Usporedbe mobitela Usporedbe raznih modela, te savjeti i pomoć oko kupovine novog mobitela |
|
|
15.07.2016., 17:05
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2015.
|
evo ovako, ispričavam se ako je kriva tema. Tražim smartfone do 1000 kn, 1200 max. Zapeo mi je LG G4c H525 N, po specifikacijama za tu cijenu nisam ništa uspio bolje naći. Kakva mu je baterija? Dali je pametno ga uzet
|
|
|
15.07.2016., 20:24
|
|
Blaise. M Blaise.
Registracija: Apr 2007.
|
za pitanja o LG G4 se javi u temu https://www.forum.hr/showthread.php?t=873331
a ako trebaš savjet za kupnju mobitela pročitaj smjernice o otvaranju teme u pravilima podforuma pa otvori svoju temu ili nađi odgovarajuću tu u usporedbama.
|
16.07.2016., 11:41
|
|
Registracija: Dec 2007.
|
Tj. u ovu temu o G4c 
|
|
|
16.07.2016., 12:58
|
|
Blaise. M Blaise.
Registracija: Apr 2007.
|
zar imamo teme i po slovima?  moja greška 
|
18.07.2016., 20:23
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2007.
|
Zadnje dvije godine koristim dual-sim s 4 GB memorije i to je sad postalo premalo iako sam maknula i preselila sve što se moglo.
Mob koji mi se sviđa jer je dizajniran jednako kao ovaj moj, ima samo 8 GB memorije i još se nađe na tržištu. Ima li to smisla kupovati, ili da pregrmim dizajn i uzmem neki od novijih telefona s više memorije, iako mi izgledom svi noviji nisu baš nešto. Svi su rađeni na isti kalup, liče mi na "životinjsko carstvo".
Koliko uopće imam na raspolaganju od tih 8 GB? Inače, riječ je o HTC-u.
Ne smatram se zahtjevnim korisnikom, obično imam dvije-tri arkadne igrice dok mi ne dosade, pa onda uzmem druge dvije-tri. Međutim, ažuriranje aplikacija mic po mic jede memoriju.
|
|
|
18.07.2016., 22:05
|
|
|
Pa ovisi koji je točno HTC, ali vjerojatno oko 6GB.
Slobodno otvori temu za prijedlog kupnje mobitela pa se možda nađe neki s više ROM-a 
|
|
|
19.07.2016., 00:30
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2007.
|
Sad imam Desire 500, a razmišljam o Desireu 526. Izgledom su jako slični, a zbog blago zakrivljenog poklopca jako dobro leže u ruci.
Mobitela s više memorije ima napretek, ali mi njihov dizajn nije baš omiljen, iako imam neke favorite, npr. HTC One A9, Lenovo vibe S1 (Lite), Lenovo S90, Xiaomi Redmi 3.
Od "zakrivljenih", koliko sam vidjela, HTC M9 i tu smo već na granici što se tiče težine uređaja (nakupi se sitnica u ženskoj torbi  ).
Moram si sve malo sistematizirati, pa onda otvoriti temu za odabir konkretnih modela. Sad me samo zanimalo koliko bih se dugo mogla provlačiti s deklariranih 8 GB.
Osim toga, sinulo mi je danas da ne moram nužno tražiti dual sim. Prije dvije godine sam koristila pogodnosti starog i novog operatera, a sada svoj prastari broj nosim u mobitelu samo radi onih koji bi mene zvali. Sve ono što ja obavljam, ide s TELE2 Smart 3 GB za 35 kn. Ne vidim ništa povoljnijeg. Mogla bih tu karticu koju koristim samo za primanje poziva staviti u svoj sadašnji mobitel i na njemu podesiti preusmjeravanje poziva na novi mobitel jer mi je tlaka nositi dva mobitela. To bi bilo super.
I da... ne smije biti crni, tamnosivi i sl. Cilja se na bijeli ili srebrni.
Zadnje uređivanje anita : 19.07.2016. at 01:03.
Reason: Nadopuna
|
|
|
19.07.2016., 05:48
|
|
|
Da, vjerojatno je oko 6GB dostupno tebi na njemu.
Pa ono, ako imaš malo aplikacija- nije problem.
No, barem 16 bi bilo sigurnije danas- da ne moraš razmišljati "smiješ" li instalirati nešto.
A nisu toliko skuplji mobiteli.
Ne znam koliko danas ima smisla dual SIM zbog povoljnosti u većini slučajeva.
Normalne tarife su odustale od jeftinijih poziva unutar mreže pa da s 098 zoveš one koji su 098.
A za ovo da neki već znaju jedan broj- nije ni SMS tako skup da je problem svima poslati "novi broj mi je x" (ili WhatsApp ili nešto drugo).
Ali da- razmisli pa otvori temu 
|
|
|
04.08.2016., 18:56
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2009.
|
android ili windows
pozdrav
trebam jedno mišljenje vezano za operativne sustave mobilnih uređaha
imam android uređaj(tele2fon v5) već 2 godine i nisam baš zadovoljna s njim. kada bi imala priliku kupit drugoga razmišljam da li je bolji uređaj na windows ili android? voljela bih čuti neko mišljenje o toj opciji no ne želim da mi poslije bude žao ako se zeznem.
|
|
|
04.08.2016., 18:58
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2010.
|
Ovisi sto hoces i koliko si spremna dati. Ovakvi jeftini androidi zadaju samo glavobolju.
|
|
|
04.08.2016., 19:32
|
|
I♥FIAT/Lancia/Alfa Romeo
Registracija: May 2009.
|
Windows je prošlost, sadašnjost i budućnost računara, a pametni telefoni su de fakto računari, te je zaključak jasan...
|
04.08.2016., 19:56
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2012.
|
android uzmi,hebes windows,nikad mi nije jasno zasto su se upteljali s windosom i na mobitele,ima frend windows,lumiu neku,sranje
|
|
|
04.08.2016., 21:32
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2009.
|
problem je u mome što ne mogu neke aplikacije ažurirati (jer na ugr.memoriji imam 380 mb slobodno a na mem.telefona 1 gb.) ali mi neke rade a neke ne. sad ne znam kako je na windowsima što s tiče memorije(ažuriranja). a ja ako bi i nešto kupila/uzela vjerojatno bi na pretplatu išla.
|
|
|
04.08.2016., 21:36
|
|
Registrirani korisnik
|
Ak hoces neku srednju ili visu klasu mobitela, uzmi android (kad vec iphone nije u igri). Windows je ok za jeftinije mobitele (ako su ispravili greske koje su ih pratile godina).
Windows na mobitelima je buducnost.. kako da ne. Za koju godinu nece ni postojat te ce biti zaboravljen ko windows mobile. Iz godine u godinu pada udjel, sad su vec ispod 1% trzisnog udjela. Toliko o tome da su buducnost
|
|
|
04.08.2016., 22:34
|
|
|
Quote:
romina@ri kaže:
pozdrav
trebam jedno mišljenje vezano za operativne sustave mobilnih uređaha
imam android uređaj(tele2fon v5) već 2 godine i nisam baš zadovoljna s njim. kada bi imala priliku kupit drugoga razmišljam da li je bolji uređaj na windows ili android? voljela bih čuti neko mišljenje o toj opciji no ne želim da mi poslije bude žao ako se zeznem.
|
Tele2fon v5 nije neki reprezentativni uzorak Androida.
Probaj kod nekog poznanika malo noviji Android pa onda vidi.
Ako je problem samo nedostatak prostora- noviji mobitel će to riješiti (ako nemaš baš 1000 aplikacija).
Prebacio sam ti temu u ovu.
Ako ćeš odlučiti za iznos- onda otvori tamo u Usporedbama 
|
|
|
16.09.2016., 18:14
|
|
nisam u the klanu :kava:
Registracija: Sep 2007.
|
Zanima me jel ima kakav kineski mob u rangu s7 edge ili nesto slabiji da je ok,tj. da ga se isplati uzet a uz to da je cijena povoljna
|
|
|
16.09.2016., 18:26
|
|
|
Ovo nije tema za preporuke mobitela.
Molim te da pročitaš pravila podforuma i otvoriš temu ako već ne postoji odgovarajuća 
|
|
|
03.10.2016., 11:28
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2014.
|
Imao sam prilike isprobati lumiu i vrlo je fluidan operativni sistem. Podsjetilo me na symbian. Trenutno koristim iphone ( isto vrlo fluidan operativni za razliku od androida ) ali ako i budem mijenjao sljedeći će biti neki lumia model, android nema više šanse to su poluproizvodi.
|
|
|
03.10.2016., 20:06
|
|
Registrirani korisnik
|
kad kupujes za par kn, normalno da ne valja. svi androidi koje sam imao (ukljucujuci i ovaj sadasnji) pojedu bilo koju lumiu za dorucak. fluidno, puno opcija i aplikacija. i sve radi kako treba.
ne znam koji si ti android probao kad mozes izjavit takvu glupost da je android poluproizvod.
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
|
|
|
04.10.2016., 11:17
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2007.
|
Quote:
genius_one kaže:
kad kupujes za par kn, normalno da ne valja. svi androidi koje sam imao (ukljucujuci i ovaj sadasnji) pojedu bilo koju lumiu za dorucak. fluidno, puno opcija i aplikacija. i sve radi kako treba.
ne znam koji si ti android probao kad mozes izjavit takvu glupost da je android poluproizvod.
|
Kakva su tvoja praktična iskustva sa Windows Phone uređajima ?
Ja imam Lumiu 640DS već skoro 2g i prezadovoljan sa njom kako radi, dosta fluidno, nikad nije zaštekala, solidna kamera, ima sve aplikacije koje mi trebaju, osim za OTP banku, tako da sam ja sa njom zadovoljan, posebno kada je usporedim sa nekim Androidima niže ili srednje klase. Pri tome ne mislim da su Androidi poluproizvod, ali mi se rad u njima (ne znam za flagshipove tipa Samsung 7 i sl.) čini nedovoljno optimiziran ako nema bar 2Gb RAM-a.
Ova Lumia 640 ima samo 1Gb RAM-a, S400 na 1.2MHz, a sa takvim hardverom Android bi štucao samo tako
No, to je samo moje mišljenje, nemam previše iskustva sa Androidima (na Windows Phone sam skočio sa Symbiana  ), ali sam u dosta navrata intervenirao kod nekih prijatelja, najviše zbog problema da ne mogu instalirati neke aplikacije jer nemaju dovoljno RAM-a u u ređaju (1Gb uređaji ili manje), što recimo na Windows Phonu nikad nisam imao.
Lumia 535 ima preosjetljiv ekran, 650 je dobra (bolji ekran od 640), 950 je odlična, eto to su moja indirektna iskustva sa Lumiama.
Evo ova Lumia 640DS je sad na akciji u Tele2 na bonove za 699kn, jedan SIM je zaključan na Tele2, a drugi je otključan, po meni je to odličan mob za tu cijenu pogotovo, solidan ekran, dosta dobra kamera i radi bez zapinjanja  , (ispravak, ne nude je više, sada ima samo Lumia 550 za 799kn http://www.tele2.hr/privatni-korisni.../d693/?typid=1)
Naravno, bit ću iskren i reći da je proizvodnja Lumia mobitela ugašena i da se nažalost trenutni izbor mobitela svodi na lager dok se ne proda ili na najnoviju HP Elite X3, ali po flagship cijeni i još par drugih modela. Problem je i nedostatak aplikacija za banke, ali i nekih drugih, ali sve osnovne ima (Viber, Instagram, Twitter, WhatsUp, Facebook....), no, nema recimo ovu novu HRT Meteo što je šteta, ali za prosječnog korisnika (ali i za poslovnog korisnika npr. Lumia 950 ili 950 XL u VIP paketima http://www.vipnet.hr/mobiteli/na-pre...na/5541#cijene), mislim da su Lumie odlični uređaji za trenutnu cijenu 
Zadnje uređivanje pskaro : 04.10.2016. at 11:52.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 15:51.
|
|
|
|