|
|
22.03.2020., 22:13
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2014.
|
Ljudi bok,
imam problem od kad koristim IPTV (tvviet) preko amazon fire tv (ne sticka nego bas uređaja). TO mi se dogada od 10mjeseca od kad imam IPTV.
kad radi jedno i drugo čak i kad ugasim tv brzina mi je 5-15mbps i svaka online igrica mi abnormalno šteka znači.
ping kod mjerenja mi bude do 20, ali download mi bude od 5-15mbps i upload oko 30mpbs.
inače mi je brzina bila uvijek oko 25-30mpbs, ovako poslije 23:00 i do 50mpbs.
imam tele2 pokućni i one antene iskra 56 dva komada.
pokušao sam reset ruter nekoliko puta i nema promjena, a mislim da nitko nije dirao antene jer nije bio ni blizu njih.
imate kakvo riješenje ili je jednostavno nemoguće igrati igrice sa 10ak mpbs.
ruter je na tavanu kao i antene. PC je spojen žično direkt, a ruter od pristupne točke (ne znam napamet o kojem se radi ako je bitno ruteru) on je kraj tv i preko njega je spojen FIRE TV.
|
|
|
23.03.2020., 08:45
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2012.
|
Kod mene iptv dok sam imao ispod 30 Mbps je stekao. Mislim da ti je za sve kriva mala brzina neta. Rješenje je ako nije preopterećena mreža kvalitetniji ruter.
|
|
|
30.03.2020., 16:35
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2008.
|
Nama je problem bio u ruter, kupili novi i sve radi, više ne prekida.
Nismo išli na opcije servisa jer se šalje za Zagreb i čeka mjesec dana a ne daju zamjenski ruter 
|
|
|
15.04.2020., 21:40
|
|
Moderator
Registracija: Apr 2007.
|
Razmisljam o prelazu na tele2 pa me zanima:
Kolko puta se dogodilo da ste potrosili 1TB prometa?
(Jesu li vam smanjili brzinu na 1mbps?)
Sent from my iPad using Tapatalk
|
|
|
16.04.2020., 15:48
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Mar 2020.
|
Quote:
Hmxhmx kaže:
|
sve zavisi koliko trosis. ja skoro svaki mjesec potrosim blizu 1tb, nekoliko puta sam presao i smanjili su mi brzinu. smanje ti brzinu preko dana, nisam siguran tocno od kad do kad, ogranicavaju samo preko dana, preko noci imas punu brzinu
|
|
|
16.04.2020., 16:08
|
|
Verified!
Registracija: Jan 2004.
|
Smanji se brzina od 18:00 do 23:00 do kraja tekuceg mjeseca.
Sent from my MI 8 Lite using Tapatalk
|
|
|
23.04.2020., 21:21
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2012.
|
Dali je moguće u tele 2 ruter staviti tele 2 sim karticu i spojiti običan kućni telefon na ruter te tako zati i primati pozive?
|
|
|
23.04.2020., 23:14
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2012.
|
Možeš, isprobano...
|
|
|
25.04.2020., 11:31
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2012.
|
hvala ti Darko an odgovoru.
Još me zanima dali je moguće napraviti na ruteru dva računa. (podračuna) sa odvojenim šiframa (internet ide po jednoj sim kartrici). da dvoje ima zaseban pristup i vidi samo uređaje koji su se logirali sa istiom lozinkom. znači A i B uređaj koristi šifru xx a C i D uređaj šifru yy. A vidi B i obrnuto kao i C vidi D i obrnuto ali C i D ne vidi A i B i obrnuto.
|
|
|
25.04.2020., 13:14
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2012.
|
Jedino da staviš različite šifre za 2,4 i 5 Ghz. Onda se jedni spajaju na prvu, a drugi na drugu frekvenciju Wifija. No, za ovu drugu uređaj mora podržavati 5 GHz, a to većina novijih i podržava
|
|
|
30.04.2020., 16:56
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2003.
|
...planiram uzeti tele2 pokućni i imam od t-coma zte mf283+ i huawei ha-35-11 4g routere.
da li se radi tele2 pokućni na tim routerima ? da li se mora nešto prilagođavati na njima ? koji je bolji ?
hvala i ispričavam se ako je bio takav upit već...
|
27.05.2020., 19:43
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2005.
|
Quote:
Hmxhmx kaže:
|
Ne moraš potrošiti terabajt da ti smanje brzinu. Ja sam 15 dana imao 35-70, i više, a onda je pao na nekoliko megabita ovisno o uri. (3-7-8).
Jer nakon 14 dana više ne možeš vratit, ako si potpisa ugovor...
Bit će ti ok ako nemaš nikog drugog, u kući, s you tubeom , gamingom, tik tokom, itd. Ako imaš dice, kako koji grad. U Kaštelima nema operatera koji ti oće ponudit internet, "da svima radi"..
|
|
|
28.05.2020., 00:49
|
|
Verified!
Registracija: Jan 2004.
|
Ako uzmes bez ugovorne obveze, mozes vratiti kad hoces. I jos ces platititi samo proporcionalno broju dana koje si koristio internet.
Imam pokucni nakon b.neta i moram priznati da sam se odmorila od neprestanih resetiranja rutera, pali-gasi, i tako dalje A brzina mi je visa u vecini slucajeva. No, moram priznati da sad mislim da je bio problem u jednom ruteru vise nego u signalu.
|
|
|
23.06.2020., 16:24
|
|
Dva z, nemo'š fulat
Registracija: Jan 2010.
|
Pozdrav! Ima li tko ovdje sa područja Zadra da koristi Tele2 pokućni internet? Zanimaju me iskustva iz prve ruke, osobito što se tiče same brzine i pinga.
|
24.07.2020., 18:33
|
|
The Matrix
Registracija: Nov 2007.
|
Quote:
vedizzle kaže:
Pozdrav! Ima li tko ovdje sa područja Zadra da koristi Tele2 pokućni internet? Zanimaju me iskustva iz prve ruke, osobito što se tiče same brzine i pinga.
|
Evo ti iz prve ruke - uzeo pokućni bez UO, čisto jer ima više loših nego pozitivnih iskustava. Primjena standard sezonski, kuća s 4 apartmana (lokacija Vrsi). Mala napomena, nisam očekivao brda i doline jer se ipak radi o mobilnom netu + uzeo sam u obzir mentalitet prodaj neovisno da li možeš isporučiti uslugu.
Glavni router MR6400 + WA801ND kao AP (spojeni ethernetom) - cijela kuća pokrivena wirelessom s terasom i parkingom + QoS mada ne znam zašto sam to uopće konfao.
Problem je naravno u Tele 2. Prvo sam potrošio cijeli dan na postavljanje routera na najbolju moguću poziciju. Onda sam gledao da li mi treba dodatna antena (tipa iskra) kako bi povećao range - nije pomoglo, sva sreća pa sam posudio antene. Onda sam potrošio neko vrijeme na konfanje 3g/4g mreže i došao do sljedećeg zaključka:
1. Only 3g način rada najbolje funkcionira u odnosu na only 4g ili combined/preferred.
2. Snaga signala ne ide ispod 50% (za 4g) i 75% za 3g, neovisno o jačini signala brzina ostaje ista
3. Brzina ima onaj ajme majko faktor. U 6. mjesecu sam uspio hvatati 15/5 i rekoh ajde ako bude oko 10tke vrh. U sezoni (kraj 6., 7. i 8. mjesec) su brzine 6/5 (00:00-08:00 cca), 4/2 (08:00-18:00) i grand finale 2/2 (18:00-00:00). Ako je vrijeme loše bazna stanica se može još malo opteretiti (ipak su ljudi doma) i brzina pada ispod 1 mbit. Također krepavanje veze više puta dnevno je također faktor.
4. Kako bi isključio router ili neku višu silu iskoristio sam mobitel kao router. Promjene nikakve, čak štoviše znalo se dešavati da imam većih problema s netom.
Suma sumarum hrpa ljudi na valjda jednoj baznoj, brzine nikakve i jedino što valja na ovom području je A1 no onim nemaju neograničeni net + imaju neku idiotsku logiku da uz homebox moraš uzeti njihov router iako kasnije možeš ubaciti sim karticu u drugi uređaj.
Naravno sam centar Zadra bi mogao biti bolji no nekako sam skeptičan.
|
|
|
18.08.2020., 00:17
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2008.
|
[QUOTE=Lake;78404563]Nama u kući stalno crkava ovaj pokućni... Svaki dan i to uvijek oko iste ure...
Uđi u postavke rutera i podesi vrijeme (najčešće oko 3 ujutro jer vjerovatno tada svi spavaju) kada će se resetirati
|
|
|
19.08.2020., 17:21
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2018.
|
Pokućni za jug Istre
Pozdrav,
kako u zadnjih mjesec dana imam kriminalne probleme sa TCOM-om te su mi prihvatili otkazati ugovor jer 3 puta dosli tehnicari i nisu nasli razlog Downloada 0.6mbita a upload 12mbita, presao bih na pokucni od tele2, preporucio mi ga jedan od tehnicara (neovisni), da radi sasvim ok.
Imam par pitanja:
dali je 1TB dosta za gledanje IPTVA mjesec dana? Smatram da se telka gleda 6h na dan (klinci i mi) neka je 8h ajde.
ima li itko sa juga Istre da ima taj pokućni i da je stvarno zadovoljan?
te koji mi ruter preporucate da kupim (kupio bih svoj a ne uzeo njihov) da mi to sve funkcionira kako treba? Ili je Tele2 ruter sasvim dobar?
Unaprijed zahvaljujem za sve savjete.
|
|
|
21.08.2020., 22:02
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2014.
|
Quote:
Its a me Mario kaže:
Pozdrav,
kako u zadnjih mjesec dana imam kriminalne probleme sa TCOM-om te su mi prihvatili otkazati ugovor jer 3 puta dosli tehnicari i nisu nasli razlog Downloada 0.6mbita a upload 12mbita, presao bih na pokucni od tele2, preporucio mi ga jedan od tehnicara (neovisni), da radi sasvim ok.
Imam par pitanja:
dali je 1TB dosta za gledanje IPTVA mjesec dana? Smatram da se telka gleda 6h na dan (klinci i mi) neka je 8h ajde.
ima li itko sa juga Istre da ima taj pokućni i da je stvarno zadovoljan?
te koji mi ruter preporucate da kupim (kupio bih svoj a ne uzeo njihov) da mi to sve funkcionira kako treba? Ili je Tele2 ruter sasvim dobar?
Unaprijed zahvaljujem za sve savjete.
|
Za pokucni ti je dovoljan bilo koji CAT4 router koji podržava frekvencije B1,B3,B7 i po mogučnosti huawei router jer kod njega možeš mijenjati frekvencije ,a to je dobro jer možeš se spojiti na frekvenciju koja je najmanje opterećena.
|
|
|
22.08.2020., 10:52
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2012.
|
Da sam ja na tvom mjestu nebi slušao nikog. Uzeo bi na probni rok pokućni tele2 i neki ruter min cat6. U Istri su rekli da na mnogim lokacijama pokućni radi dvije frekvencije, znači tebi treba ruter za 4G+. Ovisno opterećenju bazne stanice, o mogućnosti postavljanja Iskrinih p56 antena ovisi tvoja brzina. Sve što je brzina ispod 30 mbps iptv tj tv neće raditi i imati će prekide, što može biti negledljivo.
Ako uzimaš ruter uzmi b535-232, zte mf286 /sa DNA Fw/ ili slični.
|
|
|
22.08.2020., 11:05
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2014.
|
Quote:
lemy56 kaže:
Da sam ja na tvom mjestu nebi slušao nikog. Uzeo bi na probni rok pokućni tele2 i neki ruter min cat6. U Istri su rekli da na mnogim lokacijama pokućni radi dvije frekvencije, znači tebi treba ruter za 4G+. Ovisno opterećenju bazne stanice, o mogućnosti postavljanja Iskrinih p56 antena ovisi tvoja brzina. Sve što je brzina ispod 30 mbps iptv tj tv neće raditi i imati će prekide, što je isto negledljivo. Ako uzimaš ruter uzmi b535-232 ili slični.
|
Koristiš Tele2? Odkad Tele2 ima 2CA ili 3CA ,a da im to radi? Isprobao si?
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 13:24.
|
|
|
|