erekcije? Ovako samo trpaju lijek u sebe,, za jednokratno zadovoljstvo. Ili zašto ne jedu zdravije, više se kreću, sigurno bi bili uspješniji i u krevetu. Još bitnije, zašto se toj skupini ne ode to reći?
Ljudi koji su pretili često znaju biti u situaciji da nemaju taj luksuz vremena da sad polako nauče svoj metabolizam kako pravilno funkcionirati, a oni da se bave ustraživanjem leptina i grelina, sve uz promijenjenu prehranu i redovito vježbanje.
Tužno mi je za čitati da se smatra izlikom to što je netko probao mršaviti, a nije uspio, i sreća pa nije bitno što netko misli da je izlika, dok se istovremeno ista stvar ne govori oboljelima od visokog tlaka, ukočenih leđa, potrganih koljena.
|
15.03.2025., 20:04
|
|
dosadni ste svi
Registracija: Nov 2005.
|
ja uopće ne trpim glad. za 16h bez hrane bi već bila mrtva
|
|
|
15.03.2025., 22:36
|
|
pesto đenoveze
Registracija: Jul 2006.
|
Tako i Taki
|
15.03.2025., 22:39
|
|
dosadni ste svi
Registracija: Nov 2005.
|
da, zato mi nosimo mafin da nas ne sloši do pekare
|
|
|
15.03.2025., 23:35
|
|
Glas razuma
Registracija: Aug 2012.
|
Quote:
Merion1 kaže:
Ariana meni izgleda kao netko s poremecajem prehrane, a ne da je na Ozempicu.
|
Da, dajem obje ruke u vatru da je anorexia nervosa u pitanju.
Quote:
Fanhp kaže:
veganka je, moja jedna frendica je vegetarijanka i identicno izgleda ko ona roberta, a svi se pravimo da ne vidimo i nitko joj ne komentira nista jer ne zelimo konflikt.
|
Kod Ariane to nema veze s veganstvom, a i IRL ima i debelih vegana i vegetarijanaca zbog jedenja puno tjestenine i kruha.
Bila sam i ja na vege prehrani (prvo vegetarijanskoj pa veganskoj ukupno oko 2 i pol godine) pa mi je i tad apetit bio do neba i nisam bila mršava kao što nisam ni sad kada jedem sve. 
|
16.03.2025., 07:38
|
|
Lija
Registracija: Feb 2024.
|
Netko moj ne voli jesti gotovo ništa osim kruha, tjestenine, čipsa. I tu je gdje je. Sad planira uzeti ozempic. Svi koji znamo za to smo savjetovali da to ne radi jer kroz godinu dana laganom aktivnosti i reguliranom prehranom može napraviti baš lijepe promjene. Ali ne.
Ja se slažem s ovom ekipom koja je protiv ozempica. Ne ulazim u ekstremno pretile primjere, pretpostavljam da je njima svaki dan poklonjen i da to treba riješiti što prije kako god.
|
16.03.2025., 09:11
|
|
Glas razuma
Registracija: Aug 2012.
|
Arctic, je li riječ o onom poremećaju prehrane kad osoba jede samo 5-6 junk jela koja vrti u krug? Gledala sam dokumentarac davno o tome, ali sam zaboravila kako se taj poremećaj točno zove.
|
16.03.2025., 09:21
|
|
Lija
Registracija: Feb 2024.
|
Nisam sigurna ima li konkretnu etiketu, ali da, gotovo ništa ne voli jesti. A ovo što voli uglavnom nije nutritivno dobar izbor i uglavnom ima visoku kalorijsku gustoću. Mislim da je to česta karakteristika kod ljudi s velikim viškom. 
|
16.03.2025., 09:22
|
|
07-09-13
Registracija: Feb 2009.
|
Neupućeno i bezobzirno bih rekla: razmaženost.
Ne mora se u svemu uživati 100%, može se pojesti i hrana koja je 90% ili 30% fina 
|
16.03.2025., 09:32
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2010.
|
Quote:
Ferrari-Ficho kaže:
Ne mora se u svemu uživati 100%, može se pojesti i hrana koja je 90% ili 30% fina 
|
Ja isto. Dopustit cu da me se razuvjeri.
|
|
|
16.03.2025., 09:33
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2015.
|
Slažem se. Takav je i dragi, samo kaj je on mršav  .
|
|
|
16.03.2025., 09:37
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2009.
|
Quote:
Ferrari-Ficho kaže:
|
Ne slažem se, ali se ne slažem jer zdravo ne znaci bezukusno.
I mislim da ekipa koja mjeri žlice ulja i koliko začina doda, naravno da ti hrana neće biti ukusna.
S ljudima koji vole jesti junk, nije to zato sto je junk toliko ukusniji od zdrave hrane, nego zato sto vjeruju u to.
Masu puta mi se dogodilo da pokušavam uloviti taj neki osjet hrane koji mi je u glavi, pojedem to i nije mi to to. Tipa nisam u Macdonalds otišla već godinu-dvije, a i prije toga, možda par puta godišnje, kad me ulovi da bih točno nešto određeno jela, jer imam određeni okus memoriran u glavi. Ali u realnosti, svaki put razočaranje.
|
16.03.2025., 09:39
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2015.
|
Volim junk, ali Macdonalds je rijetko odvratan. Jednom u deset godina tamo slučajno zalutam s nekim i svaki put požalim. Odvratni krumpirići, sve smrdi, okus plastičan. A kako rekoh, volim junk.
|
|
|
16.03.2025., 09:42
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2009.
|
Quote:
QuercusRobur kaže:
Volim junk, ali Macdonalds je rijetko odvratan. Jednom u deset godina tamo slučajno zalutam s nekim i svaki put požalim. Odvratni krumpirići, sve smrdi, okus plastičan. A kako rekoh, volim junk.
|
Yup, pogotovo ovdje kod nas, i lokalni kebab je bolja opcija.
Ali mislim da je to problem s cravingsima, mislim da kad jednom udovoljiš, da ćeš biti mirna, ali onda idući dan imaš neki drugi craving, pa treći pa četvrti i nađeš se u začaranom krugu.
|
16.03.2025., 09:58
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2010.
|
Quote:
Dumber kaže:
|
I slažem se i ne slažem
Zdrava hrana mi je isto ukusna, ali kako god da se pripremila, ne vjerujem da će mi biti ukusnija od hamburgera  I dalje neću jesti hamburger češće od brokule.
Kao i verzije iste hrane. Cca jednom mjesečno napravim gotovi pomfrit, pravim ga u pećnici. Neću sad lagati da mi je to finije nego kad ga pržim u dubokom ulju, ali ne želim nešto već nezdravo pretvoriti u još nezdravije, kaloročnije i masnije, jer eto, iz pećnice mi je 70% fini, a iz ulja 90%.
|
|
|
16.03.2025., 10:01
|
|
Tinch
Registracija: Oct 2024.
|
Quote:
Ferrari-Ficho kaže:
|
To se lako testira (kao i svi, imam i ja nekog takvog  ).
Ako osoba ima odbojnost prema odredjenom tipu hrane, a opet joj je stalo do zdravlja, pokusat ce naci sto od zdravijih stvari moze jesti. Recimo kod moje postoji zazor prema povrcu, ali grasak, mrkva i tikva su ok. Voce je ok ako nije prekiselo. I slicno. Jede se kruh, ali moze i pirovo i heljdino brasno. Mogu i zobene umjesto cokolina i slicno.
Ako se bas bas inzistira iskljucivo na bijelom tijestu i kruhu i nikad nicem drugom a odrasla si osoba, e onda bi tu rekla da je rijec o infantilnosti i razmazenosti.
|
|
|
16.03.2025., 10:04
|
|
07-09-13
Registracija: Feb 2009.
|
Quote:
Dumber kaže:
I mislim da ekipa koja mjeri žlice ulja i koliko začina doda, naravno da ti hrana neće biti ukusna.
S ljudima koji vole jesti junk, nije to zato sto je junk toliko ukusniji od zdrave hrane, nego zato sto vjeruju u to.
Masu puta mi se dogodilo da pokušavam uloviti taj neki osjet hrane koji mi je u glavi, pojedem to i nije mi to to. Tipa nisam u Macdonalds otišla već godinu-dvije, a i prije toga, možda par puta godišnje, kad me ulovi da bih točno nešto određeno jela, jer imam određeni okus memoriran u glavi. Ali u realnosti, svaki put razočaranje.
|
Ne shvaćam gdje se ne slažemo.
Nije tebi neukusan, ali soobi koja voli konkretna x jela očito je ili bezukusno ili neukusno.
Tako sam shvatila gore upis.
Da osoba ne jede ništa što nije ta x jela jer su samo ta ukusna.
Ja vjerujem da se može jesti i ono što nema taj ukus. Ne mora se u svemu apsolutno i beskrajno uživati, neke se stvari u životu mogu napraviti samo zato jer se trebaju napraviti.
Ne bi hrana i taj okus tih x jela trebao imati takvu važnost i težinu da se ne može zaobići.
Ovo drugo niš ne kužim, a MCD i slične osobito ne kužim jer meni taj mišung teških mirisa tipičan za takve objekte nikako apetit ne izaziva. Al ne mislim ni da je to tema sad.
Samo da krejving povremeno nije isto što i jesti samo to nešto.
Iako mogu zamisliti put od jednog do drugog ako si samo udovoljavaš kroz život.
|
16.03.2025., 10:06
|
|
taking it easy
Registracija: Nov 2002.
|
Ali to je i stvar navike. Ako jedeš samo junk, upf i puno dodanog šećera, poremeti ti se osjećaj okusa i ništa što nije napucano masnoćama, šećerom i pojačivačima okusa ne valja.
Treba izdržati 2 tjedna na normalnoj hrani, pa će se to poravnati. Svi znamo da kada ne jedemo šećer par tjedana kako voće postaje slatko, a inače nije.
Tako je sa svim. Par tjedana bez junka i odjednom krumpir i kelj s maslinovim I češnjakom ima odličan i intenzivan okus.
Ima puno prirodnih začina kojima se fino može pojačati okus hrane.
|
|
|
16.03.2025., 10:07
|
|
Tinch
Registracija: Oct 2024.
|
Quote:
QuercusRobur kaže:
|
Meni je tamo dobar samo sladoled onaj bijeli, pa ti gore jos stave neke dodatke. iako znam da je i to vjerojatno plastika
Drugo mi je oduvijek bezveze. Nije mi bilo jasno kak je to bolje od cevapa iz pecenjare pored 
|
|
|
16.03.2025., 10:08
|
|
jaz, stari vojak
Registracija: Jan 2004.
|
@Merion
malo sam razmisljao o onome sto si pisala ot tome zasto je sad ozempic na stupu srama, a lijekovi za tlak su ok.
Kao prvo ono sto pises iz perspektive lijecnika je tocno kako treba, prvo ces pacijenta ispostrojavati da ga probs dovuci da pocne raditi promjene, ali ako to ne uspije naravno da ces mu dati lijek ako se je poceo ugrozavati. To je sve pet, ponosni smo na tebe
Ali mi ovdje ne pisemo iz tvoje situacije, mi smo ljudi koji savjetuje druge ljude. (prekrasno sam ovo napisao  ) Naravno da cemo svakom preporuciti da proba bez jer je to neusporedivo bolja varijanta ako uspije. A imho, jako puno ljudi koji se raspituju o ozempicu bi moglo doci do rezultata bez njega.
Drugo paralela izmedju lijeka za tlak i ozempica nije sasvim dobra, jer nitko saminicijativno ne zvace lijekove za tlak jer si zeli prije odlaska na plazu skinuti tlak za 5 mgh
i trece odvraca se paznja od jednog od velikih uzroka upf-a.
Trebalo bi zvaknuti porez i na upf i na ozempic i s time placati djecja igralista trenere i zdravu prehranu u skoli
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 10:12.
|
|
|
|