|
|
08.11.2016., 11:36
|
|
Dežurno gunđalo
Registracija: Apr 2006.
|
Quote:
nvnk kaže:
BabyPato je djelomično dobro objasnio: Visa je kreditna kartica (u trenutku plaćanja njome nije potrebno imati pokriće), a Visa Electron je debitna kartica (u trenutku plaćanja njome jest potrebno imati pokriće).
|
Ovo nije točno, Visa Elektron može biti i čista kreditna kartica. Imao sam KREDITNU Visa elektron karticu.
A evo i linka:
Uresničite svoje želje že danes, plačajte po obrokih
Z obročno kartico kreditno Visa Electron iz Abanke lahko vse kar potrebujete ali si želite kupite takoj, plačate pa na obroke pozneje - od sanjskih čevljev, zmogljivejšega računalnika, do križarjenja v zadnjem hipu. Na obroke lahko kupujete doma, po svetu in na spletu na vseh prodajnih mestih z oznako Visa Electron.
http://www.abanka.si/obrocna-kartica/
|
|
|
08.11.2016., 13:23
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2006.
|
Quote:
BabyPato kaže:
Ma to su im neke nove izmišljotine.
Koliko ja znam još od najranijih dana uvijek je bilo :
Visa Electron -debitna kartica vezana na devizni
Visa-kreditna
Maestro-debitna
Mastercard-kreditna
Za Maestro i Visa electron treba PIN a za preostale samo potpis
Barem je tako kod mene.Erste banka je u pitanju
|
ro bas i nije tocno Amex mi treba samo potpis osim za ATM, ali za MC iz RBA treba pin 24/7 nikakav potpis nigdje. sestra ima MC debitnu i isto pin svugdje.
|
|
|
08.11.2016., 17:41
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2010.
|
Quote:
nukac kaže:
Ovo nije točno, Visa Elektron može biti i čista kreditna kartica. Imao sam KREDITNU Visa elektron karticu.
A evo i linka:
Uresničite svoje želje že danes, plačajte po obrokih
Z obročno kartico kreditno Visa Electron iz Abanke lahko vse kar potrebujete ali si želite kupite takoj, plačate pa na obroke pozneje - od sanjskih čevljev, zmogljivejšega računalnika, do križarjenja v zadnjem hipu. Na obroke lahko kupujete doma, po svetu in na spletu na vseh prodajnih mestih z oznako Visa Electron.
http://www.abanka.si/obrocna-kartica/
|
Generalno je točno,ova tvoja kartica je izuzetak.
|
|
|
08.11.2016., 18:49
|
|
Dežurno gunđalo
|
Nije izuzetak, imam još 2 Visa Electron kartice koje su debitne, ali ni jedna nije vezana za devizni račun, nego za domaću valutu.
Svaka banka ima svoja pravila o karticama. U RBA se Visa electron izdaje na kunskom računu. Uz Maestro karticu.
|
|
|
08.11.2016., 19:13
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
nukac kaže:
Nije izuzetak, imam još 2 Visa Electron kartice koje su debitne, ali ni jedna nije vezana za devizni račun, nego za domaću valutu.
Svaka banka ima svoja pravila o karticama. U RBA se Visa electron izdaje na kunskom računu. Uz Maestro karticu.
|
gdje uopce piše da visa electron postoji samo za devizni? ja ju imam na kunskom računu ? isto kao i ovo ne baš tocno
Quote:
Visa je kreditna kartica (u trenutku plaćanja njome nije potrebno imati pokriće)
|
ak ti imas preostalog limita na toj kartici 4000kn, a hotel te košta 5000 kojom logikom ce ti to proci 
|
|
|
08.11.2016., 19:18
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
nukac kaže:
|
Ako laže wiki lažem i ja:
wiki: Visa Electron is a debit card available across most of the world, with the exception of Canada, Australia, Ireland and the United States.
In different regions the card is issued with different specifications. For example, one bank may issue a Visa Electron debit card, while another may issue a credit card. It is most commonly issued as a debit card.
Znači ipak je tvoja visa electron kreditna izuzetak
A ono što sam napisao da je vezana na devizni račun,tu sam pogriješio.Može i na tekući.Mea culpa.
|
|
|
08.11.2016., 19:23
|
|
Dežurno gunđalo
|
Nije izuzetak. Lijepo ti pise: one bank may issue ve debit card, while another may issue a credit card. Znaci da sve ovisi o banci.
Isto ako i Master, neke banke imaju debitne Master kartice. Ali u hr ih je vecina kreditnih.
EDIT: Na internetu piše i ovo:
While Visa is a type of credit card, Visa Electron is a version of credit or debit card available throughout much of the world. While Visa Electron is only available as a debit card in Great Britain, it is available as a credit card elsewhere. It is not available in Australia, Canada, Ireland or the United States. Its strongest areas of use include Spain, Latin America, Asia and Africa.
Unlike standard Visa debit cards, Visa Electron payments require that funds be available in an account when a charge is made. While Visa credit cards and some Visa debit cards allow an account to be overdrawn, Visa Electron does not. Not all stores support Visa Electron due to this feature; when a system is unable to confirm fund availability, a Visa Electron card cannot be used. A Visa Electron credit card does not allow charges that exceed the card's credit limit.
Because of the restrictions on the Visa Electron, it is popular with students and people who have trouble getting credit cards. Banks are sometimes willing to issue Visa Electron cards to people who do not qualify for standard Visa cards. The Visa Electron card was initially introduced in 1985. The physical cards are not embossed, so they cannot be used with old manual card readers.
|
|
|
08.11.2016., 19:37
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
nukac kaže:
Nije izuzetak. Lijepo ti pise: one bank may issue ve debit card, while another may issue a credit card. Znaci da sve ovisi o banci.
Isto ako i Master, neke banke imaju debitne Master kartice. Ali u hr ih je vecina kreditnih.
|
A ono it is most commonly used as a debit card si strateški izostavio.
Ti mora da si u horoskopu bik kad si tako tvrdoglav i uvijek moraš biti u pravu? Ja odustajem.
|
|
|
08.11.2016., 19:41
|
|
Dežurno gunđalo
|
Most commonly ne znaci da je iskljucivo debitna. Kao sto pise moze biti debitna a moze biti i kreditna.
Vjerojatno bi ti neki Spanjolac tvrdio da je ve kreditna kartica jer je u Spanjolskoj to most commonly kreditna kartica.
I nisam bik po horoskopu.
Ali mrzim kad ljudi na osnovu samo svojeg iskustva rade iskljucive zakljucke. Ve je debitna kartica zato jer je moja debitna. E nije.
|
|
|
08.11.2016., 19:41
|
|
Davitelj
Registracija: Jul 2009.
|
Da ne ponavljam, podržavam zadnja 2 Patova i zadnji ajvanov upis.
|
|
|
08.11.2016., 19:43
|
|
Davitelj
Registracija: Jul 2009.
|
Koja je razlika između " less commonly" i "izuzetak"? 
|
|
|
08.11.2016., 19:56
|
|
Dežurno gunđalo
|
Recimo u mojoj banci u Sloveniji, Visu electron debitnu karticu dobivaju samo nerezidenti (dakle samo cca 5% komitenata banke), dok Visa electron kreditnu karticu mogu dobit svi. Dakle, u mojoj banci, visa electron kreditna kartica je most common.
|
|
|
08.11.2016., 21:44
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
nukac kaže:
Recimo u mojoj banci u Sloveniji, Visu electron debitnu karticu dobivaju samo nerezidenti (dakle samo cca 5% komitenata banke), dok Visa electron kreditnu karticu mogu dobit svi. Dakle, u mojoj banci, visa electron kreditna kartica je most common.
|
Da i?Kakav utjecaj ima jedna zlo bančica na globalnu scenu gdje je kako smo to već utvrdili većinom debitna kartica?
|
|
|
08.11.2016., 21:44
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2016.
|
Ja sam imala neugodno iskustvo s bookingom. naime cesto placam i rezerviram hotele preko njihove stranice i dogodilo se to da su s njihove stranice koja nije zasticena procurili moji podaci...netko u americi je potrosio odredjeni iznos s moje kartice jer booking ne stiti pdoatke koji se tu unose. Sva sreca pa je moja banka na vrijeme blokirala moju karticu zbog zloupotrebe i dali su mi novu i uspjeli nekako vratiti potroseni iznos!
|
|
|
08.11.2016., 21:49
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Mala Masha kaže:
Ja sam imala neugodno iskustvo s bookingom. naime cesto placam i rezerviram hotele preko njihove stranice i dogodilo se to da su s njihove stranice koja nije zasticena procurili moji podaci...netko u americi je potrosio odredjeni iznos s moje kartice jer booking ne stiti pdoatke koji se tu unose. Sva sreca pa je moja banka na vrijeme blokirala moju karticu zbog zloupotrebe i dali su mi novu i uspjeli nekako vratiti potroseni iznos!
|
Meni je kalabrijski hotel krajem prošle godine skinuo 20 eura s računa na bookingu.Zvao sam službu za korisnike i vraćene su mi pare u roku jedno mjesec dana.
Poslano sa mog SM-G935F koristeći Tapatalk
|
|
|
08.11.2016., 21:56
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2016.
|
Quote:
BabyPato kaže:
Meni je kalabrijski hotel krajem prošle godine skinuo 20 eura s računa na bookingu.Zvao sam službu za korisnike i vraćene su mi pare u roku jedno mjesec dana.
Poslano sa mog SM-G935F koristeći Tapatalk
|
Ma vratili su i meni novac, ali sam se osjecala razocarano i ranjivo sto booking ne stiti podatke svojih korisnika! Pa rezerviram tu hotele minimalno 5-6 puta godisnje, a oni nisu u stanju zastitit podatke svojih kupaca
S tim da meni nije neki hotel skinuo novac nego pojedinac neki u americi se pocastio ruckom i shoppingom na moj racun, a apsolutno nigdje nisam upisivala podatke svoje kartice osim na bookingu te je s njih procurilo, sto su mi u banci i potvrdili
|
|
|
08.11.2016., 21:56
|
|
Dežurno gunđalo
|
Quote:
BabyPato kaže:
Da i?Kakav utjecaj ima jedna zlo bančica na globalnu scenu gdje je kako smo to već utvrdili većinom debitna kartica?
|
A kakav utjecaj ima jedna mala hr bancica u globalnoj svjetskoj perspektivi?
Htio ti to priznat ili ne, Visa electron je debitna i kreditna kartica.
Pametnom dosta.
|
|
|
08.11.2016., 22:55
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
A kakav utjecaj ima jedna mala hr bancica u globalnoj svjetskoj perspektivi?
Htio ti to priznat ili ne, Visa electron je debitna i kreditna kartica.
Pametnom dosta.
|
Quote:
nukac kaže:
Ali mrzim kad ljudi na osnovu samo svojeg iskustva rade iskljucive zakljucke. Ve je debitna kartica zato jer je moja debitna. E nije.
|
Ve je uglavnom debitna kartica.Znači nisam ništa pogriješio kad sam to napisao na početku diskusije.Uostalom,završio sam tekst sa "barem je tako u mojoj banci".
Tako da ubuduće prvo reci hop pa mi onda skači u usta.
|
|
|
08.11.2016., 22:57
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Mala Masha kaže:
Ma vratili su i meni novac, ali sam se osjecala razocarano i ranjivo sto booking ne stiti podatke svojih korisnika! Pa rezerviram tu hotele minimalno 5-6 puta godisnje, a oni nisu u stanju zastitit podatke svojih kupaca
S tim da meni nije neki hotel skinuo novac nego pojedinac neki u americi se pocastio ruckom i shoppingom na moj racun, a apsolutno nigdje nisam upisivala podatke svoje kartice osim na bookingu te je s njih procurilo, sto su mi u banci i potvrdili
|
Kod mene je ipak bio slučaj sa hotelom kod kojeg sam boravio nekoliko mjeseci prije incidenta.
|
|
|
08.11.2016., 23:48
|
|
Registrirani korisnik
|
ok koja je razlika dal je to vecinom debitna? cinjenica je da kartica moze doci u 2 oblika i to je kraj price.
Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 09:28.
|
|
|
|