|
|
08.04.2022., 09:02
|
|
Curiosus per se.
Registracija: Nov 2020.
|
Quote:
yonaa kaže:
Ja ludim sa svojom mamom, zrtva je cijeli zivot i ponavljam njen obrazac iako se pokusavam ispraviti u istom.
Znaci....nas dvije koje smo do prije koju god ok funkcionirale, sada se prepiremo.
Ponavlja jedno te isto i ne gasi se, samo jezik radi bez razmisljanja, tesko kopca itd.
Kod nje je sve negativno, prica protiv svih oko sebe, drugima prica protiv mene.
Teska ludost koja dolazi u poznijim godinama, nemaju nekih obaveza, mozak i tijelo propadaju, zivcane jer su beskorisni, da, ali tako je i nedaju djeci da zive nego zele ispravljati krive dribe kada smo vec formirani, zreli ljudi s potomcima.
I naravno, davljenje unuka im je desert.
|
Čini se da su ti roditelji, kako se to u narodu kaže, "bolesni na živce". Nemaš tu što previše napraviti, probaj se ne uzrujavati oko toga jer nema koristi. Zajedljivost je česta među starijom populacijom.
|
08.04.2022., 10:07
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2008.
|
Quote:
Mathematicar kaže:
Čini se da su ti roditelji, kako se to u narodu kaže, "bolesni na živce". Nemaš tu što previše napraviti, probaj se ne uzrujavati oko toga jer nema koristi. Zajedljivost je česta među starijom populacijom.
|
(Tata je preminuo prije godinu dana, zadnjih pol godine zivimo s mamom zbog etc etc etc. Nije stara zena, je, al ne sad prestara (64), ali...��, show. Trebamo vise razumijevanja jedni za druge ...za pocetak.
A ja ti izadjem s klincem i picimo po parkovima i tak, druzena s frendicom odnosno izbjegavam susret s majkom haha..., jos radi zena pa i to pomaze ,��)
Psihijatrica veli da dodjem s njom na kontrolu i mama se naljuti jer 'ona nije luda'
Eto.
Psih me salje na eeg i psihotest i mama pocne kenjat da kaj izvodim glulosti sa tim pretragama.
(Sry na tipfelerima, pisem brzo i preko moba)
|
|
|
08.04.2022., 12:23
|
|
More human than human
Registracija: Feb 2011.
|
Kaj ima ljudi?
Ja pokosio travu i bas došao s farmacie.zvali me da mi došao magnezij glicinat.sve šta ima veze s glicinom je za mene the way to go.ova forma nema laxativan učinak.200kn, 160kapsula, 4na dan..2poslije ručka, dvije prije spavanja.navodno odlično za dobar san.vidjet ćemo.
Glicin je aminokiselina koja isto sudjeluje u stvaranju glutationa i magnezij jedini sa zincom takodje snizuje glutamat nesretan.magnezij glicinat povečava GABU i snizuje kortizol.
https://i.postimg.cc/xC2CL2Hz/Screen...3644-Brave.jpg
https://postimg.cc/gallery/tWBqcvH
|
08.04.2022., 12:57
|
|
Out of Order
Registracija: Jan 2009.
|
Quote:
Mathematicar kaže:
Oho, moj rječnik!
|
I ti si od onih koji kroče višim sferama. Zato i jesi tu.
Da te vodi ta krilatica, ne bi smišljao stihove i pisao o mravinjanju nego bi dreždao pijan po klubovima do sitnih sati i trčao za svime što nosi suknju.
A kasnije im se ne bi ni sjetio imena al bi znao "kak je bila dobra."
Čujem ja svakakvih stvari od polaznika tvojih godina.
Među njima nisu Jesenjinovi stihovi. 
|
|
|
08.04.2022., 14:21
|
|
More human than human
|
|
08.04.2022., 15:12
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
tasha0705 kaže:
Da te vodi ta krilatica, ne bi smišljao stihove i pisao o mravinjanju nego bi dreždao pijan po klubovima do sitnih sati i trčao za svime što nosi suknju.
|

|
|
|
08.04.2022., 15:27
|
|
Out of Order
Registracija: Jan 2009.
|
Quote:
yonaa kaže:
Ja ludim sa svojom mamom, zrtva je cijeli zivot i ponavljam njen obrazac iako se pokusavam ispraviti u istom.
Znaci....nas dvije koje smo do prije koju god ok funkcionirale, sada se prepiremo.
Ponavlja jedno te isto i ne gasi se, samo jezik radi bez razmisljanja, tesko kopca itd.
Kod nje je sve negativno, prica protiv svih oko sebe, drugima prica protiv mene.
Teska ludost koja dolazi u poznijim godinama, nemaju nekih obaveza, mozak i tijelo propadaju, zivcane jer su beskorisni, da, ali tako je i nedaju djeci da zive nego zele ispravljati krive dribe kada smo vec formirani, zreli ljudi s potomcima.
I naravno, davljenje unuka im je desert.
|
Kužim sve.
Ali nije mi normalno ni da svom djetetu zamjeraš štošta, između ostalog vadiš iz naftalina stvari od prije trideset godina i to nabijaš na nos.
A da ne pričam o drugima.
Svi su im stalno radili protiv njih. Dad i ja.
Npr., moj je stari prije sto godina tražio maminu sestričnu da mu bude žirant, u vremenima kad to nitko nikome nije htio biti. I sad, greškom u računovodstvu su počeli skidati par mjeseci njoj s računa. Ona popi...la i na kraju su se pisvađali i nisu pričali goooodinama. Mama se napokon pomirila s njim ali tati je ona i dalje meta za pljuvanje, ne može ju smisliti. Ja kužim ženu, jbt imaš djecu, troškove i onda ti netko skida tisuće s računa. I ja bih pukla.
Jučer stari šizi jer mu stanarka kasni dva dsna s uplstom stanarine. "Zamisli!...."
Ja povučem paralelu da nije u refu što šizi i nek se sada stavi u cipele sestrične, blabla, ne bih li ih malo oxvijestila o tskvom krivom razmišljanju. AJME! Ja sam protiv njih, eto kakva sam....
Jbt
Zato dam i postala distancirana kad dođem k njima jer znam što me čeka. Kritike, drobljenje o stvarima od prije pola stoljeća, JA sam napravio to i to......
Oni u toj distanci vide da ih ja mrzim
Ne kuže svohe ponašanje.
I znam da zamjeraju što je umro moj brat, dobro, savršeno dijete, a ostala ja, problematična, jezičava, krivo nasađena.
Jbg
|
|
|
08.04.2022., 15:46
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2018.
|
Quote:
WarKO kaže:
Kaj ima ljudi?
Ja pokosio travu i bas došao s farmacie.zvali me da mi došao magnezij glicinat.sve šta ima veze s glicinom je za mene the way to go.ova forma nema laxativan učinak.200kn, 160kapsula, 4na dan..2poslije ručka, dvije prije spavanja.navodno odlično za dobar san.vidjet ćemo.
Glicin je aminokiselina koja isto sudjeluje u stvaranju glutationa i magnezij jedini sa zincom takodje snizuje glutamat nesretan.magnezij glicinat povečava GABU i snizuje kortizol.
https://i.postimg.cc/xC2CL2Hz/Screen...3644-Brave.jpg
https://postimg.cc/gallery/tWBqcvH
|
Jesi li ti ono stalno kupovao neku robu, modne dodatke itd ?
Sad si se prebacio na suplemente, shema je to uhodana.
|
|
|
08.04.2022., 19:11
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
tasha0705 kaže:
Kužim sve.
Ali nije mi normalno ni da svom djetetu zamjeraš štošta, između ostalog vadiš iz naftalina stvari od prije trideset godina i to nabijaš na nos.
A da ne pričam o drugima.
Svi su im stalno radili protiv njih. Dad i ja.
Npr., moj je stari prije sto godina tražio maminu sestričnu da mu bude žirant, u vremenima kad to nitko nikome nije htio biti. I sad, greškom u računovodstvu su počeli skidati par mjeseci njoj s računa. Ona popi...la i na kraju su se pisvađali i nisu pričali goooodinama. Mama se napokon pomirila s njim ali tati je ona i dalje meta za pljuvanje, ne može ju smisliti. Ja kužim ženu, jbt imaš djecu, troškove i onda ti netko skida tisuće s računa. I ja bih pukla.
Jučer stari šizi jer mu stanarka kasni dva dsna s uplstom stanarine. "Zamisli!...."
Ja povučem paralelu da nije u refu što šizi i nek se sada stavi u cipele sestrične, blabla, ne bih li ih malo oxvijestila o tskvom krivom razmišljanju. AJME! Ja sam protiv njih, eto kakva sam....
Jbt
Zato dam i postala distancirana kad dođem k njima jer znam što me čeka. Kritike, drobljenje o stvarima od prije pola stoljeća, JA sam napravio to i to......
Oni u toj distanci vide da ih ja mrzim
Ne kuže svohe ponašanje.
I znam da zamjeraju što je umro moj brat, dobro, savršeno dijete, a ostala ja, problematična, jezičava, krivo nasađena.
Jbg
|
Znas i sama da su to posljedice trauma, krivih odluka i izazova svakodnevice. Ocito tek sada dolazi sve navedeno na naplatu, osvjestavanje i sto rade?
Krive sve osim da propitaju sebe.
Naravno nitko od nas nebi bio ovo sto smo sada da nemamo slobodu izbora, koji su najcesce krivi.
Tako ucimo i tako postajemo mudriji.
Mislim da nam kolektivno fali duhovno vodstvo kroz zivot (pogotovo njima, obiteljima koji ne znaju drugacije od onog sto su naucili. A uciti vise ne zele jer eto...radni vijek je prosao, djeca su odrasla, otisla, neka i umrla nazalost i sad su izgubili smisao zivota i siju otrov i vracaju se na tocku gdje su stali, gdje je zapelo, prije rolercoastera i rutibe, problema s lovon, djecom...sad krece samoiscjeljenje, oprost, ako shvate ili im netko pomogne naci svoj mir)
|
|
|
08.04.2022., 21:39
|
|
Levitating
Registracija: Oct 2010.
|
Quote:
WarKO kaže:
Moglo se u imunonedu iz krvi, al dost skupo.
Ti si idealna za NAC.post covid, neurotransmiteri, inflamacija.do youself a favor.
Meni nestali i limfni čvorovi i nemam više problema s gerd-om i helico.
Osim serotonina, dopamina, noadrenalina, endorfina bitan je i glutamat posebno kod OCD.
Btw.omega3 i d3 stvaraju isto dopamin, ako imaš nizak d3 vjerojatno je i tu neki deficit, a šta je najvažnije nizak d3 upučuje i na nizak glutation a to nitko ne želi jer ga onda sve živo prebrika u organizmu, a i u mozgu.zato tu dođe NAC ko chris rock will smithu.
|
čitam da uzrokuje veću pojavu modrica taj NAC, a ja nakon korone ludim sa modricama (oduvijek sam imala sklonost ka njima, sada još jaču)
doslovno se malo ogrebem i nastanku crvene točkice i podljev nakon 
hematološka obrada je bila uredna i sad je nakon korone osovna krvna slika u redu, trombociti i to
užasnu fobiju imam od DVT jer imam proširene vene, stalno se kontroliram doma
D3 i Omega 3 pijem, imala sam prije 3 god težak deficit D3 (25 mi je bio) i užasno loš imunitet, nesanice...
od tada ga konstantno pijem, 2000 jedinica dnevno, nisam ga kontrolirala od kontrole iz 2019 koja je bila nakon onog nekog vitamina D na recept 4 ampule i tada je uz sunčanje i sve živo bio jedva 80
znam da možda mi ovakvo čudno stanje (sad su trnci po glavi i pritisci uglavnom, nema one klasične glavobolje više) znaju i inače biti, ali ne ovako intenzivni da nemrem biti baš u pognutom položaju i zbog toga sumnjam da kemijski disbalans u mozgu koji se je pogoršao usred korone
umorna sam od tih senzacija da sam mislila čak i mrmu uzet nižu dozu jer kažu ljudi da na duge staze funkcionira kod niskog serotonina
problemček je kaj vani imaš psihijatre koji to podupiru, no sumnjam kako iste možeš naći kod nas 
|
|
|
08.04.2022., 22:40
|
|
Curiosus per se.
|
Quote:
tasha0705 kaže:
|
Oduvijek sam se, još od vrtića, osjećao mnogo "stariji" i "dublji" od svojih vršnjaka.
|
09.04.2022., 06:36
|
|
kurac od ovce
Registracija: Oct 2010.
|
Quote:
tasha0705 kaže:
Ljudi moji, koji imate starije roditelje- imate li problema u komunikaciji s njima?
Dakle, moji roditelji su postali okorjeli ogorčeni starci koji samo oko sebe siju i liju otrov. Nitko im ne valja, za sve u svom životu krive druge. Samo kritiziraju i guilt tripaju....
|
Here I am
Filtriram koliko mogu, kad me zasiti opalim salvu. Bude mi žao zbog toga, ali ne kužim što ne uživa jer uistinu može. Dobrog je zdravlja, para ima, može uživati život, ali eto...nitko i ništa ne valja. Kod najbanalnijih tema "cijedi" ogorčenost i toksina komada mnogo.
I onda ga ne zovem neko vrijeme. Pa se kao malo dijete uvrijedi, jer on, dakako, ne zna zašto ga ignoriram. 
Što da kažem..lakše mi je s malom od 3 godine i Pubertetlijancem, nego s ovim starim. 
Uglavnom, sve češće ga i tretiram kao malo dijete, tako da mu zapovjedim što će napraviti. Jbga, neće živjeti eonima, a ne može se sam sa sobom dogovoriti oko ničega.
Nije bolest sve što boli. 
|
09.04.2022., 08:21
|
|
Svemirka
Registracija: Feb 2009.
|
Znači, mogu se smatrati sretnom što su moji starci i u starosti ostali normalni.
|
|
|
09.04.2022., 11:50
|
|
More human than human
|
Ja sam sve bolje, idem ka odličnome.pregmrio noćnu bez beda sa pregabalinom i glicinatom.dobitni noćni kombo.
Pobijedit ću ovo siguran sam!,napravit ću rewire kompletnoga mozga uz pomoć lijekova i aminokiselina.imam valjda najbolju moguću terapiju koja će mi modulirati neurotransmitere i stekao sam nove obrasce ponašanja i sasvim novi lifestyle. Imam znanja iz najmodernije psihijatrije iz pouzdanih izvora.
Lijekovi+aminokiseline+antioxidanti je najpraviji put. Sad je već i vrapcima jasno da nije samo štos u disbalansu neurotransmitera, ima tu još par jako važnih stvari.
Game changer se desio sa spoznajom glutamata.sve je krenulo na bolje.samo dok je glutamat visok, nizak je dopamin.
Quote:
I think Glutamate is going to become a new focus for high anxiety depression in coming years instead of everyone stuck on Serotonin. High levels of Glutamate are also associated with a number of neurological diagnoses and syndromes.
|
Došao baš s ispovijedi.
|
09.04.2022., 12:10
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
WarKO kaže:
Ja sam sve bolje, idem ka odličnome.pregmrio noćnu bez beda sa pregabalinom i glicinatom.dobitni noćni kombo.
Pobijedit ću ovo siguran sam!,napravit ću rewire kompletnoga mozga uz pomoć lijekova i aminokiselina.imam valjda najbolju moguću terapiju koja će mi modulirati neurotransmitere i stekao sam nove obrasce ponašanja i sasvim novi lifestyle. Imam znanja iz najmodernije psihijatrije iz pouzdanih izvora.
Lijekovi+aminokiseline+antioxidanti je najpraviji put. Sad je već i vrapcima jasno da nije samo štos u disbalansu neurotransmitera, ima tu još par jako važnih stvari.
Game changer se desio sa spoznajom glutamata.sve je krenulo na bolje.samo dok je glutamat visok, nizak je dopamin.
Došao baš s ispovijedi.
|
Do zadnje recenice sam citala i pomislila 'tbx God, no fali...'
Procitam zadnju recenicu i pomislim 'TO Warac!'
Bog vas blagoslovio sve!
|
|
|
09.04.2022., 12:34
|
|
Curiosus per se.
|
Blago ti se Warac...
Jesi ikad pio ove antidepresive koji boostaju dopamin?
|
09.04.2022., 13:01
|
|
More human than human
|
Hehe.da
Quote:
Glutamate and GABA are the king and queen of neurotransmitters. Glutamate stimulates neurons and GABA inhibits them in a delicate balancing act. Diseases such as depression, somatic anxiety, schizophrenia, and brain cancer are all associated with glutamate imbalances.
All others—including the more-famous serotonin, norepinephrine, and dopamine—have important functions of their own, but ultimately they serve to modulate the glutamate and GABA systems.
|
|
09.04.2022., 13:02
|
|
samoizolirana
Registracija: Feb 2018.
|
Quote:
WarKO kaže:
|
Budući da si toliko proučavao taj glutamat, jesi li naišao gdje na podatak zašto je on kod anksioznih ljudi previsok? Koji je uzrok tome?
|
|
|
09.04.2022., 13:21
|
|
More human than human
|
Quote:
free.thinkerica kaže:
Budući da si toliko proučavao taj glutamat, jesi li naišao gdje na podatak zašto je on kod anksioznih ljudi previsok? Koji je uzrok tome?
|
Jedan dio odgovora leži u hrani i histaminu, drugi u oxidativnome stresu, treći u adiktivnom ponašanju, a zadnji u spletu drugih disbalansiranih neurotransmitera i aminokiselina(recimo mnogi su deficitirani i sa glicinom koji je važan mali neurotransmiter u povezivanju impulsa mozga sa leđnom moždinom).
|
09.04.2022., 15:25
|
|
samoizolirana
Registracija: Feb 2018.
|
Ja sam naišla i na podatak koji me sjetio da sam čitala postove jednog forumaša koji je tvrdio da ga je lijek za Alzheimer (Memantin) potpuno izliječio od depresije i anksioznosti, a sad mi je jasno i zašto. Jer se veže za iste receptore kao i NAC.
Quote:
Glutamatni receptori su klasificirani kao NMDA (N–metil–D–aspartat) receptori i kao ne–NMDA receptori. Fenciklidin (PCP, poznat kao “anđeoski prah”) i memantin (koristi se za liječenje Alzheimerove bolesti) se vežu na NMDA receptore.
|
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 07:01.
|
|
|
|