Audio i video tehnika HiFi, TV, HD, satelitska, kamere i ostala potrošačka elektronika
Podforum: Sam svoj elektroničar |
|
|
27.01.2018., 21:00
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2007.
|
Krivo si quotao/naveo @Angela umjesto mene ...
Zaboravio sam prije napomenuti baš to ext napajanje od Gaše za Rpi, a i sve ostalo, što bitno mijenja i cijenu i kvalitetu Rpi-a kao transporta.
Ja bi nekak rađe neki mini PC s više mogučnostii za ostale stvari, a ne samo za mjuzu.
Neki tvrde da Roon i pod Win, na dobrom PC-u bolje radi od Linuxa...
|
|
|
27.01.2018., 21:08
|
|
wears a tie.......
Registracija: Jan 2007.
|
Quote:
friendship kaže:
according to gašo, rpi+digi+ pro+linearno napajanje(njegovo)+rune je vrhunski transport
a allo digione ti ima jitter ispod jedne ps (izmjerili oko 0.4 ps). to je high end mjerenje. ok, jitter nije jedino, tu je i noise. no s linearnim napajanjem i vlastitom filtracijom i galvanskim odvajanjem i to je na ok nivou...ono što ti hoću reć, ti si misliš da je to samo dobar transport, ali možda si ga potcijenio. ja ne bi bio iznenađen da gašina komba, ili pak s digione i nekim komercijalnim linearnim napajanjem, sonično prepišava tvoj transport kombo do DAC-a
jedino je pitanje što mu je bio transport za regu, kad je radio usporedbu. ako je išao preko windoze laptopa, taj laptop je vjerojatno inferioran u odnosu na rpi. ako je pak štekao na rpi preko usb, well, taj rpi usb plus event lošija žica učine razliku. ali možda bi se isplatilo dati šansu najboljoj DAC kartici na tržištu, pa vidjeti kod to vodi
|
Nisam pitao al to mi je baš Gashiwata reko  nekak iz konteksta sam skužio da je RPi bio izvor i za jedno i za drugo, jer sam se jadao kak baš nemrem skupit za DAC malo pošteniji još ko zna kolko.
Reko mi je da su pločice od Hifiberrya vrhunske (izrada) i za još jednu firmu britansku, da je gledao da su odlične. Al zaboravio sam ime te druge.
|
27.01.2018., 21:16
|
|
common sense
Registracija: Feb 2010.
|
Quote:
olif kaže:
Krivo si quotao/naveo @Angela umjesto mene ...
Zaboravio sam prije napomenuti baš to ext napajanje od Gaše za Rpi, a i sve ostalo, što bitno mijenja i cijenu i kvalitetu Rpi-a kao transporta.
Ja bi nekak rađe neki mini PC s više mogučnostii za ostale stvari, a ne samo za mjuzu.
Neki tvrde da Roon i pod Win, na dobrom PC-u bolje radi od Linuxa...
|
il neš forum jebe...  ispravljeno
roon je upsampling player, u biti jedino roon i hqplayer rade upsampling, od onih za koje sam čuo. što bi objašnjavalo zašto su ta dva playera top. ali roon imaš i za linux, kak onda to tek radi?
|
27.01.2018., 21:46
|
|
common sense
Registracija: Feb 2010.
|
Quote:
olif kaže:
|
e da, čist da napomenem, zasigurno mijenja...no uzmi u obzir da i rpi s običnim napajanjem radi manje smeća (noise-a) od laptopa s običnim napajanjem
Quote:
jean luc kaže:
Nisam pitao al to mi je baš Gashiwata reko  nekak iz konteksta sam skužio da je RPi bio izvor i za jedno i za drugo, jer sam se jadao kak baš nemrem skupit za DAC malo pošteniji još ko zna kolko.
Reko mi je da su pločice od Hifiberrya vrhunske (izrada) i za još jednu firmu britansku, da je gledao da su odlične. Al zaboravio sam ime te druge.
|
je, dok s allo kvalitetom izrade nije toliko oduševljen
|
28.01.2018., 11:25
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2007.
|
Quote:
The Best F1 Driver kaže:
Malo si se zajebo... 
Ja za windows embbeded znam još od doba XP-a i to sam vidio prvu embbeded verziju koja je uopće napravljena 
|
U redu
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
|
|
29.01.2018., 08:35
|
|
sve je to od žganice
Registracija: Jan 2008.
|
U postupku sam nabave pojačala pa bih Vas zamolio za prijedloge, ako imate malo volje i vremena. Razmišljam između 3 modela: Marantz pm6006, Onkyo a-9010 ili Yamaha a-s500. Imam zvučnike Kef coda9 i sad neznam da li sam uopće na dobrom tragu spajanja jednog od ta 3 modela pojačala sa
spomenutim zvučnicima ili bi tu bolje odgovaralo neko drugo pojačalo naravno negdje u tom cjenovnom razredu ili pak mi je palo na pamet da se možda zamijene i zvučnici s recimo B&W 685 S2, da li su to bolji zvučnici od ovih mojih? Sluša se prvenstveno gramofon denon dp-300f pa onda sve ostalo. Sad trenutno imama receiver Yamaha rx-v440rds, ali htio bih nešto malo jače jer već na 3/4 negdje pojačanja dolazi do izobličenja, hvala lijepa
|
|
|
29.01.2018., 11:01
|
|
sve je to od žganice
|
4x5m cca
|
|
|
29.01.2018., 11:23
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2010.
|
Ok
Pitanje
Koju muziku slusas?
Kakav je prostor u kojem slusas muziku?
3/4 snage? To je jako puno (glasno?)
Ja preko pola snage nisam nikada isao ni na jednom pojacalu. Zapravo ako slusas na takvim opterecenjima pojacala, mislim da imas krivi sistem.
|
29.01.2018., 12:15
|
|
Registrirani korisnik
|
Nema krivi sustav u cjelini, ali ta Yamaha je AV receiver, pa samim time ne nože biti niti blizu integriranim stereo pojačalima slične ili veće cijene.
Već Marantz PM6006 ili Yamaha A-s500(501) će bti velika nadogradnja.
A onaj Audiolab i Arcam da ne govorimo...!
Soba je primjerena i za manje samostojeće i za Bookshelf zvučnike.
Sada samo treba odlučiti i po mogučnosti barem čuti prije kupnje (bilo ampa, bilo zvučnika).
Dakako, rabljeno je skoro pa boli izbor jer se za istu cienu dobije min klasa više.
Dosta toga od zvučnika bi tu išlo, pa i ovaj (samo za info!):
https://www.njuskalo.hr/zvucnici/dyn...oglas-24227917
|
|
|
29.01.2018., 13:29
|
|
sve je to od žganice
|
Večinom rock, naravno da ne slušam u toj jačini stalno, al ono kad me ponese da to drma kak treba i da je čisti zvuk, a ne kod receivera
|
|
|
29.01.2018., 13:38
|
|
Majstor
Registracija: Oct 2013.
|
Quote:
cuk-77 kaže:
U postupku sam nabave pojačala pa bih Vas zamolio za prijedloge, ako imate malo volje i vremena. Razmišljam između 3 modela: Marantz pm6006, Onkyo a-9010 ili Yamaha a-s500. Imam zvučnike Kef coda9 i sad neznam da li sam uopće na dobrom tragu spajanja jednog od ta 3 modela pojačala sa
spomenutim zvučnicima ili bi tu bolje odgovaralo neko drugo pojačalo naravno negdje u tom cjenovnom razredu ili pak mi je palo na pamet da se možda zamijene i zvučnici s recimo B&W 685 S2, da li su to bolji zvučnici od ovih mojih? Sluša se prvenstveno gramofon denon dp-300f pa onda sve ostalo. Sad trenutno imama receiver Yamaha rx-v440rds, ali htio bih nešto malo jače jer već na 3/4 negdje pojačanja dolazi do izobličenja, hvala lijepa
|
Izobličenja ne dolaze na 3/4 nego kad pretjeraš tj. odeš preko 4/4, nebitno u kojem je položaju potenciometar u tom trenutku. Meni je maksimalna sanaga negdje na položaju potenciometra između 10 i 11 sati a nisam ga odvrtio ni do pola. Kad bi ga okrenuo koliko ide onda bih za glasnoću koju daje ako želim bez izobličenja i opasnosti za zvučnike trebao možda i 5x veću snagu. Niti jedno pojačalo se ne vrti do kraja i ne može tako raditi. Za primjetno veću glasnoću trebaš bar duplo jače pojačalo, za duplo veću glasnoću trebaš deseterostruku snagu.
Slušao sam code, više modela, korektni zvučnici za klasu cijene u kojoj se nalaze. Ali nisu za velike glasnoće i nemaju dinamiku jačih (skupljih) modela. Zvuk je ugodan ali smiren, a ugodu slušanja dobiva skrivanjem detalja. Možda da pođeš od njih a ne od receivera... no spomenute B&W nisam slušao...
|
|
|
29.01.2018., 13:59
|
|
Registrirani korisnik
|
Aj jos kolik bi bio budget cijele price ili recimo za reciver (pojacalo) i za zvucnike?
|
29.01.2018., 14:01
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Jan 2018.
|
Što's bolan s receiverom u Hi Fi sistemu ?
Utrpo netko 3-4 digitalna amplifikatora u limariju i to sad, da svira usput kvalitativno i neki stereo !?
Dobar stereo integriran amp ( ne mora biti cijevni  ) i moš objavit muštuluk...
|
|
|
29.01.2018., 17:37
|
|
sve je to od žganice
|
Znači onda audiolab 8000s prije gore navedenih marantza i yamahe
|
|
|
29.01.2018., 19:26
|
|
Registrirani korisnik
|
Audiolab 8000S
Rega Brio
Oboje su korektna pojacala, donjeg segmenta, no uskladeno s odgovarajucim izvorom zvuka, kablovima i zvucnicima to moze jako lijepo svirati.
Druga varijanta su vintage pojacala, no tu treba biti oprezan.
Obavezno isprobati uzivo!!!
|
29.01.2018., 19:44
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2008.
|
Taj Audiolab izgleda grdo. Bar na slikama.
|
|
|
29.01.2018., 20:06
|
|
Registrirani korisnik
|
|
|
|
29.01.2018., 20:46
|
|
sve je to od žganice
|
Vidim da ovaj audiolab nema phono ulaz za gramofon i zaboravio sam napomenuti da mora biti crne boje pojačalo jer su mi ostale komponente crne, sry moja greška
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 13:14.
|
|
|
|