Natrag   Forum.hr > Društvo > Gospodarstvo > Banke, osiguranja, krediti

Banke, osiguranja, krediti Ja ne radim za novac. Ja radim za kamatu.

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 15.12.2024., 18:14   #8801
Quote:
karolo kaže: Pogledaj post
Jel zna netko više tj jel sam ja propustio negdje obavijest u zadnjih mjesec da i oni mijenjaju dizajn i šalju ponovo nove kartice.
Možda samo kontroliraju je li starija osoba još živa. .
Mislim da će ta starija osoba ipak morati otići u banku sa osobnom iskaznicom i postojećom karticom.
Old 15.12.2024., 20:23   #8802
I to mi je palo na pamet.
karolo is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.12.2024., 23:06   #8803
Cura bi htjela umanjiti kredit u PBZ-u za nekoliko tisuca eura, znam da se to moze u Zagrebackoj banci napravit a jel se to moze i u ovoj banci? Bez ikakvih komplikacija? Ili se moze samo zatvorit kredit?
Old 16.12.2024., 08:40   #8804
Može se.
Radi se prijevremena otplata, koštalo je prije nekakvih 300-injak kuna. Naprave ti novi otplatni plan gdje te pitaju želiš li istu ratu ili smanjenje iste. Ne može se povećati na žalost.
Old 04.01.2025., 18:01   #8805
Rasprava o (besplatnom) osnovnom računu u PBZ-u i ostalim bankama prebačena u zasebnu temu, pa molim da tamo nastavite o tome.
mokry is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.01.2025., 14:54   #8806
Upit o dopustenom prekoračenju. Nekakve smo troskove imali pa sam zadnja 3 mjeseca na kraju mjeseca po 2 000€ u minusu. Max mogu do 5300. E sad naplate mi cca 8 - 9€ kamata po mjesecu kada na kraju mjeaeca budem toliko u minusu. Jel to ok? Cini mi se puno. Ta kamata je 5.94.

Poslano sa mog RMO-NX1 koristeći Tapatalk
jane is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.01.2025., 15:23   #8807
Već smo pisali, ali možemo ponoviti.
Dug je 2000€. Godišnja kamata je 5,94%.
Godišnji iznos koji tako dobiješ podijeliš s 12 jer te zanima kamata za taj jedan mjesec.
Koliko dobiješ?
Old 06.01.2025., 17:50   #8808
Aha, to tako ide. Onda mi je najbolje zatvorit taj minus gotovinom. Ima li kakvo povoljnije financiranje takvih povremenih "minusa"?

Poslano sa mog RMO-NX1 koristeći Tapatalk
jane is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.01.2025., 17:54   #8809
Quote:
jane kaže: Pogledaj post
Aha, to tako ide. Onda mi je najbolje zatvorit taj minus gotovinom. Ima li kakvo povoljnije financiranje takvih povremenih "minusa"?
Uvijek možeš nekakvim nenamjenskim kreditom, samo to ima smisla kad je kamata bitno niža.
Old Iggy is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.01.2025., 12:13   #8810
Ima netko problem sa spajanjem na PBZ.
Hazl is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.01.2025., 12:23   #8811
Upravo se spojio preko moba, radi.
boky1979 is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.01.2025., 12:44   #8812
E sada radi. Nekaj su prčkali očito od 7h pa do nema dugo. Nisam mogao platit račune preko interenta i njihovog Weba. Pronašao ovaj link gdje sam uspio. Ma imam probleme sa A1, i ne samo ja. Sve nas je više. Ne radi nam email pa svaki ovakav problem gledamo još otvorenijih očiju.
https://internetbanking.pbz.hr
Hazl is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.01.2025., 21:28   #8813
Jel ima da još kome ovaj mjesec nije stigao redovni mjesečni izvadak na mail?
IcoZG is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.01.2025., 21:30   #8814
Meni je stigao točno 1.1.
Mephisto is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.01.2025., 18:53   #8815
Quote:
IKX kaže: Pogledaj post
Nažalost nije samo izgled promijenjen i ja sam ispao baksuz koji je to odmah osjetio. Otvorio sam tekući račun u PBZu par dana nakon obavijesti o tom "novom izgleda" i prije 2 dana preuzeo karticu. Nisu samo izgled promijenili nego i VALJANOST kartice koja je povećana sa 5 na 7 godina, vrijedi mi do 03/31.

I što se sad dogodilo, Google wallet prepoznaje kartice koje traju najviše do 5 godina, a ne do 7 godina kako sad po novom ima PBZ. I trenutno se te nove kartice NE MOGU ubaciti u Google wallet iz tog razloga što traju 7 godina. A razlog prelaska mi je bio taj što mi je nakon 5 godina čekanja dozlogrdilo čekati da OTP omogući korištenje kartice tekućeg računa preko Google walleta. Uglavnom moram čekati sad da Google to omogući, a oni to navodno BRZO RADE jedino PBZ ne zna kad i koliko brzo. Krasno, baš krasno, sposobnost na nivou.
Pozdrav,

da li zna tko jel Google ažurirao Wallet da prihvaća nove PBZ kartice.
Kolega je spominjao da ne prihvaća kartice s valjanosti duljom od 5 godina.
Dean222 is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.01.2025., 19:12   #8816
Ja sam dobio novu od tekućeg prošli mjesec i normalno sam je dodao u Wallet iako vrijedo do 12/31
robimarko is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.01.2025., 22:15   #8817
Quote:
Mephisto kaže: Pogledaj post
Meni je stigao točno 1.1.
Hvala, kontaktirao sam ih i kažu da oni vide u sustavu da je redovni izvod poslan 02. siječnja na e-mail međutim isti nije stigao, nema ga niti u spam pošti.

Već 3 dana se dopisujem sa njima i samo molim da naprave resend izvoda na e-mail na koji stiže svaki mjesec već 10 godina ali nema jebene šanse, nemoguća misija!

Odgovaraju generički da se isti može dobiti odlaskom u poslovnicu ili putem digitalnog bankarstva.

Rekoh da osoba ima ugovoreno digitalno bankarstvo ne bi vas to niti tražili, idioti.. Nažalost osoba za koju trebam je onkološki bolesnik i nije u mogućnosti do daljenjeg otići u polovnicu ali njih to ne dira, svoju pogrešku nemaju namjeru ispraviti. Bravo PBZ!
IcoZG is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.01.2025., 22:21   #8818
Quote:
IcoZG kaže: Pogledaj post
Hvala, kontaktirao sam ih i kažu da oni vide u sustavu da je redovni izvod poslan 02. siječnja na e-mail međutim isti nije stigao, nema ga niti u spam pošti.

Već 3 dana se dopisujem sa njima i samo molim da naprave resend izvoda na e-mail na koji stiže svaki mjesec već 10 godina ali nema jebene šanse, nemoguća misija!

Odgovaraju generički da se isti može dobiti odlaskom u poslovnicu ili putem digitalnog bankarstva.

Rekoh da osoba ima ugovoreno digitalno bankarstvo ne bi vas to niti tražili, idioti.. Nažalost osoba za koju trebam je onkološki bolesnik i nije u mogućnosti do daljenjeg otići u polovnicu ali njih to ne dira, svoju pogrešku nemaju namjeru ispraviti. Bravo PBZ!
Osoba može s istog tog maila poslati poruku poslovnici da joj dostave izvod povratno i isto će to napraviti odmah. Bitno je samo da se šalje s maila koji osoba ima zavezen u sustavu, dakle taj isti na koji izvod i treba doći. Dakle bolje ne mail slati na korisničku podršku, već jednoj od poslovnica.
anidasil is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.02.2025., 11:22   #8819
Lagano mi kipi već od neprofesionalnosti ove banke. Kartica mi ističe sad u drugom mjesecu, krajem prvog sam poslala mail u matičnu poslovnicu, još nisam dobila odgovor hoću li novu karticu podizati u poslovnici ili će stići na adresu, a staru karticu već odbija na POS plaćanjima i prilikom podizanja gotovine s porukom "Kartica istekla". Znam da su štrajkovi i da je u pbz trenutno raspad sistema, kužim da se ekipa bori za bolje plaće, ali kad se to počne odražavatii na to da ja ne mogu koristiti vlastiti novac, tu je već problem. Jel itko imao iskustva sa odbijanjem plaćanja nedavno?
MissPaws is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.02.2025., 11:40   #8820
Moja kartica je isticala sa 01/25, negdje 2. ili 3.siječnja je stigla nova kartica poštom, vrijedi do 01/32. Ni stara ni nova kartica nisu nijednom bile odbijene
zgfjaka is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 03:16.