Natrag   Forum.hr > Društvo > Roditelji i djeca > Školarci i adolescenti

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 04.04.2025., 09:25   #8821
Ja bi:
- ostavila zimske ovako sa tri dana dulje
- vratila veljacu pet dana
- ukinula nacionalne
- stavila uskrsnje 4 dana (uskrsnji ponedjeljak plus 4)

Ako eventualno onda fali jos sto u broju dana stavila bi da skola krece tjedan dana ranije i bok. Dalmatinci nek si stave exception i nek oni ukinu sebi veljacu i krenu tjedan kasnije, kad im je vec toliko to bitno.
Lei is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.04.2025., 10:23   #8822
Pa koliko znam regije mogu imati različiti kalendar praznika, zar ne?
Ja sam za što dulje ljetne praznike kao i većina u Dalmaciji pa neka oni imaju takav kalendar a ako je većina u unutrašnjosti za više kraći preko godine neka bude tako.
Koliko znam u Njemačkoj svaka pokrajina ima svoj kalendar
LenaMia is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.04.2025., 10:32   #8823
Nastavna godina u cijeloj državi oblikovana je tako da se pogoduje turističkoj sezoni.

Još jedan dokaz činjenici koja je rupa na svirali obrazovanje u ovoj zemlji.
Old 04.04.2025., 10:35   #8824
budući da većina škola nema klimu najlogičnije je da ljetni praznici budu što duži
Rabarbi is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.04.2025., 10:37   #8825
Quote:
Rabarbi kaže: Pogledaj post
budući da većina škola nema klimu najlogičnije je da ljetni praznici budu što duži
Naravno, ali zar smo stvarno takva banana država da se praznici moraju prilagođavati tehničkim uvjetima škola umjesto da se tehnički uvjeti poboljšaju?
Old 04.04.2025., 10:37   #8826
Da, i ja sam pomislila da je rani Uskrs dio razloga za micanje veljače
Snow Fairy is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.04.2025., 10:48   #8827
Quote:
Kakadu kaže: Pogledaj post
Naravno, ali zar smo stvarno takva banana država da se praznici moraju prilagođavati tehničkim uvjetima škola umjesto da se tehnički uvjeti poboljšaju?
bas ovo, jbt, ako je losa stolarija bumo ukinuli zimi skolu ili popravili stolariju?
Old 04.04.2025., 10:54   #8828
Quote:
Kakadu kaže: Pogledaj post
Nastavna godina u cijeloj državi oblikovana je tako da se pogoduje turističkoj sezoni.

Još jedan dokaz činjenici koja je rupa na svirali obrazovanje u ovoj zemlji.
Pa neka onda jedan kalendar bude u dijelu zemlje gdje je sezona bitna, a drugi u drugom. Šta je bitno da učenici u Splitu, Osijeku i Karlovcu imaju istovremeno praznike.
LenaMia is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.04.2025., 10:56   #8829
ja sam zadnji put na roditeljskom jedva izdržala sat vremena u zadihtanoj učionici, mogu si mislit kako je djeci...

očito su ti tehnički uvjeti zadnja rupa na svirali, kao i obrazovanje općenito
Rabarbi is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.04.2025., 11:54   #8830
A sama klimatizacija je isto kurac od ovce jer bi se trebali napraviti profi klimatski sustavi a ne kao u mojoj bivšoj školi stavljene su kućne klime po učenicama pa svaki prof upravlja svojom kako hoće pa onda stariji prof gase, jer im puše direkt u glavu dok predaju, pa neki ne otvaraju prozore da se ne gubi hladnoća, neki se opet žale da je zrak ustajao pa drže non stop otvoreno, jedni stave na 22 stupnja, drugi na 18...
LenaMia is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.04.2025., 13:47   #8831
Quote:
LenaMia kaže: Pogledaj post
Pa koliko znam regije mogu imati različiti kalendar praznika, zar ne?
Ja sam za što dulje ljetne praznike kao i većina u Dalmaciji pa neka oni imaju takav kalendar a ako je većina u unutrašnjosti za više kraći preko godine neka bude tako.
Koliko znam u Njemačkoj svaka pokrajina ima svoj kalendar
nema više toga to je kratko bilo kod nas a onda je ispao kuršlus teški tako da su kod nas to ukinuli
Old 04.04.2025., 14:04   #8832
Kod nas obozavaju stavit sve testove odmah nakon praznika, plus lektiru plus neki rad. Ove godine za sve praznike je moja ucila i to punom parom jer hebiga kad imas 5 testova u tjednu plus lektiru(iz koje isto rjesavaju test), onda nema odmora, da za svaki test posvetis dva dana ucenja to ti je vec 10 dana otislo, plus par dana za rad i citanje lektire.
Old 04.04.2025., 14:49   #8833
Meni su ovako posloženi praznici savršeni.

Inače, ovi u veljači su se redovno pretvarali u praznike za učenje i projekte jer su ih ciljano trpali s koječime prije tih praznika. Ili sjediš doma i radiš prezentacije i lektire ili putuješ i nosiš školsku torbu sa sobom. Odjebite s takvim praznicima.

Tri mjeseca ljeta

Tom Waits, Singapore
Tupelo is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.04.2025., 14:56   #8834
Quote:
dana69 kaže: Pogledaj post
Kod nas obozavaju stavit sve testove odmah nakon praznika, plus lektiru plus neki rad. Ove godine za sve praznike je moja ucila i to punom parom jer hebiga kad imas 5 testova u tjednu plus lektiru(iz koje isto rjesavaju test), onda nema odmora, da za svaki test posvetis dva dana ucenja to ti je vec 10 dana otislo, plus par dana za rad i citanje lektire.
Trebalo bi nekako regulirati da se u prvom tjednu poslije praznika ne pisu ispiti.
Old 04.04.2025., 14:56   #8835
Tupelo, identično sam napisala za svoje... vjerojatno je ovisno i o školi...

meni bi bilo jedino bolje da su uskrsni praznici od velikog četvrtka i tjedan iza, ali može i ovako
Rabarbi is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.04.2025., 15:00   #8836
Quote:
Rabarbi kaže: Pogledaj post
Tupelo, identično sam napisala za svoje... vjerojatno je ovisno i o školi...

meni bi bilo jedino bolje da su uskrsni praznici od velikog četvrtka i tjedan iza, ali može i ovako
Meni je tak svejedno kad su uskrsni, samo da su normalnog trajanja. Za ove sada sam morala tražiti ravnatelja dozvolu da je pusti iz škole.
A za one u veljači je sjedila doma i radila pokus iz kemije s dnevnim mjerenjima i opažanjima. Da smo putovali nosila bi set epruveta sa sobom Pisala lektiru, prezentaciju iz, ako se dobro sjećam, glazbenog i pripremala povijest, geo i fiziku za testove koji su stavljeni odmah nakon praznika.

Tom Waits, Singapore
Tupelo is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.04.2025., 15:04   #8837
možda nam klinci idu u istu školu
Rabarbi is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.04.2025., 15:10   #8838
pa, ako su praznici za ucenje inace bi sve to radili uz skolu, u komadu 4 mjeseca.
ovako se bar naspavaju malo i samo uce, ne trose jos 8 sati dnevno na skoli
Old 04.04.2025., 15:12   #8839
Ako su i tvoji jedne zimske praznike dobili da bilježe vremenske uvjete i rade mjesečne prosjeke za prosinac - sasvim moguće.
Onak, ne možemo na put jer se mora mjeriti vlaga u zraku u 8, 13 i 20 sati. Kak da ne.
Taj rad sam joj ladno rekla da prepiše podatke sa dhmz stranica, spakirala torbe i otišli landrat

Tom Waits, Singapore
Tupelo is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.04.2025., 15:15   #8840
Quote:
SummerNight kaže: Pogledaj post
pa, ako su praznici za ucenje inace bi sve to radili uz skolu, u komadu 4 mjeseca.
ovako se bar naspavaju malo i samo uce, ne trose jos 8 sati dnevno na skoli
Praznici su praznici i na njima ne bi trebalo biti učenja ni projekata.
Ljudi putuju, imaju svoje planove i praznici tome služe. Trpanje projekata u praznike i stavljanje ispita odman nakon praznika je svinjarija.

Tom Waits, Singapore
Tupelo is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 05:44.